marcinr91 15.04.06, 15:27 nosze sie z zamiarem kupna a610 prosze o opinie czy w tej klasie aparatow ( jak np a610 ) mozna dokonac lepszego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bond700 Re: canon a610 15.04.06, 15:40 Podobno się nie da - ale niektórzy obstawiają fuji - tylko nie pamiętam modelu. Ja optowałbym jednak za Canonem. Odpowiedz Link Zgłoś
rekmare Re: canon a610 15.04.06, 22:20 Jakies dwa miesiace temu stalem przed podobnym dylematem. Po poswieceniu mnostwa czasu na znalezienie odpowiedzi, przeczytaniu kilknastu rankingow, kilku pobytach w sklepach, rozwazaniu wszystkich "za" i "przeciw" (z mojej perspektywy oczywiscie) zdecydowalem sie na Canona. Ani przez moment tego wyboru nie zalowalem. Pozwole sobie podzielic sie jednak slowami fotografa z wieloletnim doswiadczniem, ktory w jedym swoicj postow napisal, ze tajemnica udanego zdjecia w stosunkowo niewielkim stopniu zalezy od sprzetu. To fotograf decyduje o tym co, kiedy i w jaki sposob umiescic w kadrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mzarobkiewicz Re: canon a610 18.04.06, 14:57 Nie do końca się zgodzę, ponieważ chcąc zrobić makro z małej odległości (1-2 cm), bez problemu wykonasz to używając Canona a610 (makro od 1cm) , ale nie np. Pentagrama (makro od 20cm). Na początku nie chciałem wierzyć, iż ten (a610) tak tani aparat jest taki dobry. Jestem z niego bardzo zadowolony. Umiejętności fotografa są bardzo ważne, ale sprzęt ważniejszy!! Odpowiedz Link Zgłoś
bond700 Re: canon a610 18.04.06, 15:29 "Umiejętności fotografa są bardzo ważne, ale sprzęt ważniejszy!!" Nie powtarzaj głośno takich haseł bo jeszcze ktoś Ci uwierzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś