lena7a Re: Język polski dla obcokrajowców, odcinek 4 28.07.06, 00:08 W RMFie Olbratowski bardziej się stara...wypadek przy pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Trochę nieśmieszne:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:57 To nie jest kwestia braku poczucia humoru tylko nie każdego smiesza takie same rzeczy. Ten humor akurat moim zdaniem jest z niższej pólki. To o jajach na przyklad zupelnie bez sensu.Ciężko mi znaleźć cokolwiek zabawnego w tym tekście, bo jest "zabawny na silę", napisany żeby smieszyć, ale niestety bez wyobraźni i polotu. Tak jakby powstawal w porze obiadowej między 14.12 a 14.34. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otwarty na zarty A ja mysle ze jest smieszny! Ludzie, wyluzujcie IP: 66.146.204.* 28.07.06, 00:11 sie troche! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwny? Re: Język polski dla obcokrajowców, odcinek 4 IP: *.globalconnect.pl 28.07.06, 00:15 tak. mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll no to mnie zabiło 28.07.06, 00:55 kim jest owa "wyciągaczka kapelusza z ogniska"? czy to kolejna aluzja do braci Kaczyńskich?? Odpowiedz Link Zgłoś
ququ777 Re: Język polski dla obcokrajowców, odcinek 4 28.07.06, 01:02 Z A L O S N E !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Język polski dla obcokrajowców, odcinek 4 IP: *.hsd1.il.comcast.net 28.07.06, 02:40 mnie zabawilo pytannie czy kogos to bawi hahahaha :) no ale ja juz po 6 browarach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrioshkina Re: Język polski dla obcokrajowców, odcinek 4 IP: *.f / *.f-net.pl 28.07.06, 03:06 no co, kolo z fotki ma za co rodzine nakarmic (tyle ze co za debil za to placi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiobysio To bylo by smieszne IP: *.zoominternet.net 28.07.06, 06:04 Gdyby bylo smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: To bylo by smieszne 28.07.06, 10:35 Gość portalu: misiobysio napisał(a): > Gdyby bylo smieszne. Śmieszą mnie rzeczy śmieszne, ale jestem bezkompromisowy dla błędów językowych: "byłoby" pisze si razem, misiubysiu Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius nie chcę marudzić, ale 28.07.06, 10:36 On nie napisał nigdzie "byłoby", ani razem, ani oddzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: nie chcę marudzić, ale 28.07.06, 10:38 yavorius napisał: > On nie napisał nigdzie "byłoby", ani razem, ani oddzielnie. Napisał, w tytule Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: To bylo by smieszne 28.07.06, 10:37 j_mat napisał: > Gość portalu: misiobysio napisał(a): > > > Gdyby bylo smieszne. > > Śmieszą mnie rzeczy śmieszne, ale jestem bezkompromisowy dla błędów językowych: > "byłoby" pisze si razem, misiubysiu Oczywiście, miało być "się". Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: Język polski dla obcokrajowców, odcinek 4 28.07.06, 10:33 Gość portalu: matrioshkina napisał(a): > no co, kolo z fotki ma za co rodzine nakarmic (tyle ze co za debil za to placi) "ja płacę, pan(i) płaci - społeczeństwo płaci..." A zresztą mogę być tym debilem, co za pana (panią) zapłaci. Bo mnie się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
kalina86 Re: Język polski dla obcokrajowców, odcinek 4 28.07.06, 08:52 Mi się podoba, zwłaszcza pierwsza lekcja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gro Re: Język polski dla obcokrajowców, odcinek 4 IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.07.06, 09:35 tia.... ja spadłem z krzesła. ale jak najbardziej rozumiem ludzi, którym może być obce śmianie się. powiem wiecej - idąc po ulicy w UK bardzo łatwo poznac Polaka, a zwłaszcza takiego co dopiero przyjechał z kraju. Właśnie po tym że brak mu uśmiechu i wyluzowania. inna sprawa że angoli bardzo fajnie się uczy naszego rodzimego języka. I przypuszczam że autor niniejszego felietonu bardzo dobrze wie o czym pisze (i jak sie zorientowałem, także mówi, ale rmf-u słucham bardzo rzadko) Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Język polski dla obcokrajowców, odcinek 4 28.07.06, 13:59 nie chodze po UKu tylko po RFu i kontakt mam dwojaki z lengwydzem: bez polskie hasla w wiki i w bez rozmowe z lokalnym angielstwem. mnie smieszy. podpisano: former szlachta social class member Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Język polski dla obcokrajowców, odcinek 4 28.07.06, 09:39 mnie to rozbawiło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cornell@plearn Re: Język polski dla obcokrajowców, odcinek 4 IP: 212.209.42.* 28.07.06, 13:52 Tak - pierwsza lekcja naprawdę mnie ubawiła, ale z lekcji na lekcję mniej to śmieszne :( Ale "song after the bandit" jest ok. :-))) (no dobrze - jakby się ktoś czepiał - lepiej byłoby "...robber") Odpowiedz Link Zgłoś