yangsheng 11.12.06, 13:47 Darmowy e-book PDF "Taijiquan" (Tai Chi Chuan): www.yiquan.pl/gratis/taijiquan101.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margopl1 Re: Darmowa książka o Tai Chi 20.04.07, 10:12 Witam przeczytałam wszystko co tu jest, ale mi chodzi o jakąś lekture nauki tai chi samemu, w domu. czy są jekieś książki na ten temat, artykuły? Chce sięnauczyć tego odo podstaw,a filmi dostępne fimiki są dla osób zaawansowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Darmowa książka o Tai Chi 20.04.07, 10:33 Niestety, nie da się nauczyć samemu w domu. I mówię to nie jako instruktor, ale "prosty użytkownik" chodzący od kilku lat na kursy. Jak się załapie podstawowe ruchy, to można się potem wspomagać książką (z rysunkami!), żeby je sobie utrwalić, ale bez instruktora nie da rady, bo to nie będzie tai chi tylko niewiadomoco. Odpowiedz Link Zgłoś
margopl1 Re: Darmowa książka o Tai Chi 20.04.07, 11:27 Witam. Myślałam, że jest taka możliwość - samemu w domu. Kłopot w tym, że taki kurs tai chi mam dośc daleko od siebie i po pracy jestem już zbyt zmęczona by jeszcze tłuc się kawał grogi na kurs. Dlatego pytałam o naukę samemu w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Darmowa książka o Tai Chi 04.09.07, 23:23 Chodziłam po pracy, zmęczona czasem bardzo - nie ma lepszego relaksu! Teraz miałam prawie dwa lata przerwy - i zamierzam chodzić znów. Odpowiedz Link Zgłoś