brezly 11.12.06, 16:55 Bad Oldesloe (czyt. Bad Oldeslo) maps.google.de/maps?oi=eu_map&q=Bad+Oldesloe&hl=pl Bad Oldesloe - no i co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
istna Re: Limerykniec preteksty 11.12.06, 17:45 Bardziej nielimerykalnej nazwy nie było?;> Niechlujowi z Bad Oldeslo raz przykleiło się krzesło ucieszył się w zasadzie, że ma je wciąż na zadzie. Odpadło, gdy trochę przeschło. Rytm taki se, wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela czytać taa ja sie pisze 11.12.06, 19:09 Tam gdzie Bad jest, Oldesloe Mieszkał Edgar Allan Poe Słowo honoru, ten mistrz horrorów Zmarł ukąszony przez pszczoe.* * Podobno przez wściekłego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: czytać taa ja sie pisze 11.12.06, 20:10 Dlaczego odnosze wrazenie ze chodzicie parami? :-)9 Wlasciwie jedna para, bo oprocz wirtualizacji Drzejsma to nihuhuhuhu. Nic a nic nie umeim z tym Bad Oldesloe, jakby go nie wymawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: czytać taa ja sie pisze 11.12.06, 21:06 znaczy ja z Istną? a spróbuj z Bliż: Jest taka miejscowość Bliż Schabowym mówią: A kysz! Nie jedzą tu pesto i curry tez zrestą Nic tylko ryż i ryż. Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: czytać taa ja sie pisze 11.12.06, 21:07 My na "i" trzymamy się razem:> Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: czytać taa ja sie pisze 11.12.06, 21:10 istna napisała: > Ożeszku...:)))) Ożeszków w Bliż nie jedzą tyż ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: czytać taa ja sie pisze 11.12.06, 21:08 "i" górą! Istna, i co z tą Damą? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: czytać taa ja sie pisze 11.12.06, 21:10 A wy jeszce krajanki (jakos tak mnie wzielo na skoajrzenai z wypiekami, to na Adwent tak). Znowuscie razem sie zwirtualizowaly:-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: czytać taa ja sie pisze 11.12.06, 21:11 my krajanki w polewie czekoladowej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: czytać taa ja sie pisze 11.12.06, 21:15 OK, ale ja juz ide bom raczej zlezaly kolacz, albo kolatacz dzis. Immanuela: slowo "lofofory", cud, a fakt ze je maja wieloszczety jeszcze ten fakt uwypukla. D-noc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: czytać taa ja sie pisze 11.12.06, 21:18 czuję, że te lofofory u skąposzczetów mię natchną ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: czytać taa ja sie pisze 11.12.06, 21:26 Jedna pani z Bora Bora Także miała lofofora Obciach to dla kobiety Mieć to, co wieloszczety Nadto zawadza w amorach. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: czytać taa ja sie pisze 18.12.06, 16:54 brezly napisał: > Dlaczego odnosze wrazenie ze chodzicie parami? :-)9 Wlasciwie jedna para, bo > oprocz wirtualizacji Drzejsma to nihuhuhuhu. > > Nic a nic nie umeim z tym Bad Oldesloe, jakby go nie wymawiac. :-[ nichfersztejen jak zwykle zaczyna się przyzwyczajać mało tego , stwierdzam ze niewiedza taka jest całkiem przyjmna,dla oczóf. w Bad Oldesloe mieszkała niepiękna Chloe słuchała Dżeksona "bad" myląc z wyrazem butt ...bo to czeszka była Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 00:21 Pewnien pływak z Bali chciał byc wciąż na fali Lecz gdy mu woda zmyła grzbiet powiedział sobie- więcej niet i zniknął gdzieś w oddali. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 06:46 D-bry, widze ze was wena po nocy bierze:-) Mnie sie cos kluje, ale jeszcze sie do konca nie wyklulo. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 09:08 Prześliczna:MegaLoGra4manka autorstwa Szuszu badki natchla mnie,no.. MegaLoGra4manka z wiochy Grabianka z net0żężęniem znacznem szukała Kochanka. Wlazła na Sympatie Popadła w apatie. Ach,kiedyż,kiedyz pozbedzie sie wianka? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 10:34 Na granicy obu Ameryk Mieszkał Eryk znany choleryk Lecz każdy wyszedłby z nerw Gdy żona rzecze, że: "Wpierw Przed seksem masz złożyć limeryk". Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 10:44 Czesc, mam dzis troche dymu w pracy i zmienne nastroje, jak tu: www.funpic.hu/files/pics/00007/00007019.jpg Ale zawsze. Wrzucilem ci w niedziele cos na "Trudne slowa", widzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 10:49 brezly napisał: > Czesc, mam dzis troche dymu w pracy i zmienne nastroje, jak tu: oj, to niedajsie, Setterze ;-) > Ale zawsze. Wrzucilem ci w niedziele cos na "Trudne slowa", widzialas? zaraz popatrze Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 12:52 o, to ja zdjęcia jednego pana Romana G. z podobną ekspresją twarzy widziałam a teraz trochę częstochowszczyzny: W dalekim Bakałarzewie które gdzie jest, nikt nie wie żył sobi drwal młody przecudnej urodzy który sie kochał w drzewie Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 15:48 Pewien Brezly od Dziewiarzy limeryki se wymarzył lecz nie kleci drogie dzieci więc ja piszę wśród zamieci Może Brezlemu sie zdarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 15:55 To bardzo milo z twojej strony, A_t_S:-))) Zamiec, naprawde? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 16:07 Wsród straszliwej zamieci do komputra maż (wsciekły) leci - Nie nakarmilas dzieci!! - Nie wyniosłas smieci! Jeno wkólko te wiersze klecisz! Snieży panie Brezelku,sniezy i cudnie acz mokro.. Znaczy przez okno cudnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 16:10 Yhyhyhy, taki rysuneczek widzialem przy artykuliku u uzaleznianiu sie od komputerownania: Taki bajzel-kacik okolo komputerowego, facet jaknby obsypany jakimis kartkami i plyta zony: -Gdzie sa dzieci? -Pozenily sie! Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Limerykniec preteksty 12.12.06, 19:31 zamiec panie brezly, zamiec, rano szlam do pracy o wiosnie, a wracalam zimom :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Lofofory etc. 18.12.06, 14:39 Ole, wieloszczet z off-Teneryfy Opadaly w dzien i w noc logogryfy* "Lepsza(om) oferta na arktycznych Lofotach lofofor W skanfandra pakowac termofor Niz wylogowanie w tropikach bez ulgowej taryfy. ---- *Logogryf - zwierzę przedstawiane jako krolik z głową i przednimi łapami kury i skrzydłami sysadmina. Niektóre źródła dodają sloniowe uszy lub pawi ogon. (Moze ktos narysuje?). Napdanietym zadaje na pismie pytania polegajce na wpisywaniu wlasciwych wyrazow we wlasciwe pola, po czym bez wzgledu na wynik wylogowuje i smieje sie wysokim, zlosliwym smiechem. Natretny i niestrudzony. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Lofofory etc. 18.12.06, 16:33 W okolicach Teneryfy Dzikie żyją logogryfy Fajerłolów burzą mury I w programach robią dziury Oj, nie ujdzie nikt stąd żyfy... Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Lofofory etc. 18.12.06, 16:45 ale oprócz Teneryfy stosownej nazwy geograficznej nie znalazłam (w umyśle). A może gdzieś jest? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Lofofory etc. 18.12.06, 16:54 Obstawialbym obszar jezyka francuskiego. Jak tam jest Oex to tam bedzie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Lofofory etc. 18.12.06, 16:56 Francuzów, to ja od czasu słynnej wypowiedzi Żaka Szaraka mam gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Lofofory etc. 18.12.06, 16:57 I pozwala im pani tam slimaki jesc?! I zaby?! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Lofofory etc. 18.12.06, 17:00 a co ja mam im do pozwalania, ja z innych stron :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Lofofory etc. 18.12.06, 17:03 Aha, ja daje nura bede przez dwie godziny poza netem, jakby co. Pani Immko: limeryki ze zamiast miejscowosci epoka geologiczna: sylur, dewon, perm, trias, oligocen, te sprawy:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Lofofory etc. 18.12.06, 17:05 ożesz, ale mi Pan trudne zadanie zadałeś! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Lofofory etc. 18.12.06, 17:19 Nie byłoby na świecie nas Szczęśliwie, wtedy gdy trias I Ziemię porastał las (rymom do "as" mówię: pas!) Jaskiniowiec na panią swą wlaz(ł). Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Lofofory etc. 18.12.06, 16:58 a jak się to czyta? Bo ja umiem tylko Bordeaux ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Lofofory etc. 18.12.06, 16:58 Szatodeks, chyba. Bajdiuejem, to to jest w Szwajcarii:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Lofofory etc. 19.12.06, 07:09 brezly napisał: > Szatodeks, chyba. > Bajdiuejem, to to jest w Szwajcarii:-)) ----> szatody ( akcent na y) Samotny wampir z Chateau-d'Oex Gdy nie wysysał- chodził zły Co noc więc osuszał Butelkę cienkusza, Choć cierpły od tego mu kły. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Lofofory etc. 19.12.06, 07:12 Samotny wampir z Chateau-d'Oex Nie mogl se wyssac Dody Czy Oerlikon czy Pffafikon Ciagle czul tylko silikon Wolal anody i katody Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Lofofory etc. 19.12.06, 07:17 Ni, dzie tam szlafrok, ja juz w gumofilcach przy warsztacie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Otjozondjupa 22.01.07, 18:27 en.wikipedia.org/wiki/Otjozondjupa Prowincja Namibii, no co? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Otjozondjupa 22.01.07, 18:35 O, nasi tam byli! (transkrypcja fonetyczna sie tylko nieco przekrzywila, pan sprobuje przeczytac po slasku;) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Berettyoujfalu 23.01.07, 20:29 Miasteczko na Wegrzech, przy granicy z Rumunia. hu.wikipedia.org/wiki/Beretty%C3%B3%C3%BAjfalu Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Berettyoujfalu 23.01.07, 22:45 W Berettyoujfalu Pewien Madziar grał na alu- miniowej fujarce Uroczej Madziarce Znaną polską pieśń: Góraaalu... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Berettyoujfalu 24.01.07, 06:39 Dama z miejscowosci Berettyoujfalu skonczywszy lat 70 rzekła-Juz po balu. Robie sie przezroczysta I dziewiczo czysta. Choc przyznam, ze czynie tak z odrobiną zalu. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Otjozondjupa 23.01.07, 22:59 Murzyn z Otjozondjupy Wsiadł był raz do swej szalupy Płynął tak modrym Nilem I zniknął za krótką chwilę Czyżby łódź była całkiem do d...? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Otjozondjupa 24.01.07, 06:43 Raz pan Tongo Bongo z Otjozondjupy zadumał sie: wziawszy wszystko do kupy wszedzie tylko piasek i chroniczny brak lasek sprawia, nie mam ochoty na zadne wygłupy. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela wklejam Wam mój dzisiejszy limeryk: 02.02.07, 19:48 Świstakowi z portu Dunkierka Jakoś w zadek się wbiła ekierka Krzyknął: O mamma mia! I już nic nie zawija Za to jedzie po niego już erka. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela sorki, ale mam dzisiaj li(me)ryczne nastroje 02.02.07, 20:19 Raz Demokryt z Abwehry Wstąpić chciał do Abdery. Ze limeryk jest głupi I nikt tego nie kupi? Zawsze sens musi mieć, do cholery? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: sorki, ale mam dzisiaj li(me)ryczne nastroje 02.02.07, 20:55 Slyczne oba som:-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: sorki, ale mam dzisiaj li(me)ryczne nastroje 02.02.07, 21:50 dzienki, Brez :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: sorki, ale mam dzisiaj li(me)ryczne nastroje 03.02.07, 17:21 Sliczniutkie. Twoj logopeda tez byl przedni... Odpowiedz Link Zgłoś
anchan oberwanie w glowe "Geometria dla postronnych" 06.02.07, 19:41 Geometra, mieszkaniec Goldapi Na dziewczyny bez przerwy sie gapi Wypatrujac dowodu, Ze to, co maja z przodu Ma w obwodzie 2r razy 2pi Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: oberwanie w glowe "Geometria dla postronnych" 06.02.07, 20:45 Yhyhyhy, topolog jeden :-))) Jakos mi sie wiersz z "Elektrybalta" przypomnial:-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: oberwanie w glowe "Geometria dla postronnych" 06.02.07, 21:14 obre, obre, Anchanu tak zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: oberwanie w glowe "Geometria dla postronnych" 06.02.07, 21:16 Anchan jest zdecydowanie zapladniajaca (copywright Baloo) i zawsze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: oberwanie w glowe "Geometria dla postronnych" 06.02.07, 21:27 tylko dlaczego tak mało? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: oberwanie w glowe "Geometria dla postronnych" 06.02.07, 21:37 Ciur :-( Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela moskalik pogrypowy 16.02.07, 18:58 Kto się zmagał z straszną grypą Choć bynajmniej nie w Naprawie Tego dziś pod świętą lipą Czterej mnisi zgwałcą w trawie. Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 12:51 się wygrzebyje spod krzesła;D Imciu jestem jak zwykle pod wrażeniem...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 12:56 Nie? CZesc Cordatatilio. Poetessa masowego razenia, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 13:58 POETESSA MASOWEGO RAŻENIA Gdzieś, kiedyś w okolicach Arbatu Żyła poetka dużego formatu Dosadność jej limeryka Rozrywa Czytelnika Z mocą sporego granatu. Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:14 POETESSA IMMANUELLA ;D Witaj Brezly:) Immanuelli biję pokłony;)))) nie śmiem w takim towarzystwie nawet prostym rymemm sypnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:18 Cordi, nie rozśmieszaj mnie, bo Ci zabiorę szpinak! :D Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:19 I ja tez. Jeszcze ci bede tlumaczyl ze bez szpinaku ci ladniej. Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:20 no to po szpinaku;/ - - jest dobrze, jest lepiej, z każdą chwilą coraz lepiej..:D Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:20 a jeszcze umiem tak: gyly gyly...;D Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:23 gylasz Brezlego, Cordi, tak na Hali? Publicznie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:24 i ciebie tyż, wprowadzam Was w nastrój zabawowy, impreże rozkręcamy... Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:26 ja mam sałatkę, wstrząśniętą, nie mieszaną, i cuś z prądem. Ale Ty, Cordi pewnie zaraz idziesz? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:37 Jak sie znam na Cordatatilii, to jeszcze z godzine poszaleje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:39 brezly napisał: > > Jak sie znam na Cordatatilii, to jeszcze z godzine poszaleje:-) dobra dobra Brezz, choć lepiej te skrzynki z oranżadom przenieść! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:46 cordatatilia napisała: > dobra dobra Brezz, choć lepiej te skrzynki z oranżadom przenieść! Kazdy ma swoje miejsce w spoleczenstwie. na balu tez. Aha, tatara jeszcze wyniose z zamrazarki. Kolo lodow lezal i troche traci wanilia, ale co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: moskalik pogrypowy 20.02.07, 14:37 a wiesz, że tak..!!! ;))) nie tkniętą.. przenoszę do sąsiedniego wątku na nasze ostatki... dzięki, że mi mi przypomniałaś;)) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud przeziebionki 20.02.07, 16:00 Kto sie kaszlem dzis zanosi, Opluwajac nas dokladnie, Temu spodnie zdejma Wlosi W watykanskich lochach, na dnie. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: przeziebionki 20.02.07, 18:47 Kto zarazki tu rozsiewa Albo nawet pneumokoki Tego dorwie siostra Ewa Faszerując liśćmi koki. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: przeziebionki 20.02.07, 19:31 Kto powiedział zaś,że grypa to powazna jakas sprawa tego prałat bedzie rypał tam gdzie miasto jest Warszawa. No chyba niewypał. Jankowski mnie jeszcze poda do sadu No,ale Huellego to bardzo zainspirowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: przeziebionki 20.02.07, 20:24 Kto powiedzial ptasia grypa To potrawa jest z kotletow Tego w jajka bedzie szczypac Dalaj Lama, hen, z Tybetu. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: przeziebionki 20.02.07, 20:28 Kto tu pisze wciąż o grypie bo to temat jest na topie ten się rypnie w własnym NIP-ie za co go skarbówka skopie. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: przeziebionki 20.02.07, 20:31 sorki, ten powyższy moskalik wyszedł mi zdecydowanie świecki, co niedopuszczalnym jest. Ale obiecuję się poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: przeziebionki 21.02.07, 01:40 Kto moskale swieckie pisze I z regulek sobie bimba, Temu wysle przeorysze Grozna jak kenijski Simba. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: przeziebionki 21.02.07, 07:54 Grype leczyc kto wskazuje Metodami z jakichs Googli Tego sie opodatkuje Na rzecz Chramu Scientologii Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: przeziebionki 21.02.07, 08:05 Kto powiedzial,ze chorowac To jest nieprzyjemna rzecz Temu każe ząb borować i pójść z domu sobie precz. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Helweciaki 05.03.07, 15:06 Urs, Helwet z kantonu Schwyz Nie zgadzal sie nigdy na nic Rad plynacych z Sankt Galen Czy z Uri, nie sluchal wcale I powiekszal kolekcje swych myc Dux Urs, kamienicznik spod Berna Lokatorom urzadzal inferna Noca pomagala wybornie Platna gra na alphornie W czynsz liczyla ja Duxowa pazerna Pan Hefti Beat z miasta Lausanne Nie mial wziecia zupelnie u pann W chalecie, serce jego bezpanskie Pisal wciaz limeryki lozanskie W jednych z licznych swych cynowych wann Imc Immanuele z Simmentalu Immobilizowala insomnia po balu Ale z imbiru bimberek I emmentaler serek Eliminuja problemy bez zalu Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Immanuela, robota czeka 06.03.07, 19:30 "Soki te produkowane są w Złej Wsi Wielkiej pod Bydgoszczą." Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Immanuela, robota czeka 06.03.07, 19:37 Ciem prosze bardzo: Jeden facet z ZWW* Popił sobie denatu- ratu oraz wody brzozowej dla ochłody sfioletowiał więc nos mu. *Zła Wieś Wielka pod Bydgoszczą Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Immanuela, robota czeka 06.03.07, 19:43 No, du bist echter Profi, jak tu mowia:-) Miejscowe mowia jeszcze takie nieprzetlumaczalne, bardzo lubie: ' "Kunst" kommt von "können", nicht von "wollen". Hätte es von "wollen" kommen, wäre es ein "wunscht" ' To ide sobie na ogolnoazjatyckie jedzenie do Wietnamczykow, Mateusza tu pozszywac, do porzadku doprowadzic, nozyczkowal wilk razy klika, znozyczkowali i wilky, yhyhyh, evil grin:-) Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Immanuela, robota czeka 06.03.07, 19:49 kurcze, nawet zrozumiałam ten niemiecki :-O A, tak, Mateuszowi też należało coś wyciąć w rewanżu :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Helweciaki II 12.03.07, 16:14 Za ucieczke bankier Lerf z Wintherthur Banknoty swe stawiał pod mur Wydać portfel nasz wrogom Zbrodnią jest straszną i srogą Za dezercje w wodny znak kula i sznur! Pan Jörg Oggi z kantonu Zug Lubil jadac jak we Francji Bog Zimokowie znalezili rade "Won stad, za Röstigraben!" Nie postanie w Zug zadna z twych nog Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Giertyszaki 23.03.07, 22:28 Jest taka pani z Wałbrzycha Co szczerze nie cierpi Giertycha Za te jego pomysły Wrzucić by go do Wisły I ta pensja, niestety, dość licha. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Giertyszaki 23.03.07, 22:31 Gdy spotkałam Giertycha w UEF-ie To spytałam go wprost: Ach, mój szefie Na ch... komu mundurek Jak się ma osiem córek Czy nie lepiej od razu by w kwefie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_bzdeta_wons Re: Giertyszaki + moj jeden 24.03.07, 00:30 co to za men co to z MEN'u tak wzdycha? w menu MEN'u ma on twarz Giertycha. mundurki ordynuje, belfrów frustruje. czy w szkole mozna oddychac? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Helweciaki III 02.04.07, 16:08 Serowar, monsieur Balliff z Oex Paniom mowil stanowcze "nie" Franki na bizuterie? Ciaglych rozmow brewerie? Z serem w dziury wszak nie jest mi zle! Znany marchand Durrant z Martigny Na oferty odpowiadac zwykl: nyyiii W swiecie falszerstw i masskultur Nie chcial obrazow ni skulptur Wiec zarabial malujac ploty i drzwi Od kredytow szef Högli A. z Pffafikonu Z zasady nie wierzyl nikomu Bylo z nim siedem swiatow Bez dziewieciu cos adwokatow Nie wychodzil po bulki on z domu Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Antyczniaki 11.03.08, 07:29 Naszla mnie nazwa miejscowosci Leuktry. I nic nic nic :-( Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Antyczniaki 11.03.08, 16:41 Jest gleboko przekonany ze da sie. Ale na razie nie chce sie uciekac do metod typu: Pewien gruby tebanczyk z Leuktr Mowil ze tylko jeden jest neutr On na tym swiecie Wiecej juz nie znajdziecie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Dasie ;-) 11.03.08, 16:44 Leuktra Rzekł cyklop z antycznej Leuktry: Rośniesz ty jak młody buk, try- tonie w moich ramionach, niebawem aż nieboskłona dosięgniesz robiąc wielki huk (try- wialnie zakończę). Ufff. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dasie ;-) 11.03.08, 16:47 No tak, ale pewien niedosyt zostaje. Ze trza lamac. Czy ty czytalas jak my tu szukali rymu do "hafn"? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Dasie ;-) 11.03.08, 16:49 pamiętam, ale niedokładnie. Gdzie to było? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dasie ;-) 11.03.08, 16:50 Gdzies tu. Ale jak czytalas to mi sie nie chce szukac:-) Tak mysle ze do Leuktr to nam by rymy francuskie pomogly. Fiorcie trzeba podpuscic. W jezyku, ktory z siebie wydal raison d'etre, musi sie cos znalezc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dasie ;-) 11.03.08, 16:57 Ja tak, ekhem tego, eee. Cos tam, cos tam. I pamiec wzrokowa do slow. Pol roku zglebialem na Alliance. Np. musi byc slowo "teutre". Wrzcuasz w gugla, masz:-) Koniec poezji to?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dasie ;-) 11.03.08, 17:01 Wtedy trzeba by bylo zmienic pisownie Leuktr na Leuktre, bo inaczej r sie zgubi w wymowie. To sprobuje: Une bonne femme de Leuktre A achete un stock de feutre. C'etait just le raison d'etre! (Pour qu'elle ne se jete pas par la fenetre Dans les bras de son voisin, un jeune pretre;)) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dasie ;-) 11.03.08, 17:03 yhyyhyyhy, tyle tylko ze to jest konkurencja w innym jezyku. Po francusku to by wyzwaniem znalezc rym do, ja wiem, Skorogoszczy? No, ale widac ktoredy droga:-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dasie ;-) 11.03.08, 17:21 brezly napisał: > yhyyhyyhy, tyle tylko ze to jest konkurencja w innym jezyku. > Po francusku to by wyzwaniem znalezc rym do, ja wiem, Skorogoszczy? > ooooooj... Un bonhomme vivant a Skorogoszcz Aimait beaucoup le borchtch ............... Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Dasie ;-) 11.03.08, 17:04 Pani Fiorciu, a jakby Pani to tak po polskiemu... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dasie ;-) 11.03.08, 17:13 immanuela napisała: > Pani Fiorciu, a jakby Pani to tak po polskiemu... ;-))) To sredniorymnie bedzie! Pewna kobiecina, powiedzmy, z L(intzu) Zakupila zapas filcu To byc albo nie byc jej bylo, Gdyz inaczej by sie jej z okna skoczylo Wprost w objecia mieszkanca domu sasiedniego (nota bene, mlodego wikarego) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela nie, no podrzucam 09.05.13, 23:34 bo to się nie może zarchiwizować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś