Dodaj do ulubionych

Pancerni znikną z Kino Polska?

12.12.06, 09:41
Przecież to głęboko niesłuszny serial, nakręcony w bezbożnych czasach. Zróbcie nowy, np. "Czterech apostołów i gołębica"
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Sprytny marketing TVP IP: *.pata.pl 12.12.06, 09:44
      TVP nakręca sprzedaż swojego wydania serialu na DVD.
      • krzych.korab Sami nie zjedzą i drugiemu nie dadzą. Co oni mają 12.12.06, 13:52
        do serialu nakręconego za nasze pieniądze ?
        • zorro_zx Re: Sami nie zjedzą i drugiemu nie dadzą. Co oni 12.12.06, 15:12
          Słusznie. Ten serial nakręcono m. in. za pieniadze moich rodziców. Nikt nikomu
          nie każe emitować - ale to stary serial, nakręcony z publicznych pieniedzy. Nie
          wolno ograniczać jego dostępności. Wydać na DVD. Kto chce, to kupi i obejrzy.
          • Gość: LZ Re: Sami nie zjedzą i drugiemu nie dadzą. Co oni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 17:19
            Nie rozumiem; gdyby bohaterami byli czołgiści Guderiana w Tygrysach i
            Panterach, to byłoby gloryfikowanie nazizmu, faszyzmu i Bóg wie czego jeszcze.
            Tu gloryfikuje się równie (nawet bardziej) zbrodniczy komunizm w wydaniu
            stalinowskim. W czym problem?
            • jjjnjankowski Re: Sami nie zjedzą i drugiemu nie dadzą. Co oni 13.12.06, 03:09
              Gość portalu: LZ napisał(a): ... W czym problem?

ja napisalem:
              po pierwsze pierwsze mam gdzies co propaguja pacerni bo jestem fanem klosa,
              po drugie pierwsze, na panterach tez polscy czolgisci walczyli,
              po drugie, we wszystkim problem,
              po kolejne, w tym, ze nie za swoje tvp pancernych zrobila, jej archiwa to dziedzictwo ogolnonarodowe na ogolnonarodowym haraczu zbudowane,
              ma prawo komercyjnie, bo partycypowala, z licencji za pancernych zyc, jezeli choc czesc dochodu na konserwacje i digitalizacje innych zasobow przeznacza,
              jezeli sama telewizja nie chce otworzyc ogolnonarodowego, wzorem bbc, archiwum
              jezeli chce niszczyc i rozprzedawac,
              powinna byc ze swoich zasobow wywlaszczona i na owych zasobach winna byc utworzona polska INA (za korzystanie z ktorej tvp powinna placic)
              a tak ci sami ludzie, ktorzy zniszczyli w latach 80tych archiwa kabaretu starszych panow, teraz, przed emerytura, wyplaca sobie premie z pieniedzy pochodzacych z paserstwa
              • wojtekpp właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) 13.12.06, 09:01
                uwielbiam Pancernych, Klosa, Pana Samochodzika, Sondę i Teleranek
                to jedyne jasne strony mojego dzieciństwa

nie było w nich fanatyzmu i nienawiści

fanatyzm i nienawiść rządzą teraz

PS
                a poza tym wyjątkowo nielubię obecnie produkowanych polskich seriali
                sensacyjnych - oglądać tego nie potrafię
                • zigzaur Re: właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) 13.12.06, 09:08
                  A przecież jeszcze było wtedy tyle innych filmów:

- Robin Hood
                  - Thierry la Fronde
                  - Arsene Lupin
                  - Sir Lancelot
                  - Ivanhoe
                  - Le Chevalier Tempete
                  • Gość: wojtekp Re: właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:55
                    ooo serial o Robinie był kultowy

zauważ że to połączenie celtyckich wierzeń (hern - bożek lasu) z walką rdzennych
                    ludów Anglii z nordyckimi najeźdźcami (zwróć uwagę jak pokazany jest tam kościół ;)

serial następny do odstrzału
                    • Gość: w Re: właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:04
                      jedyny braciszek Tag jest pozytywnie przedstawiony

serial roi się od przedstwicieli kościoła zainteresowanych tylko pomnażaniem
                      sobie majątku, zakonnicami odprawiającymi potajemnie okultystyczne obrzędy,
                      masakrami Żydów będących przedstawionymi bardzo pozytywnie

no a do tego Nasir w drużynie Robina, w którym kochały się wszystkie fanki
                      serialu :) ... który ewidentnie jak by na to nie patrzeć jest muzłumaninem
                      (pełne nazwisko: Nasir Malik Kemal Inal Ibrahim Shams ad-Dualla Wattab ibn
                      Mahmud ;) )

hehehe
                      to jest dopiero horror z punktu widzenia mentalności polskokatolickiej
                    • jjjnjankowski Re: właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) 13.12.06, 11:54
                      wojtekp napisał(a): ooo serial o Robinie był kultowy zauważ że to połączenie celtyckich wierzeń (hern - bożek lasu) z walką rdzennych ludów Anglii z nordyckimi najeźdźcami

a ja napisalem, ze zigzaur o innym serialu, sadzac z kontextu, napisal, a rdzenna ludnoscia w anglii pod normanskim jarzmem byli sasi
                      • Gość: wojtekp Re: właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:54
                        no i anglowie
                        no i w jakimś sensie celtowie (jako kulturowi przodkowie)

w każdym razie wszyscy Ci, którzy posłużyli za pierwowzór pogaństwa
                        (znów dla jasności - mówię o celtyckich wierzeniach i celtyckiej kulturze, w
                        serialu Robin of Sherwood, który był chyba (tak mi się wydaje) jedynym SERIALEM
                        nakręconym na podstawie tych legend - nie o celtyckiej wersji chrześcijaństwa)

w każdym razie point is...
                        jak byłem mały to g... mnie obchodziły stereotypy kulturowe (bo takich nie
                        miałem), polskie uprzedzenia, nienawiść do muzłumanów i Żydów - w ogóle tego nie
                        dostrzegałem i nie wiedziałem - dopiero później dorosłi zaczęli mi to uświadamiać

i w tym serialu (jak i czterech pancernych) na prawdę co innego się dla mnie liczyło

i jako dorosły na prawdę nie mam problemów, żeby przyjąć, że serial taki jak
                        Czterej Pancerni, był przekłamywany - i nadal go lubię

nie wszystko w nim było złe - ale niektórzy jedyne co w nim dostrzegają to
                        polityczny kontekst

a poza tym - uważam, że ten serial to jedna z lepszych lekcji historii - choćby
                        historii propagandy (niech już będzie) - zostawmy go i uczmy się w jaki sposób
                        można treści propagandowe przenikać do przekazów kultury popularnej

trzeca rzecz - tak na prawdę zakazanie czegoś może często (bardzo często) stać
                        się darmową reklamą (na zasadzie zakazanego owocu)
                        a więc skutek zupełnie odwrotny do zamierzonego celu

po czwarte - śmieszy mnie ta cenzura
                        tak jak śmieszyło mnie to w komuniźmie, że można komuś zabronić np napisać książki
                      • Gość: wojtekp Re: właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:07
                        aha - a wspomniałem o tym serialu dlatego, bo w mojej skromnej opinii jest to
                        najbardziej popularna telewizyjna wersja Robin Hooda
                        i moim skromnym zdaniem NAJLEPSZA
                  • jjjnjankowski Re: właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) 13.12.06, 11:49
                    Jakie archiwa TVP?
                    Thierry Smialek (ten z proca?), Lupin i Danek - Gosc ze Smokolandii to francuskie filmy.
                    007 Ivanhoe brytyjski.
                    Reszta to amerykanska sieczka, mozesz rownie dorzucic Zorro, Bonanze czy Zlamana Strzale albo kazac otworzyc TVP archiwa z przepisami na ciastka lub planami amerykanskich pancernikow.
                    I wszystko historyczna gieprawda i propaganda a Cochisa gral amerykanski Arab Michael Ansara.
                    • Gość: wojtekp Re: właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:41
                      to był żart
                      ale kto wie czy za jakiś czas nie trzeba będzie odtajniać archiwów TVP -
                      przecież właśnie w tym kierunku to zmierza
                      a to też kawałek prawdy o naszej kulturze - kinematografii

problem w tym, że zamiast tłumaczyć co i jak i z czego wynikało
                      to stosuje się politykę zabraniania, zakazywania,

a za tym siedzi arogancja władzy - myślenie wg schematu "zabrońmy im tego
                      oglądać, bo sami nie będą w stanie odróżnić kłamstwa od prawdy" - jest to po
                      prostu część medialnej manipulacji
                      • jjjnjankowski Re: właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) 13.12.06, 13:05
                        nic nie trzeba bedzie odtajniac (chyba, ze pociete stare tasmy)
                        w 80tych latach archiwa niszczyli (jak np kabaret starszych panow)
                        a za patryotow w tvp podaja sie ci sami ludzie
                        • Gość: wojtekp Re: właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:09
                          obawiam się, że niestety możesz mieć rację
                          :(
                          • Gość: w Re: właśnie: otworzyć archiwa TVP!!!!! ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:14
                            w takim razie już wiem co sobie kupię pod choinkę ;)
                            póki można kupić w oficjalnym obiegu
                            ;)
                            pozdrawiam więc i życzę wartościowych prezentów pod choinkę
                            hasło na dziś:
                            RATUJMY POLSKĄ KULTURĘ ;) - jakakolwiek nie była i jej wzloty i upadki
                            :>
                            i trochę więcej luzu wszystkim
            • wta Re: Sami nie zjedzą i drugiemu nie dadzą. Co oni 13.12.06, 09:11

• Re: Sami nie zjedzą i drugiemu nie dadzą. Co oni IP: *.internetdsl.tpnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
              Gość: LZ 12.12.06, 17:19 + odpowiedz

Nie rozumiem; gdyby bohaterami byli czołgiści Guderiana w Tygrysach i
              Panterach, to byłoby gloryfikowanie nazizmu, faszyzmu i Bóg wie czego jeszcze.
              Tu gloryfikuje się równie (nawet bardziej) zbrodniczy komunizm w wydaniu
              stalinowskim. W czym problem?

Gdzie ty sieroto boża widzisz w tym filmie gloryfikację komunizmu?
      • krzych.korab Jednym z powodów coraz droższego abonamentu jest 12.12.06, 13:53
        nieumiejętność zarabiania przez TVP. Po co i tak MY załacimy.
      • krzych.korab Pan Wildsztein pensyjkę i tak dostanie niemałą. 12.12.06, 13:55
        • Gość: bzdura na 102 Tylko zapyzialy kretyn mogl podjac taka decyzje IP: *.onlink.net 12.12.06, 14:33
          bo nie rozumiem komu mogl przeszkadzac taki symatyczny film o przygodach
          wojennych.Ten skretynialy cymbal pewnie wolalby w teleranku puscic jakiegos
          soft posnosa i zemoralizowac polskie dzieci.
          • zorro_zx Re: Tylko zapyzialy kretyn mogl podjac taka decyz 12.12.06, 15:14
            Wildsztajn po cichu wierzy, że to mogła być prawda i dlatego w głupocie swojej
            najchętniej spaliłby ten film.
          • zigzaur Re: Tylko zapyzialy kretyn mogl podjac taka decyz 12.12.06, 17:34
            A co takiego sympatycznego w tym filmidle?

Jeżdżenie hałaśliwym sowieckim wehikułem?

Obżeranie się konserwami przy użyciu bagnetu jako sztućców?

Wydzieranie się na kogo popadnie?

Buractwo i tyle!
            • Gość: bzdura na 102 Re: Tylko zapyzialy kretyn mogl podjac taka decyz IP: *.onlink.net 12.12.06, 22:42
              ENTELIGENT SIE ZNALAZL. Nie widziales nigdy czym jezdza na wojnie i jak jedza?
              Ty pewnie wolalbys jezdzic mercedesem albo mejbachem, jesc srebrnymi sztucmami
              na chinskiej porcelanie i pic z krysztalowych kieliszkow. Nie wiesz co zolnierz
              ma na swoim wyposazebiu? Zwykla manierke i kubek. Walnij sie w ten
              pusty "nieburaczy leb". Acha rozkazy tez pewnie wolalbys w stylu "jasnie pan
              moze bedzie tak uprzejmy.... " Ciolek to jest ciolek.
              • zigzaur Re: Tylko zapyzialy kretyn mogl podjac taka decyz 13.12.06, 09:10
                Co to jest "mejbach"?

Co to jest "sztucmami"?

• jjjnjankowski Re: Tylko zapyzialy kretyn mogl podjac taka decyz 13.12.06, 03:31
              zigzaur napisał:

A co takiego sympatycznego w tym filmidle? Jeżdżenie hałaśliwym sowieckim wehikułem? Obżeranie się konserwami przy użyciu bagnetu jako sztućców? Wydzieranie się na kogo popadnie? Buractwo i tyle!

tak sam on chalasliwy ja kazdy inny
              konserwy byly amerykanskie
              na froncie wschodnim wolano je tuszonka a na zachodnim spam
              berlingowskich BURAKOW zginelo na Powislu wiecej niz na Monte Cassino o czym przypominaja 2 zaniedbane monumenty niedaleko Parku Rydza-Zwycieskiego
              ale w Czwartej sa trupy lepsze i gorsze
              • zigzaur Re: Tylko zapyzialy kretyn mogl podjac taka decyz 13.12.06, 09:13
                Bardzo prawdopodobne, że konserwy były amerykańskie.

Oczywiście, że śmiertelność żołnierzy dowodzonych przez czerwonych była większa
                niż na froncie zachodnim. Wynikało to głównie z filozofii systemu politycznego.

Nie podoba mi się, że film "pancerni" wpoił zupełnie konkretne nawyki
                "kulturowe", czego świadkami jesteśmy między innymi na drogach. Każdy ciołek za
                kierownicą furgonetki czy autobusu zachowuje się jak kierowca T-34.
                • jjjnjankowski Re: Tylko zapyzialy kretyn mogl podjac taka decyz 13.12.06, 12:01
                  zigzaur napisał:

> Bardzo prawdopodobne, że konserwy były amerykańskie.
                  >
                  > Oczywiście, że śmiertelność żołnierzy dowodzonych przez czerwonych była większa
                  > niż na froncie zachodnim. Wynikało to głównie z filozofii systemu politycznego.
                  >
                  > Nie podoba mi się, że film "pancerni" wpoił zupełnie konkretne nawyki
                  > "kulturowe", czego świadkami jesteśmy między innymi na drogach. Każdy ciołek za
                  > kierownicą furgonetki czy autobusu zachowuje się jak kierowca T-34.

a ja napisalem,
                  ze sadze, ze kierowcy wzoruja sie na slusznym idelo 007 kierowcy wielu rozbitych astonow martinow - ZAKAZAC!
    • Gość: zulu Pancerni znikną z Kino Polska? IP: *.wsip.com.pl 12.12.06, 09:48
      Po prostu pięknie.... Cenzura wróciła - Mysia Reaktywacja... Jak psy
      ogrodnika - sami nie mogą i innym też nie dadzą.... I jaka piękna formułka -
      będzie przetarg, ale nie wiadomo kiedy - tak można do końca świata.... Czy to
      budowa autostrady, jakaż w tym komplikacja? Chyba rutynowo robi się takie
      rzeczy w państwie Dzikokamiennym? Jakże mi to śmierdzi peerelem i chamskimi
      metodami ubecji... A ja jak głupi latałem z ulotkami i brałem lolami po
      plecach w czasie manifestacji..... No po prostu pięknie, P K P .....
      • Gość: Skąd my to znamy Re: Pancerni znikną z Kino Polska? IP: *.48-210-81.netia.com.pl 12.12.06, 10:11
        Nie tylko ty, też miałem fioletowe plecy, a teraz pluję sobie w brodę.
      • Gość: hematemesis Dwa ziemniaki burak i kon IP: *.mgh.harvard.edu 12.12.06, 16:36
        To z zazdrosci bo czterech pancernych jest bardziej smieszne i bardziej
        popularne niz nudna telenowela "Dwa ziemniaki burak i kon" ktora przychodzi nam
        ogladac codziennie na kanalach informacyjnych od 19 do 20.
        • zigzaur Re: Dwa ziemniaki burak i kon 12.12.06, 17:35
          A może to właśnie elektorat wychowany na "pancernych" tak właśnie zagłosował?
          • Gość: etet Re: Dwa ziemniaki burak i kon IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.12.06, 19:01
            Chcecie więć odebrać przyjemność własnym wyborcom. Jeśli grabicie już swoich to
            co będzie z pozostałymi.
          • Gość: rafal Re: Dwa ziemniaki burak i kon IP: *.chello.pl 12.12.06, 21:41
            wychowalem sie na pancernych i klosie,byly tez i kaczory za mlodu.to niech taki
            burak wezmie ksiazke i pouczy sie do lekcji SAMOOBRONY
    • Gość: demion Pancerni znikną z Kino Polska? IP: 82.160.223.* 12.12.06, 09:54
      ja bym zabronił puszczania "O 2 takich co ukradli księżyc" - produkcja ta obraża
      moje poczucie estetyki, dobrego smaku. Jedyna dobra strona tego filmu to gra
      aktorska głównych bohaterów ... do dziś im to zostało
    • Gość: Mike I bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:57
      Czerwona propaganda. Ludzie oglądają takie głupoty i wierzą w bezwarunkową
      przyjaźń armii sowieckiej. Rzeczywistość była trochę jakby bardziej brutalna.
      • daflippi [...] 12.12.06, 10:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Realista [...] IP: *.48-210-81.netia.com.pl 12.12.06, 10:17
      • daflippi Re: I bardzo dobrze 12.12.06, 10:40
        Usuneli wszystkie posty, nie bylo tam nic lamiacego regulamin. Replay:

> Owszem jestem historykiem z wykształcenia

Tym wieksze moje zdziwienie. Nie zaprzeczysz chyba, ze film ten, jak kazdy inny,
        posiada rowniez wartosc historyczna. Dokladnie te, o ktorej sam piszesz:

> kręcony w czasach kiedy prawda była
        > reglamentowana.

- jest swiadectwem owej reglamentacji prawdy.

> i dlatego uważam, że tego typu filmy
        > niszczą świadomość historyczną naszego społeczeństwa.

Poki co - osoby o takich pogladach niszcza wolnosc. Wolnosc wyboru. Nasze
        panstwo coraz bardziej staje sie panstwem zakazow. Dlaczego ktos ma mi mowic, co
        moge ogladac, a czego nie? Tylko dlatego, ze on uwaza, ze zniszczy to moja
        swiadomosc historyczna? Ahhh, dziekuje :).

> Jak dobrze wiesz obecnie
        > ludzie raczej książek nie czytają i "całą prawdę" łykają z z kina i
        > telewizji.

Zakazami nie spodowujesz, by docierala do nich tylko jedyna sluszna wiedza.
        Wywolasz skutek wrecz odwrotny.

> Wiele razy muszę dyskutować z "oświeconymi" ludźmi twojego pokroju,
        > że film to fikcja a szczególnie kręcony w czasach kiedy prawda była
        > reglamentowana.

Widze, ze mnie nie zrozumiales. Stwierdzilem tylko tyle, ze nie potrafisz
        spojrzec na ten film JAK na fikcje. Po prostu obejrzec go jak kazda inna
        opowiesc. Z tego samego powodu fizyk moglby protestowac przeciwko Gwiezdnym
        Wojnom - ile tam jest falszu z punktu widzenia fizyki. A potem ludzie, ktorzy
        "całą prawdę" łykają z z kina i telewizji beda przekonani, ze dzwiek rozchodzi
        sie w prozni.

> Swoją drogą nie wiem po co piszesz o Pisie. Ja tego wątku nie
        > podejmowałem ale pewnie jesteś gorącym zwolennikiem michnikowszczyzny i pali
        > cię jad prowokacji he he he...

Bo jakos cala ta bezsensowna walka kojarzy mi sie to z zachowaniem owej partii.
        • yavorius Re: I bardzo dobrze 12.12.06, 10:46
          daflippi napisał:
          > Usuneli wszystkie posty, nie bylo tam nic lamiacego regulamin.

Mijasz się z prawdą i to dosyć poważnie.
        • Gość: Mike Re: I bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:58
          Powiem tak. Może i mam może trochę spaczenie ze względu na prawdę historyczną
          ale czasami ręce mi opadają kiedy słyszę kiedy ludzie jako fakty historyczne
          podają sceny z filmów. Uwielbiam Gwiezdne Wojny, filmy fantasy ale tego typu
          sztuka nie jest szkodliwa szczególnie dla młodych ludzi. Tam gdzie historia
          naszego kraju jest mocno przekręcana nawet w celach komediowych tu jest już
          gorzej. Czytając posty moich innych adwersarzy widzę, że moja teoria się
          potwierdza. Ludzie ci mają papkę zrobioną z mózgu, właśnie na takich
          produkcjach. Ten film jest na DVD i jak ktoś chce go obejżeć to za kilka
          złotych może to zrobić. Niestety filmów, które mogą pokazać prawdziwe oblicze
          naszych stosunków z armią sowiecką jakoś dziwnie się nie kręci. A niestety jest
          to spowodowane tym, że w kinomatografii ciągle siedzi staral prl - owska sitwa.
          • zorbathegreek Re: I bardzo dobrze 12.12.06, 16:01
            A co chesz? Filmow o tym, jak bylo "naprawde"? Ale jaka byla owa "prawdziwa
            prawda"? Z jakich zrodel chcialbys skorzystac? Jak wywazyc zle i dobre strony
            stosunkow polsko-sowieckich w latach 1939-1989? Bo chyba nie twierdzisz, ze
            prawda jest absolutnie czarno-biala, i w tych stosunkach nie bylo nic dobrego
            dla Polski? Jak chcesz podac owa "cala prawde" w filmie (serialu) fabularnym,
            aby nie byl nudny?
            • Gość: tratatata Re: I bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:17
              > Bo chyba nie twierdzisz, ze
              > prawda jest absolutnie czarno-biala, i w tych stosunkach nie bylo nic dobrego
              > dla Polski?

Tak wlasnie twierdze. Nie bylo nic dobrego w tych stosunkach. Polacy gineli z rak niemieckich nazistow i radzieckich komunistow, z ta roznica ze niemieccy nazisci poszli sobie z terenow Polski w 1945 roku. Radzieccy komunisci zostali troche dluzej.
              o Armii Ludowej nie wspomne nawet.
              Jak dla mnie - wypie..c z Pancernymi, Gustlikami i zaklamana przyjaznia.
              • zigzaur Re: I bardzo dobrze 13.12.06, 09:17
                Gdy jest jakikolwiek film na temat II wojny światowej, to wśród Niemców zawsze
                są pokazywani osobnicy w czarnych mundurach z białymi wypustkami i czerwoną
                opaską na łokciu. Natomiast wśród Rosjan wcale nie pokazuje się osobników w
                niebieskich czapkach. Nierozgarnięty człowiek dochodzi do wniosku, że w ogóle
                formacji noszących niebieskie czapki nie było a Ruscy to fajni kumple od kielicha.
          • jjjnjankowski Re: I bardzo dobrze 13.12.06, 03:56
            gosciowi mike'owi w odpowiedzi:
            to tobie gwiezdne wojny papke z mozgu zrobily swoimi scenami zywcem zerznietymi z filmow Leni Riefenstahl
            pancerni pozbawieni aktualnego, opresywnego, gomolkowskiego kontekstu sa w takim samym stopniu szkodliwe edukacyjnie jak 3 muszkieterow (gieprawda historyczna) i trylogia (takze gieprawda historyczna)

... Niestety filmów, które mogą pokazać prawdziwe oblicze naszych stosunków z armią sowiecką jakoś dziwnie się nie kręci. A niestety jest to spowodowane tym, że w kinomatografii ciągle siedzi staral prl - owska sitwa ... (napisal mike tez)...
            sie kreci - ja napisalem -
            NAWET W TEJ CHWILI SIE KRECI
            tyko ze czas, czas takich filmow juz minal i ich roli legendotworczej
            moze
            ...
            gdyby
            ...
            spielberg
            ...
            ?
            ...
            nie, juz nakrecil kompanie braci i szeregowca ryana
            Dzisiaj?
            po ugrzeznieciu w iraku i afganistanie?
            oj, chyba nie...
      • Gość: Torquemada No co ty ? powaznie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:18
        Nigdy bym nie przypuszczal, ze prawda byla inna. To wrecz nie wiarygodne. I co
        teraz bedzie ?
      • krzych.korab A głupota piszących mniejsza. Ty naprawdę wierzysz 12.12.06, 14:00
        w to co piszesz ?
      • zorbathegreek Re: I bardzo dobrze? 12.12.06, 15:57
        Nikt ci nie kaze tego ogladac. Dla Niemcow to nawet amerykanskie filmy o IIWS
        to antyniemiecka propaganda, bo przeciez "to niemozliwe, aby rycerski Wermacht
        sie tak brzydko zachowywal jak na tych filmach"... Chyba, ze ty uwazasz, ze ta
        bajeczka o czolgistach i ich psie to cenne zrodlo historyczne, ktore trzeba
        ukryc, bo sie nie zgadza z obecnie obowiazujaca "jedynie sluszna" doktryna...
      • sklis propagandę to mamy teraz w TVP 12.12.06, 17:14
        Po latach przerwy oglądałem niedawno "Pancernych" po raz kolejny (na DVD) i aż
        się zdziwiłem, że jest tam aż tyle treści patriotycznych, a tak mało
        socjalistycznej propagandy.
        Tymczasem obecnie to sama TVP aż zieje nienawiścią do wszystkich i wszystkiego,
        co nie jest antykomunistyczne - takiej nienawiści nie było nawet w
        zmilitaryzowanej TVP podczas stanu wojennego.
        • zigzaur Re: propagandę to mamy teraz w TVP 12.12.06, 17:37
          A co takiego patriotycznego znalazłeś w "pancernych"?

Szykanowanie Kugla przez Gustlika?
          • sklis Re: propagandę to mamy teraz w TVP 12.12.06, 23:30
            > A co takiego patriotycznego znalazłeś w "pancernych"?

a chociazby nawiązanie do powstania listopadowego, za udział w którym przodek
            Olgierda trafił na zesłanie.
            A ojciec Janka, który w 1939 bronił Westerplatte?
            A Rotmistrz, który wspomina radomskie mausery, które "nie klekotały"? (Mosin
            wachmistrza klekocze, za to jest bardziej odporny na zabrudzenia - fakt)
            Jeszcze by się trzochę znalazło.
            Moim zdaniem, jak na tamte czasy, sporo.
            • zigzaur Re: propagandę to mamy teraz w TVP 13.12.06, 09:18
              Epizody, które nie każdy zauważa.

Dziwne: ojciec bronił Westerplatte a Janek szukał go nad Amurem. Może raczej
              Wilna lub Lwowa bronił?
      • Gość: etet Z rzeczywistością to jest tak IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.12.06, 19:03
        jak z wyborami i po wyborach. Przed wyborami można obiecywać kraj mlekiem i
        miodem płynący a po wyborach zwalić winę na trudności obiektywne i Balcerowicza.
        • zigzaur Re: Z rzeczywistością to jest tak 13.12.06, 09:19
          "Najwięcej kłamie się po polowaniu i przed wyborami"

Otto von Bismarck
      • jjjnjankowski Re: I bardzo dobrze 13.12.06, 04:11
        to co maja ogladac? "m jak milosc" czy inne gnioty o prawdziwym zyciu uspolecznionej sluzby zdrowia?
      • Gość: anty,anty Re: I bardzo dobrze IP: 82.146.248.* 13.12.06, 04:28
        Mike-a jaka jest rzeczywistość obecnie? Spytaj się o to prawdziwych,skromnych i
        bardzo mądrych dawnych przywódców solidarności którzy chcieli dobrze dla
        Polaków i nie myśleli o dobrach dla siebie,mam na myśli pana Gwiazdę i panią
        Walentynowicz to byli ludzie sprawiedliwi i jak mają obecnie?-nie żyją w
        przepychu ale ledwo wiążą koniec z koncem.
    • Gość: Rysiek Skoro jest pisemne potwierdzenie IP: *.aster.pl 12.12.06, 10:00
      to do sądu. Kiedy skończy się burdel w tym kraju?
    • Gość: yebana bladz [...] IP: *.hsd1.or.comcast.net 12.12.06, 10:03
    • Gość: Pamiętliwy Pancerni znikną z Kino Polska? IP: *.48-210-81.netia.com.pl 12.12.06, 10:09
      Pełna Bolszewia, właśnie tak mi zniknął w 47 "Świat Przygód", nagle i bez echa.
      • Gość: P Re: Pancerni znikną z Kino Polska? IP: 80.54.27.* 12.12.06, 10:58
        Oto obraz polskiej telewizji - karmienie papka jakiegos amerykanskiego czy
        innego kina motlochu ,ktory oglada co im sie podsunie przed oczy.

Prosze zerknac na www.filmpolski.pl

Ile tam jest filmow,ktore gnija gdzie w magazynach tvp ,ktorych nigdy nie
        widziano na oczy.Filmy (chocby) Jedryki (Jedryka to nie tylko Podroz za 1
        usmiech ,Stawiam na Tolka Banana - wznawiane raz po raz) czy Nesfetera ,dlaczego
        ich sie nigdzie nie pokazuje?

Tvp - typowa mentalnosc psa ogrodnika - sami nie pokaza,ale innym nie dadza.
    • zegrz Re: Pancerni znikną z Kino Polska? 12.12.06, 10:57
      Raczej - "Czterech wicepremierów i kaczka"
    • Gość: qaaq Pancerni znikną z Kino Polska? IP: *.abb.pl 12.12.06, 11:01
      wybrano w wolnych wyborach i dano władze ludziom których należałoby leczyc.
      Teraz przyszlo tylko czekać, bo takich kretyynizmów bedzie sie mnozylo.
    • max99921 Re: Pancerni znikną z Kino Polska? 12.12.06, 11:05
      hahahaahah dobre
    • Gość: myk Re: Pancerni znikną z Kino Polska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:42
      Albo "Czterech kleryków i ministrant" :) Ale tylko po 22:00
    • zigzaur Powinien być zakaz rozpowszechniania tej 12.12.06, 12:03
      propagandowej szmiry.
      A jeśli już, to należałoby opatrzyć ją odpowiednim komentarzem, np. w jaki
      sposób Janek i Lidka znaleźli się w głębi Syberii i dlaczego Janek akurat tam
      szukał ojca.
      Oprócz postaci Rosjan, granych między innymi przez Kłosińskiego i Raksę,
      przydałoby się też umieścić parę postaci w niebieskich czapkach.
      • Gość: azet Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:37
        Zorientuj się, biedaku, co to jest 'film fabularny'.
        Za komuny miałem w domu pełno bibuły, teraz mam DVD z ocenzurowanym filmem. Możecie mi zakazywać. Nie było, nie ma i nie będzie takiej mutacji PRL-u, która zabroni mi mieć własne zdanie. Czwarta czy dziesiąta - nie da rady.
        • zigzaur Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej 12.12.06, 17:41
          Czy naprawdę nie pojmujesz faktu, że to był PRL-owski film propagandowy?
          Czy nie wiedziałeś, że Janusz Przymanowski był politrukiem LWP?
          Czy nie przeczytałeś filmowej "listy płac", z której jawnie wynika, że filmidło
          było sponsorowane przez Spychalskiego, Rolę-Żymierskiego i Jaruzelskiego?

Zdanie możesz mieć. Ale pierwszeństwo ma posiadanie wiedzy.
          • Gość: etet Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.12.06, 18:54
            Wodzowie IV RP wzorem Spychalskiego, Roli-Żymierskiego i Jaruzelskiego
            chcieliby zakazywać jeszcze pozostałym w kraju obywatelą do posidania własnego
            zdania. A to wszystko dla ich zdrowia. Niczym nie różni się Kaczyński od
            Gomółki, retoryka ta sama metody te same cel ten sam.
            • zigzaur Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej 12.12.06, 21:03
              No, różnice są:

1. Jaruzelski, Rola-Żymierski i Spychalski wjechali na rosyjskich czołgach.
              Takich jak na filmie. Zaś Kaczyńskich, Giertycha i Leppera ludzie sami wybrali.
              2. Otoczenie zagraniczne jest inne.
              • jjjnjankowski Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej 13.12.06, 04:34
                otoczenie sie zmienilo a we lbie i w mowie u kaczek gomolka
                • zigzaur Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej 13.12.06, 09:21
                  Na wyraźne życzenie elektoratu.

Wiadomego radia chętnie słuchają także byłe pezetpeerówki i ubeczki.
          • Gość: azet Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 20:47
            Szkoda dla ciebie słów: jesteś takim samym politrukiem, jak wymienieni przez ciebie sponsorzy. Tu nie ma znaczenia, czy się pałami prowadzi do socjalistycznego czy innego raju. Ważne jest 'wypałowanie' świtopoglądu, wytyczenie jedynej słusznej drogi. Powodzenia, prawicowy towarzyszu.
            P.S. Gdybyś się urodził za Gomułki, latałbyś w czerwonym krawacie. Po prostu masz to w genach, sposobie myślenia. Taka mentalna skaza...
            • zigzaur Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej 12.12.06, 21:05
              Spudłowałeś.

Akurat, urodziłem się i chodziłem do podstawówki jeszcze za Gomuły. Nigdy nie
              założyłem czerwonego krawata i nie machałem czerwoną szmatą.

A co do mojego sposobu myślenia, to nie musisz się martwić. Rynek go ocenia,
              pracuję i zarabiam mózgiem.
      • krzych.korab Jeżeli tego nie wiesz to ucz się pacanie. Cała RP 12.12.06, 13:57
        wie a on nie.
        • zigzaur Re: Jeżeli tego nie wiesz to ucz się pacanie. Cał 12.12.06, 17:42
          Jak widać po durnych wpisach, w tym także twoim, wielu ludzi nie kojarzy, co to
          komunizm. Durniom wydaje się, że było dobrze, bo "była praca". Tylko że nic nie
          można było kupić za te "zarobki".
          • Gość: Lennon kliniczny antykomunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 22:53
            jaki żałosny jest ten zigzaur, niedouczony kmiot, który nie ma pojęcia, ze to
            antykomunizm jest największą zarazą, jaka dotknęła ludzkość. Ogrom zbrodni
            popełnionych na komunistach jest powalający. Oczywiście zigzaur nie ma o tym
            zielonego pojęcia. Reasumując, nawet polski komunizm jest lepszy od rządów
            prawicowych oszołomów ziejących nienawiścią do wszystkich i wszystkiego. Co do
            zarobków z czasów PRL: wiele osób chciałoby tak dobrze zarabiać jak za komuny.
            W latach 80-tych chleb i mleko kosztowało 1zł, a masło (prawdziwe, a nie
            fałszowane jak teraz) kosztowało 2zł. Podobnie jak obecnie. Wtedy jednak
            przeciętna płaca wynosiła 10 000zł, dziś uczciwy Polak zarabia (jeśli w ogóle
            ma pracę) okolo 1000zł. Pod rządami prawicy zawsze żyje się gorzej. Chyba, ze
            jesteś złodziejem, oszustem, antykomunistą.
            • Gość: anty,anty [...] IP: 82.146.248.* 13.12.06, 04:14
            • zigzaur zmień ksywkę na "Lenin" 13.12.06, 09:25
              i idź do całonocnej kolejki po bochenek chleba.

A jeszcze lepiej, do teatru na Dubrowce.
          • Gość: anty,anty Re: Jeżeli tego nie wiesz to ucz się pacanie. Cał IP: 82.146.248.* 13.12.06, 04:02
            Nie można było nic kupić-to prawda.Ale drugą ważniejszą prawdą jest to ,że
            dlatego nie można było nic kupić bo robotnicy ogłupieni przez oszołomów z
            solidarności (obecnie bardzo bogatych) ciągle strajkowali i wymuszli za to
            pieniądze.Wszystkich było na wszystko stać a produkować nie miał kto.Manna
            obiecana przez przywódców solidarności nie chciała sama spadać z nieba.Zobacz
            jak żyją i opływają w dostatek byli przywódcy solidarności a jak żyją
            ogłupieni prości robotnicy.Fabryki w większości zlikwidowano lub sprzedano za
            grosze a bezrobocie skoczyło do 20 % na wsiach po pegerowskich panuje bieda i
            głód.W miastach szerzy się żebractwo,bandytyzm i bezdomność a przywódcy
            solidarności (styropianowcy) są bogaczami i oto chodziło.
          • jjjnjankowski Re: Jeżeli tego nie wiesz to ucz się pacanie. Cał 13.12.06, 04:48
            urodzilem sie za gomolki
            nie latalem z czerwonym krawatem zwanym glizda
            kiedy w wieku lat 16 przeszedlem przyspieszony 2tygodniowy (od 15 do 30 sierpnia za co dziekuje radiu gdansk) kurs doroslego myslenia
            zajalem sie wolnoscia
            swoja wolnoscia
            ktorej nikt mi nie moze dekretem prezydenckim nadac ani gazetowym artykulem odebrac
            i zaden
            zaden rzadowy komisarz nie bedzie mi mowil czego mam nie ogladac
            howgh! jak mowia czerwonoskorzy bracia u K. Maya (tez gieprawda historyczna)
      • Gość: patthecat Zakazy to wydawaj dzieciom, a od reszty się odp... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.06, 14:47
        jak wyżej
        • zigzaur Re: Zakazy to wydawaj dzieciom, a od reszty się o 12.12.06, 18:00
          Zakazy należy wydawać osobnikom niedorosłym, niezależnie od ich metrykalnego wieku.
          • Gość: etet Re: Zakazy to wydawaj dzieciom, a od reszty się o IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.12.06, 18:58
            Cel IV RP: ubezwłasnowolnić obywateli. Aby ostatni normalni nie uciekli trzeba
            będzię kiedyś znowu zamknąć granicę.
            • zigzaur Re: Zakazy to wydawaj dzieciom, a od reszty się o 12.12.06, 21:00
              Masz na myśli wschodnią czy zachodnią?
          • jjjnjankowski Re: Zakazy to wydawaj dzieciom, a od reszty się o 13.12.06, 04:56
            Niniejszym zakazuje rzadowym komisarzom zakazywac niedoroslym! (Bo TEJ wladzy kazdy OBYWATEL niedorosly.)
      • zorbathegreek Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej 12.12.06, 16:05
        "Szeregowca Ryana" trzeba by tez poprzedzic odpowiednim wstepem, wyjasniajacym
        czemu tak pozno otwarto front zachodni (aby sie Ruscy i Szwaby wykrwawili
        nawzajem, niewazne, ze "przy okazji" to nie Anders na bialym koniu razem z US
        Army, a Ludowe Wojsko Polskie razem z Armia Czerwona wyzwolily Polske spod
        okupacji niemieckiej) i ze ta wojna, tak naprawde, to rozstrzygnela sie na
        froncie wschodnim a nie na plazach Normandii...
        • zigzaur Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej 12.12.06, 17:52
          Odezwał się kolejny osobnik szkolony przez PRL-owskich politruków.

A teraz policzmy drogę do Berlina Amerykanów i Rosjan:

Najpierw Rosja:
          Nad Bugiem już byli około 20 września 1939. Do Torgau (miejsce spotkania z
          Amerykanami) dotarli około 20 kwietnia 1945. W linii prostej około 800 km. Czas
          pokonywania odległości: 5 lat i 7 miesięcy. Straty własne 25 milionów. Walka
          tylko na jednym froncie. Dostawy sprzętu z USA. Odciąganie większości
          niemieckiego lotnictwa przez Amerykanów i Brytyjczyków.

Teraz Ameryka:
          Formalne przystąpienie do wojny z Niemcami: grudzień 1941. Pierwszy niemiecki
          atak (podwodna operacja Dönitza "Paukenschlag" przeciwko cywilnej żegludze
          amerykańskiej): styczeń 1942. Lądowanie w Maroku i Algerii: listopad 1942
          (zmierz odległość przez Atlantyk, uwzględnij U-Booty). Zdobycie Sycylii: lato
          1943. Zdobycie Włoch do Rzymu: wiosna 1944. Desant w Normandii: wczesne lato
          1944. Jednocześnie oceaniczna wojna z Japonią (ogromne koszty paliwa i sprzętu).
          Jednocześnie zaopatrywanie Wielkiej Brytanii i Rosji. Straty własne: 400 tysięcy
          ale na obu frontach.
      • jjjnjankowski Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej 13.12.06, 04:23
        zigzaur! idz na pustynie gobi wyginac z innymi (dinozaurami) albo zamknij sie w BUWie pisac sprostowania do "trzech muszkieterow" (tez gieprawda historyczna) - jakbys czegos nie wiedzial: spytaj Bronka(ale nie tego, tylko tego od historii Francji)!
        • zigzaur Re: Powinien być zakaz rozpowszechniania tej 13.12.06, 09:26
          Wot, kulturnyj!

(na poziomie NKWD)
    • Gość: Jac Re: Pancerni znikną z Kino Polska? IP: *.rotametr.com.pl 12.12.06, 12:10
      albo lepiej: czrerech kaczorów i gęś
    • Gość: jaro Pancerni znikną z Kino Polska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:47
      A jakby tak, czterech prawdziwych mezczyzn i Aneta. Znalazloby sie w tym
      towarzystwie pewnie i miejsce dla psa.[oczywiscie Szarika, agenta kgb]
      • zigzaur Re: Pancerni znikną z Kino Polska? 12.12.06, 17:53
        A może lepiej:

czterech twardogłowych i suka

?
    • krzych.korab Rządzący bardziej niż bezrobocia boją się szarika 12.12.06, 13:50
      z załogą.
      • zigzaur Re: Rządzący bardziej niż bezrobocia boją się sza 12.12.06, 17:54
        Kto się uczył (a nie oglądał "pancernych"), ten ma pracę.
        • Gość: etet Re: Rządzący bardziej niż bezrobocia boją się sza IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.12.06, 19:08
          W ministerstwie edukacji?
          • zigzaur Re: Rządzący bardziej niż bezrobocia boją się sza 12.12.06, 21:12
            W moim przypadku, w wolnym zawodzie.
    • koniecpolski7 Re: Pancerni znikną z Kino Polska? 12.12.06, 14:03
      A wobec tego co z np. "Allo allo".
      To też jest zafałszowany obraz wojny.
      Zlikwidować.
    • Gość: Obi-Wan-Kenobi Pancerni znikną z Kino Polska? IP: *.speed.planet.nl 12.12.06, 15:51
      A ja dostalam "4 pancernych i psa" rok temu pod choinke...Dzieciatko mialo
      nosa, a moze Janiolek
    • pawka55 Debilizm w tym kraju osiaga szczytow! 12.12.06, 15:54
      Powinno sie teraz wytoczyc procesy sadowe Gajosowi, Pieczce i Szarikowi, choc
      temu ostatniemu tylko posmiertnie, za udzial w "nieslusznym" serialu. Trzeba w
      koncu wymiesc te komunistyczne smiecie z waszego swiatobliwego kraju. Niech
      zyje Kaczystan, posmiewisko cywilizowanego swiata!

Polak z US
      • kasia481 Biedne dzieci zostały oszukane. Bandyta Szarik 12.12.06, 18:59
        i reszta tej bandy w ramach Brygady Pancernrj dokonywała pacyfikacji.Przebiegłe
        komusze krętactwo.Chciano ukryć przed naszymi pociechami prawdę ale dzięki
        Wilsasteinowi? ,TVP dała odpór .

To państwo zwane Polską nie ma prawa do samoistnej egzystencji najgorsze to ,że
        nikt nie chce nas nawet za darmo.
        • jjjnjankowski Re: Biedne dzieci zostały oszukane. Bandyta Szari 13.12.06, 12:58
          kasia481 napisała: ... i reszta tej bandy w ramach Brygady Pancernrj dokonywała pacyfikacji.

ALE pacyfikacji patryotycznie poprawnych, na Ukraincach.
      • Gość: etet Re: Debilizm w tym kraju osiaga szczytow! IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.12.06, 19:07
        Gajos Pieczka i Szarik byli PRL-wskimi agentami. A gdzie teczka Kaczyńskiego?
        Czy była nieprawdziwa?
        • zigzaur Re: Debilizm w tym kraju osiaga szczytow! 12.12.06, 21:11
          Jeśli o Gajosa chodzi, to rolą w "pancernych" utorował sobie drogę do zupełnie
          jednoznacznych postaci w filmach: "Psy", "Szwadron" i "Ekstradycja III".
    • zigzaur Re: To byl bezceler! Swinstwo ! www.gs-arts.net 12.12.06, 17:56
      A u seksuologa byłeś? To się nazywa transwestytytzm

Skoro robiłeś za Marusię, to co z tobą robił Janek?

O Szarika aż wstyd pytać...
    • Gość: iGrek Oddajcie na Szarika IP: 80.50.180.* 12.12.06, 18:03
      zakute łby

_
      Czterej pancerni i pisa
      • kasia481 Twoje niedoczekanie komuchu. 12.12.06, 19:04
        Bandytę Szarika spotkała zasłużona kara.AWSy,ZCHNy.POwcy,UWole,LPRy stoją na
        straży czystości umysłowej w tym państwie.Dzięki ci boże za to.
    • Gość: Trzeźwy 40 lat konspiry i styropianu jak psu w d... IP: *.chello.pl 12.12.06, 19:04
      ...tfu! Jak Szarikowi w rzopę.

Naród, ta cholera, nadal woli honorowych czerwonych od prawicowych i liberalnych szuj.

Ależ musi ich (szuje) skręcać, że Naród (jak za komuny) wie lepiej, co dobre...
      ;>
      • komol Marylka Baka - Marusia 12.12.06, 19:40
        Kilka lat temu nakręcono nowa wersje "czterych pancernych..." Marylka Baka
        grała Marusię, akcja na nową modłę - amerykanizacji, komedii, miłości,
        sensacji. Realizowane były sprawy wykończeniowe i cisza.
        Czy ktoś wie co się stało z tym filmem ???
    • Gość: X88X [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:46
      • Gość: 1956 Re: Pancerni znikną z Kino Polska? IP: *.ip-point.pl 12.12.06, 19:53
        Wychowałam się na tym serialu i nic złego się nie stało. Jestem teraz
        historykiem praktykującym i zdaje sobie świetnie sprawę, że 4 pancerni to tylko
        fikcja literacka. To śliczna bajeczka z rewelacyjną obsadą. Nieuki i debile
        niech czytają książki, z filmów jeszcze nikt historii się nie nauczył... no może
        tylko "elita" PISuarów, Chamoobrony i faszystowskiej Ligi.
        • zigzaur Re: Pancerni znikną z Kino Polska? 12.12.06, 21:08
          Że akurat ty okazałeś się odporny na komunistyczną propagandę, to gratuluję. Ale
          inni nie mieli tego szczęścia. Przejrzyj wpisy na tym forum.
      • jjjnjankowski Re: Pancerni znikną z Kino Polska? 13.12.06, 04:29
        o! jakies 88 sie ozwalo czyli patryotyczne leibstandarte AH! HH! tobie czyli 88! wg windowych wszechpolakow!
    • Gość: yu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:54
      • Gość: mechanik Nakrecmy sequel Panzernych IP: *.naenxx4.adsl-dhcp.tele.dk 12.12.06, 20:31
        Skoro zabraniaja i ograniczaja wolnosc slowa, nakrecmy sequel Panzernych.
        Na przyklad sympatyczny serial o Ludziach Honoru. Tak zeby sie wreszcie
        odpieprzyli od jenerala.

Wesolo, dzielnie, z fantazja, z lekkim retuszem i SZarikiem.

Scenariusz pisaliby Najwyzszy Naczelny i W. Kuczynski.

• Gość: ivulspirit Re: Pancerni znikną z Kino Polska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 20:39
      jeshua napisał:

> Przecież to głęboko niesłuszny serial, nakręcony w bezbożnych czasach. Zróbcie
      > nowy, np. "Czterech apostołów i gołębica"
      >

Tytuł sugeruje zoofilię grupową!!!!!!
      • jjjnjankowski Re: Pancerni znikną z Kino Polska? 13.12.06, 04:07
        no to cztery mi-24 i jeden sokol z ziemi mezopotaskiej do azji srodkowej bez trzymanki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka