Gość: mniejwiecej IP: *.chello.pl 20.12.06, 10:06 hiphop sie skonczyl. w polsce nawet nie zaczal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ens Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: 217.153.6.* 20.12.06, 10:25 proponuje posluchać : "kazik - moj los moje zatracenie" lub "kaliber 44 dyskografia". Liroy był wprawdzie przed kalibrem,ale to raczej rapowy prekursor w polsce. W tej chwili niewiele jest hiphopowych artystow na scenie, wiekszosc to zwalasy ktore nic nie rozumieja z tej kultury a zeruja na glupich i dzieciakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.5.15.vie.surfer.at 20.12.06, 10:25 zenujace,tak jak wczesniejsze bzdety o Rasiaku.Nie rozumiem jak to sie moze komus podobac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monk Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 11:40 Do słuchania to to nie jest. Oprócz w miarę składnego tekstu nie ma nic. Jeśli jest to debiut może na starość coś się ciekawego rozwinie, jeśli nie - zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disperse Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: 83.71.2.* 20.12.06, 12:00 Nie rozumiem opery ani impresjonizmu - czy to znaczy ze to sie nie moze podbac innym ? Troche dystansu proponuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: si rap IP: *.eranet.pl 20.12.06, 10:29 skąd są ci goście, z Białegostoku? -- jozue.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphopniezyje Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.crowley.pl 20.12.06, 10:29 obys mial racje - hiphop to jakies nieporozumienie - pomylka legislacyjna, niedorobka czyjegos chorego mózgu, pierd jakiegos nieroba, ja w to nie wierze - udaje, ze tego nie ma i nigdy nie bylo! jak mozna promowac ten 'muzyczny' kał? hiphop powinien byc zakazany pod karą wycięcia ucha wewnętrznego! gadanie do (nie swojej) muzyki powinno byc pietnowane! No i co to za nazwa?! Hiphop?! moze Hopbęc? albo Hipophotam? Hiphop! co za nonsens!!! niech ktos to w koncu wyeliminuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swe Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.man.poznan.pl 20.12.06, 10:33 teledysk kręcony w poznaniu. przynajmnniej częściowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan żenujące IP: *.chello.pl 20.12.06, 10:37 najgorszy w tym wszystkim jest ten kononowicz, który mysli że wszyscy go podziwiają. kurde czy on nie wie, że wszyscy się z niego śmieją i mają go za skończonego kretyna. ja też tak uważam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 11:12 to że ty nie lubisz hiphopu to twoja sprawa. ja też tego nie słucham i nie lubię ale toleruję. a skoro komuś odpowiada ten rodzaj muzyki to dlaczego ma nie być HIP-HOPU. Troche tolerancji dla ludzkich gustów. A może pochwal się czego ty słuchasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disperse Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: 83.71.2.* 20.12.06, 12:03 Typowa odpowiedz kogos kto : a) albo sie ma za ulicznika i tylko hip-hop o tej tematyce jest hiphopem, reszta to komercja i zenada b) slucha innego stylu muzycznego i ma klapki na oczach. Cala muzyka wokol to gniot nie warty uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:35 hiphop żyje i ma się całkiem dobrze, oczywiście należy pominąć polską scenę na której zainstniało tylko naprawdę niewielu artystów, jak refleksyjny poetycki Gramatik, późniejszy filozoficzny Eldo, jak Fisz, jak ironizujący Łona, fakt oni się nie sprzedają jak Hemp Gru, Molesta i co tam innego, gdzie wychodzi słoma z butów, nurtów w hiphopie jest wiele, co zrobić jeżeli sprzedającą się papką jest w stanach bling bling, a u nas "życie jest ciężkie na ulicy k**rwa dzieciakk", ale to nie jest esencją hiphop'u, hiphop powstał w latach 70'tych, powstawał z zabawy dla zabawy, najpierw była zabawa płytami byli dj'e potem wkroczyli mistrzowie ceremonii, którzy dla zabawy mówili do ludzi, bawiąc ich rymując na żywo [fristajl], dla wszystkich którzy tak mówią to proszę niech zapodają rymującą się sekwencję nie na rymach częstochowskich [pracuje, leżakuje] tylko rzeczownikowo, i niech zrobią to na temat przez kilka minut. Hiphop przechodził przez wiele burzliwych okresów, przechodził przez okres gansta rapu, gdzie De La Soul czy stare i dobrze Black Eyed Peas nie mieli szans zainstnieć, nadal zresztą ten hiphop policztyczny, refleksyjny społeczny jest w niszy, ale to nie znaczy ze on nie istnieje i to wcale nie oznacza ze to co serwują nam media jest reprezentacją tej kultury, to tak jakby powiedzieć że z okazji tego że w telewizji leci scooter to muzyka elektorniczna to chłam, albo bo w telewizji leci szymon wydra to na jego podstawie powiedzieć że rock to coś takiego a przecież jest Led Zeppelin, Pink Floyd, Hendrix, nie puszczane ale to to jest esencją rocka, nie słucham ani jednego ani drugiego ale tak jak wszędzie to co prezentują telewizje muzyczne ma się nijak do tego czym każdy rodzaj muzyki/kultyry/subkultury jest naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichP. Kononowicz gwiazdą teledysku IP: 62.233.164.* 20.12.06, 10:35 Rap w Polsce ma żenujący poziom (są oczywiście i na szczęście wyjątki). Takie skręcenie bitu, jak w teledysku z Kononowiczem zrobi byle dzieciak, który ma na PC podstawowy program do miksowania z marketu... A jeśli się okazuje, że ów muzyk zrobił wszystko na profesjonalnym sprzęcie, samplował z żywych instrumentów, to gratuluję pomysłów hehhe:))))) Sama obecność Kononowicza?? Błagam, nie róbmy nic na siłę... Wesołych Świat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disperse Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: 83.71.2.* 20.12.06, 12:05 I na tym wlasnie polega urok hiphopu - zaczac moze kazdy majacy tylko PC w domu. Potrzeba ekspresji w ludziach jest duzo wieksza niz Ci sie wydaje, a to czy to sie podoba malej grupie osob lub nikomu ma tu praktycznie zadne znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajtar Trzeba do dna, żeby zrozumieć że można żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:35 Bez takiego drastycznego doświadczenia jak prezydentura Kononowicza, albo Leppera Polacy dalej będą uspakajać sumienie popierając głoszących "wartosci" i zwalniać się od samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_z_pieskiem Cieniutkie IP: *.nask.waw.pl 20.12.06, 10:38 Kiepski utwor, jeszcze gorszy teledysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disperse Re: Cieniutkie IP: 83.71.2.* 20.12.06, 12:05 ...i bardzo konstruktywna krytyka w stylu polskim... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_z_pieskiem Re: Cieniutkie IP: *.nask.waw.pl 20.12.06, 12:51 Pisze o tym, czy mi sie podobało, czy nie. A nie jakies krytyki muzyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Ale żenada!! Hahahahaha co za cioły 20.12.06, 11:03 joł joł ziooom jestem z blokowiska żal mi dupę ściska buahahahaha sprawdź to hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumpel Zlikwidować hip hop? hehehhhehe ludzie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 11:42 Hip hop trzeba zlikwidować... Człowieku czy kiedyś zastanawiałeś się nad sobą? Nie słucham hip hopu, bo ta muzyka mnie nie rozwija w żaden sposób. Są jednak tacy których rozwija i coś zniego czerpią. Widocznie znajdujesz się jescze niżej skoro nie jesteś w stanie tego zrozumieć. Złożona i eklektyczna kultura ulicy z której zrodził się równiez hip hop i jego muzyczne tło to nie złodziejstwo.To jedynie umiejętna zabawa kontekstem tak znaczeniowym jak i muzycznym. Umiejętność żąglowania symbolami i brzmieniami, naprzemienne rekonstruowanie znaczeń i nadawanie nowej wartosci temu co starciło swój smak i sens w obliczu nowej rzeczywistosci. Świat się zmienia a wasze chore status quo wyciągniete z minionej już epoki "nowoczesnosci" możecie sobie wsadzić w du..żą szuflade. Nie mówie przez to ze nowa rzeczywistość jest lepsza albo gorsza, ona poprostu jest. Nie dajecie wiary? Oto dowód K.Kononowicz z zerowym budżetem dzięki IT (w tym przypadku Youtube)w ciągu 5 dni stał się osobą znaną dla ponad 30 milionów ludzi. Hehehehehe to nieprawdopodobne ale jednak. Świat jest inny, nauczcie się w nim żyć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo trochę za dużo pesymizmu w przeciwieństwie IP: *.171.76.162.crowley.pl 20.12.06, 11:07 do postawy K.K. ale ogólnie 6 na 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawka Kononowicz gwiazdą teledysku IP: 80.93.5.* 20.12.06, 11:37 a mnie sie ta piosenka bardzo podoba!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutaska Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.06, 11:38 piosenka ladna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
podzlotymleszczem Kononowicz gwiazdą teledysku 20.12.06, 11:46 kręcili to z tego co widać,pod świętej pamięci klubem studenckim U JANA,w Zielonej Górze Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Kononowicz gwiazdą teledysku 20.12.06, 12:24 Mi się kawałek bardzo podoba. Tylko jak się ma zbijanie kapitału na Kononowiczu do tego co zarzuca się jego "twórcom"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.171.87.162.crowley.pl 20.12.06, 12:42 Czy naprawde nie ma ciekawszych tematów niż wyśmiewanie się z upośledzonych umysłowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z przestancie przynudzac kononowiczem IP: 80.55.5.* 20.12.06, 12:43 smieszą nie proby wypromowania goscia, zrobienia na nim kasy itp to sie nie uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystry Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.merinet.pl 20.12.06, 13:10 nie otwiera sie:( pisze cos o prywatnym kaalku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KczK a ja i tak byłem pierwszy :PPP IP: *.biuro.net.pl 20.12.06, 13:20 www.youtube.com/watch?v=o_Oqp3slwLo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.amsnet.pl 20.12.06, 14:09 poza paroma płytami polski rap to niestety żenada. Wolę: Rakima niż Rahima, EPMD niż Molestę i Big L'a niż Eldokę hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphopmen Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.aster.pl 21.12.06, 00:22 Zróbmy przyspieszone wybory . Bede głosował na Prezydenta Kononowicza , lepszego kandydata nie znajdziesz. Zazdrościcie mu sławy i dlatego źle o nim piszecie. A ta piosenka jest prawdziwym hiciorem ... Ty nic nie zrobisz ...tylko Kononowicz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lasinek Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.smgr.pl 22.12.06, 15:55 jezeli uwazacie ze GRUPA OPERACYJNA to hip hopowcy to co wy buraki wiecie o tej muzyce? na ten typ muzyki nawet prawdziwy hip hop nie chcialby nasrac! klazdy potrafi rymowac o byle gownie i to wlasnie widac na tym klipie. aVe ewEnEmEnt !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konona pysk Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.aster.pl 23.12.06, 01:08 smaczny kawałek :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geno Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 09:38 oooooooooo tak lepper na rolę paszł won z mojego miasta...w Warszawie jest sporo agencji towarzyskich jak ubędzie jedna mniej to znaczy ta jego bardaszana partja to super Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Wkręcił mi sie... :) 26.12.06, 17:46 tan kawałek. Serio. Usmiałem sie jak cholera :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos Re: Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 15:00 www.allegro.pl/item155460943_kultowy_kooononowicz_t_shirt_s_m_l_xl_xxl.html kazdy powinien tak miec.. kazdy fan KONONOWICZA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Kononowicz gwiazdą teledysku IP: *.stg.pl 17.01.07, 15:07 Nie będzie tureckich sweterków!!! Konon RlZ Odpowiedz Link Zgłoś