aand 11.01.07, 20:37 Życia stawia przed nami zadania AMBITNE. www.elektroda.pl/rtvforum/topic486021.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 08:54 Kiedyś chciałem wybudować amfibię. Model amfibii. Skończyło się na przerysowaniu planów z jakiejś książki. PRL nie znajdował zrozumienia dla pasji konstruktorskich i przeznaczał wszystkie materiały na budowe czołgów. Nie szło skompletować wszystkich potrzebnych części... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 08:56 Ale udało mi się zrobić model pingwina napędzanego gumką recepturką. Dzisiaj byłoby takiego trudno wykonać, bo zdaje się nie produkują już nici na pięknych drewnianych szpulkach... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 10:20 Ale na plastikowych produkują. Signum temporis. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 10:37 Drzewnianne były szlachetniejsze i cięższe przez co się bardziej do konstrukcji pingwina nadawały... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 10:58 Plastikowe można obciążyć. Albo zastąpić puszką po konserwach przebitą w osi szprychą rowerową :D Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 11:31 Puszka nie bo: - zwiększałaby znacznie gabaryty pingwina (nawet mała puszka) - śliska jest więc trzebaby jeszcze czymś ją dodatkowo oklejać, żeby tarcie było. Drewniana szpulka jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 11:50 Przekonałeś mnie. Jest niezastąpiona. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 12:00 Dodajmy - niezastąpiona w konstrukcji tekturowych pingwinów samobieżnych. Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Wątek słodowiczowski 14.01.07, 12:54 A ja kiedyś na ZPT robiłem lamkę z butelki. Przewiercenie butelki - nieprosta, czynność nieprosta... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Wątek słodowiczowski 14.01.07, 14:25 a ja kiedys magistrowi od ZPT dalem w morde... chcial poderwac moja owczesna dziewczyne... jak oberwal, to zaczal bredzic cos , o pracach recznych.... :) aand napisał: > A ja kiedyś na ZPT robiłem lamkę z butelki.(...) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Wątek słodowiczowski 15.01.07, 01:44 A u mnie na ZPTach podłączył kolega kolegę do maszyny elektrostatycznej. Obaj dostali dwójki. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wątek słodowiczowski 15.01.07, 09:50 A ja pracowałem na tokarce i udało mi się nie wkręcić kolegi. Cud. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Wątek słodowiczowski 16.01.07, 14:04 a ja kiedys spotkalem w melbourne corke adama slodowego.... zaczelem bredzic, ze wychowalem sie na "zrob to sam"... powiedziala , ze to widac....od tego czasu, jej unikam....;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wątek słodowiczowski 16.01.07, 14:36 A ja kiedyś widziałem hasło na murze: "Nie wierz rodzicom, zrób się sam". Dość radykalne... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Wątek słodowiczowski 17.01.07, 08:50 alez jestescie! przez Was teraz ciagle chodzi mi po glowie melodyjka, ktora grali na poczatku programu Slodowego. mrucze ja pod nosem, a Rolek pyta "mama co ty tam majudzis ?" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wątek słodowiczowski 17.01.07, 15:53 Kurczę - nie mogę jej sobie przypomnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Wątek słodowiczowski 18.01.07, 12:34 nutami Ci jej nie zapisze, zawsze mialam wybitny antytalent w tym kierunku :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wątek słodowiczowski 18.01.07, 15:14 Nawet jak byś napisała, to i tak bym nie przeczytał. Melodię rozpoznaję po słowach, nie po nutach :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Wątek słodowiczowski 18.01.07, 15:32 Masz, w prezencie: www.nostalgia.pl/mmedia/zrobtosam/zrobtosam.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Wątek słodowiczowski 18.01.07, 15:33 A tak przy okazji, czy nie jest to muzyka z "Pana Hulot"? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wątek słodowiczowski 18.01.07, 15:55 Dzięki. Odsłucham sobie w domu, bo w pracy nie pozwala mi polityka bezpieczeństwa danych. Czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś