Dodaj do ulubionych

Wątek słodowiczowski

11.01.07, 20:37
Życia stawia przed nami zadania AMBITNE.

www.elektroda.pl/rtvforum/topic486021.html
Obserwuj wątek
    • ralston Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 08:54
      Kiedyś chciałem wybudować amfibię. Model amfibii. Skończyło się na
      przerysowaniu planów z jakiejś książki. PRL nie znajdował zrozumienia dla pasji
      konstruktorskich i przeznaczał wszystkie materiały na budowe czołgów. Nie szło
      skompletować wszystkich potrzebnych części...
      • ralston Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 08:56
        Ale udało mi się zrobić model pingwina napędzanego gumką recepturką. Dzisiaj
        byłoby takiego trudno wykonać, bo zdaje się nie produkują już nici na pięknych
        drewnianych szpulkach...
        • habitus Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 10:20
          Ale na plastikowych produkują. Signum temporis.
          • ralston Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 10:37
            Drzewnianne były szlachetniejsze i cięższe przez co się bardziej do konstrukcji
            pingwina nadawały...
            • habitus Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 10:58
              Plastikowe można obciążyć. Albo zastąpić puszką po konserwach przebitą w osi
              szprychą rowerową :D
              • ralston Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 11:31
                Puszka nie bo:
                - zwiększałaby znacznie gabaryty pingwina (nawet mała puszka)
                - śliska jest więc trzebaby jeszcze czymś ją dodatkowo oklejać, żeby tarcie
                było.

Drewniana szpulka jest najlepsza.
                • habitus Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 11:50
                  Przekonałeś mnie. Jest niezastąpiona.
                  • ralston Re: Wątek słodowiczowski 12.01.07, 12:00
                    Dodajmy - niezastąpiona w konstrukcji tekturowych pingwinów samobieżnych.
                    • aand Re: Wątek słodowiczowski 14.01.07, 12:54
                      A ja kiedyś na ZPT robiłem lamkę z butelki. Przewiercenie butelki - nieprosta,
                      czynność nieprosta...
                      • bogo2 Re: Wątek słodowiczowski 14.01.07, 14:25
                        a ja kiedys magistrowi od ZPT dalem w morde...
                        chcial poderwac moja owczesna dziewczyne...
                        jak oberwal, to zaczal bredzic cos , o pracach recznych.... :)

aand napisał:

> A ja kiedyś na ZPT robiłem lamkę z butelki.(...)
                        • habitus Re: Wątek słodowiczowski 15.01.07, 01:44
                          A u mnie na ZPTach podłączył kolega kolegę do maszyny elektrostatycznej. Obaj
                          dostali dwójki.
                          • ralston Re: Wątek słodowiczowski 15.01.07, 09:50
                            A ja pracowałem na tokarce i udało mi się nie wkręcić kolegi. Cud.
                            • bogo2 Re: Wątek słodowiczowski 16.01.07, 14:04
                              a ja kiedys spotkalem w melbourne corke adama slodowego....
                              zaczelem bredzic, ze wychowalem sie na "zrob to sam"...
                              powiedziala , ze to widac....od tego czasu, jej unikam....;)
                              • ralston Re: Wątek słodowiczowski 16.01.07, 14:36
                                A ja kiedyś widziałem hasło na murze: "Nie wierz rodzicom, zrób się sam".
                                Dość radykalne...
                                • anka1 Re: Wątek słodowiczowski 17.01.07, 08:50
                                  alez jestescie! przez Was teraz ciagle chodzi mi po glowie melodyjka, ktora
                                  grali na poczatku programu Slodowego. mrucze ja pod nosem, a Rolek pyta "mama
                                  co ty tam majudzis ?"
                                  :)
                                  • ralston Re: Wątek słodowiczowski 17.01.07, 15:53
                                    Kurczę - nie mogę jej sobie przypomnieć...
                                    • anka1 Re: Wątek słodowiczowski 18.01.07, 12:34
                                      nutami Ci jej nie zapisze, zawsze mialam wybitny antytalent w tym kierunku :)
                                      • ralston Re: Wątek słodowiczowski 18.01.07, 15:14
                                        Nawet jak byś napisała, to i tak bym nie przeczytał. Melodię rozpoznaję po
                                        słowach, nie po nutach :)
                                        • habitus Re: Wątek słodowiczowski 18.01.07, 15:32
                                          Masz, w prezencie:
                                          www.nostalgia.pl/mmedia/zrobtosam/zrobtosam.mp3
                                          • habitus Re: Wątek słodowiczowski 18.01.07, 15:33
                                            A tak przy okazji, czy nie jest to muzyka z "Pana Hulot"?
                                            • habitus Re: Wątek słodowiczowski 18.01.07, 15:40
                                              Tak, z "Mon oncle"...
                                          • ralston Re: Wątek słodowiczowski 18.01.07, 15:55
                                            Dzięki. Odsłucham sobie w domu, bo w pracy nie pozwala mi polityka
                                            bezpieczeństwa danych. Czy coś takiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka