Gość: mniejwiecej IP: *.chello.pl 23.01.07, 09:04 zabronic koszulek propagujacych picie piwa albo ogladanie tv Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zmora i żeby nie było niczego..:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:12 Wierzejski chce prześcignąc Kononowicza:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira Bardzo dobry pomysł! IP: *.adsl.xs4all.nl 23.01.07, 09:18 Niech rodzice i nauczyciele nie wiedzą, co to za roślinkę dziecko w piwnicy pod lampami hoduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
puba Super bardzo dobry pomysł! 23.01.07, 09:37 ja jeszcze dodałbym zakaz produkcji i eksponowania gadżetów (w tym flag, transparentów) z emblematami organizacji popierających faszyzm czy komunizm. Niechaj to LPR zatwierdzi:) MW się ucieszy:P Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Rozumiem że też zabronią swoimch rodowitych symbo- 23.01.07, 11:02 -li naziolskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rozumiem że też zabronią swoimch rodowitych s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:34 Na zasadzie analogii wszechobecność kościołów i symboli religijnych powinna mnie zachęcać do chodzenia do kościoła. Nie mniej nie chodzę tam od dawna (gdy jeszcze chodziłem dodatkowo oddziaływano na mnie werbalnie!). Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Oczywiście że propaguje 23.01.07, 15:37 działa tak samo jak każde logo produktu, a takim właśnie logiem jest liść trawy. Nie oznacza to jednak że należy zakazywać. To już przesada. Dzisiaj trawa, a co jutro się nie spodoba koniowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora Re: Oczywiście że propaguje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:13 z tego co pamietam "akcja liść" i wykorzystanie liscia jako logo rozpoczęła sie jakis czas temu własnie po to aby propagowac wsród młodzieży modę na niepalenie własnie i hasło do tego było "szanuj zieleń nie pal trawy' i logo w kształcie liścia. taki SZPAN NA NIEBRANIE. Zreszta dość trafna i przemawiajaca do młodziezy akcja (zamiast umoralniajacych gadek). teraz z tego LPR chce zrobic oszołomstwo, i przypie....sie do liścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakaz koniowania koniczyna? IP: *.crowley.pl 23.01.07, 18:19 ichaaaaa, zakaz odgłosów paszczą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamlinn Re: Bardzo dobry pomysł! IP: 81.210.66.* 23.01.07, 09:59 "Szanuj zieleń" nie jest pozornie nieszkodliwy. Jest ZUPEŁNIE nieszkodliwy. Kto zna powiedzenie, ten wie, że w całośći brzmi ono: "Szanuj zieleń, nie pal trawy" - to albo wydźwięk jest jak najbardziej pozytywny, albo ja tu czegoś nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hommer Re: Bardzo dobry pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 07:02 Gość portalu: Oliveira napisał(a): > Niech rodzice i nauczyciele nie wiedzą, co to za roślinkę dziecko w piwnicy pod > lampami hoduje :) A jak dziecię zacznie znosić do domciu piołun - zawiera tujon i pochodne tetrahydrocanabinolu w smaku ohydny ale trzepie po czaszce; sałata jadowita - lactula wirosa - związki analogicznie działające jak opiaty ale lżej i nie powoduje uzależnienia, wiele właściwości leczniczych,a przytula przyjemnie; glistnik,jaskółcze zielę - zakrzywia czasoprzestrzeń bardzo przyjemnie i jest super na dolegliwości gastryczne, również extra wyprowadza z kaca;a! jeszcze tatarak - kłącze - zawiera bardzo silny związek halucynogenny silniejszy od Meskaliny, świetnie działa przy terapii antynikotynowej, o daturze nie wspomnę bo można się przekręcić, chociaż kwiatki ma ładne; Ana koniec: real smakuje/kręci najlepiej a wspomagacze go rozpi....lają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosia Re: owoc zakazany najlepiej smakuje - Romuś o tym IP: *.chello.pl 24.01.07, 09:32 Nie popieram narkomanii ani narkotyków ale owoc zakazany najlepiej smakuje - Romuś G. o tym nie wie? Ma jakaś niewytłumaczalną alergię na uczni i szkołe, chyba musiał często stać w kącie albo zostawać po lekcjach i teraz jak się dorwał do stołka to szaleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerniakowianka Zabronić sprzedaży alkoholu... IP: *.funk.pl 23.01.07, 09:12 ...i papierosów... nie wspominając o koszulkach, czapkach itp. z logo firm produkujących alko i wyroby tytoniowe. Koszulki sprzedawać tylko z wizerunkiem Romka Giertycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymianek i tymianku IP: *.crowley.pl 23.01.07, 18:23 tymianek na madagaskar, kartofle do raju Odpowiedz Link Zgłoś
hoogo żądamy więcej hipokryzji i więcej podatków! 23.01.07, 09:15 i hippoterapii dla rządzących dotkniętych chorobami psychicznymi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: LPR walczy z listkiem IP: 148.81.191.* 23.01.07, 09:17 a mi koszulki wcale nie przeszkadzają, z chęcią bym TERAZ WŁAŚNIE specjalnie taką założył. bez sensu jest to co robią. niech się zajmą czymś poważnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggus Re: LPR walczy z listkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:28 Niech zabronią nosić koszulki wszystkim dziewczynom między 18-30 rokiem życia, niech chodza topless... to może być przecież złoty środek na niż demograficzny... a tak serio to niedługo zabroni się wszystkiego, tak na wszelki wypadek ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisiek Re: LPR walczy z listkiem IP: 212.160.172.* 23.01.07, 10:32 LPR robi producentom reklamę :))) Sam kupię taką koszulkę przy pierwszej okazji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rytir LPR walczy z listkiem 23.01.07, 09:24 Proponuję zakazać używania symbolu krzyża, gdyż zachęca do wojen religijnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutor Re: LPR walczy z listkiem IP: *.devs.futuro.pl 23.01.07, 09:25 A ja proponuję brać aktywny udział w życiu politycznym kraju, przez np głosowanie w wyborach parlamentarnych, wtedy nie będziemy musieli wysłuchiwać tych idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
dersky Re: LPR walczy z listkiem 23.01.07, 10:23 Gość portalu: Tutor napisał(a): > A ja proponuję brać aktywny udział w życiu politycznym kraju, przez np > głosowanie w wyborach parlamentarnych, wtedy nie będziemy musieli wysłuchiwać > tych idiotów. Święte słowa Tutor. Bardzo słuszna i rozumna uwaga. Zauważcie, że próg procentowy do dostania się partii do parlamentu to 5% oddanych głosów. Jeżeli pójdziesz i zagłosujesz, na jakąś partię zauważ, że zwiększasz pulę oddanych głosów i zarazem automatycznie zmniejszasz poparcie dla różnych oszołomów, bo głosy oddane na nich są dzielone przez większy mianownik. Wniosek: Nawet jeżeli nie ma takiej partii, która do końca spełniała by twoje oczekiwania, idź zagłosuj prawdopodobieństwo tego, że przez następne cztery/pięć lat będziesz oglądał idiotę i będziesz musiał żyć wg praw narzuconych na Ciebie przez tego nieuka będzie mniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
ecto Re: LPR walczy z listkiem 23.01.07, 14:02 dlatego od momentu uzyskania pelnoletnosci glosuje na UPR ... i po ostatnich wyborach doszedlem w koncu do wniosku, ze wspolobywatele nie chca takich jak ja ... Odpowiedz Link Zgłoś
dersky Re: LPR walczy z listkiem 23.01.07, 14:23 ecto napisał: > dlatego od momentu uzyskania pelnoletnosci glosuje na UPR ... i po ostatnich > wyborach doszedlem w koncu do wniosku, ze wspolobywatele nie chca takich jak ja Inni obywatele (np. tacy jak ja) nie chcą Łyżwińskich, Gosiewskich, Kuchcińskich, ale nie o to w tej grze chodzi. Dzisiaj może nie chcą UPR, ale im więcej prób (w formie wyborów), tym więcej się uczą. W Polsce takich prób było dopiero 5, a w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii itd. 50. Nie znaczy to jednak, że należy opuścić dłonie (olać wybory) i dać się sterować przez pół-inteligentów, bo tego chce niedoedukowana większość dla których taki pan Lepper stanowi autorytet (gospodarczy i moralny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: LPR walczy z listkiem IP: *.aster.pl 23.01.07, 16:31 Bo UPR to kabarecik, a nie partia polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
dersky Re: LPR walczy z listkiem 23.01.07, 16:35 Gość portalu: leming napisał(a): > Bo UPR to kabarecik, a nie partia polityczna. Wole kabarecik w wykonaniu UPR, niż PARTIĘ POLITYCZNE (z dużych liter pisane) jakimi są Sammoobrona, Liga Polskich Rodzin i Prawo i Sprawiedliwość razem wzięte... Odpowiedz Link Zgłoś
dersky Mianownik 23.01.07, 16:42 I jeszcze raz powtórzę: Każdy głos (ważny) oddany w wyborach, to zwiększenie mianownika przez jaki będzie dzielone poparcie dla partii. W sytuacji gdy poparcie dla partii LPR i Samoobrona waha się ok. 5% (progu wyborczego), pojedyńczy głos oddany na każdą inną partię zmniejsza prawdopodbieństwo dostania się owych do parlamentu. W tej sytuacji obywatelu, wyborco twój głos jest naprawdę istotny. Przemyśl to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KeRaD Re: LPR walczy z listkiem IP: 205.156.117.* 23.01.07, 17:48 > Bo UPR to kabarecik, a nie partia polityczna. twoja wypowiedz mozna porownac do wypowiedzi dowolnego buraka z samejbrony w takich dziedzinach jak balet, opera, teatr tudziesz inna forma sztuki wyzszej. Burak powie ze to nudne. tak naprawde jemu brakuje rozumku by to pojac. podobnie jest z toba - nie rozumiesz czegos wiec jest to dla ciebie kabarecik. niestety zgodnie z badaniami spora liczba polakow nie rozumie slowa pisanego i mowionego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: LPR walczy z listkiem IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.07, 23:56 ecto napisał: > dlatego od momentu uzyskania pelnoletnosci glosuje na UPR ... i po ostatnich > wyborach doszedlem w koncu do wniosku, ze wspolobywatele nie chca takich jak ja > ... Jak nie chcą, pewnie że chcą i to bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KeRaD Re: LPR walczy z listkiem IP: 205.156.117.* 23.01.07, 17:44 Bardzo madre slowa! dlaczego tylko 45-50% oddaje glos? to przez nich pis i lpr sa w sejmie i maja wiekszosc! kto nie byl glosowac nie powinien sie wcale wypowiadac na tym forum bo jego wypowiedzi to hipokryzja. gdyby 70 - 80% glosowalo to nie tylko kon ale i gumiok by sie nie dostal do sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
dersky Re: LPR walczy z listkiem 23.01.07, 18:05 Wiele osób nie głosuje, bo myśli: 1. Mój pojedyńczy głos się nie liczy i tak wybiorą kogo będą chcieli - patrz moje wcześniejsze przemyślenia. W momencie, gdy obie partie balansują na progu wyborczym, Twój głos liczy się jak nigdy dotąd... 3. Nie głosuję, bo co mi to da i tak zrobią to co chcą, to mnie nie dotyczy - wiedz, że przeciętne opodatkowanie w Polsce to 45%, rządzący instytucjami państwa decydują o każdych 45 gr. z zarobionej przez Ciebie złotówki, jeżeli nie interesuje Cię co dzieje się z twoimi (czasem ciężko) zarobionymi pieniędzmi to twoja sprawa... POLICZ: - 22% VAT - 60% ceny benzyny to podatek (tak koszt litra benzyny bez podatków to ok. 1,7 zł) - 19% składka emerytalna, 13% rentowa, 19% PIT w sumie praca w Polsce obiążona jest ok 96% podatkiem. Tak właśnie jeżeli zarobisz 1000 zł to zapłacisz 950 zł podatku. Policz i zobacz czy opłaca Ci się być obojętnym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: LPR walczy z listkiem IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 23.01.07, 21:51 > w sumie praca w Polsce obiążona jest ok 96% podatkiem W sferze ogólnej z wypowiedzią się zgadzam, ale jak Ci wyszło 96%? Odpowiedz Link Zgłoś
dersky Re: LPR walczy z listkiem 23.01.07, 23:16 Gość portalu: Tomek napisał(a): > W sferze ogólnej z wypowiedzią się zgadzam, ale jak Ci wyszło 96%? Szanowny Tomku Zapraszam na stronę kalkulatora podatkowego money.pl, gdzie wszysko jest wyliczone co do grosza. www.money.pl/podatki/kalkulatory/podatkowy/ Dla 1000 zł to jest to dokładnie: 1736.40 zł, czyli 73,6% (dla wyższych sum te obciążenie się oczywiście zwiększa np. 3000 zł --> 5457,08 czyli obciążenie równe 82% itd.). W tej pasji pisania ;) nie sprawdziłem dokładnych danych za co przepraszam, ale myślę, że i ta cyfra zmusza do refleksji i daje do myślenia. Pozdrawiam A tak przy okazji, to jest to także odpowiedż na pytanie o przyczynę bezrobocia. Jeżeli na jakiś towar (w tym przypadku PRACĘ) narzucimy takie obciążenie podatkowe, to nie dziwne, że jest tak mało chętnych do jego zakupu. Masz i Pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kani Re: LPR walczy z listkiem IP: *.torun.mm.pl 23.01.07, 09:34 ZABRONIĆ ZABRANIANIA! :) OLE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf LPR walczy z listkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:34 Ja proponuje zakazać używania logo LPR, bo to demoralizuje i może wypaczyć pogląd na świat młodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek447 LPR walczy z listkiem 23.01.07, 09:42 Kolejny pomysł z cyklu CIĄGLE TRWAM,zupełnie absurdalny i prymitywny.Nie mający nic wspólnego z pedagokiką ale nośny i krzykliwy...taki musi być to jest w sumie pomysł na istnienie w mediach...szkoda tych dzieciaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik LPR walczy z listkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:43 Czy gadżety z wizerunkiem liścia konopi zachęcają do palenia marihuany? jeśli nie to dlaczego koncernom tak zależy na orginalnym i indywidualnym LOGO? Marketing czysty marketing... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec_polski LPR walczy z listkiem IP: *.aster.pl 23.01.07, 09:43 no comment ..... jakby Polska problemów nie miała .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bona Re: LPR walczy z listkiem IP: *.ksknet.pl 23.01.07, 09:51 jednym z największych problemów polski jest nieskromna osoba ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozOff Re: LPR walczy z listkiem IP: *.fdk.airbites.pl 23.01.07, 16:59 a według Ciebie narkomania nie jest problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogor Re: LPR walczy z listkiem IP: *.acn.waw.pl 24.01.07, 11:50 Nikt nie kwestionuje tego, ze narkomania jest problemem. Chodzi o zle podejscie do tego zjawiska! Nie chodzi o to, by wszystkich wsadzic do klatki. Bo na miejscu jednego zamknietego dilera pojawia sie dwoch nowych. Zawsze znajda sie ludzie dla ktorych pokusa 30 tys. zlotych miesiecznie stalego zarobku za prawie znikoma prace stanie sie nie do oparcia, i zaczna sprzedawac. hyperreal.info/taxonomy_menu/10002 Alternatywa jest relatywna polityka antynarkotykowa. Uzaleznienie to nie przestepstwo a nie choroba. Dlatego konsumentom narkotykow nalezy pomagac a nie wsadzac do wiezienia, gdzie jak wiadomo dostep do narkotykow nie jest trudny. Miekkie narkotyki jako malo szkodliwe a czesto bezpieczniejsze nawet od alkoholu powinny zostac natychmiastowo zalegalizowane i opodatkowane, a zeby wiecej osob nie uzaleznialo sie od opioidow i innych niebezpiecznych substancji rujnujacych zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naya LPR walczy z listkiem IP: *.chello.pl 23.01.07, 09:53 Zakazany owoc najlepiej smakuje.Głupota polityków przewyższa Himalaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: LPR walczy z listkiem IP: 195.42.249.* 23.01.07, 09:53 Bu ha ha ha , a skąd będzie wiadomo że na koszulce jest liść maryśki a nie np. Canabis Sativa .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: LPR walczy z listkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:53 a wiesz co to jest cannabis, ciemniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: LPR walczy z listkiem IP: 195.42.249.* 23.01.07, 12:42 Wiem, studiowałem na Akademii Relaksu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz manioku Re: LPR walczy z listkiem IP: 84.203.168.* 23.01.07, 16:58 To samo pomyslalem, konopie siewne, albo nawet maniok mozna by na koszulki walnac i niech sie urzedasy z policja mecza nad kluczem do rozpoznawania roslin. Tylko czemu, qrna, za moje pieniadze???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Samosieja Jointy TAK giertych NIE IP: *.acn.waw.pl 23.01.07, 10:03 najlepiej zastapmy listek gandji swastyka + emblemat MW.....giertych tez niech lepiej spali sobie jointa i sie zrelaksuje bo strasznie spiety jest romek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaRCelY LPR walczy z listkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:13 Zabronic wszystkiego !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs Re: LPR walczy z listkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:18 zabranianie jest dobre... proroctwo.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gortop Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:21 Pierwszy raz w życiu zgadzam się z działaczami LRPu. Listek marihuany widziany co dzień przyzwyczaja nas do niego. Czyli dzięki temu łatwiej sięgamy po narkotyk. I nie ma co bronić, że to jest "lekki" narkotyk. A na pewno rodzice powinni wiedzieć, iż tak właśnie wygląda liść konopi indyjskich. Równie dobrze można zrobić koszulki ze strzykawkami i heroiną. Ale czy nie jest to niezgodne z prawem? Właśnie, ciekawe jak prawo ma się do tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przesmiewcazbagien oh..jales?? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.07, 10:28 Gortop wes se zapal blanta i wyluzuj bos odrobine spiety, i prawisz farmazony. Nie musze ci chyba mowic ze zakaz zwiekszy tylko zainteresowanie tematem. No i dobrze :) pozdro dla wszystkich okazjonalnych palaczy takich jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: Zgadzam się IP: 82.160.11.* 23.01.07, 11:31 chuopcze narkotyki dzielimy na miekkie i twarde a nie na lekkie i cieżkie jaki mega lol niekupuj sobie tej koszulki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gortop mega lol Re: mistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:41 A co mnie nazwa obchodzi. Nie ma podziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogor Re: mistrz IP: *.acn.waw.pl 23.01.07, 12:04 Po pierwsze, narkotyk to subtancja o pochodzeniu opioidowym uzalezniaja fizycznie, a wiec narkotykiem jest heroina, opium itd., natomiast kokaina, amfetamina, nikotyna, marihuana, alkohol, MDMA nie sa z naukowego punktu widzenia narkotykami, i jako ludzie swiadomi (w przeciwienstwie do wladzy) powinismy urzywac tego okreslenia poprawnie. Natomiast co do podzialu, oczywiscie, ze takowy jest. Kazdy narkotyk jest inny. Np. wyjatkowo niebezpieczny alkohol etylowy wzmaga agresje, silnie uzaleznia, wyniszcza organizm, zabija i rozbija rodziny, antomiast THC wystepujace w suszu konopi indyjskich nie moze w sposob biochemiczny doprowadzic do zgonu, nie uzaleznia fizycznie, uspokaja, slabo zakluca zdonosci psychoruchowe, moze byc stosowany w leczeniu wielu chorob, a nawet uzywany sporadycznie polepsza ukrwienie mozgu. Wystarczy pojsc do sklepu by kupic alkohol. Za sladowa ilosc marihuany mozemy trafic do wiezienia, jak kryminalista, zlodziej, gangster, morderca. Kolejny paradoks dzisiejszego swiata. Zakonczyc wojne narkotykowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggus Re: mistrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 14:36 Zdecydowanie wole THC niż alkochol, wszystko dla ludzi, i oczywiście trzeba mieć umiar w tym co sie używa. A zakazywania noszenia koszulek z liściem to zawracenie kijem Wisły. Tak poza tym młodzierzówka LPR to może sobie nazistoskie sybole nosić na ubraniach i nikt z tego nie robi wielkiego halo... ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hommer Re: mistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 06:24 Każdy lubi jak "osiel" jest rozpoznawalny z daleka. Wiadomo że obok takiego lepiej nie stawać ani nie siadać. Konopii też lepiej nie palić, bo wcale nie są takie zdrowe jakby mogły być! Gość portalu: Maggus napisał(a): > Zdecydowanie wole THC niż alkochol, wszystko dla ludzi, i oczywiście trzeba > mieć umiar w tym co sie używa. A zakazywania noszenia koszulek z liściem to > zawracenie kijem Wisły. Tak poza tym młodzierzówka LPR to może sobie > nazistoskie sybole nosić na ubraniach i nikt z tego nie robi wielkiego halo... > ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfr Re: Zgadzam się IP: *.jzo.com.pl 23.01.07, 19:04 Ja również popieram Proponuję również zainteresować się sprzedaży nasion Maryśki którego jest cała masa w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Zgadzam się IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.07, 00:10 Gość portalu: gortop napisał(a): > Pierwszy raz w życiu zgadzam się z działaczami LRPu. > Listek marihuany widziany co dzień przyzwyczaja nas do niego. > Czyli dzięki temu łatwiej sięgamy po narkotyk. > I nie ma co bronić, że to jest "lekki" narkotyk. > A na pewno rodzice powinni wiedzieć, iż tak właśnie wygląda liść konopi indyjsk > ich. > Równie dobrze można zrobić koszulki ze strzykawkami i heroiną. > Ale czy nie jest to niezgodne z prawem? > Właśnie, ciekawe jak prawo ma się do tej sprawy. A może tak na początek zamiast robić hipokryzję, to zakazać papierosów, bo są twardym narkotykiem. Jak zakaże się wizerunku liścia maryśki to rodzice będą jeszcze bardziej nieświadomi, czym bardziej będzie się ograniczać wolność to znaczy będzie się mniej tolerancyjnym to ów rodzice będą jeszcze bardziej nieświadomi, co ich pociechy robią. Dzieciaki po prostu będą ukrywać wszystko, a rodzic nie będzie mógł nawet pogadać z dzieciakiem i ewentualnie nakierować go na dobrą drogę. Brak wiedzy, a krzyczeć łatwo, minęły czasy kiedy heroina używało się dożylnie, dziś dzieciaki palą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Twarde prawo dla palaczy zielska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 00:31 Wreszcie pozytywna inicjatywa LPR ! Zakaz promocji używek które prowadzą do zmiękczenia mózgu. Zakaz promocji dla frajerów, którzy olewając zakaz palenia myślą że są cool i trendy. Dla posiadaczy powinny być prace publiczne, a skoro oni tak lubią kolor zielony, to można im dać takie zielone kurtki, w których pięknie by wyglądali porządkując ulice, sprzątając psie kupy, lub robiąc inne pożyteczne rzeczy. Dość kłamstw i dzielenia narkotyków na miękkie i twarde. Dość wszechobecnego luzactwa i zobojętnienia. Dość kultu dobrej zabawy ponad wszystko. Czas zacząć wychowywać, jak trzeba to pałką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogor Re: Twarde prawo dla palaczy zielska !!! IP: *.acn.waw.pl 24.01.07, 11:52 Jestem ciekaw co bys powiedzial, gdybys to Ty nagle znalazl sie na celowniku "wychowania palka" i za blachostke wsadzili by Cie do wiezienia! Ludzie, empatia i tolerancja nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
muka77 LPR walczy z listkiem 23.01.07, 10:23 "państwo powinno walczyć z problemem narkomanii, ale nie przez walkę z koszulkami, bo przez to może je zacząć nosić jeszcze więcej ludzi" otoz to :) koszulka z marihuana stanie sie symbolem walki z "giertyzmem" ;) efekt bedzie odwrotny :d Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt lpr walczy z listkiem ... walczy S.Ł.U.SZ.N.I.E. 23.01.07, 10:25 Logiki w Twojej wypowiedzi brak. Od kiedy piwo czy TV to coś zakazanego?? A z narkotykami tak jest. I nie jest dobrze gdy dzieciaki ganiają z koszulkami czy w czapakach 'z listkiem". To smutny obrazek, biorąc pod uwagę fakt że conajmniej 99% z dziś wyniszczonych totalnie nakomanów, na krawędzi zycia zaczynało swoją "przygodę" od palenia właśnie marihuany... Gość portalu: mniejwiecej napisał(a): > zabronic koszulek propagujacych picie piwa albo ogladanie tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: lpr walczy z listkiem ... walczy S.Ł.U.SZ.N.I IP: 195.42.249.* 23.01.07, 10:38 To może zabronić też sprzedawania alkoholu bo 80 % z dziś wyniszczonych alkoholików, na krawędzi życia zaczynało swoją "przygodę" od picia piwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sloma Re: lpr walczy z listkiem ... walczy S.Ł.U.SZ.N.I IP: 62.29.133.* 24.01.07, 03:39 Ja to ujmę tak bo widzę że zrobiłeś błąd. 99,9% Narkomanów zaczynało od zażywania alkoholu (poza tym że jest legalny w polsce to skutki jego zażywania sa bardziej niszczące niż niejednego z tych "złych narkotyków ". Po prostu jak to Polacy mają w zwyczaju wzorować się na oszołomach "amerykanach" i wydawać pieniądze oraz represjonować obywateli w tzn. wojnie z narkotykami. A to jest gó.. warte bo nie ma możliwości wygrać tej wojny. No więc co mam z tego że za moje pieniądze szanowni policjanci łapią ludzi którzy nie zaszkodzili nikomu poza sobą ? Leje na to co kto robi ze swoim życiem dopóki nie ma to wpływu na moje życie. Tak wiec gratuluje zamykania "przestepcow narkotykowych" , najlepiej zlapac tych co sa najmniej groźni. Należy zalegalizować wszelkie substancje działające na ośrodkowy okład nerwowy i wtedy mafia nie będzie miała już takiego zysku bo kto będzie kupywał narkotyki od mafii skoro może mieć je lepsze jakościowo i legalnie kupione ? No i ceny nie mogłby by być za wysokie aby nie okazało się że mafia nadal sprzedaje narkotyki po "starych" cenach bo mądre głowy z rządu ceny ustaliły na wyższym poziomie iż czarnorynkowe ... Jak nie będzie to opłacalne dla mafii to wyobraźcie sobie jak bardzo to uszczupli ich budżety .... Ale polski rząd ma z tego profity ($$ od mafii za trwanie o aktualnym stanie rzeczy) wiec potrafi tylko otwierac mordy wraz z chórem moherów odnośnie "złych narkotyków" nie myśląc że przez podejście przez nich przedstawiane niszczy się tylko użytkowników narkotyków i dorabia mafię. Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Zalegalizować i problemu nie będzie 23.01.07, 10:45 W Holandii od zalegalizowania maryśki,po pieciu latach spadło zużycie tej używki.Holendrzy zaczeli samemu sobie uprawiać w domu krzaczki bo te z kofiszopów są pod turystów podrasowane i za mocne.Zużycie spadło znacząco bo zalegalizowano!U nas jest na odwrót,politycy zabraniają chociasz od dawna wiadomo,że zabronione kosztuje o wiele wiecej bo jest nielegalne.Mafie czerpią z tego ogromne zyski,za to zbroją sie i kupują sobie rezydencje.A dzielna policja czasem złapie z lufką jakiegoś blokersa,dostaje premię i też jest to na rękę.Dlatego jeśli jakaś partia wychodzi z propozycją taka jak ta,to sie zastanawiam ile mafiozi im za to płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro_zx Re: lpr walczy z listkiem ... walczy S.Ł.U.SZ.N.I IP: *.pit.edu.pl 23.01.07, 10:45 Pewnie, ze niedobrze. Tylko gdy taki zakaz próbuje wprowadzić faszysta-idiota Giertych, reakcja będzie odwrotna. Teraz trochę osób lubi takie gadżety, ale działania idioty spowodują, że zjawisko stanie się masowe (także chęć "przypalenia"). Sam mam chęć z przekory przywdziać taką koszulkę, choć już wiek nie taki, no i jednak jestem przeciwny tego typu "oswajaniu" gandzii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogor marihuana i teoria eskalacji IP: *.acn.waw.pl 23.01.07, 12:07 Nie marihuana jest winna, a jej kryminalizacja! Tak samo mozna powiedziec, ze 99% heroinistow palilo papierosy, pilo piwo albo jadlo ziemniaki na obiad. Nie swiadczy to o niczym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniejwiecej Re: lpr walczy z listkiem ... walczy S.Ł.U.SZ.N.I IP: *.chello.pl 23.01.07, 12:26 > Logiki w Twojej wypowiedzi brak. Od kiedy piwo czy TV to coś zakazanego?? > piwo jest legalne jednak propagowanie alkoholizmu jest zabronione. sproobuj wygladac poza swoje ciasne schematy myslowe zioom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: lpr walczy z listkiem ... walczy S.Ł.U.SZ.N.I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 21:05 imprezagt napisał: > conajmniej 99% z dziś wyniszczonych totalnie nakomanów, na krawędzi zycia > zaczynało swoją "przygodę" od palenia właśnie marihuany a 100% alkoholików zaczynało od piwa, to może trzeba by też zakazać?? probleme nie jest alkohol/narkotyk tylko człowiek, marihuane można palić można nie palić, tak jak iść na piwo w weekend tak samo można sobie zapalić trochę sortu, nic złego tak samo jak pójście kulturalne na piwo. Ale na piwo można iść 1-5 raz na weekend a można iść na to samo piwo o 6 rano każdego dnia, jest różnica nieprawdaż? piwo to samo tylko osoba inna. A dzieci? Dzieci mają lepszy pogląd na sprawdę niż dorośli, jak złapię swoje dziecko na paleniu to wytłumaczę mu wszystkie za i przeciew, i będe wolał jak z ekpią będa ryczeli ze śmiechu w pokoju obok, tudzież siedzieli i konteplowali muzykę, albo złapiąc gastrofazę opróżnią lodówę niż żeby robili to po kryjomu, zabronić się nie da, każdy z nas to wie, tzn. dać sie da ale efekt z tego mizerny :) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi kocham takie argumenty :D 24.01.07, 02:31 imprezagt napisał: > Logiki w Twojej wypowiedzi brak. Od kiedy piwo czy TV to coś zakazanego?? > conajmniej 99% z dziś wyniszczonych totalnie nakomanów, na krawędzi zycia > zaczynało swoją "przygodę" od palenia właśnie marihuany... Bo te 99% nie tylko paliło zioło ale także piło piwo i oglądało tv zanim się stoczyło. Prosty stąd wniosek, że właśnie także to było powodem ich obecnego stanu. :D Niestety to nie wszystko: spora część tych nieszczęśników korzystała także z Internetu. Miej się na baczności bo jesteś w grupie podwyższonego ryzyka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hommer i sp. z.o.o Re: lpr walczy z listkiem ... walczy S.Ł.U.SZ.N.I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 06:34 Panie?! Byłeś pan w Holandii??! Albo w Indiach??! Tam canabis nie jest zakazany a ludzie umierają raczej ze starości niż z przećpania. Dlaczego insynuujesz że my jesteśmy głupsi i nie potrafimy decydować za siebie???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro_zx Re: LPR walczy z listkiem IP: *.pit.edu.pl 23.01.07, 10:33 Zabronić sprzedaży papierosów, tyle osób przez nie choruje na raka, umiera. Palenie zabija bez przerwy. A trucizna sprzedawana jest legalnie i wszędzie za niewielkie pieniądze. Praktycznie niezależnie od wieku. Ale wpływy do budżetu... A z tym listkiem? Przez przypadek kupiłem córce koszulkę z niewielkim, nadrukowanym poletkiem marihuany (wydawało mi się, że to jakieś listki) - była to jedyna w miarę biała koszulka (wymagana na lekcje wf). Było trochę sensacji w domu, gdy zorientowaliśmy się, co przedstawia obrazek. Przy okazji pogadałem z córką, wyjaśniłem, dlaczego narkotyki szkodzą itp. Po jakimś czsie koszulka się znudziła, bo nadruk nieciekawy. I to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: LPR walczy z listkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:11 Gość portalu: zorro_zx napisał(a): > Zabronić sprzedaży papierosów, tyle osób przez nie choruje na raka, umiera. > Palenie zabija bez przerwy. A trucizna sprzedawana jest legalnie i wszędzie za > niewielkie pieniądze. Praktycznie niezależnie od wieku. Ale wpływy do budżetu... > A z tym listkiem? Przez przypadek kupiłem córce koszulkę z niewielkim, > nadrukowanym poletkiem marihuany (wydawało mi się, że to jakieś listki) - była > to jedyna w miarę biała koszulka (wymagana na lekcje wf). Było trochę sensacji > w> domu, gdy zorientowaliśmy się, co przedstawia obrazek. Przy okazji pogadałem z> córką, wyjaśniłem, dlaczego narkotyki szkodzą itp. Po jakimś czsie koszulka się> znudziła, bo nadruk nieciekawy. I to wszystko. JESTEM ZA ZAKAZEM PALENIA TYTONIU!! Mam trzydzieści parę lat, od dwudziestego roku życia paliłam... Niedawno odkryto u mnie POCHP i astmę... Wiem, że mówi się o szkodliwości palenia - no ale skoro 'wszyscy palą', w tym lekarze, to człowiek sobie mówi 'e, to szkodzi tylko starym, tylko tym co palą więcej, dłużej", etc. Nieprawda! Teraz mam duszności, leki muszę brać do końca życia... I żal do siebie za swoją głupotę... Tak, "dziadek pił i palił i dożył 90-tki". Był wyjątkiem. Zwłaszcza kobiety są podatniejsze na choroby odtytoniowe ( to samo tyczy się alkoholu). Naprawdę, nie zaczynajcie palić - ja próbowałam rzucić wiele razy, TO NAPRAWDĘ JEST NAŁÓG!!! Dopiero wizja śmiertelnie groźnej choroby - a raczej jej początki - pomogła., A nadal palić się chce, choć w płucach świszcze... TYTON POWINIEN BYĆ NIELEGALNY !!! Pewnie, byliby tacy co paliliby nawet wtedy. Ale takie osoby jak ja, uwierzyłyby w jego szkodliwość. Bo jak inaczej wytłumaczyć to, że państwo LEGALNIE zarabia miliony, na akcyzie od śmiertelnie szkodliwej trucizny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: âdidash co za bzdura!!!!!!!!! IP: 81.5.171.* 23.01.07, 10:37 BRak slow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zamiast wziac sie za legalizacje to czepiaja sie liscia ... nie no jak tak dalej pojdzie to odechce mi sie patriotyzmu bo to co sie dzieje w kraju , rzadzie to paranoja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: co za bzdura!!!!!!!!! IP: *.popl.cable.ntl.com 23.01.07, 10:43 Pan Roman ma racje! Walczmy z narkotyzującą się młodzieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sober Re: LPR walczy z listkiem IP: 83.168.77.* 23.01.07, 10:43 Alkohol to też narkotyk, a tu robi się wyjątek, tylko dlaczego? O wiele więcej problemów stwarza alkoholizm, ale no... hehe... przymykamy oko, bo w końcu zarabiamy na tym, czyż nie? Oczywiście ktoś może się ze mną nie zgadzać, ale niech udowodni mi, że alkohol nie jest narkotykiem. Definicja narkotyku z Wikipedii Jedyną różnicą jest to, że alkohol jest akceptowany społecznie! A marihuana nie, choć jest o wiele mniej szkodliwa. Nonsens nonsens nonsensem pogania. Pozdrawiam wszystkich słuchaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora bo Państwo ma z tego akcyzę i podaki z których moż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:27 Gość portalu: Sober napisał(a): > Alkohol to też narkotyk, a tu robi się wyjątek, tylko dlaczego? moze finansowac m.in. swoje populistyczne cele i poronione pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora z po co się rozdrabniac? zakaz myślenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:28 wogóle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielone skandale Romek idz spal jakis krzyz z Bosakiem IP: *.acn.waw.pl 23.01.07, 10:45 1. to co uskutecznia mlodziez wszechhitlerowska jest 100x bardziej grozne niz koszulki z listkiem. 2. to co wyprawiaja malolaty w wieku od 12-13 lat to juz o wiele za pozno zeby walczyc za pomoca takich srodkow. osobiscie znam gowniarzy, ktorzy chodza do szkoly po paru kwasach, paru pigulach, o trawie i alkoholu nawet nie wspominam. tyle ze uzywki to tylko czesc stylu zycia, gdyby rodzice wiedzieli co robia ich dzieciaki to daje 100% ze byliby w najciezszym szoku. 3. pare osob juz wspomnialo - sorx Romek ale generalnie Polacy cie nie lubia, mowiac lagodnie, wiec noszenie gadgetow z listkiem gandji stanie sie symbolem walki z romkiem. 4. wolnosc slowa q..a czlowieku, wiec wyluzuj i daj ludziom zyc jak chca!!!i jeszcze raz wyluzuj!!!pozdro Romek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: LPR walczy z listkiem IP: 194.39.141.* 23.01.07, 11:17 A kiedy kochana Liga wprowadzi kare chlosty za spoznienia na lecje, wiezienie za przechodzenie na czerwonym swietle czy ogolny zakaz wychodzenia z domu po 22? Wychowanie nie polega na zakazach ale na tlumaczeniu i rozmowach z dzieckiem.Mi nikt niczego nie zakazywal, a jakos nie pale ziela. Papierosy tez mi nie smakuja. Alkohol pije z umiarem. Ze mna poprostu rodzice potrafili rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
aforek LPR walczy z listkiem 23.01.07, 11:20 I słusznie,ładniejszy jest biały kwiat róży. potrawy.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś