Dodaj do ulubionych

Leloop mam:):):)

06.05.12, 08:21
Powiedz tylko jak cebulki przygotować.

forum.gazeta.pl/forum/w,98798,122999832,122999832,_i_a_mnie_sie_marza_i_.html
Obserwuj wątek
    • leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 08:41
      rozumiem, ze chodzi o narcyzy poeticusy :)
      normalnie wsadzasz do ziemi tam gdzie jest dużo słońca, dobry drenaz, kompost i dajesz im święty spokój :) to nie jest najlepsza pora na sadzenie cebul ale lepiej posadzić niż miałyby wyschnąć.
      • hesperia1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 08:42
        Ale ja mam dla Ciebie bo chciałaś.To co jesienią wysłać czy teraz?
        • leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 08:55
          Houston mamy problem ;D
          Lella mnie obdarowała cala kępą onegdaj wiec jeżeli Tobie pasują to wsadzaj u siebie. a jeżeli naprawdę ich nie chcesz to ślij, ja tam mam dużo miejsca na takie delicje :)
          • hesperia1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 08:59
            Kucze,a ja tak wypatrywałam i wypatrywałam.Posadzę u siebie bo ja nie mam.Ale jak coś to mów.
            • asta6265 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:05
              Leloop ja też mam i chętnie się z Tobą podzielę, tylko one teraz właśnie kwitną i nie wiem, czy miałabym je wykopać oberwać zielone i wysłać Ci same cebulki, czy w całości z liśćmi?
              • leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:14
                Asto, dzięki ale Lella naprawdę obdarowała mnie dużą kępą, którą już posadziłam w trzech miejscach. na razie wystarczy :)
              • asta6265 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:22
                Chyba to te o które Ci chodzi, bo już zwątpiłam:)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/fj/bbtg/fujnyl8rvjPe3TN2IB.jpg

Jeśli to te to właśnie są te wsiowe i małomiastowe :):):)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/fj/bbtg/paEnjACjAgTqBjYvJB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/fj/bbtg/h4jO0GEE2GNNIpDiEB.jpg

Leloop kępa na trzeciej fotce jest Twoja:)
                • leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:25
                  Asto, pewnie, ze te :)
                  już kwitną u Ciebie ? popatrz a moje wystartowały tyle wcześniej i dopiero teraz wyrastają im łodygi z pąkami, ten listopad na początku maja zrobił swoje :/
                  no to dziękuje :)
            • leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:13
              > Kucze,a ja tak wypatrywałam i wypatrywałam.
              tak darłam ryja, ze chce, ze wszyscy się przejęli ;)
              Hes, jeżeli Tobie pasują to sadz u siebie :) nie pożałujesz a ja sorry za zawracanie głowy :}
              • hesperia1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:15
                a ja sorry za zawra
                > canie głowy :}
                Zdurniała czy co?!!!Chciałam to szukałam,nikt mnie nie zmuszał.Teraz i ja mam:)
                Wypatrywałam bo chciałam Ci dobrze zrobić:P
                • asta6265 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:25
                  No i się posty minęły:)
                  Leloop na pewno Ci wystarczy?
                  Jeśli tak to może ktoś inny chętny?
                  • leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:27
                    znowu się minęły ;)
                    to mi podeślesz cebulki jesienią do Gdyni, pewnie będę u mamy tradycyjnie :)
                    • asta6265 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:40
                      Ok to zapisuję w kajet:)
                      • se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 10:02
                        Moje nie powschodziły w ogóle. Jesienią cebulki zakupiłam i wsadziłam i doopa. Pancerne tulipany powschodziły a narcyze nie. Będę próbowała znów jesienią.
                        • hesperia1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 10:11
                          To ja Ci Sena przyślę na jesień:)
                          • hesperia1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 10:16
                            A i jeszcze Senko przypomnij o tych fioletowych dzwonkach.Posadziłam i zdechły.Już je opłakałam a tu niespodzianka,małe listki puściły.Moje łzy czynią cuda:)
                    • yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 11:13
                      > jesienią do Gdyni, pewnie będę u mamy tradycyjnie :)

W sensie sabat jesienią?
                      • dorkasz1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 11:44
                        To ja też przyjadę nad morze na sabat. I bardzo poproszę o poeticusy. Z 30 sztuk posadzonych jesienią (wyglądają na jakieś ulepszane) zakwitły 3 sztuki.
                        • yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 11:48
                          Ale poważnie. Sabat w neutralnym miejscu, morze jest OK po sezonie, znam tanie a miłe pensjonaty we WŁADYSŁAWOWIE I W MIEŚCIE hEL... ups przepraszam.
                      • leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 11:52
                        > W sensie sabat jesienią?
                        jak znam życie będę i latem, tylko latem morze to hardcore w sensie tłumu :/
                        ja mam taka propozycje : ustalcie co Wam najwygodniej a ja się dostosuje :)
                        • se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 12:02
                          No jak to - Gdańsk pod koniec sierpnia będzie wszystkim po drodze;) I dobra pora na roślinność.:) Chyba, że luxusów pragniemy? Żart, ale do tematu wrócimy. Ciągnie mnie nad morze.
                          • se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 12:04
                            Dzięki Hesperio - przypomnę. Wczesna jesień dzwonki i narcyze - odbiór nad morzem.
                            Helu nie znam - chętnie poznam.
                            • yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 13:00
                              Miasto Hel jest cool, a dawno nie byłam.
                              • se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 14:07
                                To jako przewodnik będziesz robiła.Fajnie:)
                                • yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 14:22
                                  No wiesz, to nie Londyn, można miasto oblecieć w pół godziny spacerkiem :) Fokarium mają...
                                  • yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 14:23
                                    Aha, a po drodze można zwiedzić Kaktusiarnię w Rumi...
                                    • se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 14:41
                                      Poczekaj, powoli! Jeszcze nie jesień ;) :)
                                      • yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 15:05
                                        Kalwarię w Wejherowie, nie tylko dla religijnych...

We Władysławowie wiem, gdzie rowery można wypożyczyć...
                                        • yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 15:06
                                          Klify w Jastrzębiej...
                                          • se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 15:13
                                            I kamieni w Jastrzębiej na plaży uzbierać ;) :D
                                            • yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 15:16
                                              Też, i targać je ileś tam set kilometrów :)
                                              • dorkasz1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 18:27
                                                Po drodze mogę zabrać Hesperię i Lampkę.
                                                • yoma Re: Leloop mam:):):) 07.05.12, 19:40
                                                  Patrzcie, wychodzi, że to ja jestem jeszcze dalej niż północ - nie mam kogo zabrać :)

Chyba ze Andzię, ale to taka tam północ :)
                                                  • horpyna4 Re: Leloop mam:):):) 07.05.12, 19:54
                                                    No, ja w tym roku jestem zdecydowanie bardziej mobilna, niż w zeszłym. Lipiec mam raczej zajęty, ale potem może będę mogła się ruszyć.
                                                  • yoma Re: Leloop mam:):):) 07.05.12, 20:17
                                                    No proszę, załoga się zbiera.
                                                  • yoma Re: Leloop mam:):):) 07.05.12, 20:19
                                                    [gupia] [to do siebie] jak samochodem, to pewnie zabierzemy.
                                                  • lellapolella Re: Leloop mam:):):) 07.05.12, 22:03
                                                    w sierpniu mnie nie ma chyba, ale nie wiem, w której części sierpnia
                                                  • dorkasz1 Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 08:49
                                                    Ale plany są na wrzesień.
                                                  • leloop Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 08:54
                                                    ja we wrześniu odpadam, pisząc jesień miałam na myśli koniec października, pocz. listopada (ferie). nic Wam nie podpowiem bo planów wakacyjnych żadnych nie mam, wszystko będzie się ustalało na bieżąco w miarę rozwoju wydarzeń. jak mi będzie pasowało to przyjadę a jak nie no to połączę się z Wami wirtualnie ;)
                                                  • yoma Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 11:36
                                                    W listopadzie dupa, długiego weekendu nie ma! Dawaj październik.
                                                  • lellapolella Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 12:00
                                                    jeśli chodzi o mnie, jestem otwarta na wszystkie możliwości oprócz tych, na które się zamykam;) w sierpniu jesteśmy zaproszeni z chłopem do Pragi do młodych, to pewnie będzie tydzień, ale termin zależy od urlopu dzieciaków.
                                                  • dorkasz1 Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 15:58
                                                    Odkąd pamiętam początek października jest ciepły i słoneczny.
                                                  • yoma Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 16:03
                                                    Złota jesień nad morzem. Wchodzę.

Rodziny zabieramy czy same baby?
                                                  • lellapolella Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 18:46
                                                    jak dla mnie same baby, chyba, że Newill będzie chciał ;)
                                                  • yoma Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 18:52
                                                    Sobie myślę, że jak same baby, to nie pensjonat, lecz jaki domek wynająć mozna by. Po sezonie nie powinno być kłopotu, a koszt by się ładnie rozłożył.
                                                  • lellapolella Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 19:20
                                                    jestem za jak najładniejszym rozłożeniem kosztów;) trochę mnie tylko martwią zimne noce, trzeba będzie jakieś dopalacze wziąć:)
                                                  • yoma Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 19:52
                                                    No to na miejscu chyba będą mieli? :)

Parę lat temu byłam w Sulejowie w majówkę, na kempingu. Domek ładny, ale kemping dopiero co otwarty i wyziębione to było pieruńsko. Szłam spać w dwóch swetrach, a potem budziłam się co dwie godziny i ściągałam kolejną warstwę odzieży :) Da się zrobić znaczy. Zresztą możemy sobie walnąć wypasiony domek murowany...
                                                  • yoma Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 19:53
                                                    PS Zaraz przyjdzie Dorkasz i nam nawymyśla od pijaczyn drobnych, co to jej nawet anyżówki nie wypiją :)
                                                  • lellapolella Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 21:11
                                                    bez przesady z tym murowanym, jeszcze nie jesteśmy takie stare rzęchy, żeby nie poradzić;) poza tym, z dwojga złego, lepiej wydać na dopalacze niż cudze cegły, a anyżówkę Dorkasz zawsze może wziąć, uratuje nas przed popadnięciem w nałóg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka