hesperia1 06.05.12, 08:21 Powiedz tylko jak cebulki przygotować. forum.gazeta.pl/forum/w,98798,122999832,122999832,_i_a_mnie_sie_marza_i_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 08:41 rozumiem, ze chodzi o narcyzy poeticusy :) normalnie wsadzasz do ziemi tam gdzie jest dużo słońca, dobry drenaz, kompost i dajesz im święty spokój :) to nie jest najlepsza pora na sadzenie cebul ale lepiej posadzić niż miałyby wyschnąć. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 08:42 Ale ja mam dla Ciebie bo chciałaś.To co jesienią wysłać czy teraz? Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 08:55 Houston mamy problem ;D Lella mnie obdarowała cala kępą onegdaj wiec jeżeli Tobie pasują to wsadzaj u siebie. a jeżeli naprawdę ich nie chcesz to ślij, ja tam mam dużo miejsca na takie delicje :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 08:59 Kucze,a ja tak wypatrywałam i wypatrywałam.Posadzę u siebie bo ja nie mam.Ale jak coś to mów. Odpowiedz Link
asta6265 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:05 Leloop ja też mam i chętnie się z Tobą podzielę, tylko one teraz właśnie kwitną i nie wiem, czy miałabym je wykopać oberwać zielone i wysłać Ci same cebulki, czy w całości z liśćmi? Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:14 Asto, dzięki ale Lella naprawdę obdarowała mnie dużą kępą, którą już posadziłam w trzech miejscach. na razie wystarczy :) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:22 Chyba to te o które Ci chodzi, bo już zwątpiłam:) Jeśli to te to właśnie są te wsiowe i małomiastowe :):):) Leloop kępa na trzeciej fotce jest Twoja:) Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:25 Asto, pewnie, ze te :) już kwitną u Ciebie ? popatrz a moje wystartowały tyle wcześniej i dopiero teraz wyrastają im łodygi z pąkami, ten listopad na początku maja zrobił swoje :/ no to dziękuje :) Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:13 > Kucze,a ja tak wypatrywałam i wypatrywałam. tak darłam ryja, ze chce, ze wszyscy się przejęli ;) Hes, jeżeli Tobie pasują to sadz u siebie :) nie pożałujesz a ja sorry za zawracanie głowy :} Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:15 a ja sorry za zawra > canie głowy :} Zdurniała czy co?!!!Chciałam to szukałam,nikt mnie nie zmuszał.Teraz i ja mam:) Wypatrywałam bo chciałam Ci dobrze zrobić:P Odpowiedz Link
asta6265 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:25 No i się posty minęły:) Leloop na pewno Ci wystarczy? Jeśli tak to może ktoś inny chętny? Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 09:27 znowu się minęły ;) to mi podeślesz cebulki jesienią do Gdyni, pewnie będę u mamy tradycyjnie :) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 10:02 Moje nie powschodziły w ogóle. Jesienią cebulki zakupiłam i wsadziłam i doopa. Pancerne tulipany powschodziły a narcyze nie. Będę próbowała znów jesienią. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 10:16 A i jeszcze Senko przypomnij o tych fioletowych dzwonkach.Posadziłam i zdechły.Już je opłakałam a tu niespodzianka,małe listki puściły.Moje łzy czynią cuda:) Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 11:13 > jesienią do Gdyni, pewnie będę u mamy tradycyjnie :) W sensie sabat jesienią? Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 11:44 To ja też przyjadę nad morze na sabat. I bardzo poproszę o poeticusy. Z 30 sztuk posadzonych jesienią (wyglądają na jakieś ulepszane) zakwitły 3 sztuki. Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 11:48 Ale poważnie. Sabat w neutralnym miejscu, morze jest OK po sezonie, znam tanie a miłe pensjonaty we WŁADYSŁAWOWIE I W MIEŚCIE hEL... ups przepraszam. Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 11:52 > W sensie sabat jesienią? jak znam życie będę i latem, tylko latem morze to hardcore w sensie tłumu :/ ja mam taka propozycje : ustalcie co Wam najwygodniej a ja się dostosuje :) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 12:02 No jak to - Gdańsk pod koniec sierpnia będzie wszystkim po drodze;) I dobra pora na roślinność.:) Chyba, że luxusów pragniemy? Żart, ale do tematu wrócimy. Ciągnie mnie nad morze. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 12:04 Dzięki Hesperio - przypomnę. Wczesna jesień dzwonki i narcyze - odbiór nad morzem. Helu nie znam - chętnie poznam. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 14:07 To jako przewodnik będziesz robiła.Fajnie:) Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 14:22 No wiesz, to nie Londyn, można miasto oblecieć w pół godziny spacerkiem :) Fokarium mają... Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 14:23 Aha, a po drodze można zwiedzić Kaktusiarnię w Rumi... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 14:41 Poczekaj, powoli! Jeszcze nie jesień ;) :) Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 15:05 Kalwarię w Wejherowie, nie tylko dla religijnych... We Władysławowie wiem, gdzie rowery można wypożyczyć... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 15:13 I kamieni w Jastrzębiej na plaży uzbierać ;) :D Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Leloop mam:):):) 06.05.12, 18:27 Po drodze mogę zabrać Hesperię i Lampkę. Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 07.05.12, 19:40 Patrzcie, wychodzi, że to ja jestem jeszcze dalej niż północ - nie mam kogo zabrać :) Chyba ze Andzię, ale to taka tam północ :) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Leloop mam:):):) 07.05.12, 19:54 No, ja w tym roku jestem zdecydowanie bardziej mobilna, niż w zeszłym. Lipiec mam raczej zajęty, ale potem może będę mogła się ruszyć. Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 07.05.12, 20:19 [gupia] [to do siebie] jak samochodem, to pewnie zabierzemy. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Leloop mam:):):) 07.05.12, 22:03 w sierpniu mnie nie ma chyba, ale nie wiem, w której części sierpnia Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 08:54 ja we wrześniu odpadam, pisząc jesień miałam na myśli koniec października, pocz. listopada (ferie). nic Wam nie podpowiem bo planów wakacyjnych żadnych nie mam, wszystko będzie się ustalało na bieżąco w miarę rozwoju wydarzeń. jak mi będzie pasowało to przyjadę a jak nie no to połączę się z Wami wirtualnie ;) Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 11:36 W listopadzie dupa, długiego weekendu nie ma! Dawaj październik. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 12:00 jeśli chodzi o mnie, jestem otwarta na wszystkie możliwości oprócz tych, na które się zamykam;) w sierpniu jesteśmy zaproszeni z chłopem do Pragi do młodych, to pewnie będzie tydzień, ale termin zależy od urlopu dzieciaków. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 15:58 Odkąd pamiętam początek października jest ciepły i słoneczny. Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 16:03 Złota jesień nad morzem. Wchodzę. Rodziny zabieramy czy same baby? Odpowiedz Link
lellapolella Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 18:46 jak dla mnie same baby, chyba, że Newill będzie chciał ;) Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 18:52 Sobie myślę, że jak same baby, to nie pensjonat, lecz jaki domek wynająć mozna by. Po sezonie nie powinno być kłopotu, a koszt by się ładnie rozłożył. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 19:20 jestem za jak najładniejszym rozłożeniem kosztów;) trochę mnie tylko martwią zimne noce, trzeba będzie jakieś dopalacze wziąć:) Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 19:52 No to na miejscu chyba będą mieli? :) Parę lat temu byłam w Sulejowie w majówkę, na kempingu. Domek ładny, ale kemping dopiero co otwarty i wyziębione to było pieruńsko. Szłam spać w dwóch swetrach, a potem budziłam się co dwie godziny i ściągałam kolejną warstwę odzieży :) Da się zrobić znaczy. Zresztą możemy sobie walnąć wypasiony domek murowany... Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 19:53 PS Zaraz przyjdzie Dorkasz i nam nawymyśla od pijaczyn drobnych, co to jej nawet anyżówki nie wypiją :) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Leloop mam:):):) 08.05.12, 21:11 bez przesady z tym murowanym, jeszcze nie jesteśmy takie stare rzęchy, żeby nie poradzić;) poza tym, z dwojga złego, lepiej wydać na dopalacze niż cudze cegły, a anyżówkę Dorkasz zawsze może wziąć, uratuje nas przed popadnięciem w nałóg Odpowiedz Link