mateuszwierzbicki Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 11:19 wysokiego napięcia? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 11:19 podziwiam tych co potrafią:) Pamiętam, że w ramach ZPT kiedyś próbowałm zrobić szalik, ale jakiś taki koślawy mi wychodził. Zdecydowanie na szydełku lepiej mi się działo:) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 13:01 cordatatilia napisała: > podziwiam tych co potrafią:) > > Pamiętam, że w ramach ZPT kiedyś próbowałm zrobić szalik, ale jakiś taki koślaw > y > mi wychodził. Zdecydowanie na szydełku lepiej mi się działo:) > a mowimy o tych samych drutach?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 14:59 kobieta_na_pasach napisał: > a mowimy o tych samych drutach?:) > może i nie, ale mnie to nie przeszkadza;) druty to druty.. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 11:20 tu też się dzierga, rękodzieło zawsze w cenie...na Hali pełno miejsca dla Wszystkich ... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 11:47 Aha, znalazlem: www.sandrabacklund.com/# Piszo o tym ze: To jest właśnie twórcze spojrzenie na dziewiarstwo i zamiana go na Sztukę. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 13:01 szubad napisała: > tu też się dzierga, rękodzieło zawsze w cenie...na Hali pełno miejsca dla > Wszystkich ... hm, tarmosic,ciągnac, dziergac, jak zwal tak zwal:) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 13:19 dwuznaczne te druty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 14:47 AAAA!!!!!!!! znalazłem takie www.druty.com.pl/ zwróciła mą uwagę pewna definicja... a nad nią napis WIĘCEJ historia ciaglarstwa!!!!!!! ihihihi... schodze pomałupomału...szybciej... :-D))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 14:53 Drzejms, jestes WIELKI! Czy juz to ktos dzis mowil. Ja to mowia w tutejszej telewizji o tobie: "Aber, null null sieben, bitte...". Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 15:05 "Proszek do ciągnienia drutu Komponenty do produkcji drutu. Chemia (proszki ciągarskie i emulsje) do ciągnienia drutu stalowego niskowęglowego, wysokoweglowego, ze stali nierdzewnej i miedzi, szczotki do doczyszczania drutu, ciągadła obrotowe z pełnym wyposażeniem." "Chemia ciągarska" Dolozyc przemysl ciagnikowy z Ursusem, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: noł koments 24.01.07, 15:09 A w ogole to czesc, Cordatatilia, kazalas mi byc cicho za sciana na wiadomym watku to pysk zasznurowalem (zadrutowalem?) i bylem cicho, nie? Ty nie surfujesz popoludniami? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond a właśnie że koments 24.01.07, 15:13 "Encyklopedia Britannica wspomina o znalezieniu drutu brązowego pochodzącego sprzed 2000 lat, którego powierzchnia świadczy o tym, że był on ciągniony, a nie kuty." fasciniren! ...i moszszna jusz szyć spokojnie... jak boga kocham- przeczytam wszystko z tej strony DRUT.COM staje sie moją ulubioną stroną... "com" to skrót od comedy? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: a właśnie że koments 24.01.07, 15:14 "Ponieważ jednak nie znaleziono innych wykopalisk, które by potwierdziły przypuszczenie, że ciągadła używali już Fenicjanie, przyjmuje się wiek XII jako graniczny między okresem ręcznego odkuwania a ciągnieniem drutu metalowego przez otwór." leżę.... :-D))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: a właśnie że koments 24.01.07, 15:17 Kochany, ciebie tu nie bylo jakesmy zglebiali tajemnice maszyn dziewiarskich, roznych plaskich obszywarek i temu podobnych. Czasem robilim wycieczki w inne dziedziny przemyslu i znajdowalim np. Dywizje Granulatow Konstrukcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: a właśnie że koments 24.01.07, 15:19 Dżizis, jaka ja jestem opóźniona :-( Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: a właśnie że koments 24.01.07, 15:22 brezly napisał: > Kochany, ciebie tu nie bylo jakesmy zglebiali tajemnice maszyn dziewiarskich, > roznych plaskich obszywarek i temu podobnych. Czasem robilim wycieczki w inne > dziedziny przemyslu i znajdowalim np. Dywizje Granulatow Konstrukcyjnych. nie było, fakt... ale mnie nasuwa sie kolejny problem jak taki drut ma się do... www.vanel.com/compression.php?lang=polish Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: noł koments 24.01.07, 15:18 Witam Panie Brez:D brezly napisał: > A w ogole to czesc, Cordatatilia, kazalas mi byc cicho za sciana na wiadomym > watku to pysk zasznurowalem (zadrutowalem?) i bylem cicho, nie? No coś Ty Brezzz, nie chciałam tylko żeby Cię zemdliło podczas opisu sposobu przyrządzania szpinaku;) > Ty nie surfujesz popoludniami? niestety nie, gdyż korzystam z netu tylko w pracy:( nad czym ubolewam:( 15.30 i w real pędzę, na szydełku porobić... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Cordi, będę za Tobą tęsknić ;) 24.01.07, 15:21 Tak, jest tu poczucie straty, bez dwoch zdan :-( Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: Cordi, będę za Tobą tęsknić ;) 24.01.07, 15:23 Jesteście kochani :******************* ja czasem tęsknię w puste wieczorki za dziwiarzami:( żegnam Was, bo mnie wyganiają: papatka:) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Cordi, będę za Tobą tęsknić ;) 24.01.07, 15:25 Cordi, znaczy się, Ty nie masz w domu komputera czy netu, czy też obu naraz? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Cordi, będę za Tobą tęsknić ;) 24.01.07, 15:31 A dlaczego ma nie miec obu naraz. Wystarczy jak nie ma jednego :-) Jak dobrze rozumiem, to Cordatatilia jeszcze nie przycupnela dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Cordi, będę za Tobą tęsknić ;) 24.01.07, 15:42 niewątpliwie wystarczy brak jednego ;-). A znasz taki przypadek Brez, żeby mieć Internet, ale nie posiadać komputera? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Cordi, będę za Tobą tęsknić ;) 24.01.07, 15:49 Tak. Mieu to po hotelach spotykalo zanim se kupilem lapciaka. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Cordi, będę za Tobą tęsknić ;) 24.01.07, 15:58 immanuela napisała: > niewątpliwie wystarczy brak jednego ;-). A znasz taki przypadek Brez, żeby mieć > Internet, ale nie posiadać komputera? ja miałem razu pewnego taki przypadek! na...za przeproszeniem... Krecie! a sie zdziwiłem po powrocie jakiż to rachunek telefoniczny dostałem... Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: Cordi, będę za Tobą tęsknić ;) 25.01.07, 10:18 no zdarza się Imciu.. nie mam w domu netu, a komputer, jest ale jakby go nie było, nadaje się tylko na maszynę do pisania. Coś pewnie niebawem z tym zrobię, ale z netem póki co nie bardzo, gdyż nie mieszkam, że tak się wyrażę "na swoim", co strasznie mnie już mierzi:((( Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Cordi, będę za Tobą tęsknić ;) 25.01.07, 12:26 cordatatilia napisała: > no zdarza się Imciu.. > nie mam w domu netu, a komputer, jest ale jakby go nie było, nadaje się tylko n > a > maszynę do pisania. > Coś pewnie niebawem z tym zrobię, ale z netem póki co nie bardzo, gdyż nie > mieszkam, że tak się wyrażę "na swoim", co strasznie mnie już mierzi:((( > o! to całkiem jak ja!!! (wspólne problemy łączą ludzi?) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: Cordi, będę za Tobą tęsknić ;) 25.01.07, 13:04 o Panie Dżejms!!!! juz przez chwilę myślałam, że jestem jakaś zacofana, albo co....;/ a to nie Pan mieszka za ścianą i korzysta z tej samej łazienki..? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Cordi, będę za Tobą tęsknić ;) 25.01.07, 14:26 cordatatilia napisała: > o Panie Dżejms!!!! > juz przez chwilę myślałam, że jestem jakaś zacofana, albo co....;/ > a to nie Pan mieszka za ścianą i korzysta z tej samej łazienki..? ;) > YYYYYYYYYYYYY? jakby co..klapkę zawsze pozostawiam opadłą... ----------- ;] Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Panie Dżejms 25.01.07, 15:04 drzejms-buond napisał: > YYYYYYYYYYYYY? > jakby co..klapkę zawsze pozostawiam opadłą... > ----------- > ;] w takim razie, to zdecydowanie nie Pan... (odetchnęłam, sama nie wiem czy z ulgą...;))) mój wespółkokator jest nauczony na siedząco..;/ Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Panie Dżejms 25.01.07, 16:01 cordatatilia napisała: > drzejms-buond napisał: > > > YYYYYYYYYYYYY? > > jakby co..klapkę zawsze pozostawiam opadłą... > > ----------- > > ;] > > w takim razie, to zdecydowanie nie Pan... > (odetchnęłam, sama nie wiem czy z ulgą...;))) > mój wespółkokator jest nauczony na siedząco..;/ > ja też! dlatego ta klapka na wciąż!!! :-D))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia Re: Panie Dżejms 26.01.07, 07:58 boższsz... wypadki chodzą po ludziach..;) dzień dobry Panie Dżejms:) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Panie Dżejms 26.01.07, 11:19 cordatatilia napisała: > boższsz... > wypadki chodzą po ludziach..;) > > dzień dobry Panie Dżejms:) > dzień bryyyyyyy ! Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: ja wole robote na drutach nt 25.01.07, 16:02 Stosunki biletarelne z Niemcami, sprawa roku 68, czy tam innego 69 mi sie myli:) Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 15:26 a u nas ciągle kradno te druty, na kilometry panie... podobno raz ukradli z torami, w pakiecie latwiej opchnęli? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 15:33 Bo, to pani Szubadowa jest ten efekt skali, takie ekonomiczne pojecie. I synergia, tez. Po prostu steal industry sie konsoliduje, firmy kradnace kable dokonaly fuzji z tymi od torow, koszta logistyki za tym przemawiaja. Byc moze wezma jeszcze w leasing ochrone pociagow, bo maja w tym expertise i moze wtedy w ogole wyjda z pierwotnej branzy, albo przeniosa kradzieze torow do Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: ja wole robote na drutach nt 24.01.07, 21:27 własnie czytam o ekonomii komplementarnej i to je wlasnie to.Tel e pat i a Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: ja wole robote na drutach nt 25.01.07, 11:25 Uomatko, pani Myszko, co pani czyta?! To mus czy luz? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Ad rem. Drzejms! 25.01.07, 07:38 www.drutex.pl "Obecnie DRUTEX S.A. jest największym producentem stolarki otworowej z PCV w Polsce." Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Ad rem. Drzejms! 25.01.07, 10:17 "Proces ciagnienia może być pojedynczy lub wielostopniowy. Po każdym zmniejszeniu przekroju wskutek ciągnięcia na zimno nastepuje wzrost twardości i kruchości materiału" :-o) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Ad rem. Drzejms! 25.01.07, 16:57 Ciekawe.Twardosc i kruchosc. Naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Ad rem. Drzejms! 25.01.07, 18:29 Zaprawde o kruchosci nie ma mowy, inne tak, chodzi oto ze miedziane sa mniej kruche niz te aluminiowe znaczy z glinu Odpowiedz Link Zgłoś
cordatatilia licznik do zliczania rzędów 26.01.07, 13:38 "Druty mogą być długie, metalowe, plastikowe, drewniane, krótkie, z żyłką, komplet pięciu drutów do robienia np. skarpet lub serwetek... Przyda się również duża agrafka, szydełko oraz- polecam- licznik do zliczania rzędów." maranta.livenet.pl/podstawy_druty.htm no to Panowie i Panie -do roboty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś