Gość: Łosiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jolaos Nie używać podczas tornada, czyli co piszą w in.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:25 Wyjąć dziecko przed złożeniem!!!:) no miazga.... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz efekt głupoty i cwaniactwa klientów 07.03.07, 09:31 Takie zapiski to wynik przegranych procesów - klienci są głupi ale często cwani i pozywają producentów "za brak stosownej informacji". A że prawo często jest po stronie klienta, to producenci próbują się bronić umieszczając stosowne ostrzeżenia. Z siebie się śmiejemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra "Mieści jedną głowę" - co tam sie musiało dziać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:40 ;-)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: efekt głupoty i cwaniactwa klientów IP: *.chello.pl 10.03.07, 22:10 to samo chciałem napisać zgadzam się z tym zupełnie. I co do tytułu artykułu to nie producenci są kretynami tylko konsumenci z swoim chamski myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aiutor Z tymi czipsami to nie jest takie glupie ... IP: *.hsd1.md.comcast.net 07.03.07, 13:13 Wbrew pozorom napis na opakowaniu czipsow nie jest taki glupi: "Możesz wygrać! Zakup produktu nie jest potrzebny. Szczegóły w środku na opakowaniu czipsów Fritos" Tu nie chodzi o zachecanie do kradziezy, ale w wielu loteriach itp. wymagany jest tez dowod zakupu (np. paragon ze sklepu), aby dostac nagrode. Ow napis mowi tylko, ze jesli stales sie wlascicielem paczki czipsow (w sposob legalny), to mozesz wygrac, niezaleznie od tego w jaki sposob stales sie wlascicielem paczki. (Np. mogles dostac ja w prezencie albo jako dodatek do posilku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idaho Re: Nie używać podczas tornada, czyli co piszą w IP: *.brda.net 07.03.07, 18:43 Miazga to raczej jak nie wyjmiesz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Mam coś jeszcze lepszego: 07.03.07, 08:26 Z pewnej instrukcji obsługi i karty gwarancyjnej komputera: "Nie instalować programów." "Gwarancja wygasa w razie zainstalowania programów." A jeśli chodzi o zakaz używania suszarki do włosów podczas snu, to pewien człowiek zrobił coś jeszcze lepszego. Mianowicie, wstawił do wnętrza samochodu termowentylator i uruchomił go w celu wysuszenia wnętrza samochodu. W efekcie spłonął pobliski biurowiec, świeżo po remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IJ włożył suszarkę do samochodu, a spłonął biurowiec? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:55 coś mi tu nie pasuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: włożył suszarkę do samochodu, a spłonął biuro 07.03.07, 22:12 Napisałem zbyt skrótowo. Było to tak: Pewien człowiek, pracownik pewnej firmy, postawił swój samochód na parkingu koło biura obsługi klienta. Ponieważ chciał wysuszyć samochód, włączył termowentylator (zwany za komuny "farelką" od firmy Farel z Kętrzyna) i pozostawił na noc samochód z pracującym termowentylatorem. Cała impreza skończyła się pożarem biurowca, który stał tuż obok. Co ciekawe, pobliskiemu kościołowi nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IJ rozumiem o co chodzi, ale wyobraziłem sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 22:23 faceta, który jeździ tym samochodem po całym mieście, zatrzymuje się obok biurowców i włącza termowentylator, a w rezultacie te biurowce płoną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endrju Z odkurzacza: IP: *.chello.pl 07.03.07, 08:34 Nie zakładać worków do odkurzacza na głowę - grozi uduszeniem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred McDonald IP: 80.50.214.* 07.03.07, 08:37 przegrał sprawę bo nnie napisał na kubku z kawą że jest gorąca i może grozić poparzeniem. Amerykanie to jednak pieniacze i idioci. s1.bitefight.pl/c.php?uid=133035 Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: McDonald 07.03.07, 09:33 Gość portalu: fred napisał(a): > przegrał sprawę bo nnie napisał na kubku z kawą że jest gorąca i może grozić > poparzeniem. Amerykanie to jednak pieniacze i idioci. ja czasem sam już nie wiem co jest gorsze amerykanie czy ich prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: McDonald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:46 No idiotami to bym ich nie nazwał. Wpaść na pomyśł że za brak informacji o tym że kawa jest gorąca można Mcdonalda pozwać do sądu to jest coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraza nadchodzi Re: McDonald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:37 Jakbys zarabiał tyle co amerykańscy prawnicy też byś na to wpadł. Rządy prokuratorów i sedziów (w skrócie 'rządy PiS') Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: McDonald 07.03.07, 14:49 Mechanizm jest prosty: Adwokat w USA zarabia tylko wtedy, gdy wygra sprawę. Honorarium adwokata, liczone jako procent wyprocesowanego odszkodowania i sięgające nawet 40 %, pokrywa wszystkie koszty sprawy. Adwokat jedynie prosi mandanta o udzielenie pełnomocnictwa. W Polsce jest inaczej. Adwokatów jest mało, na dobrej pracy im nie zależy. Polski adwokat ściągnie z internetu gotowca pisma procesowego, za wypełnienie i podpisanie zainkasuje 100 zł i powie "nic się nie da zrobić, niech pan da łapówkę". Z punktu widzenia osoby poszkodowanej, wyraźnie lepszy jest model amerykański. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prażanin Re: McDonald IP: *.171.65.178.crowley.pl 07.03.07, 17:46 Troche obok tematu, ale pokaż mi adwokata, który weźmie 100 zł za pismo procesowe... Ja usłyszałem cene 30 razy wyższą. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: McDonald 07.03.07, 22:13 Miałem na myśli bardzo proste pismo, zajmujące połowę kartki A4. Takie np. odwołanie, zażalenie, wniosek o ustanowienie itp. W internecie i na CD dołączanych np. do "Gazety Prawnej" jest tego pełno, w postaci gotowców .doc lub .pdf. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: McDonald 07.03.07, 14:46 Tak, tak. Najlepsze prawo jest radzieckie. Głupku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo Re: Nie używać podczas tornada, czyli co piszą w IP: *.aster.pl 07.03.07, 08:39 Nie suszyć niemowląt i małych zwierząt - w instrukcji mikrofalówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Nie używać podczas tornada, czyli co piszą w IP: 213.31.224.* 07.03.07, 08:41 Te wszystkie zapisy (oprócz może chipsów) są właściwie ok- po co narażać się durnym amerykanom na proces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Durna Polka Amerykanie są tak samo durni jak Polacy czy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.07, 09:06 ...Szwedzi. Po prostu w razie wątpliwości sądy przychylają się do zdania konsumentów czego producenci nie mogą nie brać pod uwagę. W Polsce obowiązuje prawny zakaz rozmawiania przez telefon podczas jazdy samochodem. Żeby gadać do woli, trzeba mieć zestaw głośnomówiący. W instrukcjach do aparatów jest to dodatkowo napisane. I co? I to, że większość kierowców i tak gada trzymając słuchawkę przy uchu. Mój prywatny rekordzista jednocześnie gadał przez telefon, ćmił peta i pogryzał batonik jadąc beemka typu "nówka, pewex, małośmigany" przez centrum miasta. I kto jest durny? Taki niedorobiony macho czy producent wypisujący oczywistości w instrukcji lub na opakowaniu? Nie wątpię, że w Ameryce istnieją kretyni zatrzymujacy tarczę piły łapami lub kretynki suszące pieski w mikrofalówce. W Polsce też nie brakuje idiotek suszących włosy w wannie lub debili w elastycznych gaciach podpalających tzw. bąki ku uciesze równie durnych kumpli (podobno nazywa się to "bengal"). Wiem z wiarygodnego źródła, bo kuzyn jest kierowcą pogotowia. Wniosek jest taki, że prymityw i głupota nie znają granic. Amerykanie mają więcej śmiałości, by się nie krygować i bez ceregieli wypisują krótkie "odezwy" do osobników o zawężonej wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Amerykanie są tak samo durni jak Polacy czy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 09:25 Przykład: facet spada z ruchomych schodów na lotnisku. I co robi? Zaskarża linię lotniczą, z której samolotu właśnie wysiadł, że nie ostrzegła go o negatywnych skutkach picia alkoholu podczas lotu (alkohol zakupiony na pokładzie). Ja tutaj widzę nie tyle głupotę, co pazerność, cwaniactwo i chęć polowania na okazję wyłudzenia odszkodowania od firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
janbg Re: Amerykanie są tak samo durni jak Polacy czy.. 07.03.07, 13:08 Z troche innej beczki. Kiedys w Gazecie Lekarskiej przeczytalem list polskiego lekarza pracujacego juz jakis czas w USA. Byl tam fragment, ktory szedl mniej wiecej tak: "Wprowadzenie adwokatow do szpitali w latach piecdziesiatych nie spowodowalu spadku ilosci bledow w sztuce lekarskiej, natomiast znaczaco podnioslo kosztu uslug lekarskich, bowiem koszty odszkodowan wliczono w ogolne koszty leczenia..." Tak jak juz wczesniej zauwazono, Ameryka to nie panstwo prawa, tylko prawnikow. Niniejszym oglaszam taki maly apel. NIE DAJMY SIE ZWARIOWAC ADWOKATOM, NAMAWIAJACYM NAS NA WYCIAGANIE ODSZKODOWAN! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Instrukcja prania moherowego beretu: 07.03.07, 09:05 Wyciągnąć z beretu głowę przed odwirowaniem. Niestety, to zalecenie nie jest przez użytkowników stosowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Po prostu amerykanie.... IP: 213.17.175.* 07.03.07, 09:09 Po prostu niektóre osoby są trochę cofnięte umysłowo i nie przewidują konsekwencji swoich czynów. Trzeba napisać bo inaczej taki ktoś może pozwać Cię do sądu za to że go nie uprzedzono o możliwych konsekwencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik "Kolory prac oddzielnie" na reczniku w paski. IP: *.interna2.uj.edu.pl 07.03.07, 09:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś Awaria klawiatury - naciśnij F1 :-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.07, 09:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marry Bo to dla amerykanow jest, zeby pozniej nie mieli IP: *.Lompy.korbank.pl 07.03.07, 09:39 zadnych podstaw do ewentualnych roszczen w sadzie w razie jakiegos wypadku :) odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:31468/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0.75 Re: Awaria klawiatury - naciśnij F1 :-) IP: *.ceramika.agh.edu.pl 07.03.07, 12:32 żeby było zabawniej - w swoim czasie komputer zwracał się do mnie z podobnym apelem (brak klawiatury lub klawiatura jest zepsuta) przy uruchamianiu systemu i - po wciśnięciu rządanego klawisza działał normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dave Nie używać podczas tornada, czyli co piszą w in... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.07, 09:46 U nas w biurze przy ekspresie do kawy wisi instrukcja której ostatni punkt głosi: "Nie suszyć urządzenia w piekarniku bądź kuchence mikrofalowej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk zaiste zabawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 09:52 Nie ma to jak ponabijać się z własnego niezrozumienia tematu. Proponuję przetłumaczyć sobie nazwę strony-źródła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacza_morda Nie używać podczas tornada, czyli co piszą w in... IP: *.ztpnet.pl 07.03.07, 11:52 Instrukcja obsługi długopisu Leppera: "Nie próbuj pisać sam! Wezwij sekretarkę!". Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Kolejne 07.03.07, 12:33 Nalepka na kijach do biegów narciarskich: PRZEZNACZENIE: DO BIEGANIA Komentarz mojej ciotki: myślałam, że do mieszania w garnku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eidryk Re: Kolejne IP: *.hsd1.md.comcast.net 07.03.07, 13:27 Sa kijki narciarskieg do biegow, sa i kijki do zjazdow. Roznia sie one od siebie - ja to wiem, i ty to wiesz. Ale jestes pewien, ze wiekszosc populacji w Polsce (szczegolnie ta mniej zaznajomiona z narciarstwem badz poczatkujaca w tej dziedzine) bylaby w stanie rozroznic te dwa typy bez nalepki np. w sklepie, gdy stoja obok siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Na windzie: przed wejściem sprawdz czy jest winda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 14:24 w budynku sanatorium w sopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Na windzie: przed wejściem sprawdz czy jest w IP: *.dialog.net.pl 07.03.07, 15:02 to akurat jest madre bo bylo kilka wypadkow kiedy jakis idiota zepsul mechanizm zabezpieczajacy przed otwarciem drzwi kiedy nie ma za nimi windy i taki napis jest przy wielu windach... Odpowiedz Link Zgłoś
pitfok prawda jest taka, ze po sprawie z kotem w miktofal 07.03.07, 16:10 prawda jest taka, ze po WYGRANEJ sprawie z kotem w mikrofalówce firmy wolą pisać durne instrukcje dla idiotów niż siedzieć później w sądach... Odpowiedz Link Zgłoś
pavliktoja klisza ! 07.03.07, 16:15 raz na czeskiej kliszy znalazlem napis... nalezy spozyc przed koncem, a nizej prac tylko w delikatnych środkach powierzchniowo czynnych! na kliszy foto :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu cena.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 17:57 Znalezione na sklepowej półce: Cena za litr lub kilogram 49,90 (paczka jednorazowych maszynek do golenia).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ycbo Re: cena.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:22 Mam amerykański samochód i na osłonach przeciw słonecznych nad przednią szybą jest naklejka a na niej napis UWAGA OPUSZCZENIE MOŻE SKUTECZNIE ZASŁONIĆ WIDOK NA DROGĘ. Świat opanowały debile (co widać również wokół nas). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Nie ma się co dziwić... IP: *.tkdami.net 07.03.07, 22:07 ... skoro taki np. "przeciętny" Amerykanin może zrobić coś takiego co kwalifikuje go potem tylko do ubiegania się o nagrodę Darwina, a jego rodzina może wygrać proces w sądzie na podstawie tego, że producent nie zamieśćił stosownego ostrzeżenia, więc cóż - bronią się jak mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nie ma się co dziwić... 07.03.07, 22:15 Porównaj swoje oszczędności z oszczędnościami przeciętnego Amerykanina. Porównaj Giertycha i Leppera z amerykańskimi politykami. Swojej inteligencji z inteligencją statystycznego Amerykanina lepiej nie porównuj, bo na podstawie wspomnianych przeze mnie porównań doznasz traumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Nie ma się co dziwić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 00:46 Panie, inteligencji i tak nie porówna, bo się nie da :) normy statystyczne ustala się odrębnie dla różnych populacji, hie hie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal co tu porównywać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 01:21 1. oszczędności? Z tego co wiem oni całe życie jadą na kredytach, więc o jakich oszczędnościach mówisz? Nawet jeśli mają, żadna w tym zasługa przeciętnego baranka z USA, tylko wielu lat rozwoju gospodarczego ich kraju w cieplarnianych warunkach. Polska nie miała tego szczęścia, bynajmniej nie z powodu ułomności mentalnej Polaków, ale z racji położenia geograficznego. (BTW. mylisz obywateli USA z Amerykanami, przeciętny Amerykanin jest biedny jak mysz kościelna i mieszka w slumsach pod jednym z wielkich miast Ameryki Łacińskiej) 2. Nic z tego co napisałeś nie zmienia faktu że wiedza US-citizens o otaczającym świecie jest zatrważająco nikła. To z kolei jest katalizatorem wielu idiotycznych dla przeciętnego Europejczyka zachowań ze strony mieszkańców USA. 3. @Głupie uwagi jako zabezpieczenie przed procesami: Jedną z głównych wad systemu prawnego USA jest brak możliwości zasądzenia opłat sądowych w wypadku przegrania procesu (zależnych od wysokości roszczeń). Nie każdy byłby tak chętny do pieniactwa z byle powodu mając możliwość straty kilkudziesięciu patyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rootsman Windows IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:25 a mnie wyskoczył kiedyś komunikat w Windowsie: "Nie można uruchomić Pomoc i Obsługa Techniczna. Aby naprawić uruchom Pomoc i Obsługa Techniczna". Odpowiedz Link Zgłoś