Gość: miss.didi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 08:32 Jest taka piosenka o czerwonych spodniach, często leci na 4FunTV. Numer jeden jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: s Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.authnix-hvtn-17.uni-koeln.de 08.05.07, 09:11 a co z "Somebody told me you had a boyfriend who looked like a gorlfriend that I had in Ferbruary of last year"? Odpowiedz Link Zgłoś
agulaszek Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 08.05.07, 09:41 Dobre, nie chciałabym mieć chłopaka tranwestyty (chyba, że chodzi chłopaka metroseksualnego) :) Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 08.05.07, 09:44 a naj lepszy jest fragment - "...zawsze śmiałaś się, no i cześć..." - wiadomo o kogo chodzi? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Moherro Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: 193.201.167.* 09.05.07, 14:52 Najgorszy txt wszechczasów to "Przemek Gosiewski naszym premierem jest!". Kuffa żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
talibanek_talibanek Papa Dance 08.05.07, 10:50 W sondzie zapomnieliście o Papa Dance. Do polskiej listy nominuje ich dwie piosenki: - czarny snieg - ale afera porażka totalna... podobnie jak sam zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omka Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.hstl1.put.poznan.pl 08.05.07, 09:47 War Pigs sie zalapal ? No bez przesady - dla mnie swietny tekst o generalach pchajacych pionki na wojne. Pierwsze miejsca powinny bezapelacyjnie zajac letnie popowe hity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki no nie, oasis jest spoko :) IP: *.toya.net.pl 08.05.07, 10:47 a co z "rape me " :p Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 08.05.07, 10:58 Dosięgło Cię aż pięc kul, poczułeś śmiertelny ból... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lillie Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 11:08 "zostańmy razem jeden dzień, jedyny tak do końca - bo ja chcę z tobą dłużej zostać i nie godzinę, ani dwie - wystarczy jeden dzień" oraz wszelkie inne wytwory zespołu De Mono! (...twoje kapelusze, jak statki na niebie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 11:59 "bo tutaj jest jak jest po prostu i ty to widzisz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.ghnet.pl 08.05.07, 12:07 to ja proponuje piosenke Dwa Golebie Frytki Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Najgorsze teksty 08.05.07, 12:18 Posiasda kazda piosenka popowa - gatunek muzyczny dla mas [czyt. ktorego odbior jest latwy i przyjemny]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol32B Re: Najgorsze teksty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:45 When I'm feelin' blue all I have to do is take a look at you than i'm not so blue" Phil Collins - Groovy kind of love czy jakoś tak fantastycznie gleboki tekst szczegolnie po polsku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutor Re: Najgorsze teksty IP: 195.187.143.* 08.05.07, 13:05 A ta sonda powinna mieć jeszcze opcję: wszystkie powyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Najgorsze teksty IP: 81.19.2.* 08.05.07, 13:53 Hm... to kolega nie wie, ze "I'm feeling blue" po angielsku nie oznacza, ze "czuje sie niebieski", tylko "jestem w melancholijnym nastroju"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzykomanka Re: Najgorsze teksty IP: *.sds.uw.edu.pl 08.05.07, 14:20 hmm...chyba nie wiesz co znaczy blue...(niebieski to nie jedyne znaczenie). jak sprawdzisz to wlasciwe to moze zrozumiesz tekst... pozdrawiam prawidlowa odp. brzmi:SMUTNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubik killer Re: Najgorsze teksty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 01:14 "Słooońce pokooonał cień... wsiadaliśmy w długie łodzie we mgle i każdy płynął jak najdaaalej, pogubiliśmy sieeę...", czyli patetyczny bełkot w wykonaniu zespołu Wilki. Totalna grafomania. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
olla1986 Re: Najgorsze teksty 08.05.07, 14:29 hmm...chyba nie znasz niestety prawidlowego tlumaczenia tekstu tej piosenki.blue nie znaczy jedynie 'niebieski' ...po amerykansku znaczy rowniez 'smutny'. i co??przejrzaly oczka i uszka...juz jasniejszy tekst??i ma sens nawet po polsku?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olla1986 Re: Najgorsze teksty 08.05.07, 14:38 Gość portalu: Karol32B napisał(a): > When I'm feelin' blue > all I have to do > is take a look at you > than i'm not so blue" > Phil Collins - Groovy kind of love czy jakoś tak > > fantastycznie gleboki tekst szczegolnie po polsku:) to jeszcze raz ja oprocz zlego rozumienia terminu 'blue' to jeszcze jeden blad:zamiast Twojego 'than' w tekscie jest 'then'. no i wowczas wszystko ma sens;) ps. osobiscie nie lubie tej piosenki co nie znaczy ze nie ma sensu. pozdrawiam once again;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol 32B Re: Najgorsze teksty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:28 Jestem porażony niesamowita wiedzą angielskiego przedmówców. Przykro ze uważacie mnie za takiego osła, że nie wiem co może oznaczać "blue". Tekst jest beznadziejny również po polsku "kiedy jestem smutny wystarczy ze spojrzę na Ciebie, wtedy nie jestem smutny" - prawda ze niesamowite dzieło poety. Szkoda że nie wszyscy mnie zrozumieli. A "than" to faktycznie muj błont:) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna111 Re: Najgorsze teksty 08.05.07, 15:49 Nie martw się Karol, niektórym z poziomem IQ blizej do szympansa i mierzą swoją miarką ( nie rozumieją ironii) Mnie też ten tekst powala głębokoscią ;)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: Najgorsze teksty IP: *.ruc.lama.net.pl 10.05.07, 03:13 > beznadziejny również po polsku "kiedy jestem smutny wystarczy ze spojrzę na > Ciebie, wtedy nie jestem smutny" - prawda ze niesamowite dzieło poety. Wiesz ty co, jest taka stara piosenka Tadeusza Woźniaka, której cały tekst jest następujący: "Szczęście to jest taki ptak, który sobie śpiewa tak: złap mnie pan za ogon, złap mnie pan za ogon, złap mnie pan za ogon, złap". Wydaje się głupie. Ale jak się tego posłucha, jak jest to rewelacyjnie zaaranżowane i zaśpiewane, to tekst przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie. Dlatego cały taki plebiscyt na "głupie teksty" ja uważam że sam jest głupi, bo tekst można oceniac tylko łącznie z muzyką, a nie w oderwaniu od niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: Najgorsze teksty IP: *.radio90.pl 08.05.07, 17:01 > Phil Collins - Groovy kind of love czy jakoś tak jak co druga piosenka z tamtego okresu - The Mindbenders nagrali to w 1966 Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Myslovitz - liderem głupich tekstów ;-))) 08.05.07, 13:13 Tekst o jedzeniu kanapki potrafi zabijać masowo. Nie ma jak opisać o tym co się robi w ciągu dnia i wciskać to ludziom na płytach. Kiedy powrócisz już, ja będę czekał Ulicą pójdę wzdłuż, kupię gazetę Zabiorę z sobą psa, usiądę na ławce Skończę scenariusz by gotowy był Z nieba przyleciał mój wielki przyjaciel Kiedy lądował, ja jadłem kanapkę Wyśnił, że chyba jest chorym człowiekiem Usiądź wygodnie i nie martw się, bo Wieczorem, wieczorem przed mym domem Wystawię ekran i wyświetlę film Coś o mnie i o tobie Będę leczył chore sąsiadów sny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:28 Z tym rubikiem w ankiecie chyba troche przesadziliscie. Bo rubik nie pisze tekstow tylko muzyke!!! Teksty do oratorioo napisal Zbigniew Ksiazek, z tego co wiem one nie sa jakies wybitnie glupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel1236 Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:13 Nie wiem co oni mają do "war pigs" zespołu Black Sabbath. Przecież to klasyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: War Pigs IP: *.radio90.pl 08.05.07, 17:11 > Nie wiem co oni mają do "war pigs" zespołu Black Sabbath. zwłaszcza te wyszukane rymy i budowanie napięcia przez uzycie obrazowych porównań :) > Przecież to klasyka. nikt nie mówi że nie, tylko że tekst kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzykomanka Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.sds.uw.edu.pl 08.05.07, 14:25 "po chlopaku w komodzie pozostal szalik"...czy jakos tak;)hmm...jest wiele tak głupich tekstow ze sama nie wiem co wybrac..ale skupiajac sie na polskich ostatnich czasow to chyba zdecydowanie ten z oratorium Pana Rubika (muzyke cenie, tekstow niestety sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haster Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.05.07, 15:28 a jakie są najlepsze wg Was :]? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;D Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.07, 16:05 Strawberry Fields Forever-The Beatles;D;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Najlepsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.07, 16:06 oczywiście jeżeli chodzi o najlepszy tekst Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terencjusz Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.ols.vectranet.pl 08.05.07, 16:36 "I poznałem dziewczynę, zapytała mnie o imię, więc jej powiedziałem, jak się nazywam" hehe na miare pana Wisniewskiego ..................... Najlepsza gra strategiczna on-line!: travian.interia.pl/?uc=pl4_33203 Zagraj jedną z trzech nacji: Rzymianie , Germanie, Galowie! Dziel i rządź ale także handluj i współpracuj z innymi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka_333 Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.aster.pl 08.05.07, 17:01 "znam chinke cziku czizku linke i jej matke cziku cziku lotke w Polsce zyja nie jest to przypadkiem za chlebem przypłynely kiedys statkiem albo moze samolotem, ale chyba mialem nie o tym tak w ogole to sa z Wietnamu " i refren: "Mała chinka cziku cziku linka w jej oczach widze tylko gniew o maje chince cziku cziku lince ty własnie teraz słyszysz moj spiew" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba_iks Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 16:48 No chinka czikulinka to bezapelacyjnie najbardziej zidiociały tekst jaki został zaśpiewany po polsku. A co do Papa Dance to jest taka jedna piosenka, niestety nie znam słów ale widziałem tutył na okładne i nazywa się "Skajlajt" - dokładnie tak było napisane. I chyba nic więcej nie trzeba dodawac... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the beatles Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:28 love, love me do you know, i love you ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogorek Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: 157.25.31.* 09.05.07, 14:57 lubelski full Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 10.05.07, 10:51 Gość portalu: ogorek napisał(a): > lubelski full ło panie !!! :o - lubelski ful nie do przejscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutek srutek Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:39 Najgorsze teksty piosenek ma Andrzejewicz i ta druga(2-e blondynki). Obydwie śpiewają o miłości, a słowa są tak daremnie banalne i beznadziejne, że uszy opadają...:P A 15 latki niestety takiego badziewia słuchają...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 09.05.07, 19:18 U nas też by się sporo takich znalazło :) Moim faworytem i chyba oryginalna w wyborze nie będę, byłby Michał W. i Ich Troje- "a wszystko to bo ciebie kocham (...) dla ciebie zabiję się" to jeszcze pikuś. W zasadzie należałoby tu umieścić całą dyskografię, trudno się zdecydować, co jeden utwór to lepszy :) Muszę jednak przyznać się, że jeśli chodzi o niektóre piosenki lecące w radiu, z angielskim tekstem, nie zawsze zastanawiam się nad sensem słów. Czasem nawet nucę albo śpiewam a dopiero później dociera do mnie co to za bzdury :) Jeśli jednak chodzi o ulubione zespoły to bardzo dużą wagę przykładam do tekstów i nie chciałoby mi się słuchać wciąż o głupotach. Wolę gdy tekst ma coś do przekazania, opowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubik killer Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 01:22 Aaa, ich troje miało jakiś taki tekst za ten papieros tuż po i ten szampan tuż przed za pocałunek w tę noc i za stosunek w dzień To mocne, kuffa :D Odpowiedz Link Zgłoś
audreyoch Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 10.05.07, 18:58 Mój "faworyt" to 'Somebody told me' The Killers: Well somebody told me You had a boyfriend Who looked like a girlfriend That I had in February of last year It's not confidential I've got potential Jest jeszcze 'Michael' Franz Ferdinand, nie cytuję bo by trzeba całą piosenkę-cała na to zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Bajm 12.05.07, 23:50 Od wielu lat, bez przerwy i nieustająco w moim prywatnym rankingu najgorszych tekstów króluje Bajm, a zwłaszcza fragment "zanim się stanę plamą na ścianie" :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbuz Re: Bajm IP: 210.5.251.* 13.05.07, 00:49 A dla mnie jest to jasne - to piosenka o przemijaniu a 'plama na scianie' to po prostu zdjecie lub obraz bliskiej, zmarlej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Bajm IP: *.eranet.pl 13.05.07, 13:06 a co oznacza 'zloty deszcz'?;) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Bajm 16.05.07, 00:27 Wiesz, dla mnie to też jest jasne, z inteligencją, nie pochlebiając sobie, stoję nie najgorzej, ale tekst jest kretyński. Nasuwa skojarzenia ze zwłokami rozdyźdanego komara... Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: Bajm 14.05.07, 19:02 joanna.syrenka napisała: > króluje Bajm, jest to rzeczywiście elita kiczu, ale to ta sama liga co Ich Troje, Odpowiedz Link Zgłoś