Dodaj do ulubionych

Najgorsze teksty piosenek wszechczasów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 08:32
Jest taka piosenka o czerwonych spodniach, często leci na 4FunTV. Numer jeden jak dla mnie
Obserwuj wątek
    • Gość: s Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.authnix-hvtn-17.uni-koeln.de 08.05.07, 09:11
      a co z
      "Somebody told me
      you had a boyfriend
      who looked like a gorlfriend
      that I had in Ferbruary of last year"?
      • agulaszek Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 08.05.07, 09:41
        Dobre, nie chciałabym mieć chłopaka tranwestyty (chyba, że chodzi chłopaka
        metroseksualnego) :)
        • badjuk Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 08.05.07, 09:44
          a naj lepszy jest fragment - "...zawsze śmiałaś się, no i cześć..." - wiadomo o
          kogo chodzi? ;)
        • Gość: El Moherro Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: 193.201.167.* 09.05.07, 14:52
          Najgorszy txt wszechczasów to "Przemek Gosiewski naszym premierem jest!". Kuffa
          żenada.
      • talibanek_talibanek Papa Dance 08.05.07, 10:50
        W sondzie zapomnieliście o Papa Dance. Do polskiej listy nominuje ich dwie piosenki:
        - czarny snieg
        - ale afera

porażka totalna... podobnie jak sam zespół.
    • Gość: omka Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.hstl1.put.poznan.pl 08.05.07, 09:47
      War Pigs sie zalapal ? No bez przesady - dla mnie swietny tekst o generalach
      pchajacych pionki na wojne. Pierwsze miejsca powinny bezapelacyjnie zajac letnie
      popowe hity
    • Gość: kiki no nie, oasis jest spoko :) IP: *.toya.net.pl 08.05.07, 10:47
      a co z "rape me " :p
    • bopin Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 08.05.07, 10:58
      Dosięgło Cię aż pięc kul, poczułeś śmiertelny ból...
      • Gość: Lillie Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 11:08
        "zostańmy razem jeden dzień, jedyny tak do końca - bo ja chcę z tobą dłużej zostać
        i nie godzinę, ani dwie - wystarczy jeden dzień"

oraz wszelkie inne wytwory zespołu De Mono! (...twoje kapelusze, jak statki na
        niebie)
    • Gość: b Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 11:59
      "bo tutaj jest jak jest po prostu i ty to widzisz"
    • Gość: dz Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.ghnet.pl 08.05.07, 12:07
      to ja proponuje piosenke Dwa Golebie Frytki
    • lahdaan Najgorsze teksty 08.05.07, 12:18
      Posiasda kazda piosenka popowa - gatunek muzyczny dla mas [czyt. ktorego odbior
      jest latwy i przyjemny].
      • Gość: Karol32B Re: Najgorsze teksty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:45
        When I'm feelin' blue
        all I have to do
        is take a look at you
        than i'm not so blue"
        Phil Collins - Groovy kind of love czy jakoś tak

fantastycznie gleboki tekst szczegolnie po polsku:)
        • Gość: Tutor Re: Najgorsze teksty IP: 195.187.143.* 08.05.07, 13:05
          A ta sonda powinna mieć jeszcze opcję: wszystkie powyższe.
        • Gość: Karolina Re: Najgorsze teksty IP: 81.19.2.* 08.05.07, 13:53
          Hm... to kolega nie wie, ze "I'm feeling blue" po angielsku nie oznacza, ze
          "czuje sie niebieski", tylko "jestem w melancholijnym nastroju"?
        • Gość: muzykomanka Re: Najgorsze teksty IP: *.sds.uw.edu.pl 08.05.07, 14:20
          hmm...chyba nie wiesz co znaczy blue...(niebieski to nie jedyne znaczenie).
          jak sprawdzisz to wlasciwe to moze zrozumiesz tekst...
          pozdrawiam

prawidlowa odp. brzmi:SMUTNY
          • Gość: rubik killer Re: Najgorsze teksty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 01:14
            "Słooońce pokooonał cień... wsiadaliśmy w długie łodzie we mgle i każdy płynął
            jak najdaaalej, pogubiliśmy sieeę...", czyli patetyczny bełkot w wykonaniu
            zespołu Wilki. Totalna grafomania. Zgroza.
        • olla1986 Re: Najgorsze teksty 08.05.07, 14:29
          hmm...chyba nie znasz niestety prawidlowego tlumaczenia tekstu tej
          piosenki.blue nie znaczy jedynie 'niebieski' ...po amerykansku znaczy
          rowniez 'smutny'. i co??przejrzaly oczka i uszka...juz jasniejszy tekst??i ma
          sens nawet po polsku??
          pozdrawiam
        • olla1986 Re: Najgorsze teksty 08.05.07, 14:38
          Gość portalu: Karol32B napisał(a):

> When I'm feelin' blue
          > all I have to do
          > is take a look at you
          > than i'm not so blue"
          > Phil Collins - Groovy kind of love czy jakoś tak
          >
          > fantastycznie gleboki tekst szczegolnie po polsku:)

to jeszcze raz ja oprocz zlego rozumienia terminu 'blue' to jeszcze jeden
          blad:zamiast Twojego 'than' w tekscie jest 'then'.
          no i wowczas wszystko ma sens;)
          ps. osobiscie nie lubie tej piosenki co nie znaczy ze nie ma sensu.
          pozdrawiam once again;)
          • Gość: Karol 32B Re: Najgorsze teksty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:28
            Jestem porażony niesamowita wiedzą angielskiego przedmówców. Przykro ze uważacie
            mnie za takiego osła, że nie wiem co może oznaczać "blue". Tekst jest
            beznadziejny również po polsku "kiedy jestem smutny wystarczy ze spojrzę na
            Ciebie, wtedy nie jestem smutny" - prawda ze niesamowite dzieło poety. Szkoda że
            nie wszyscy mnie zrozumieli.
            A "than" to faktycznie muj błont:)
            • zuzanna111 Re: Najgorsze teksty 08.05.07, 15:49
              Nie martw się Karol, niektórym z poziomem IQ blizej do szympansa i mierzą swoją
              miarką ( nie rozumieją ironii) Mnie też ten tekst powala głębokoscią ;)Pozdrawiam
            • Gość: raj Re: Najgorsze teksty IP: *.ruc.lama.net.pl 10.05.07, 03:13
              > beznadziejny również po polsku "kiedy jestem smutny wystarczy ze spojrzę na
              > Ciebie, wtedy nie jestem smutny" - prawda ze niesamowite dzieło poety.

Wiesz ty co, jest taka stara piosenka Tadeusza Woźniaka, której cały tekst jest
              następujący: "Szczęście to jest taki ptak, który sobie śpiewa tak: złap mnie pan
              za ogon, złap mnie pan za ogon, złap mnie pan za ogon, złap". Wydaje się głupie.
              Ale jak się tego posłucha, jak jest to rewelacyjnie zaaranżowane i zaśpiewane,
              to tekst przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie. Dlatego cały taki plebiscyt na
              "głupie teksty" ja uważam że sam jest głupi, bo tekst można oceniac tylko
              łącznie z muzyką, a nie w oderwaniu od niej.
        • Gość: zdzisio Re: Najgorsze teksty IP: *.radio90.pl 08.05.07, 17:01
          > Phil Collins - Groovy kind of love czy jakoś tak

jak co druga piosenka z tamtego okresu - The Mindbenders nagrali to w 1966

• inna-bajka Myslovitz - liderem głupich tekstów ;-))) 08.05.07, 13:13
      Tekst o jedzeniu kanapki potrafi zabijać masowo.
      Nie ma jak opisać o tym co się robi w ciągu dnia i wciskać to ludziom na
      płytach.

Kiedy powrócisz już, ja będę czekał
      Ulicą pójdę wzdłuż, kupię gazetę
      Zabiorę z sobą psa, usiądę na ławce
      Skończę scenariusz by gotowy był

Z nieba przyleciał mój wielki przyjaciel
      Kiedy lądował, ja jadłem kanapkę
      Wyśnił, że chyba jest chorym człowiekiem
      Usiądź wygodnie i nie martw się, bo

Wieczorem, wieczorem przed mym domem
      Wystawię ekran i wyświetlę film
      Coś o mnie i o tobie
      Będę leczył chore sąsiadów sny
    • Gość: BB Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:28
      Z tym rubikiem w ankiecie chyba troche przesadziliscie. Bo rubik nie pisze
      tekstow tylko muzyke!!! Teksty do oratorioo napisal Zbigniew Ksiazek, z tego co
      wiem one nie sa jakies wybitnie glupie
    • Gość: pawel1236 Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:13
      Nie wiem co oni mają do "war pigs" zespołu Black Sabbath. Przecież to klasyka.
      • Gość: zenek Re: War Pigs IP: *.radio90.pl 08.05.07, 17:11
        > Nie wiem co oni mają do "war pigs" zespołu Black Sabbath.

zwłaszcza te wyszukane rymy i budowanie napięcia przez uzycie obrazowych porównań
        :)

> Przecież to klasyka.

nikt nie mówi że nie, tylko że tekst kiepski

• Gość: muzykomanka Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.sds.uw.edu.pl 08.05.07, 14:25
      "po chlopaku w komodzie pozostal szalik"...czy jakos tak;)hmm...jest wiele tak
      głupich tekstow ze sama nie wiem co wybrac..ale skupiajac sie na polskich
      ostatnich czasow to chyba zdecydowanie ten z oratorium Pana Rubika (muzyke
      cenie, tekstow niestety sie nie da.
      • Gość: haster Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.05.07, 15:28
        a jakie są najlepsze wg Was :]?
        • Gość: ;D Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.07, 16:05
          Strawberry Fields Forever-The Beatles;D;D
          • Gość: :D Re: Najlepsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.07, 16:06
            oczywiście jeżeli chodzi o najlepszy tekst
    • Gość: terencjusz Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.ols.vectranet.pl 08.05.07, 16:36
      "I poznałem dziewczynę, zapytała mnie o imię, więc jej powiedziałem, jak się
      nazywam" hehe na miare pana Wisniewskiego

.....................
      Najlepsza gra strategiczna on-line!:
      travian.interia.pl/?uc=pl4_33203
      Zagraj jedną z trzech nacji: Rzymianie , Germanie, Galowie! Dziel i rządź ale
      także handluj i współpracuj z innymi!
      • Gość: myszka_333 Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.aster.pl 08.05.07, 17:01
        "znam chinke cziku czizku linke
        i jej matke cziku cziku lotke
        w Polsce zyja nie jest to przypadkiem
        za chlebem przypłynely kiedys statkiem
        albo moze samolotem, ale chyba mialem nie o tym
        tak w ogole to sa z Wietnamu "
        i refren:
        "Mała chinka cziku cziku linka
        w jej oczach widze tylko gniew
        o maje chince cziku cziku lince
        ty własnie teraz słyszysz moj spiew"
        • Gość: kuba_iks Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 16:48
          No chinka czikulinka to bezapelacyjnie najbardziej zidiociały tekst jaki został zaśpiewany po polsku.
          A co do Papa Dance to jest taka jedna piosenka, niestety nie znam słów ale widziałem tutył na okładne i nazywa się "Skajlajt" - dokładnie tak było napisane. I chyba nic więcej nie trzeba dodawac... :)
    • Gość: the beatles Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:28
      love, love me do
      you know, i love you ...
    • Gość: ogorek Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: 157.25.31.* 09.05.07, 14:57
      lubelski full
      • badjuk Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 10.05.07, 10:51
        Gość portalu: ogorek napisał(a):

> lubelski full
        ło panie !!! :o - lubelski ful nie do przejscia
    • Gość: tutek srutek Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:39
      Najgorsze teksty piosenek ma Andrzejewicz i ta druga(2-e blondynki). Obydwie
      śpiewają o miłości, a słowa są tak daremnie banalne i beznadziejne, że uszy
      opadają...:P A 15 latki niestety takiego badziewia słuchają...;/
    • meetsue Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 09.05.07, 19:18
      U nas też by się sporo takich znalazło :)
      Moim faworytem i chyba oryginalna w wyborze nie będę, byłby Michał W. i Ich
      Troje- "a wszystko to bo ciebie kocham (...) dla ciebie zabiję się" to jeszcze
      pikuś. W zasadzie należałoby tu umieścić całą dyskografię, trudno się
      zdecydować, co jeden utwór to lepszy :)

Muszę jednak przyznać się, że jeśli chodzi o niektóre piosenki lecące w radiu, z
      angielskim tekstem, nie zawsze zastanawiam się nad sensem słów. Czasem nawet
      nucę albo śpiewam a dopiero później dociera do mnie co to za bzdury :)

Jeśli jednak chodzi o ulubione zespoły to bardzo dużą wagę przykładam do tekstów
      i nie chciałoby mi się słuchać wciąż o głupotach. Wolę gdy tekst ma coś do
      przekazania, opowiedzenia.
      • Gość: rubik killer Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 01:22
        Aaa, ich troje miało jakiś taki tekst

za ten papieros tuż po
        i ten szampan tuż przed
        za pocałunek w tę noc
        i za stosunek w dzień

To mocne, kuffa :D

• audreyoch Re: Najgorsze teksty piosenek wszechczasów 10.05.07, 18:58
      Mój "faworyt" to 'Somebody told me' The Killers:
      Well somebody told me
      You had a boyfriend
      Who looked like a girlfriend
      That I had in February of last year
      It's not confidential
      I've got potential
      Jest jeszcze 'Michael' Franz Ferdinand, nie cytuję bo by trzeba całą
      piosenkę-cała na to zasługuje.
    • joanna.syrenka Bajm 12.05.07, 23:50
      Od wielu lat, bez przerwy i nieustająco w moim prywatnym rankingu najgorszych
      tekstów króluje Bajm, a zwłaszcza fragment "zanim się stanę plamą na ścianie" :]
      • Gość: Arbuz Re: Bajm IP: 210.5.251.* 13.05.07, 00:49
        A dla mnie jest to jasne - to piosenka o przemijaniu a 'plama na scianie' to po
        prostu zdjecie lub obraz bliskiej, zmarlej osoby.
        • Gość: hehe Re: Bajm IP: *.eranet.pl 13.05.07, 13:06
          a co oznacza 'zloty deszcz'?;)
          • joanna.syrenka Re: Bajm 16.05.07, 00:27
            <rotfl>
        • joanna.syrenka Re: Bajm 16.05.07, 00:27
          Wiesz, dla mnie to też jest jasne, z inteligencją, nie pochlebiając sobie, stoję
          nie najgorzej, ale tekst jest kretyński. Nasuwa skojarzenia ze zwłokami
          rozdyźdanego komara...
      • bopin Re: Bajm 14.05.07, 19:02
        joanna.syrenka napisała:

> króluje Bajm,

jest to rzeczywiście elita kiczu, ale to ta sama liga co Ich Troje,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka