zby001 08.07.03, 09:18 Moze zechcecie zajrzec i skomentowac. Pierwsza wielowarstwowa, ktora nadaje sie do pokazania: 21x13 cm, 4 warstwy, PVA (3miejskim zwyczajem). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajon1 Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 13:36 zby001 napisał: > Moze zechcecie zajrzec i skomentowac. Oczywiscie, zawsze cętnie oglądam gumy. Widzę, że zaczynasz się przekonywać do gum wielowarstwowych. Wyszło całkiem nieźle technicznie. Przypuszczam, że podobnie jak Grzegorz używasz dosyć gęstych emulsji, które po nałożeniu nie dają zupełnie gładkiej powierzchni lecz charakterystyczną "kaszkę". Niektórych to może drażnić lecz jest to chyba cecha charakterystyczna gum z PVA i niekiedy może być nawet pożądana. Zdjęcie udane, tylko jeśli możesz to dawaj na yahoo troszkę wieksze skany. pozdrawiam ajon Odpowiedz Link Zgłoś
zby001 Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 14:02 za maly byl obrazek? Kliknij go, zeby otworzyl sie maksymalny rozmiar (chyba 800 px na dluzszym boku). Ale moge robic wieksze, zaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ajon1 Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 14:15 zby001 napisał: > za maly byl obrazek? Kliknij go, zeby otworzyl sie > maksymalny rozmiar (chyba 800 px na dluzszym boku). Ma 400 x 242 px ! Odpowiedz Link Zgłoś
ajon1 Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 14:20 ajon1 napisał: > zby001 napisał: > > > za maly byl obrazek? Kliknij go, zeby otworzyl sie > > maksymalny rozmiar (chyba 800 px na dluzszym boku). Ma 400 x 242 px ! Full size się nie otwiera ale widać, że jest. Sory ale mogę otworzyć tylko wersję 21 kb. Klikanie nic nie pomaga :-). U Ciebie otwiera się ten najwiekszy obrazek (144 kb)? pozdrawiam ajon Odpowiedz Link Zgłoś
dtpgreg1 Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 14:22 Zgadzam sie z Romkiem, ja rowniez klikalem na owym obrazku i nic.Moze to jakis blad na yahoo. Pozdrawiam greg Odpowiedz Link Zgłoś
ajon1 Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 14:39 Ja mogę otwierać tylko swoje zdjęcia w rozmiarze "full size" - być może takie jest ograniczenie na yahoo. Jeśli tak to możliwa do uzyskania wielkośc obrazków na naszej galerii będzie podobna do tej na yahoo. Grzegorzu napisz czy możesz oglądać np. moje obrazki w pełnym rozmiarze czy też tylko "screen size" ? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
dtpgreg1 Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 14:54 Tylko wlasne zdjecia moge ogladac w wielkosciach wiekszych niz ekranowe. greg Odpowiedz Link Zgłoś
ajon1 Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 14:57 No to niestety galeria na yahoo zwodziła nas trochę i myśleliśmy, że pozostali oglądają i komentują to co tam wrzuciliśmy. Tymczasem yahoo też pokazuje jak to Zbyszek ujął filatelistykę. Pozostaje kupić sobie lupki. rozczarowany ajon Odpowiedz Link Zgłoś
zby001 Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 15:06 Interesujace :) Nie wiem, dlaczego i co sie dzieje, ale ja moge ogladac wszystkie albumy we wszystkich rozmiarach. Mozliwe, ze dlatego, ze jestem wlascicielem grupy. Zapytam u zrodel, czemu tak jest. Tymaczasem moge podeslac duzy plik emilem, jesli ktos jest zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 15:08 zby001 napisał: > Interesujace :) > > Nie wiem, dlaczego i co sie dzieje, ale ja moge ogladac > wszystkie albumy we wszystkich rozmiarach. Mozliwe, ze > dlatego, ze jestem wlascicielem grupy. Zapytam u zrodel, > czemu tak jest. > Tymaczasem moge podeslac duzy plik emilem, jesli ktos > jest zainteresowany. > Ja jestem zainteresowany - podeślij mi go i jak mozesz wrzuć go na wyborową - niechaj tam powstanie tez galeria - filatelistyka ale niechaj będzie Odpowiedz Link Zgłoś
ajon1 Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 15:16 zby001 napisał: > Interesujace :) > > Nie wiem, dlaczego i co sie dzieje, ale ja moge ogladac > wszystkie albumy we wszystkich rozmiarach Szczęściarz ! Hm na yahoo też są równi i równiejsi :-). Ja też poprosze o skan bo na tych znaczkach pocztowych rzeczywiście trudno coś zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 14:56 Ja tez zbycha nie moge ogladac w powiększeniu, a tylko swoje - tak już pewnie zrobione jest to Jachuu bez sensu. Co do samego zdjęcia - powiem tak jest niezłe widac spore postępy niźli to wczesniej. Jak słusznie zauważył ajon na skanie widac mocno "kaszkę" co spowodowane jest użyciem PvA, ale ogólnie już jest ok - teraz tylko doskonalić technikę. pozdrawiam - spróbuj zamiescic skan na wyborowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zby001 Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 15:19 Poszlo na gazete. Nie widac, bo potrzebuje blogostawienstwa moderatora. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 15:58 Już pobłogosławiłem i jest w galerii. Cóż mam zrobic już tak to jest zrobione to forum-galeria, że każde zdjęcie musze moderować. Może to i dobrze - bo sporo ludzie wrzucają śmieci, które kompletnie są bezwartościowe. Dzieki za skan - jak masz jeszcze jakies wysyłaj. Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Yahoo--nowy obrazek 09.07.03, 16:00 Acha i jeszcze jedno odnośnie obrazka - w tym niebie to można sie zakochać - bardzo ładne, jednak mam wrażenie jakby ci uciekły szczegóły na drodze i na drzewie - a może jest to wina negatywu? Generalnie bardzo udana fota. Tak trzymaj Odpowiedz Link Zgłoś