Gość: Wrzut IP: *.byss.pl 25.09.07, 09:20 Już nie wolno malować - w IV RP graffitti jest zakazane i za jeden wrzut grozi 7 lat budowy stadionu lub autostrady, tak samo jak za seks z prezerwatywą:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tw.zenek 1000 złotych za głowę grafficiarza 25.09.07, 09:20 Jak można się dogadać z kimś, kto nie szanuje cudzej własności i uważa całe miasto za swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: 1000 złotych za głowę grafficiarza 25.09.07, 09:55 A pytanie się nasuwa, po co wiec wszyscy z podatków płacimy na straż miejską? A wystarczyło by kilka zorientowanych patroli tylko że po cywilnemu aby wyłapali kilku wandali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m *ziew* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 09:35 Miejsca do malowania są, akcje malowania w tych miejscach, gdy miasto stawia farbę i nagrody, też. Nie ma natomiast co udawać, że nic się nie stało, gdy jakiś debil postanowi zdewastować jakąś nowoodnowioną kamienicę. Tysiąc złotych to i tak nic w porównaniu z kosztami renowacji budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Alez autor znalazl zloty srodek. IP: 195.116.110.* 25.09.07, 11:15 Wyznaczyc miejsca do malowania, no genialne. Nie wiem czy to jest jakis schemat pisania artykulow, ze na koncu nalezy dodac od siebie taka wyposrodkowana opienie, chocby nie wiem jak glupia byla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm 1000 złotych za głowę grafficiarza IP: *.acn.waw.pl 25.09.07, 09:46 dogadac sie ? a po co, u nas takie rzeczy sie rozwiazuje jak w rosji brutalna hamska sila. im dluzej to mieszkam tym bardziej nienawidze tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chamski Macius Dogadaj sie ze mna. Jak pisalem chcialbym... IP: *.2a.pl 25.09.07, 10:30 ...postawic ekspresyjna forme z kalu moze byc na twojej twarzy. Moze dogadamy sie tak ze osram ci klate a na twarz tylko odleje oki? Chyba nie rozwiazesz tego problemu chamska brutalna sila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atomek Re: 1000 złotych za głowę grafficiarza IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.07, 11:42 Czym prędzej wyjedź i maluj na murach w teksasie, a może w anglii, czy po prostu w niemczech, tam Cię przyjmą z szacunkiem i tolerancją dla Twoich form wyrażania się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: własciciel domu 1000 złotych za głowę grafficiarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 09:46 Brawo! A dresowi rachunek za odnowienie elewacji. Zadziała na 100% i jeszcze kolegów ostrzeże że może boleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja A ja mam inne pytanie IP: *.acn.waw.pl 25.09.07, 09:49 Jak to jest, ze jak czlowiek musi sie zalatwic na miescie i nie ma gdzie (a musi) to dostaje mandat za wysikanie sie pod drzewem, a jak ktos wychodzi z psem na sparer i ten pies posadzi kupe na srodku ulicy na oczach policji to ona nie zareaguje ? Czemu psy maja w tym kraju wieksze prawa niz obywatele ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A ja mam inne pytanie IP: *.lucent.com 25.09.07, 13:08 Tak. Pies powinien dostać mandat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chamski Macius Za to w III RP mozna by spokojnie malowac ludziom IP: *.2a.pl 25.09.07, 10:24 po ich wlasnosci. Ps. Ktory z graficiarzy chce, zebym mu postawil ekspresyjna forme z kalu na twarzy? Chyba nie ograniczycie mojej przestrzeni dialogu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam 1000 złotych za głowę grafficiarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 10:25 Gratuluje autorowi pomysłu z końca artykułu. To może również zróbmy miejsca w mieście gdzie można kogoś pobić lub okraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_2 dokladnie to samo chcialem zaproponowac tylko IP: *.cdmpekao.com.pl 25.09.07, 11:04 miejsca do gwalcenia moga byc specjalnie oznakowane ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkk Ucinać ręce szkodnikom. Możę przestaną bazgrolić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:14 - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atomek dogadać się ???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.07, 11:38 może by się dogadać i wyznaczyć miejsca? to jakaś bzdura, są graficiarze, którzy malują obrazy, a są tacy, których najdelikatniej można nazwać wandalami. Jedyny cel to umieścić swóje 3 literki (czy tag jak oni to nazywają) w publicznym miejscu. Patrz Wrocław i literki NSV (zupełnie niewymyślne, po prostu trzy litery). Ja ich naliczyłem kilkadziesiąt, od Leśnicy, po Biskupin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rock1 Re: 1000 złotych za głowę grafficiarza IP: 81.219.56.* 25.09.07, 12:17 Nie popieram Kaczyńskich, nie popieram IV RP, ale niestety bardzo się mylisz myśląc, że w polsce jest bardzo restrykcyjne prawo odnośnie graffiti. Popatrz na USA, przykład: Nowy Jork - specjalne jednostki policji (Vandal Squad) wyspecjalizowane tylko i wyłącznie w łapaniu i tropieniu writerów, Chicago: na terenie miasta nie można kupić puszki z farbą, a marker tylko jeśli masz 21 lat (bodajże). Podobnie bardzo wysokie kary są w krajach Europy Zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zoarna 1000 złotych za głowę grafficiarza 25.09.07, 12:59 zapoluję na graficiarza i będę łowcą głow, Indianie są wszędzie, howk :)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: 1000 złotych za głowę grafficiarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 13:24 orientujecie sie czy ten 1000 za skalp to bedzie tax free? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otis STAY RUDE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 14:29 Hey boyz & girlz, stay rude!!! Don't give up! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyanimals dorwalem jednego!!!!!!! IP: *.lei3.cable.ntl.com 26.09.07, 00:10 przypadkowo,jadac w nocy z baletow,widze ze gnoj po scianie maze sprejem,zaparkowalem za rogiem,pala w dlon,zaszedlem go i z zaskoczenia w leb,potem foto zrobilem jak lezal kolo puszki,a ze sie spieszylem to ucialem mu leb scyzorykiem,do worka i do zamrazarki:) potem musialem wyjechac ale jak bede w bydzi to gdzie sie mam z ta glowa i zdjeciem zglosic??? Odpowiedz Link Zgłoś