brezly 08.01.08, 10:58 addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/722 Blokuje durne wyskakujace flasze. Az przyjemnie popatrzec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan.kran Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 08.01.08, 11:51 Jusz mam , dzękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 08.01.08, 15:48 Dzieki. Zainstalowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 08.01.08, 15:51 No i od razu znikly mi ulubione fora. ... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 08.01.08, 15:56 Czesc, Myszko. W prawym rogu paska od S masz "Ustawienia". kliknij i tam to zezwolisz na skrypty z agorzanego Sznurkami Wiazanego Serwisa. Odpowiedz Link Zgłoś
hizsna Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 08.01.08, 16:36 Uprzedzają, że poniszczyć sobie mogę co nieco. Ale co tam. Zaryzykuję i ja. Nawet jak się nie uda, to już dziękuję, teraz dziękuję, bo potem, to ja mogę nie odpowiadać już za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 08.01.08, 16:42 Zawsze mozna odwolac, to jest ten urok wirtualnego reformowania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hizsna Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 08.01.08, 16:54 Co to .... jest? Mam wymienić gdzie mnie już wpuścić nie chcą? Wszystkie solitery np. już nie dla mnie? A te durne dwa paski na dole ekranu? O niczym mnie nie informują. No to, jak się teraz tego pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 08.01.08, 16:57 Tak wiec: Po prawej stronie na pasku z "S" masz "Ustawienia". Kliknij tam i mozesz albo umozliwic wszelkie skrypty albo pozwalac tylko na skrypty ze strony na ktora wchodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
hizsna Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 08.01.08, 17:10 Tak więc: na pasku nie miałam "Ustawienia", tylko miałam "Opcje". Ale to i tak musztarda po obiedzie. Wywaliłam całego Firefoxa. Zaraz zabieram się do wgrywania nowego, a od jutra zapisuję się na kurs "jak zostać the best szulerem". Ale nie gniewam się. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hizsna Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 08.01.08, 17:21 Dlaczego wgrało mi się z całym tym śmietnikiem ponownie? Odpowiedz Link Zgłoś
hizsna Przepraszam panie Brezly 08.01.08, 17:28 Zrozumiałam, na czym wic polega. Zamiast na kurs, kupię sobie książkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Przepraszam panie Brezly 08.01.08, 17:37 Pffff.... Przez jakie rozne stany emocjonalne ja tu przechodzilem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 09.01.08, 08:53 Dziękuję Brezły :) Mnie też znikły ulubione i zaraz poszłam się poskarżyć na FoF:PPPP Noco , ciągle coś im się pieprzy więc myslałam że znowu... A dziś o poranku wlazłam na ten wontek , kliknęłam S , pojawiło mi się gazeta.pl erlauben no kliknęłam i mam ulubione. Natomiast pojawiło mi się kilka pytań , tak z czystej ciekawości. Po pierwsze mam na dole : Scripte sind teilweise erlaubt 1/2 ( gazeta pl ) < SCRIPT I < Object >. Tzn. że mogę czytać tylko pół GW ? :PPPPP Po drugie mam zablakowone gemius.pl. Na razie nie ruszam bo nie wiem co to jest. Po trzecie dlaczego zablokowało tylko GW i tego gemiusa a nie np. szpigla czy onet ? Pozdrawiam Kran Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 09.01.08, 09:06 Czesc, Kranie! A w ogole to wiedzialem ze ten artyku ze swojej sygnaturki przeczytasz. A drugie w ogole to ze czytam teraz norski kryminal (Jo Nesboe) i mnie wczoraj wdusilo w sciane jakem przeczytal zdanie ze sceny erotycznej: "rzcuili sie na siebie jak dwa borsuki do parowania" Ad rem: > Scripte sind teilweise erlaubt 1/2 ( gazeta pl ) < SCRIPT I Chcialbym myslec o tym tak ze filtr dopuszcza tylko skrypty z glownego serwera GW, natomaist blokuje wszystkie ulokowane na nim ale z inych serwerow. Zablkoowanie genius pl. mozesz miec juz na poziomie Adblocka. Bedzie to ozanczalo tylko to ze twoje wejscia na GW-Sznurkami-Wiazany nie beda zliczane do statystyk odwiedzin. Ten Geniusz to wlasciwie ciec zliczajacy gosci. > Po trzecie dlaczego zablokowało tylko GW i tego gemiusa a nie np. szpigla czy o > net ? Moze to wynikac albo z tego ze Spiegel nie stosuje takich skryptow, albo masz w domyslnych ustawieniach tego NoScript (tam sie da to ustawic, jak klinkniesz Einstellungen i jeszcze raz Einstellungen na tym co wyjdzie) odblokowane ichnie skrypty. Moje podejscie jest takie: jak cos ci wyswietla i miga a nie jest blokowane AdBlockiem, to to jest AdobeFlash z danego serwera. I wtedy mu szlaban na pysk. Jak zacznie jeczec, jak np. poczta na Interii ze bez Javy nie dziala to mu zrobic "temporär erlauben" niech ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 09.01.08, 09:10 Niech ma ! A te borsuki to mocne , teraz mam kolejną zagwozdkę. Jak parują się borsuki ? Zajrzę do wiki. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 09.01.08, 09:12 Ale w ogole kryminalek jest smiszny. Np. czytam ze przestepiec mial "niedorozwoj duszy". I bohater sobie duma ze Norwegia jest chyba jednynym krajem na swiecie gdzies sad zajmuje sie rozwojem duszy oskarzonego. Aha i jeszcze sa smaczki stosunkow norwesko-szwedzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Uzytkownikom Firefoxa polecam 09.01.08, 09:15 Hehehe, Szwedzi i Norwegowie mają ciekawe stosunki. Zresztą Norwegowie Finów też nie uważają. Stosunków norwesko - islandzkich jeszcze nie zgłębiłam. Odpowiedz Link Zgłoś