brezly 21.01.08, 09:26 Mniejsze: podmurowka, dobudowywanie, przybudowki funkcjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
millefiori Re: Prace budowlane na duchu 21.01.08, 09:32 Czy, dzien dobry, w remont mozna wejsc (odkopanie fundamentow, drenaz, osuszenie, izolacja, dylatacje, okotwienie itpd) czy raczej od razu, najpierw spychacz, odgruzowanie a potem dopiero wykop w nowym miejscu i od poczatku? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Prace budowlane na duchu 21.01.08, 09:37 To zalezy, wie pani od stanu ducha. Czy nieruchomosc w sensie grunt na ktorej grunt stoi, nie pokazuje ze mozna by na tym gruncie od razu dwa nowe duchy, jak to we wsi kolo mnie przyuwazylem, w sensie budowlanym. Zachwycilo mnie slowo "okotwic". Jak brzmi w pierwszej osobie czasu terazniejszego: okotwiam czy okatwiam? "Okotwiam. Okowicki. Okocim, tel ..." Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Prace budowlane na duchu 21.01.08, 09:45 Okotwiam, chyba byc powinno? W opisach zamiast "okotwione" pisalam zamiennie "ankrowane". Bardziej jeszcze fachowo brzmi, prawdaz? PS. Oktawian mu na imie, temu Okowickiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Prace budowlane na duchu 21.01.08, 09:47 Uomatko, dotarl do mnie Esprit d'E. Bliźniak?! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Prace budowlane na duchu 21.01.08, 09:51 millefiori napisała: > Uomatko, dotarl do mnie Esprit d'E. Bliźniak?! Ja teraz szukam swojego Esprit d'E, w sensie ze nie dotarl. >Bliźniak?! Ze czy ja? I owszem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly A ankrowane 21.01.08, 09:56 to brzmi duuuuuzo lepiej. Wies Okotwnica, jakas goralska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: A ankrowane 21.01.08, 10:05 kotwy też są ładne, w sensie nazwy, a są to te którymi się okotwowywuje. Brezu, Ty jesteś jaki znak? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A ankrowane 21.01.08, 10:06 Toz pisalem wyzej zem Blizniak, podobnoz. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A ankrowane 21.01.08, 10:09 A slowo "kotwy" lubie. Szczegolnie "monstrualne kotwy". Az sie prosi cos limeryknac. W ogole lubie terminologie dotyczaca zamocowan budowlanych. www.itb.pl/konferencje/cedzyna21-23-04/konieczn.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: A ankrowane 21.01.08, 10:11 jak to jeszcze bardzo lubię dyble, a szczególne piękne jest słówko: cybant, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A ankrowane 21.01.08, 10:15 Cybant jest jest piekny, szczegolnie w liczbie mnogiej :-) Nie wiem co to, ale mysle ze lezy w towarzystwie stiukow, akselbantow i kutasow. Byc moze pasow sluckich rowniez. I kruzgankow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: A ankrowane 21.01.08, 10:18 Brezu, cybant jest z niemieckiego Ziehband! Ale na pewno nie jest to krużganek ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A ankrowane 21.01.08, 10:20 Do mnie dopiero niedawno dotarlo ze "chochla" jest od "kochlöffel". Literowka w slyszeniu, no normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A ankrowane 21.01.08, 10:22 Jest cudny. Mnie tez raduje geneza "wichajstra" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: A ankrowane 21.01.08, 12:43 i szlafrok oraz bistro < tu konotacje rosyjsko - francuskie :) > < Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: A ankrowane 21.01.08, 12:44 I klapsznity z buterbodami w parze;). Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A ankrowane 21.01.08, 10:14 Bo to jest bardzo dobra klasyfikacja ten Zudiak, tylko sie nie zgadza:-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Prace budowlane na duchu 21.01.08, 10:07 > millefiori napisała: > > > Uomatko, dotarl do mnie Esprit d'E. Bliźniak?! > > Ja teraz szukam swojego Esprit d'E, w sensie ze nie dotarl. > --------Czy blizniaka mam na tej dzialce budowac, sie zastanowilam glosno. Nie, zdecydowanie nie. > >Bliźniak?! > > Ze czy ja? I owszem:-) Eeee, panie Brezly, az takich zacmien pamieci nie mam, choc czasem przydalyby sie. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Prace budowlane na duchu 21.01.08, 10:14 Za co?! Pan uprzejmie, tfu, wypluje! Zoliborz juz byl oficerski. Wolnostojący, hm... tak, bez skojarzen i od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Prace budowlane na duchu 21.01.08, 10:16 Tak makabryczna wizja, wie Pani. Szeregowce ducha. Z suporeksu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Prace budowlane na duchu 21.01.08, 10:20 Uch. Cegle wiśniowke za to chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Prace budowlane na duchu 21.01.08, 10:14 Baczność! Właśnie po mnie zadzwonili, czy mogę wcześniej. A że mogę, to idę. To na razie, psze państwa! Odpowiedz Link Zgłoś