millefiori 05.05.08, 11:42 Dzis matura! Przypomniala mi sie moja;)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Wszyscy snieci! 05.05.08, 11:44 Fajnie bylo. Schemat Bernoulliego, rownanie z parametrem i cos tam z goemetrii analitycznej. Tylko ten garnitur :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wszyscy snieci! 05.05.08, 11:49 Wypracowanie dzisiaj, czy matma? Temat dowolny; rachunek prawdopodobienstwa, jakas funkcja z trzema niewiadomymi, wiecej grzechow nie pamietam, matme zdalam sila woli. Trzy ustne pro forma, dla treningu - Madame: Dziecko, a co ty tu robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Wszyscy snieci! 05.05.08, 11:59 Ech, Pani Fiorciu miła! Dziś i owszem "polskie", ale to nie wypracowanie, tylko jakiś głupawy test, głównie na rozumienie tekstu podanego. Plus jakaś mała rozprawka albo eseik... Najważniejsze są: czerwone stringi, błękitna podwiązka, rzecz pożyczona oraz - lokalnie - odbycie kangurzej rundki na jednej nodze wokół pomnika Adasia. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Wszyscy snieci! 05.05.08, 12:08 straszne, straszne, a u nas to nawet klamki z okien zdjęli, żeby nie było komunikacji z światem zewnętrznym, co nie przeszkodziło (po podaniu tematów, z czego mój był: "Rola humoru i satyry..."), żeby zza okna, za jakieś trzy minuty rozległ sie donośny głos: "Cooo, rola humoru i satyry???" Do dziś dnia nie wiem, jak to sie stało, wszak komórek jeszcze wtedy nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wszyscy snieci! 05.05.08, 12:18 Uuuuu... to nawet Delfinu nie bylo tak lekko, dwa lata temu przez tydzien lecial przez dwa egzaminy dziennie. Podwiazka i stringi, pani mowi, Pani Liro? Hmm... na pisemnych pojawilam sie w luznych szatach w kolorach obowiazujacych, zeby nic nie krepowalo przyplywow weny. U nas domowo - skutecznosc (sprawdzona) celnego kopniaka na rozped. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wszyscy snieci! 05.05.08, 12:30 A ja piszac prae na polskim (dramat w konwencji groteska Witkacy-Gombrowicz-Rozewicz-Mrozek, temat wolny o osiagnieciach literatury po 1918) caly czas mialem wrazenie: Że Bóg... że Rosja... radio, sport, wojna... Warstwami rośnie brednia potworna, ************************************!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Wszyscy snieci! 05.05.08, 12:55 Ja kompletnie nie pamiętam teamtu... wiem tylko, że ku zdziwieniu polonistki, zamiast darcia szat wybrałam staropolską. A na obowiązkową matmę też się załapałam. Za to na ustnym fłącuskim telewizja kręciła - takie to było cudo i dziwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Wszyscy snieci! 05.05.08, 14:41 Tu tegoroczny test maturalny... Wygląda na to, że już nie trzeba ani jednej książki przeczytać. bi.gazeta.pl/im/4/5180/m5180234.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wszyscy snieci! 05.05.08, 14:44 Ale na czesci o blogu bym polegl. Te pytania o srodki stylistyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Wszyscy snieci! 05.05.08, 14:44 Pani Liro, po co oczeta psuc... mozglifting, na gladko:))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wszyscy snieci! 05.05.08, 14:47 Dopoki na maturze nie bedzie sie analizowac zjawisk na czacie tylko na blogach, to moze nie jest jeszcze najgorzej. B-Y optymista. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly To ja mam pytanie jezykowe 05.05.08, 14:48 Byl kiedys aktyw. Takie pojecie. Czy jest teraz jakis proaktyw`? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: To ja mam pytanie jezykowe 05.05.08, 14:56 Pasyw partyjny, wymyslil Przybora, w Ksieciu ulomnym, bodaj. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: To ja mam pytanie jezykowe 05.05.08, 15:00 Nalezalo sie tego domyslac:-) Fachowo pasywacja kojarzy sie mnie z pokrywaniem sie warstwa nierozpuszczalnych tlenkow, albo jak pani woli, sniedzeniem (z grubsza). Tu sie od razu tez mi nasuwa koncepcja nowego materialu - patetyny (na pominiki dobre i na grobowce, jak pani sadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: To ja mam pytanie jezykowe 05.05.08, 15:07 Pan to biegiem patentuje, panie Brezly! zeby sie panu nie zdarzyla taka sama historia jak genialnemu czeskiemu wynalazcy, Jarze Cimrmanowi! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori O moim ulubionym Jarze 05.05.08, 15:07 pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1ra_Cimrman Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O moim ulubionym Jarze 05.05.08, 15:13 Prawie jak Popolski: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=77622583 www.thepops.de/ Bo to dziadek popolski wynalazl muzyke pop Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: To ja mam pytanie jezykowe 05.05.08, 15:08 Patentowac patetyne? A co sie zdarzylo Cimrmanowi? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: To ja mam pytanie jezykowe 05.05.08, 15:10 www.cimrman.at/ Jara dobiegal do biura patentowego z wynalazkami, ale ubiegl go np. Nobel. Pan nie widzial kultowego filmu czeskiego "Jara Cimrman spi"? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: To ja mam pytanie jezykowe 05.05.08, 15:11 Uomatko, leciec musze, echu w lodowce pysk zatkac. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Tu podrecznie najwiecej o Jarze 05.05.08, 15:12 en.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1ra_Cimrman Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Tu podrecznie najwiecej o Jarze 05.05.08, 15:14 Juz, juz, zlozyly sie klocki. tak tak. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Tu podrecznie najwiecej o Jarze 05.05.08, 15:15 Mysle, ze Jara jest tez jednym z patronow DM;) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Tu podrecznie najwiecej o Jarze 05.05.08, 15:16 Lapie Hondzie i jade, pa! Odpowiedz Link Zgłoś