Dodaj do ulubionych

Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-)

29.07.08, 21:01
A dokładnie za tydzień we wtorek. We środę powinnam mieć na ten
przykład czas... na obiadek abo co.
Wszystkich serdecznie zapraszam we czwartek 7.08. na godz. 20.00 do
fary ;-)
Obserwuj wątek
    • audrey.h Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 29.07.08, 21:30
      jeeeeej! :)
      będę, bankowo w czwartek będę! już sobie kołonotuję w komórkie. ach, czy to jakiś liryczny koncert na lirze Liro będzie? :)
      • lira_korbowa Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 29.07.08, 21:38
        Chiiba dramatyczny bardziej :-P
        • audrey.h Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 29.07.08, 21:52
          kurczę. lirycznie czy dramatycznie, ja łatwo ulegam emocjom. gdy usłyszysz łkanie dobiegające z nawy którejkolwiek (trudno przewidzieć gdzie się zdołam ulokować) - to będę ja ;)
          • lira_korbowa Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 29.07.08, 22:02
            Oj, muszę Cię rozczarować... chyba niemożliwym będzie lokalizowanie
            za pomocą łkania - postaram się zagłuszyć nawet ewentualne wycie.
            Ile sił w korbie.
            • kanuk Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 29.07.08, 22:37
              Na Mazowszu to chyba jedynie Wojciech M. fara fara.
              Dokad( tylko mi prosze nie mowic ,ze d a l e k o ) siegaja w Kraju
              fary od zachodu ?
              • lira_korbowa Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 29.07.08, 22:51
                Daleko, daleko sięgają. Są ci one w całym byłym austriackim zaborze.
                W Bieczu np. jest słynna, a to zdecydowany południowy wschód.
                • kanuk Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 29.07.08, 23:28
                  Dzieki L-K ! Ech ...
                  • immanuela Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 30.07.08, 00:06
                    Liro! A kiedy będziesz kręcić w Krakowie?
                    • lira_korbowa Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 30.07.08, 00:14
                      Na razie nie planuję... jak to szło z tym prorokiem w ojczyźnie?
                      • immanuela Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 30.07.08, 00:27
                        nie wiem. Ja znam o szewcu ;-)
                        • millefiori Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 30.07.08, 01:33
                          W podziemiach tejze fary spedzilam fascynujace dni; ale to bylo, eh, 10 lat temu...
                          • zielonamysz Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 30.07.08, 07:30
                            Pani Liro, no szkoda ze ja nie z Poznania.
                            • zielonamysz Faraday 30.07.08, 07:31
                              powinien sie nazywac watek...
                              • immanuela Re: Faraday 30.07.08, 14:22
                                O! Tak! Zarówno Faraday, jak i to, że nie z Poznaniam.
                                • kanuk Re: Faraday 30.07.08, 22:24
                                  Faraday pil z puszki.
                                  • immanuela Re: Faraday 30.07.08, 22:52
                                    a Newton zbierał jabłka.
                                    • kanuk Re: Faraday 30.07.08, 23:32
                                      Faraday to tak blizej konca tygodnia.
                                      • kanuk a jak idzie Immie (tez!) emalowanie scian 30.07.08, 23:35
                                        czy jeszcze slychac Immy spiew w trakcie i tetent drabiny na
                                        podlodze ?
                                        Bo,uwaga.groza nam Idy Sierpniowe ,podobno...
                                        • immanuela Re: a jak idzie Immie (tez!) emalowanie scian 31.07.08, 00:12
                                          Hej, pędzle w dłoń! Sok z limetki do Cin Cina! Fachowcy do kata! No nie, nie
                                          tak ostro, do kąta jedynie. A czemu też, Kanuku? Drabina protestuje. Znaczy ja
                                          ją testuję. A o Immach Sierpniowych to pierwsze słyszę.
                                          • kanuk Re: a jak idzie Immie (tez!) emalowanie scian 31.07.08, 00:43
                                            A, bo ja tez zaprawiam (ale nie limetko) kawaleczek sciany.
                                            Malarzuje znaczy;-)
                                            Idy sierpniowe ,a nie Immy ;-)
                                            • immanuela Re: a jak idzie Immie (tez!) emalowanie scian 31.07.08, 01:01
                                              czemu kawałeczek? Kanuku idź na całość! Ja już łazienkę skończyłam. Na biało. A
                                              jaki kolor tej ściany? Bo ja pokój lecę rozbieloną morelą.
                                              A tam Idy! ;-)
                                              • kanuk Re: a jak idzie Immie (tez!) emalowanie scian 31.07.08, 01:41
                                                teraz tylko taki maly fragment. kolor antique bone. bo ja lubie
                                                barwy ralph klein. dzieua sztuki one sou. te nasycenia ! ;-))
                                                • zielonamysz Re: a jak idzie Immie (tez!) emalowanie scian 31.07.08, 08:04
                                                  Immo, czy ty zawsze musisz cos zmalowac?
                                                  • immanuela Re: a jak idzie Immie (tez!) emalowanie scian 31.07.08, 11:32
                                                    Malowanie to malum necessarium. Idę się Myszko pokajać gdzieś w kącie świeżo
                                                    pomalowanym. Albo nawet pojadę na Maltę.
                                                  • kanuk Re: a jak idzie Immie (tez!) emalowanie scian 31.07.08, 11:49
                                                    nie do Poznania !
                                                  • immanuela Re: a jak idzie Immie (tez!) emalowanie scian 31.07.08, 11:54
                                                    prawda Kanuku? Też tak masz w tych nasyceniach? :-)))
                                                • millefiori Re: a jak idzie Immie (tez!) emalowanie scian 31.07.08, 12:21
                                                  Hyhyhy, antique bone, w kryptach duzo sie napatrzylam na ten kolor w oryginale:)))
                                                  • immanuela Re: a jak idzie Immie (tez!) emalowanie scian 31.07.08, 13:21
                                                    Psiakość! Te Kanukowe skojarzenia... ;-)
    • lira_korbowa Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 04.08.08, 22:56
      Powoli się żegnam i odnetowuję na czas niewiadomy (pewnie do końca
      miesiąca). Może gdzieś dołapię... Ruszam jutro via Poznań, a potem
      hej, na południe.
      Ostania prośba skazańca o kciuki dziewiarskie, mocne będa
      potrzebne :-). Na czwartek, 20.00-21.30.
      • greta.garbon Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 04.08.08, 23:18
        Gdybym to ja jeszcze w Poznaniu przebywała
        tobym ja Cię Liro nie tylko chlebem i solą przywitała

gdybym to ja jeszcze na ten czas w Poznaniu była
        tobym ja Cię Liro szampańsko w mieście tym gościła

gdybym to ja Liro Wierzynka nie znała
        tobym Cię o Lutnio do Miridiamu zabrała

gdybym to ja swego czasu nie wzięła nogi za pas
        to Poznań byłby Twój Liro na Twej gościny czas

Tak to się o Liro niektórych losy splatają
        a tym, co mają niefart, drogi rozmijają.
      • audrey.h Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 04.08.08, 23:40
        > Ostania prośba skazańca o kciuki dziewiarskie, mocne będa
        > potrzebne :-)

voila!
        będą nawet na żywo jak doczłapię do fary, a doczłapać zamierzam.
        • zielonamysz Re: Frakcjo poznańska! Nadciągam niebawem! :-) 05.08.08, 08:23
          Czymać bedziemy co by Poznan poznal sie na Lirze,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka