brezly 16.12.08, 08:50 Ddbyry! Witam was ongi wyplutym mi przez komputra Pouczajacym Cytatem: IF GOD HAD MEANT MAN TO SEE THE SUN RISE, HE WOULD HAVE SCHEDULED IT FOR A LATER HOUR. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 16.12.08, 09:35 Ach, wschod slonca obejrzalam wlasnie calkiem niedawno, dzien dobry, z poltoragodzinnym poslizgiem w odniesieniu do wschodow ojczyznianych. Z Oj wrocilam przedwczoraj w nocy, a w trakcie wlasnorecznego dowozenia sie z Charleroi do Lux pobilam chyba rekord trasy, bom na tej jednej kawie, com ja wyrwala prawieze spod krat zamykajacej sie lotniskowej knajpki, musialam dojechac 210 km; wyszlo poltorej godziny od wsiascia do auta w Ch. do wysiascia w garazu w L. Ogromnie sie kajam przed delegatura warszawska, zem nie zdazyla, ale, jak na stronie juz pani Zielonej ekskiuzowalam sie, wpadlam w koniec roku w pracy i zleciala na mnie duza makatka na cito, wiec lacznie z sobota i niedziela machalam dzielnie, juz siedzac na walizce, obrabki ostatnie. To zostawiam kawe na przebudzenie, a jogurt ku posileniu i ide zobaczyc, czy te sledzie i karpie co mieli rzucic w Gieesie juz sa. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 16.12.08, 09:53 Dobrego boznzuru, pani Fiorciu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 16.12.08, 10:43 Dobrego zbożnżuru raczej, PT wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 16.12.08, 10:50 Liro, jestes tam jeszcze bo mam krotkie pytanie:-9 Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 16.12.08, 11:25 Jestem, pytaj! (A w zasadzie to możesz włączyć opcję "obecni na forum"). Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 16.12.08, 11:26 Nie moge wlaczyc :-) Liro, czy jest jakie okreslenie muzykologiczne (po wlosku) ze "grac na przemian" majo? Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 16.12.08, 11:33 Jakoś mi nie wpada natychmiastowo. Jest określenie łacińskie "alternatim", oznaczające śpiewanie na przemian z graniem (praktyka alternatim). Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 16.12.08, 11:37 Dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 16.12.08, 14:49 Zagladam Wlasnie sie obudzilam bo spalam za bela, ale nie Iza bela. I biore sie za przesliczka.. Milego... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 17.12.08, 08:49 Ziew przedswiateczny toczy sie przez korytarze Fabryki, swym pachnacym cynamonem i inszymi korzeniami zniewalajac. Pewnie niedlugo i procesory Klastera oglosza "magiczny czas". Taki ogolny Nieprac. Ddybry. Na ddybry: www.youtube.com/watch?v=bjaSGd3h5wI Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 17.12.08, 16:08 Przebiegam z kawą w dzbanku, komu???. Ingrediencje piernikowe i pasztetowe zostały zwiezione; coz, weekend przy garach. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 17.12.08, 16:15 Czolem pani Fiorciu, milo panio czytac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 17.12.08, 16:39 Panie Brezly, czołem poki co, jako że Kraina Deszczowcow po gradobiciu i w trakcie opadu marznacej mzawki, wiec sie na sztywnych łapach posuwiscie po obejsciu poruszam, coby zebow nie wybic albo deriery nie obic. I, o zgrozo, jak mam na dzisiejsza impreze wieczorna dopelznać??? W kaloszach i siatka z wytwornym obuwiem extraposlizgowym na skorzanej podeszwie w garsci??? Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 17.12.08, 17:45 Kolce na szpilki trza wymyslic:) Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 18.12.08, 08:31 Wpełzam cicho w gumofilcach. Szarro, burro i ponurro. Burrito byłoby lepsze. Espresso dla jednej osoby zostawiam - mocy szatańskiej. Mleko też jest, jakby co. I żurawina suszona do pogryzania witaminowego. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 18.12.08, 08:50 Czolem, wslizg poranny, moznaby rzecz. Zimowato. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 19.12.08, 08:05 Wchodze, I Zieeewam... Herbatka jasmin Ach ten jasmin i bzi Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 19.12.08, 09:00 Wpelzam. Przywloklem ze sklepu dwie toryb dobr roslinno-antipastowych. podjalem sie salaty zielone na fabryczne party bozonarodzeniowe, w pl. oplatkiem zwane zrobic. Dopieorm zauwazyl, wczoraj POLITYKE na dworcu kupujac, ze tutejsze gazety nic a nic na okladkach motywow Bozego Narodzenia. A tu prosze, lewicowo-liberalny tygodnik, opiniotworczy, oplakujacy niedawno zmarlego tworce, Mieczyslawa Rakowskiego - a na okladce Matka Boza z dzieciatkiem. Dopierom zajarzyl ze tu ta tonacja jest wyciszana i prywatyzowana. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 19.12.08, 12:49 Przebiegajac z kawa popoludniowa, dzien dobry, uprzejmie donosze, ze w Luxie luxy leca pelna para z blekitnych niebios:) Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 19.12.08, 12:59 Tu zaś z burych niebios (buros?) pełną parą leci śnieg z deszczem. Brrr.... Kaffy! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Lira i Olo! 19.12.08, 13:07 Alez prosze,pani Liro, pelny chlust do kubka. Pofrunal na adresy gazetowe golab z fotami nostalgicznymi i pomnikowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Lira i Olo! 19.12.08, 13:11 Piękne dzięki! :-) Obejrzę popracowo, albowiem natychmiast wylatam. Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: Lira i Olo! 19.12.08, 22:57 właz zemdlony. urobionam a zarobionam. wyobcowanam nieco z tego zacnego miejsca i ze świata w ogólności. piątek piątek a rzeź niewiniątek w sobotę i niedzielę będzie mieć swój początek no bo czym ja zawiniła, by w fabryce weekend spędzać? żaden słodko brzmiący kontyg, żadne życia początki. lśniąca gilotyna rozpasanej konsumpcji człowieczej dosięgnie mnie w wigilię i reinkarnuję się coś koło 2 stycznia, jak przewiduję. zimy zero. słotno i idealna stalowa monochromatyczność za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Lira i Olo! 20.12.08, 07:00 Monochromatycznosc? Burrito? Ach jeszcze i to: dzdzy dżdzem o konsystencji ciapki. Taka ciapa. Jednak sie nie wynurzam, wczoraj moja karta powiedziala pas. Ale wszystko poupychane po lodowkach i katach, stol juz nakryty(nowy)- probnie,rzecz jasna. Mysle nad bigosem.Znaczy, niby nie widze mozliwosci bysmy zjedli jeszcze a z drugiej strony no jak tak bez bigosu ,no.. A w ogole upominaja sie o makatke,nieslusznie bo mam czas ale dobrze,ze sie upominaja bo w tym szale zakupowo- swiatecznym malo sie posuwam Zatem, sie usuwam i ide hafcic.. Milego dnia wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Poniedzialek nakolkowy 22.12.08, 07:58 Znaczy popoludniem spadamy w beznetowy real ojczyzniany. Niedlugo powierzchnia rzeczywistosci bedzie sie marszczyc bo niedziele jut mozliwy ponowny kontakt z Bracio Dziewiarsko, co oby oby. Ddybry kolezenstwu. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Poniedzialek nakolkowy 23.12.08, 09:19 Wchodze .Bo jak nie ja to kto:) herbatka na oknie parujaca i tyle rzeczy do zrobienia ze wlos sie jezy jerzy jerzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 25.12.08, 13:04 Wpełzam na opustoszały portal i mimochodem rzuciwszy okiem na licznik stwierdziłam że kolejny tysięcznik przeszedł bez echa ... Kran Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 25.12.08, 15:30 Za 68 postów będzie 77777... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 29.12.08, 09:29 ladna liczba. Wchodze i wychodze bo na mnie to juz ostatnia gadzina przyszla. Oczy bola wiec luteine popijam herbatkom i znik. Milego... Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 29.12.08, 13:55 lira_korbowa napisała: > Za 68 postów będzie 77777... pięć siekierek, szczęśliwych? Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 29.12.08, 15:55 Ostatnio to mię się udało szatańską liczbę zaliczyć. Na te szczęśliwe siekierki to nawet się nie czaję. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 07:52 Siodemka tez ma giczna.. Ale juz nie wierze w magie-czary. W zeszlym roku wlozylam zyczenia w sciane placzu i co? nic Jedno sie spelnilo i obrocilo mi na zle. Nozero skutecznosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 12:17 Eeee, marudzisz. Mnie by wystarczyło tam być. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 16:42 Pani myszko,pewno pani pod ścianką pierwszy raz się kiwała? Tam z drabinki te życzenia trza wciskać,bo podchodzą tacy jedni,dopisują się i....wychodzi potem to co wychodzi... Karły jakieś złośliwe.Tam też. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 17:16 Yhyhyhyhy, czesc Modli, jezeli ci co sie dopisuja do zyczen maja taka mentalnosc jak ci co sie dopisuja w internecie, to trudno sie dziwic. Swoja droga nagle zwizualizowalem bandy antysemitow tylko w tym celu jadace pod Sciane Placzu zeby psuc Zydom zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 17:18 To pani Myszka jest Żydem? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 17:21 Niezydom te karteczki tez dzialaja. Walesa i papiez poprzedni tez je wypisywali. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 18:47 brezly napisał: > Niezydom te karteczki tez dzialaja. Brezu,odwołaj to,póki czas! Telewizja pokazywała jak taki jeden bączek przebrany w jarmułkę(przebrany-piszę,bo na codzień nie nosi),kręcił się pod Ścianą jak po pustym sklepie.Czy wcisnął karteczkę,tego nie pokazali. Miejmy nadzieję,że dziad BORowy tą ewentualną cichcem wydłubał. Strach pospekulować ,co na niej nagryzdolił i co się może spełnić.(!) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 18:56 Jak sie wypowiedzial w charakterystycznym stylu ze "cos wieale nie powie co i skad, ale to mu daje pewne przekonanie" to sciana sie ukruszy a nie spelni, bo skad ma wiedziec co? Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 19:02 Dziad Borowy to,Modliszko, na kulturze dziala, w rezerwacie utopia;-) A do kaczki pieczonej pasuje marokanska salatka z soczewicy,przepis moge podac. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 19:06 Dawaj przepis Kanuczku! Ostatnio budka z greckim jedzeniem w Markcie obok ma tez salatke z kuskusu. Bardzo lubie globalizacje w tym aspekcie, baaardzo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 19:58 Pan poda przepis panie Kanuku, please. Anuż zrobie, jestem anuzowa. Bigos juz pyrkocze:) A zupa bedzie tajska:) Czyli lece crossingiem:) No, nic nie zrobilam dzis pozytecznego poza bigosem I w ogole to kce zostac kucharką. Umiem to robic i efekty widac zaraz, i chwala tez zaraz i w ogole chwala. A wlasnie widzialam sciane placzu w tv i tak sobie mysle,ze jednak mialam farta w zeszlym roku bo na wigilie bylam w Betlejem i nic nie rablo no i sie załapalam na krotka przerwe:) A na ta kwitełech, to rzeczywiscie musial jakis podly krasnal nasiusiac. Choc kolezanka tez w Santiago de C. ponoc prosila i tez nic. Musi czar byc.. Czar dasz, czary mary. Czar par, czar cza F. Znikam. Cza cza. Jestem trzezwa:) Zeby nie było:) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 30.12.08, 19:51 kanuk napisał: > Dziad Borowy to,Modliszko, na kulturze dziala, w rezerwacie utopia;-) Nie zgadzam się z Tobą.Dziad BORowy nie ma wyjścia.Musi w kulturze działać,by upilnować wiercipiętę co to się kulom nie kłania .... Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 31.12.08, 05:27 nie zgadzasz sie "ze mna" ,ze Dziad Borowy na forum rezerwat utopia pisze ? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 31.12.08, 07:44 A co z przepisem? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 31.12.08, 08:47 Wlasnie, co z przepisem. Ddybry, pani Myszko. W ogole to zimno dosc i mgla mrozna znad obu rzek sie sciele. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 31.12.08, 10:17 prosze o wybaczenie,przepis sie niebawem pojawi.teraz jest jednak srodek nocy i podam jedynie komunikat(..),ze "wojna ze sznurkiem moze byc nie do wygrania"-jak podaje Kot General. dobmiauuunoc ! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 31.12.08, 10:37 Wsnuwam sie sennie z druga kawa w objeciach. Za oknem opad marznacego w oczach deszczu ze sniegiem, a mialo byc tak pieknie... No nic, i tak w te gory sylwestrowac i noworocznic jade, lancuchy biorac ze soba i solniczke na wszelki wypadek. A czy my mamy dzis Sylwestra w pomsocu, bo widze, ze sie przepisy pojawiaja i nawolywania do dzialalnosci artystycznej. W ramach obu sie juz wykazalam, wytwarzajac wczoraj curry z ciecierzycy, a artystycznie bede za jaka chwile, bo jeszcze nie wiem, co na siebie wlozyc i jaki makijaz i jaki kolor paznokci, a jak sie zdecyduje, co musi nastapic w miare szybko, to jeszcze do sklepu z roznymi fru-fru, bo mam szczery zamiar przetanczyc cala noc. O, wlasnie, trzeba treningowo pochodzic po domu w szpilkach tanecznych, tylko w ktorych, bo jeszcze nie jestem pewna, czern czy granat? To jedna na jedna stope a druga na druga, jeeejku... Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 31.12.08, 10:43 a ,milo,bo ja tez wczoraj curry z ciecierzycy mialem;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 31.12.08, 14:02 A my mamy podwójnie ugotowaną wieprzowinę na dziś wieczór , zaraz lecę marynować w szeri oraz mknę do fabryki za moment. Zero śniegu , minus dziewięć , brrrr!!! Kran Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 31.12.08, 14:03 Mam nadzieje, ze rownie udane jak moje:) A wokol zagrody zastalam czyn sasiedzki: wlasnie sasiad wpikowal tylem auta w mur, usilujac wyjechac z podworka po takim lodzie, co ostatni raz w Budzie widzialam. Na dzwiek wyszlam, po czym wrocilam po zapasy soli. Po drodze z powrotem na schodach przed domem zebralam drugiego sasiada, ktory po rzeczonych wlasnie zjedzal na odwloku, instynktownie trzymajac nad soba butelke szampana. Flaszka sie nie stlukla, sasiad sie nieco obil. Nastepnie posolilismy podjazd, wymieniajac komentarze na temat, pozbieralismy kolejna sasiedzka ofiare gloledzi z chodnika i zyczac sobie spokojnego konca roku rozstalismy sie. Zastanawiam sie, jak tam w gorach... Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 31.12.08, 15:51 Na pewno nie..dodalem troche za duzo garam masala;-( Z pikantnymi papryczkami za to nie przesadzilem ,jak poprzednio;-) ps: podoba mi sie ten szampanski instynkt sasiada ! Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 31.12.08, 16:35 Dziadów borowych ci u nas dostatek,lecz ten,o którym wspominam ,musi działać w pełnej kulturze,choćby jego pracodawca odzywał się do niego per "spieprzaj dziadu",czy też ostatnio "won,gnoju".I tenże dziad musi wykazać się wysoką kulturą,by pracodawcy po prostu nie wsadzić za pazuchę. :}) O dziadu utopijnym zgadzam się "z Tobą".;P Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 31.12.08, 17:32 niewatpliwy brak kultury politycznej w Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 01.01.09, 08:04 porannie , noworocznie ... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 01.01.09, 10:10 Tez noworocznie.. Dzionek zapowiada sie leniwo a winien byc pracowity. To ponoc wrozba.. Glowa boli jak to w Nowy Rok. Od swiec. Mam dobre alibi. Zajadam sie faworkami do herbatki z cytrynką i mysle co by tu zrobic by ten rok byl niegorszy. Jednak nie kuchnia marokanska:) Chyba po haftuje choc ten glow nie na moj glow.. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 01.01.09, 11:13 Ddybry. Glowa lekko boli od babelkow i huku petard w okolicy, ale w sumie jest OK. Gesie nogi z kasztanami pichcim a i porcje zolci na blog wrzucilem. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 02.01.09, 08:10 Noga gesia nie jest zla. Mam taka knajpke gdzie podaja. Wchodze,herbatka na oknie goraca paruje, prosze sie czestowac. palacz ma kaca i zimno, ale dodalam do herbaty imbiru wiec mozna sie rozgrzac Kto ma piersiowke niech dolewa,sie odwroce. I ide dziewac bo mi tylko 30 dni zostalo do oddania. A pokazac udziew ma poswietach Nie nawdze na termin no nienawidze.. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 02.01.09, 09:09 MNie terminy zaczno gonic od poniedzialku. Uwazam za duze swinsitwo ze land gdzie mieszkam ma wolne w Trzech Kroli, a land gdzie pracuje nie. Przez to do roboty wponiedzialek zamiast w srode, eeee.. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 02.01.09, 09:28 No widze,ze nawet udalo mi sie blad uskutecznic z tej nie na wisci. Wspolodczuwam z panem panie BR. i teraz ide, juz naprawde ,juz wszystko zrobilam nawet kuwete umylam, sprzatnelam i juz nie ma nie ma ratonku Trza orac. Ach. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 02.01.09, 12:53 Hmm, tak sie zastanawialem nad ta orka. Bylybyz dziela ozime i jare? Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 02.01.09, 12:57 Nie jest to wyklaczone. Ale też: kto we łzach sieje, żąć będzie w radości. PS. Jak gołąb? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 03.01.09, 07:54 Wpelz. Dzis mi wyplulo mily sercu cytat: Miłość jest pierwszą wśród nieśmiertelnych rzeczy. Dante Alighieri To go tu wam klade na parapecie obok herbatki jasminowej.Czestujcie sie. Bylam wcozraj na Machulskim i panie Br, pan pojdzie jesli pan jeszcze w oj. milej.. Klimaty z pana dziergu... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 03.01.09, 09:23 Noooo, z tego co do mnie dochodzi i kawalka com w necie widzial to ma to klimat. Ponadto sa ponadta dodatkowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 04.01.09, 08:29 Dzis mi wyplulo: Więcej się wskóra lisim ogonem, niż lwim pazurem. takie i cing - Dzien dobry dziewiarzom i herbatke mandarynkowa stawiam. I krosno i wszystko jaslo. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 05.01.09, 09:43 Wpelz pracowniczy, poprzerwowy. Moze nie rzewny, ale ziewny. Na Pagorkach w Lesie sniezy. Cichutko jest. Ddybry. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 05.01.09, 09:54 Dzien dobry w Nowym, roboczym, z kawa biegne po odsniezaniu wstepnym, bo pada, pada snieg, bim-bom! To do krosien, czolenka naszykowane, smig! Znajomy, wrocony swiezo z Albanii zdal mi wczoraj szczegolowa relacje z wrazen podroznych. Zwlaszcza wzruszyl mnie temat otwarcia knajpek i sklepow. Jesli cos jest otwarte, w sensie funkcjonowania, to doslownie, na osciez, zeby nie bylo watpliwosci co do stanu otwartosci, niezaleznie od temperatury panujacej na zewnatrz. Donosze rowniez poniewczasie, ze w Luxie na glownym placu wladze miejskie zamontowaly choinke vice versa, ku uciesze gawiedzi. Choinka wisi, pikujac koncem pnia w niebo, a czubem w dol. Czub dynda jakies 3 metry nad ziemia. Bombki tez dyndaja, poddane prawu grawitacji. Takie mimowolne skrzyzowanie jemioly spod powaly z choinka wyszlo. Kawa polewam, dygam i ide podnosic norme. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 06.01.09, 08:36 Napelz sniezny nieco i bardzo pracowniczy, prawie jak ogrodek dzialkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 06.01.09, 08:41 No i prosze jaka pomysowowsc w krainie deszczowcow. Sople moze sie im lepsze wytworza.Ja zamordowalam wczoraj moje poinsencje -podlalam przelalam i akurat mialam odwarte drzwi balkonowe to wystawilam na moment by tam wykapaly A potem drzwi zamknelam i o nich zapomnialam. No i klops. Czy to pierwszy objaw Alt? Poza tym robie renowacje ogolna i lece tkac mam oddac czesc makatki w srode wiec obcinam niteczki i ogolnie przysliczniam .. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 06.01.09, 10:50 Dzien dobry, kawe niose. Widze, ze sie wiecej przyda, bo impreza, ze az tortu zabraklo w sasiednim watku. Poza tym sniezy. Delfin donosi z miasta P, ze rzeczone zastyglo ze zgrozy widzac zaokienne minus 4 i jest to temat dnia. Nikt o niczym innym nie mowi. A poleglej na polu walki z mrozem poinsetii elegia sie nalezy. Zaczynam wiec: O Poinsetio, w polnocy okolicznosc wstawiona, Mrozna reka zimowa zgarnela cie do lona... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 06.01.09, 10:58 millefiori napisała: > O Poinsetio, w polnocy okolicznosc wstawiona, > Mrozna reka zimowa zgarnela cie do lona... Twych lisci jescze wczoraj uroda wszechczerwona Tchnieniem Boreasza scieta trupio dzis zielona A mialoz na mym balkonie twe kwietne istnienie Wspomagac probotaniczne globalne ocieplenie! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 06.01.09, 11:04 > > O Poinsetio, w polnocy okolicznosc wstawiona, > > Mrozna reka zimowa zgarnela cie do lona... > Twych lisci jescze wczoraj uroda wszechczerwona > Tchnieniem Boreasza scieta trupio dzis zielona > > A mialoz na mym balkonie twe kwietne istnienie > Wspomagac probotaniczne globalne ocieplenie! W miejsce sokow twych bialych, zywotnych i lepkich Wdarla sie sie chemia z fizyka cieczy: zyletki Krysztalow lodu scianki wdziecznych komorek pociely I osmozy caly proces, diabli wzieli! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 06.01.09, 11:09 millefiori napisała: > > > O Poinsetio, w polnocy okolicznosc wstawiona, > > > Mrozna reka zimowa zgarnela cie do lona... > > Twych lisci jescze wczoraj uroda wszechczerwona > > Tchnieniem Boreasza scieta trupio dzis zielona > > > > A mialoz na mym balkonie twe kwietne istnienie > > Wspomagac probotaniczne globalne ocieplenie! > W miejsce sokow twych bialych, zywotnych i lepkich > Wdarla sie sie chemia z fizyka cieczy: zyletki > Krysztalow lodu scianki wdziecznych komorek pociely > I osmozy caly proces, diabli wzieli! Protoplasty ścianom twych komórek nie dadza turgoru Zmrozone na promokompostowniku Charona ugoru! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 06.01.09, 11:23 Sliczne barocco.. Szkoda ze ja nieczasowa:) Choc pewnie bym rady nie dala... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 07.01.09, 10:12 Wpelz spozniony. Szynobus mial tego panie 25 minut spoznienia. Na trasie co 55 minut zajmuje. Kurcze, jak fajnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 08.01.09, 21:51 Odpelzam. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 09.01.09, 07:43 PPrzypełzam, niemalże doslownie bo mnie w kolanie strzyka. Ciemno ale za to ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 09.01.09, 09:25 Dopelzam. Ze lzami? Nie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 09.01.09, 10:28 Wslizguje sie z dzbankiem kawy w dwoch czapkach. -11 i slonce, krokiem lyzwowym do krosna, dziac, dziac, dziac... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 09.01.09, 10:40 Oooo, jak sie ciesze. Majle pani podostawala ode demnie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 09.01.09, 11:36 to ja idę na mróz, śnieg i poniewierkę. Do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 09.01.09, 19:40 wczołg niskociśnieniowy Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 10.01.09, 07:23 Wchodze kaszlac. Dopadlo mnie kolejne przeziebienie .Termin przesunelam na poniedzialek ale kaszle jak glupia i cisnienie to juz mam na lekach. Z tego stresa chyba. Ide zrobic herbatke i tez do krosna.Juz nic nie moge odwlec. Ide Ech/ Odpowiedz Link Zgłoś
samica1 Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 11.01.09, 02:16 [img]https://koscinska.pl/zegar13.gif[/img] Tak tu coś wchodłam złożyć, a tu dla Breza cóś: torebkacukru.livejournal.com/15412.html Odpowiedz Link Zgłoś
samica1 Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 11.01.09, 02:17 O, to tu obrazki nie działają?!... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 11.01.09, 08:38 No nie no, przepieknie. Danton z Roebespierrem na dworcu we Wroclawiu. Moze jada do Olawy? Miodzio, dzieki Sami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 11.01.09, 08:55 Przed zdekapitowaniem? Dzien dobry, kawe niose pod trzema czapkami, w nausznikach i w rekawicach. Uscisnietam Mrozem, ze az yx! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 11.01.09, 09:00 Dddybre bonrzury pani, pani Fiorciu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 11.01.09, 22:09 Nawet bonsuary, panie Brezly. Zastanawiam sie czy wypada na hale z kawa bezkofeinowa o tej porze? Raczej nie... dzis w nocy ocknawszy sie i do kuchni trafiwszy odruchem porannosci wiedziona, wypilam porzadny kubek, swiezej i mocnej z ekspressu i padlam spac dalej, jak susel. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 11.01.09, 22:34 a, to Pani zapewne przemęczona. Ja też tak mam. Po mocnej kawie, jeśli przypadkiem zajmę pozycję horyzontalną, to w trzy minuty usypiam. Natomiast w wakacje kawę pijam najpóźniej o 6, bo wtedy działa tak, jak kawa działać powinna. I witam Panią :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 12.01.09, 08:14 Wpadam z wizyta u was. Kawe mam zakazana co i tak wole herbate. wyborcza.pl/1,75475,6140428,Najlepsze_polskie_filmy__ktore_nie_powstana.html przeczytalam i czarno widze. Znikam bo termin i milego dnia zycze.. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 12.01.09, 08:48 Wpadam pelznac, by tak rzec. Oj, bedzie dzis wesolo. A potem napiecie bedzie rosnac. Stezenie pracowniczosci osiagnelo taki poziom w powietrzu ze chyba zacznie ona skraplac. Podrzucam piesn pracy i lece: www.youtube.com/watch?v=QK3P2i_814w&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 13.01.09, 09:23 Cieplej, to znaczy -1, wiec kawe dzis tylko pod jedna czapka niose, dzien dobry. Jednoczesnie wypisuje sie na dluzszy pobyt w nielogu, tzn do Oj. sie udawam. Pocztowki bede wysylac, jak sie dopcham do laczy. Darz Dziewem dziele, kawa polewam i sie zbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 13.01.09, 09:29 Wpelzam nerwowo jak dzdzownica z przegrzanym pecheryzkiem nerowywm. Ddybybry, dydybra. Ja dzis koncetruje sie na fluktuacjach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 13.01.09, 09:36 Dobry, a co na pana, Panie Brezly jedyny, tak wplynelo? Postanowienia noworoczne w pelni realizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 13.01.09, 09:38 Odkrycie, pani Fiorciu ze mozemy wizualizowac fluktuacje. To maszyno co pani wie. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 13.01.09, 09:42 Och, to TAK tez dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 13.01.09, 09:43 Aha, wlasnie wykrylim. Pani Fiorciu, tak troche samolubnie, ale mysle ze pani sie spodoba: polishizna.blox.pl/2009/01/Kulturalna-otwartosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 13.01.09, 09:57 To przy okazji poprosze o wiecej danych technicznych. Co do zlinkowania, to skad ja to znam, skad? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 13.01.09, 10:07 Jakich danych technicznych, pani Fiorciu? Bom ja tu wlasnie odbyl rozmowe o Niedzialaniu Serweru i Klasteru a takoz braku telefonu i teraz mnie mozg sie lasuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: XXII Xiega Wchodow, Wpelzow, Wychodow i Odpel 13.01.09, 13:57 Tego ustrojstwa, co skanuje i wizualizuje. A co to za seria noworocznych kataklizmow pana dopadla? W roku 2000, 1. stycznia, zaladowalismy sie z Delfinem do pociagu z Budy do Oj. Pociag pusty, jak widmo. Az tu nagle do przedzialu weszlo dwoch Australijczykow, ktorym, na ten calkiem pusty pociag, sprzedano bilety identyczne z naszymi (numery wagonu i miejsc). Bardzo sie obsmialismy. Bylo prawie jak w piosence, tyle, ze nie 3, ale 4 pasazerow pociag wiozl... Odpowiedz Link Zgłoś