Gość: baba zona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:28 To piekne haslo. Z czym sie Wam kojarzy? Jak go widzicie w praktyce? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baba zona Re: zyczliwosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:42 Kokietka...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: zyczliwosc IP: 62.233.233.* 14.09.04, 21:44 normalka. samych zyczliwych spotykam no prawie chyba mam szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: zyczliwosc IP: *.unl.edu 14.09.04, 22:07 byc zyczliwym to znaczy pojsc jeden krok wiecej niz wymaga tego zwykla grzecznosc czy poprawnosc. to znaczy zrobic wiecej dla kogosc niz byloby to wymagane przez zakres naszych obowiazkow, naszych mozliwosci czy nawet checi. zyczliwosc ludzka jest sloncem naszych dni. to ona daje jeszcze nadzieje, ochote do zycia, gdy wszystko zaczyna sie walic. byc zyczliwym to ofiarowac siebie samego, w jakiejkolwiek formie: pomocnej dloni, zapomogi finansowej, swego wolnego czasu itp. to wreszcie zrezygnowanie z wlasnej wygody na rzecz innych. spotykam takich ludzi czesto. jest ich wiecej niz nam sie wydaje. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnycharakter Re: zyczliwosc IP: *.arcor-ip.net 14.09.04, 22:34 Dobry opis, Imagine. Podpisuje sie. czch Odpowiedz Link Zgłoś
cheddar Re: zyczliwosc 14.09.04, 23:36 Czytając Twój opis czuję, że tęsknię za życzliwością. Obcą i własną. Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: zyczliwosc 14.09.04, 23:52 Gość portalu: Imagine napisał(a): > byc zyczliwym to znaczy pojsc jeden krok wiecej niz wymaga tego zwykla > grzecznosc czy poprawnosc. to znaczy zrobic wiecej dla kogosc niz byloby to > wymagane przez zakres naszych obowiazkow, naszych mozliwosci czy nawet checi. > zyczliwosc ludzka jest sloncem naszych dni. to ona daje jeszcze nadzieje, > ochote do zycia, gdy wszystko zaczyna sie walic. > byc zyczliwym to ofiarowac siebie samego, w jakiejkolwiek formie: pomocnej > dloni, zapomogi finansowej, swego wolnego czasu itp. to wreszcie zrezygnowanie > z wlasnej wygody na rzecz innych. podpisuje sie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
milenna5555 Re: zyczliwosc 14.09.04, 23:26 Życzliwość kojarzy mi się z moją pracą. Ja sama jestem bardzo nieśmiała i załatwienie czegokolwiek w jakimkolwiek urzędzie jest dla mnie problemem. Jestem po części urzędnikiem i codziennie przyjmuję interesantów. Z chwilą rozpoczęcia pracy postanowiłam sobie, że sprawy osób do mnie przychodzących będę załatwiała na najwyższym poziomie wiedzy, grzeczności i delikatności. A tak na marginesie dodam, że ludzi trzeba kochać, by móc im okazać życzliwość. Chyba mam to szczęście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: zyczliwosc IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 14.09.04, 23:42 Tak na dobranoc...kojarzy mi sie z ludzmi ktorzy nie potrafia liczyc, pieniedzy oczywiscie. Bo kazda zyczliwosc kosztuje, nawet w czasie. A jak to niektorzy mowia: czas to pieniadz...Ale jak kasy nie ma, to znaczy ze czasu jest duzo. To co nam pozostaje...zyczliwosc albo??? No wlasnie co? I wlasnie w ten sposob powstaja anioly i diably :))) Odpowiedz Link Zgłoś
milenna5555 do RYBA 14.09.04, 23:49 Gość portalu: ryb napisał(a): > Tak na dobranoc...kojarzy mi sie z ludzmi ktorzy nie potrafia liczyc, pieniedzy > > oczywiscie. Bo kazda zyczliwosc kosztuje, nawet w czasie. A jak to niektorzy > mowia: czas to pieniadz...Ale jak kasy nie ma, to znaczy ze czasu jest duzo. To > > co nam pozostaje...zyczliwosc albo??? No wlasnie co? I wlasnie w ten sposob > powstaja anioly i diably :))) Hej Rybie, pomyliłeś się. Jeśli pracujesz w usługach i jesteś życzliwy, to masz wymierną korzyść w honorarium, a również nadzieję, że klient do ciebie wróci. Dobrych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: do RYBA IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 15.09.04, 00:06 A tak, tak, pomylilem sie...nie mowilismy przeciez o szczerej zyczliwosci:))) Dobranoc :))) Odpowiedz Link Zgłoś