horlaa 13.02.07, 00:31 w tym wątku podajemy adresy i wszelkie namiary do sprawdzonych miejsc, psychologów, ośrodków. w tytule wątku wpisujcie miasto. wszelkie informacje, adres, telefon, strona, ceny (!) - im więcej info tym lepiej, przyda się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horlaa POZNAŃ 13.02.07, 00:35 Ośrodek Pomocy Psychologicznej Rozmowa Poznań, ul. Św. Wojciecha 22/24 m 7 tel. 0603 408 842 psycholożka od zaburzeń odżywiania bardzo dobra oprócz tego warsztaty ceny: nie wiem ile dokładnie ale w granicach kilkudziesięciu zł za godzinę spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
horlaa Re: POZNAŃ 13.02.07, 00:38 horlaa napisała: > Ośrodek Pomocy Psychologicznej Rozmowa > > > Poznań, ul. Św. Wojciecha 22/24 m 7 > tel. 0603 408 842 > > > psycholożka od zaburzeń odżywiania > bardzo dobra > oprócz tego warsztaty > > ceny: nie wiem ile dokładnie ale w granicach kilkudziesięciu zł za godzinę spot > kania. > dodaję adres www: www.staff.amu.edu.pl/~drmrocz/welcome.html Odpowiedz Link Zgłoś
horlaa internet 13.02.07, 00:36 strona i forum Głodne www.glodne.pl - świetne, nieocenione, sporo adresów i informacji Odpowiedz Link Zgłoś
horlaa WROCŁAW 13.02.07, 00:41 Marta Kaczmarek - Gabinet ABA ul. Kościuszki 112/18 wroclaw tel. 608 414 636, 071 784 69 39 ps. wklejam bo znalazłam w innym wątku :) Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_szczecin SZCZECIN 12.04.07, 12:02 Centrum Psychiatryczne SPSZOZ Zdroje 71-210 Szczecin ul. Żołnierska 55 tel. (0-91) 487-60-70 psychoterapia,odział dzienny,terapia grupowa i indywidualna,pod okiem zespolu terapeutycznego,5 psychologo,lekarz psychiatra,pielegniarka terapia jest bezplatna,finansowana z NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_gosia24 Re: SZCZECIN 04.08.07, 07:45 a wiecie cos moze o \krakowie, naparwd epotrzebuje pomocy bo juz mam tego doosc, jest 7 rano a ja siedze sama wdomu i zjdalam juz talerz frytek i cale merci :(( Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza_m Kraków 08.09.07, 07:26 Ul. Estery 6 - Trzeba się zgłosić do terapeuty Kuby Marcola Tel: 012-421-95-67 Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
donna_25 Re: terapia - namiary 24.09.07, 19:56 Tu mozna znalezc psychologow i zajecia w grupach: Harmony House Wawszawa, Lucka 2/4/6 lok 50a www.harmony.pl Osrodek odnowy biologicznej Daring Warszawa, Zwierzyniecka 8 www.daring.pl Poradnia leczenia otylosci Waga Katowice, Medykow 18 tel. 32 252 60 91 Centrum leczenia otylosci Krakow, Garncarska 8 www.nadwaga.leczenie.com Centrum Zdrowego Odchudzania Sylwetka Sopot, Grunwaldzka 1/3 www.twojasylwetka.pl Bodylift Wellness Club Wroclaw, Pretficza 37 www.bodylift.pl M&R Genesis Club Warszawa, Panska 73 www.genesisclinic.pl Moze komus sie przyda:) Odpowiedz Link Zgłoś
tropposole jak wybrać terapię... artykuł 01.04.08, 13:32 kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,5072913.html Odpowiedz Link Zgłoś
chorazurojenia Re: jak wybrać terapię... artykuł 02.04.08, 08:35 tropposole napisała: > kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,5072913.html Kobieta mowi w tym artykule rzeczy ktore ja dyskwalifikuja: np. ze ze swoja pacjentka sie zaprzyjaznila itd.Wiem ze tego sie nie robi. To jest wlasnie problem tzw.medialnych psychologow ( np. Eichelberger,Woydyllo, Santorski ), ktorzy dobrze sei "sprzedaja " w mediach, ale w rzeczywistosci nie sa wcale dobrymi fachowcami, a czasem nawet wrecz szkodza ( patrz: Samson ). Ja tam mam "zwykla" psychoterapeutke, ktora pomaga mi dokonac "niezwyklych" spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
tropposole Re: jak wybrać terapię... artykuł 03.04.08, 15:15 Witaj, rzeczywiście nie pomyślałam o tym. Coś jest w tym, co mówisz o medialności, moja psycholożka (teraz do mnie dociera) jest jednak zupełnie inna niż ci psychologowie z tv. A na etyce zawodu się nie znam - czy nie mogła się zaprzyjaźnić z pacjentką? Może nie. Ja bym nie chciała się z moja terapeutką przyjaźnić, z wielu powodów.Fakt, że to nie jest relacja równościowa. Dzięki za uwagi, wkleiłam linka, ale teraz krytyczniej patrzę na ten artykuł, choć początkowo mi się spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
chorazurojenia Re: jak wybrać terapię... artykuł 03.04.08, 21:44 A ja na etyce sie znam, bo moja siostra jest psychoterapeutka i wiem od niej rozne rzeczy. Zaprzyjaznianie sie ze swoimi pacjentami jest wrecz bledem w sztuce a nawet moze byc szkodliwe. Terapeuta musi trzymac granice, bo to nie jest spotkanie kolezenskie przy kawie, ktore moze trwac w nieskonczonosc, tylko jest to relacja terapeutyczna, ktora ma okreslone reguly i zasady. Nie znaczy to oczywiscie ze nie nalezy czuc sympatii itd, i ze nie ma emocji w tej relacji. Moja terapeutka tez jest zupelnie inna niz ci z TV. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
horlaa Re: jak wybrać terapię... artykuł 05.04.08, 17:15 kiedys w jakims wywiadzie inny "medialny" terapeuta powiedzial, ze dlatego wlasnie nie prowadzi juz terapii - bo będąc "medialnym" mniej pomoże pacjentowi, wrecz może mu zaszkodzić. odnośnie przyjaźnienia się z pacjentami, nie wiem do końca jak to jest - jeśli terapia jest już zakończona to moim zdaniem można się kontaktować czy przyjaźnić. ta psycholożka z wywiadu z powodu wyjazdu "oddała" terapię innej osobie a ze swoją byłą pacjentką utrzymywały kontakt listowy (o którym nic nie wiemy, np. o czym sobie pisały). także ja nie oceniam tej sytuacji, bo nie mam pojęcia, jak ta relacja wyglądała naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: Warszawa 10.05.08, 10:45 Podaję namiary na moją terapeutkę: Agnieszka Wilkaniec-Herman przyjmuje w gabinecie Therapeuticus na Białostockiej tel. 504 25 77 99 nie wiem ile kosztuje, bo płacą rodzice Baaardzo fajna, mądra, zajmuje się właśnie problemami z jedzeniem. Chyba dobra, bo na swój termin czekałam 2 tygodnie:) Teraz mam spotkania co tydzień po godzinie. Odpowiedz Link Zgłoś