vaunti 11.01.05, 22:46 umieć się zdystansować do samego siebie, co to znaczy wg Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarmucha Re: mieć dystans do siebie 11.01.05, 22:51 vaunti napisała: > umieć się zdystansować do samego siebie, co to znaczy wg Was? widziec siebie w innych i nie przesadzac z asertywnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela Re: mieć dystans do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 23:59 wiedzieć, ze uczucia, które się pojawiają nie są Tobą, umieć się od nich oddzielić Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: mieć dystans do siebie 12.01.05, 17:04 Gość portalu: angela napisał(a): > wiedzieć, ze uczucia, które się pojawiają nie są Tobą, umieć się od nich > oddzielić __________ To wg mnie najtrafniejsza definicja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieczatek Re: mieć dystans do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 00:24 ;) a moze umiec sie z siebie smiac ?:) p Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: mieć dystans do siebie 12.01.05, 07:36 umieścić ego poza pępkiem świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: mieć dystans do siebie IP: *.chello.pl 12.01.05, 08:16 Nie rozmyslac caly czas nad swoimi problemami. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 Re: mieć dystans do siebie IP: .48.242.* / 80.51.176.* 12.01.05, 08:32 nie skupiać sie wyłącznie na sobie, widziec innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Osik Brawo Hubert IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.01.05, 08:57 Nie rozmyslac caly czas nad problemami (tak wogóle) Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony Re: mieć dystans do siebie 13.01.05, 11:15 Ania Brzeińska dobrze to tłumaczy w tej pracy, którą ci ktoś polecił, to jest poczucie sie wolnym, uświadomienie sobie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: mieć dystans do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:57 Tzn nie traktować siebie śmiertelnie poważnie, widzieć swoje wady i umieć z nich żartować Odpowiedz Link Zgłoś
morelowo_brzoskwiniowa Re: mieć dystans do siebie 12.01.05, 14:47 Mieć dystans do siebie to potrafić śmiać się z siebie, a czasem nawet przytulić tę osóbkę, którą tak często widzimy w lustrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: mieć dystans do siebie IP: *.chello.pl 13.01.05, 07:47 Cos mi sie wydaje ze ta przytulona osobka w lustrze musi sie wydawac swietliscie piekna. Zgadlem? ;) Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
baabett Re: mieć dystans do siebie 12.01.05, 16:28 - zdawać sobie sprawę z własnych wad i ograniczeń - mieć poczucie humoru na swój temat - nie uznawać za autorytatywne własne poglądy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: mieć dystans do siebie IP: *.chello.pl 12.01.05, 16:30 > - nie uznawać za autorytatywne własne poglądy ? Co to znaczy autorytatywne poglady? Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: mieć dystans do siebie IP: *.chello.pl 12.01.05, 16:37 A jak takimi sa? To co? Przeciez czasami tez moze sie komus cos takiego zdarzyc. A nie? Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
baabett Re: mieć dystans do siebie 12.01.05, 16:46 Gość portalu: Hubert napisał(a): > A jak takimi sa? To co? To nic, ale margines błędu zawsze można założyć...? wszystko może być względne kiedyś Ziemia była płaska > Przeciez czasami tez moze sie komus cos takiego zdarzyc. A nie? Tak.:) > > Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: mieć dystans do siebie IP: *.chello.pl 12.01.05, 17:00 > kiedyś Ziemia była płaska Naprawde? Ja w to nie wierze. Wg mnie zawsze byla kulista. Tak jak teraz. I to jedynie sluszny poglad. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
baabett Re: mieć dystans do siebie 12.01.05, 17:11 > Naprawde? > Ja w to nie wierze. Wg mnie zawsze byla kulista. > Tak jak teraz. I to jedynie sluszny poglad. ale czy ostatni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: mieć dystans do siebie IP: *.chello.pl 12.01.05, 17:21 Za pare miliardow lat moze straci swa aktualnosc, gdy wchlonie ja rozszerzajace sie slonce. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
mickey.mouse Re: mieć dystans do siebie 13.01.05, 09:53 Czym wobec tej perspektywy sa nasze dzisiejsze nanmietnosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: mieć dystans do siebie IP: *.chello.pl 13.01.05, 10:48 > Czym wobec tej perspektywy sa nasze dzisiejsze nanmietnosci ? Spalaja sie w sloncu wiecznosci. A wszystkie procesy i tak musza sie odegrac - od poczatku do konca. Od pierwszej komoreczki do nieznanych cywilizacji przyszlosci. Wszystkie te miliardy lat. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
mickey.mouse Re: mieć dystans do siebie 13.01.05, 11:10 Eh, sa maluczkie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony Re: mieć dystans do siebie 13.01.05, 11:24 o dystansie do siebie świetnie pisze Obuchowski w ksiażce "Przez galaktyke potrzeb" Wyd. Zysk i s-ka Poszukaj gdzieś w dobrej bibliotece, on dobrze wyjaśnia ten problem Odpowiedz Link Zgłoś