Dodaj do ulubionych

top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis

IP: *.ols.vectranet.pl 17.03.04, 22:11
Proponuje stworzenie listy takich kosmetykow na podstawie wlasnych
doswiadczen, bo wlasnie zupelnie nie wiem, co teraz kupic i co zadziala ...
wiadomo ze to indywidualne, ale moze okaze sie ze sa rzeczy ktore dzialaja na
wiekszosc osob...? i ze te najdrozsze niekoniecznie sa najlepsze?
Obserwuj wątek
    • muszkax Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 17.03.04, 22:18
      najlepsze opinie słyszałam o vichy d-stock , norel i zjaja. Na sobie testowałam
      vichy i zjaje, a za tydzien zaczne uzywac norel. Efekty - oczywiscie są :)
      • dafni Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 17.03.04, 22:49
        Ja na temat Dstock mam zupełnie inne zdanie - pieniądze wyrzucone w błoto. Z
        podobnymi opiniami wielokrotnie spotkałam się na tym forum. Ale za to Zjaja
        bardzo fajna i przy tym niedroga. Za niewiele ponad 30 zł możesz mieć cały
        zestaw pielęgnacyjny - peeling, żel i oliwkę do masażu. Szybko się wchłania, ma
        świeży pomarańczowy zapach. Tyle że trzeba pamiętać, że nawet najlepszy i
        najdroższy krem nie załatwi sprawy. Ja się o tym przekonałam na własnej skórze.
        Efekty zaczęłam zauważać dopiero niedawno, kiedy do kremy dołożyłam masaże
        szorstką rękawicą, racjonalną dietę i basen dwa razy w tygodniu.
        • Gość: navia Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: 212.33.92.* 18.03.04, 11:51
          O przyjemnie słyszec, ze ktos chwali serię ziai (ale sie zrymowało hehe) bo
          właśnie w nią zainwestowałam w ramach wiosennego odszczurzania ;) Zastanawiałam
          sie nad preparatami z górnej półki, ale po prostu nie jestem w stanie wydać 200
          zł na jeden kosmetyk nawet jeżeli mam takowe. Oprócz kosmetyków stosuję jeszcze
          ostrą gimnastykę + wypady na rower codziennie, troche gorzej u mnie z dietą ;)
          bo jestem turkuć podjadek ;P ale efekty mam nadzieję będą. Pozdr
      • blackhorse11 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 21.04.04, 13:39
        Dla mnie super jest Seria Niwelazione Woman firmy Farmona. Szybko się wchłania
        i jest skuteczna. Cała ta linia jest świetna i w bardzo przystępnych cenach.
        Możecie zajrzeć na www.farmona.pl
    • lunatica Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 17.03.04, 23:25
      w zeszłym roku testowałam klarensa (świetny środek widoczne efekty)i sziseido
      (fantastyczne, choć dosyć drogie, jednak moim zdaniem warto - bo efekty
      spektakularne - stosowane po w/w), ziaja (średnio - niestety, bo bardzo lubię
      ich produkty), i coś kolastyny w takich ampułakch (do bani!, a wczoraj
      zakupiłam nowe wiszi (póki co mogę powiedzieć jedynie, że bardzo przyjemne w
      użyciu, jednak na efekty przyjdzie poczekać :-))... aha, a jeśli chodzi o
      doświadczenia z poprzednich lat, to bardzo dobrze spisywały się proukty
      biotermu.

• ama5 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 17.03.04, 23:38
        o kurcze, a wlasnie mialam kupic ta kolastyne! wygladala zachecajaco ...
        klarensa i bioterm tez testowalam, wole klarensa zdecydowanie, ale moze jest
        cos lepszego i ... TANSZEGO. zobaczymy co poradza niezawodne uzytkowniczki.
        pozdrawiam
        • madzia773 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 19.03.04, 11:26
          Nivelazione Woman firmy Farmona cena 14,50 al cięzko dostac jak wszystkie
          polskie kosmetyki
          • bubster Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 19.03.04, 12:35
            do nabycia w Wawie w podziemiach Dworca Centralnego (sklep nr 1) kosztuje 16
            PLN ale mnie bardzo uczulił
          • Gość: kate Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: 62.233.204.* 26.03.04, 11:10
            Skusiła mnie cena Nivelazione ale nestety dostałam strasznego swedzącego
            uczulenia po tym kosmetyku pomimo tego iz nie mam skłonności do uczuleń!
            Pozdrawiam
            • Gość: justa Re: top lista kosmetykow... DO KATE IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 12:39
              a czy brałaś jednocześnie Silicę albo inny preparat ze skrzypem? słyszałam, że
              połaczenie tego kremu Nivelazionne z Silicą u kilku osób spowodowało uczulenie.
              • kategap Re: top lista ... DO KATE 27.03.04, 19:49
                Jedynym preparatem jaki równocześnie stosowałam z Nivelazionne były tabletki
                wspomagające do włosów i paznokci o nazwie Revalid, ale nie wiem czy to one
                przyczyniły się do wystąpienia u mnie uczulenia.
                Odstawiłam oba preparaty i narazie mam spokój przymierzam się do kupna
                kosmetyków Norel bo całkiem korzystne opinie o nich przeczytałam na forum!
                Mam tylko nadzieję, że znowu sie na uczuleniu nie skończy :))

Pozdrawiam
                Kate
    • Gość: justa Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 09:57
      ja byłam zadowolona z efektów po serii Ziaji i zestawie Tołpy.
      • Gość: gina SHISEIDO !! IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.04, 18:29
        Body creator Shiseido - po prostu swietny. Na mnie ziaja, vichy i inne tansze
        niestety nie dzialaja. Uzywalam tez Biotherm Cellulitshock czy jakos tak to sie
        zwie, efekty byly owszem dobre, samo uzywanie bardzo bardzo przyjemne (zapach,
        konsystencja) ale Shiseido jest the best !
    • Gość: K. Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.mtvk.pl 18.03.04, 09:58
      Jakiekolwiek efekty zauwazylam tylko po Body Creatorze Shiseido. Niestety cena
      zwala z nog- 183 zl, a butelka 200ml starcza zaledwie na 2-3 tygodnie (przy
      oszczednym stosowaniu, raz dziennie)...
      • arigato Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 18.03.04, 15:16
        a ja uwazam za rewelacje krem anticellulitowy firmy zepter
        • Gość: Agata Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 19:12
          ja swój cellulit zwalczyłam
          a)jazdą na rowerku stacjonarnym(codziennie po ok.15-20 km.)spalałam za każdym
          razem 500-650 cal.
          b)stosowałam krem Elizabeth Arden(nic ciekawego),a teraz mam Anty-cellulit Dax
          cosmetics
          • Gość: lola Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.chello.pl 18.03.04, 19:16
            ja jeżdząc 20 km spalam tylko 200 kcal,więc nie wiem jak to możliwe spalić 600
            kcal.pokonując ten sam dystans.
            • Gość: Agata Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:06
              Jest to możliwe-ja na swoim rowerku mam wskaznik m.in. spalanych kalorii,no i
              ja pierwsze 150 cal.jade na 1-ce, no a potem przełączam na 2-kę.Spróbuj
              chociażby na siłowni,chociaż ja uczciwie przyznaję,że po przejechaniu ok.13-14-
              tu km.(ok 500 cal.)jestem mokra od potu.
              • Gość: kasia Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 20:15
                czy ktoś stosował guam?
                • Gość: kate Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: 62.233.201.* 26.03.04, 11:30
                  Tak stosowałam guam ale chodziłam na zabiegi do salonu kosmetycznego i muszę
                  przyznac rewelacja skóra była nieprawdopodobna, gładka, ujędrniona i naprawdę
                  super. Jedyny mankament to cena zabiegu bo wynosiła 70 zł a trzeba był wziąść
                  tych zabiegów minimum 10.
                  Ale taki zabieg spokojnie można zrobić samemu w domu potrzebne jest nam błotko
                  czyli guam do kupienia na allegro, folia oraz koc elektryczny!!! I właściwie za
                  cenę 3 zabiegów mamy minimum 10.

Pozdrawiam
                  Kate
                • Gość: kosmo Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 09:15
                  Tak, ja stosowała. Skóra faktycznie jest gładka ale jak kosmetyczna mnie
                  zmierzyła w obwodzie to była dziwiona że w cm nic się nie zmieniło a powinno
                  średnio o 0,5-1,5 cm w obwodzie (uda).
                  Tak więc zaprzestałam zabiegów. I dokładnie można zestaw kupić i robić samemu (
                  tzn z pomocą osoby drugiej bo ciązko sią zawinąć
    • ama5 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 18.03.04, 23:05
      a co powiecie o AA? bo mam od niedawna ale jeszcze nic nie zauwazylam ..
    • Gość: monika Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.04, 23:06
      cala prawda o "skutecznosci" kosmetykow i aparatow do zwlaczania do cellulitu:
      tinylink.com/?T3pSWZiiQF
      • Gość: justa Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 10:16
        Monika, znam ten artykuł... ale zastanawiam się, czy tak naprawdę można mieć do
        niego 100% zaufanie. u mnie cellulit znacznie się wygładził dzięki samym
        kremom. jestem leniuchem i przyznaję, że nie chce mi się ćwiczyć. wygładziła
        się nie tylko skóra z wierzchu, ale też podskórne grudki tłuszczu, czyli
        właśnie cellulit. nie wiem, czy taki sam efekt osiągnęłabym stosując zwykły
        balsam, gdyż balsamu używam zawsze, codziennie i jakoś mi od tego cellulit nie
        znikał.
        • Gość: navia Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: 212.33.92.* 19.03.04, 11:20
          moze chodzi o to, ze kosmetyk antycellulitisowy wmasowujesz w skórę i automasaż
          bardziej tu działa niż preparat. Zwykłym balsamem na ogól smarujesz sie na łapu
          capu, przynajmniej ja tak robię. Nie wiem, co o tym sądzić. W zasadzie takie
          preparaty wnikają tylko w naskórek, a cellulitis siedzi przecież głębiej niz one
          teoretycznie moga dotrzeć. Fakt, ze na mnie kosmetyki anty działają przede
          wszystkim psychologicznie - skoro już w nie zainwestuję i zadaję sobie trud zeby
          co wieczór je wmasowywać, to jakoś ogólnie zaczynam bardziej o siebie dbać w
          kwestii odpowiedniej ilości ruchu i tak dalej.
        • Gość: monika Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.frigoglass.pl 19.03.04, 12:48
          rozumiem, ze mozna nie wierzyc artykulom sponsorowanym przez firmy kosmetyczne
          publikowanym w pismach kobiecych, ale komu w takim razie wierzyc jak nie
          badaniom przeprowadzonym przez niezalezne organizacje konsumenckie, ktore
          dzialaja z zasady w naszym interesie?
          • Gość: justa Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 13:01
            no racja, ale gdybym chciała posłuchać tej organizacji, to musiałabym wyrzucić
            wszystkie swoje kosmetyki... bo chyba żaden nie łapie się na ich standardy
            (przeglądałam ich testy).
            • Gość: monika Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.frigoglass.pl 19.03.04, 15:52
              federacja konsumentow akurat ma niewielka ilosc testow na swojej stronie, o
              wiele wiecej mozna sie dowiedziec ze Stiftung Warentest, ktora to testowala juz
              chyba wszystko. Nie jestem jednak pewna czy na swoich stronach udostepniaja
              wyniki testow (wydaja pismo). Pamietam jednak pewien glosny test kremow
              przeciwzmarszczkowych, przetestowano kremy z roznych przedzialow cenowych: od
              najtanszych do najbardziej selektywnych marek i okazalo sie ze zwyciezyl krem
              przeciwzmarszczkowy L'Oreala, u kobiet stosujacych go przez pewien czas widac
              bylo udokumentowane roznymi pomiarami splycenie zmarszczek i lepsze naprezenie
              skory; zreszta w reklamach niemieckich przez dlugi czas podczas spotu tego
              kremu pojawial sie na dole ekranu znaczek : "Stiftung Warentest - Sehr Gut"
    • Gość: Alicja Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 23:11
      Pomaranczowa Ziaja jest slodziutka. Za klikanascie zl 500 ml - oliwka
      fantastyczna. Tyle, ze poniewaz nie wierze w skutecznosc antycellulitisowych
      rzeczy, to i efektow nie widze. Ale Oliwka jest cudowna zamiast balsamu na cale
      cialo.
    • setorika Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 19.03.04, 11:26
      od 2 tygodni stosuję Dove Firming cośtam w tubce za 24 zł, efekt jest w postaci
      przyjemnie naprężonej skóry aż do wieczora, po porannym stosowaniu. W dodatku
      bardzo przyjemnie pachnie. Aha, widziała też pozytywna opinię w ostatnim TS,
      gdzie Dove był wymieniony jako jedyny skuteczny tani preparat do walki ze
      skórka pomarańczową.
      • prosia Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 19.03.04, 18:57
        Ja uzywam Dove od trzech tygodni. Co prawda nie zauważyłam, żeby przegonił
        cellulitis, ale skórka już po pierwszym użyciu jest milutka, gładziutka i
        napięta. W dodatku przyjemnie napięta, a nie naciągnięta, jak po żelu Ziaja
        (dodatkowy minus dla Ziaji za paskudny zapach - kojarzy mi się ze środkiem do
        szorowania umywalki ;-) ).
      • ethereyes setorika 20.03.04, 17:08
        Acha! anorektyczne chlopobaby nie maja cellulitu;)

i nie musza sie ciagle odchudzac!

pozdrawiam.
        • setorika Re: setorika 23.03.04, 14:50
          ale cie meczy, jednak złosliwa z ciebie baba, a juz zmieniłam zdanie, czytając
          twoje wpisy w watku o biuscie. Widze, ze dokładnie czytasz moje posty,
          polowanie na czarownice?????????
          :)
          Aha, mam niezły biust i akceptowalny cellulit :)
          I w ogóle jestem zadowolona z życia.
          Pozdrawiam
          • ethereyes Re: setorika 24.03.04, 17:36
            setorika napisała:

> ale cie meczy, jednak złosliwa z ciebie baba, a juz zmieniłam zdanie,
            czytając
            > twoje wpisy w watku o biuscie. Widze, ze dokładnie czytasz moje posty,
            > polowanie na czarownice?????????
            > :)
            > Aha, mam niezły biust i akceptowalny cellulit :)
            > I w ogóle jestem zadowolona z życia.
            > Pozdrawiam

ja zawsze wszystko dokladnie czytam:) juz tak mam. i rzuca mi sie w oczy
            niekonsekwencja (zboczenie zawodowe). akceptowalny cellulitis: byc moze, nie
            przecze, kto go nie ma, trzeba polubic, ale skoro z nim walczysz to chyba nie
            jest on akceptowany przez ciebie???

a tak na powaznie akurat tak sie zlozylo, ze te dwa watki (o biuscie i ten)
            byly obok siebie i poniewaz zwrocilas moja uwage "anorektycznymi babochlopami"
            i wlasnie BIJACYM samozadowoleniem, ze zdziwieniem ujrzalam twoj wpis tutaj. to
            wlasnie ta niekonsekwencja, jesli za metnie pisze. a na slowo "anoreksja"
            reaguje lekka alergia, bo wiele osob mi to wmawialo przez wiele lat mojego
            zycia. a ja po prostu moge jesc co chce i nie tyje:)

pozdrawiam:))

• Gość: Setorika logout Re: setorika reply IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 22:35
              nie chce mi sie polemizowac bo widze ze nie rozumiesz, po prostu "walcze" ale
              człowiek zawsze nie jest z siebie w 100% zadowolony. Chodzi o to ze widzialam
              na palzach, basenach takie nogi, że celullit byl wokól pełnego obwodu uda a
              nawet na łydkach, nie bede cie wtajemniczac w moje wady czy zalety, bo i tak
              wiesz swoje, a ze jestem zadowolona? bo jestem generalnie optymistka i wychodze
              z zalozenia ze nie jest tak zle, zeby nie moglo byc gorzej, a forum to rodzaj
              kopalni wiedzy, podpartej doswiadczeniem, a czlowiek uczy sie cale zycie :)
              natomiast ty zareagowalas bardzo agresywnie, co jest cecha charakterystyczna
              osob zakompleksionych
              a wogole to ciesze sie ze jest wiosna i nie chce mi sie juz z toba gadac ;)
              mimo wszystko pozdrawiam
              • ethereyes Re: setorika reply 25.03.04, 18:03
                AGRESYWNE bylo twoje stwierdzenie o anorektycznych chlopobabach. Czy wobec tego
                uwazasz sie za osobe ZAKOMPLEKSIONA? chyba nie. i ja cie rowniez za taka nie
                uwazam.

ciekawe jakbys zareagowala na stwierdzenie: "Hej szczuple laski! ubierajcie
                miniowy i bluzki na ramiaczkach! niech nam zazdroszcza cycate grubasy!".

milo??? chyba nie??

a na zakonczenie nie bede owijac w bawelne, ze znam cie osobiscie:))) i Ty mnie
                oczywiscie tez, wiec Twoje zmagania z waga nie sa mi obce.

Pozdrawiam i podkreslam, ze nie mialam zamiaru sie klocic.
                • setorika Re: setorika reply 30.03.04, 12:19
                  normalnie zwaliło mnie z nóg!z cellulitem, :))), aha i cycki mi zafalowały, aha
                  juz prawie D bo to 4 miesiąć stanu błogosławionego!
                  Aha, niech chude laski zakładaja miniówy, miło popatrzecz na szczupłe nogi i
                  zgrabne uda! Serio i miło. Zakompleksiona było do Ciebie, absolutnie nie do
                  mnie, ale to sie nazywa "czytanie ze zrozumieniem", a u koleżanki to chyba z
                  tym kiepsko...sądząc po naszej polemice.
                  • ethereyes Re: setorika reply 30.03.04, 17:38
                    A kto ci powiedzial, ze ja jestem CHUDA, o MALYM biuscie i zakompleksiona???

Haha:)) Rozbawilas mnie:))

Nazwijmy, ze boli mnie "niesprawiedliwosc" spoleczna. Dlatego zareagowalam na
                    Twoj post.

D nosze bez ciazy. Widac, ze zaczyna ci brakowac argumentow skoro zaczynasz
                    mnie obrazac. No ale czego mozna sie spodziewac po absolwentce prowincjonalnego
                    LO we Lwowku Slaskim.

• setorika Re: setorika reply 31.03.04, 15:31
                      "ja zawsze wszystko dokladnie czytam:) juz tak mam. i rzuca mi sie w oczy
                      niekonsekwencja (zboczenie zawodowe)"

......ale nie ze zrozumieniem, co konsekwentnie wynika z poprzednich postów.
                      Nic nie mówiłam jaka jesteś, bo skad mogę wiedzieć.
                      Uważam polemikę za skończoną.
                      • ethereyes Re: setorika reply 31.03.04, 17:32
                        setorika napisała:

> "ja zawsze wszystko dokladnie czytam:) juz tak mam. i rzuca mi sie w oczy
                        > niekonsekwencja (zboczenie zawodowe)"
                        >
                        > ......ale nie ze zrozumieniem, co konsekwentnie wynika z poprzednich postów.
                        > Nic nie mówiłam jaka jesteś, bo skad mogę wiedzieć.

To Ty nie rozumiesz moich przeslanek. Nic o mnie nie wiesz (przynajmniej tu na
                        forum)a juz wyciagasz wnioski i posuwasz sie do daleko idacej psychoanalizy
                        jakobym miala kompleksy.

> Uważam polemikę za skończoną.

Tez chcialam to zaproponowac, bo odchodzimy od tematu.

A na cellulit polecam masaze, oklady z blota i zawijanie w folie. Nie zejdzie,
                        ale zmniejszy sie widocznie. Zapomnij o kremach i tym podobnych wynalazkach.
                        Nie wiem czy w Görlitz jest Douglas, ale wlasnie tam mozna dostac bloto z Morza
                        Martwego w torebkach do jednorazowego uzytku. Koszt- 1 Euro. Naprawde polecam i
                        mowie bye bye:))))

ps. Szczere gratulacje z powodu ciazy:)))

• setorika Re: setorika reply 31.03.04, 19:14
                          szczerze? wątpię...
                          • ethereyes Re: setorika reply 31.03.04, 19:30
                            szczerze, ze szczerzej byc nie moze!!:))

i zycze Ci chlopczyka, bo tak sobie mysle, ze chcialabys miec:))))
                            • Gość: martiene Re: setorika reply IP: *.icpnet.pl 04.04.04, 16:41
                              sweet as ether eyes I'm blind to them...
    • colleen_1 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 19.03.04, 16:33
      Kiedys jak tylko sie zorientowalam ze mam cellulit (wczesniej bylam
      nieuswiadomiona) kupilam sobie Lancome. Efektow nie pamietam ale chyba nie byly
      zachwycajace. Mialam poza tym zel na rozstepy Decleora. Rozstepy byly troche
      mniej widoczne. To chyba jedyne 2 kosmetyki z wyzszej polki ktore mialam (nie
      liczac perfum).

Pozniej uzywalam miedzy innymi Bielendy, AA, Yves Rocher, Norela, Ziaji, Avonu,
      mialam tez spore probki Vichy.

Z tych wszystkich produktow zdecydowanie najlepszy byl Norel. Nie dosc ze skora
      na udach byla gladsza, bardziej nawilzona i milsza w dotyku to mam wrazenie ze
      tez splycil mi rozstepy. Widac je o wiele mniej. Jesli chodzi o stosowanie o
      jest koszmarny - strasznie tlusty, ma ochydny zapach i trzeba go dlugo
      wsmarowywac. W tej chwili nie mam zadnego kosmetyku na cellulit ale jak bede
      jakis kupowac to kupie Norel mimo wymienionych wad.
      • ama5 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 19.03.04, 18:17
        no, ja wlasnie tez kupilam Norel i ciesze sie ze mnie uprzedzilas o wadach, bo
        pewnie bym sie niezle wkurzyla, bo super tani to on nie byl. dzieki!
        co do skutecznosci to chyba najlepiej zaufac uczestniczkom forum, ktore
        wyprobowaly wszystko na wlasnej skorze (doslownie!). tu tez czasem podszywaja
        sie jakies firmy ale po przeczytaniu kilku postow z ich udzialem latwo sie
        zorientowac ...
        • colleen_1 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 19.03.04, 18:44
          Ja sie prawie zmuszalam do smarowania tym kremem i cieszylam sie jak mi sie
          skonczyl. Docenilam go dopiero pozniej. W porownaniu z innymi jest super.
          Takich efektow nie mialam po zadnym innym.

A przy okazji pytanko. Czy ktoras z was stosowala balsam ujedrniajaco brazujacy
          Lirene? Jak z jego wlasciwosciami brazujacymi a jak z ujedrniajacymi?
          Mam balsam nawilzajacy z tej serii i go uwielbiam wiec pomyslalam ze moze ten
          tez bedzie ok.
          • ama5 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 20.03.04, 18:08
            colleen, sluchaj, rewelacja, norel NIE SMIERDZI. ja kupilam jakis zeolowy nowy
            z retinolem i moze nie jest to zapach chanel, ale jest normalny, tzn.
            przyjemny! A w dodatku jest REWELACYJNY, moze to brdzmi niedorzecznie ale ja
            widze roznice juz po jednym zastosowaniu! bomba! no oczywiscie nie sam krem,
            byl i prysznic zimny i cwiczonka i troche diety, i powiem Wam ze to dziala!
            wczesniej z innymi kremami nie widzialam tak szybkiego efektu, jestem
            zachwycona. no i naturalnie polecam. pozdrowienia
            • Gość: charlotte tylko Ginko w żelu!!!! IP: *.in.lublin.pl / 62.233.188.* 20.03.04, 18:15
              Rewelacja- Ginko Bilboa z 7%wyciągiem z ziół, z imbirem i kofeiną, po natarciu
              aż parzy w nocy tak rozgrzewa- nie znam lepszego i faktycznie działa:)Polecam
              • Gość: patkag Re: tylko Ginko w żelu!!!! IP: 81.15.189.* 20.03.04, 22:41
                a jakiej firmy??
              • k.j Re: tylko Ginko w żelu!!!! 23.03.04, 12:13
                i w jakiej cenie?
            • Gość: patkag Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: 81.15.189.* 20.03.04, 22:29
              o ktorym produkcie Norel mowisz? bo wiem ze jest ich kilka...ktory polecasz??

Pozdrawiam

Patrycja
              • ama5 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 21.03.04, 12:05
                Gość portalu: patkag napisał(a):

> o ktorym produkcie Norel mowisz? bo wiem ze jest ich kilka...ktory polecasz??
                >
                > Pozdrawiam
                >
                > Patrycja

polecam ten z retinolem, retinol contra cellulit bodajze sie nazywa.
          • Gość: patkag Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: 81.15.189.* 20.03.04, 22:33
            jej a ktory dokladnie produkt Lirene ma te wlasciwosci brazujace przy okazji?

brzmi ciekawie.

Patka
            • Gość: primcia Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.03.04, 12:16
              Balsam brazujaco-ujedrniajacy Lirene.
        • Gość: Małgosia Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.4web.pl 23.03.04, 21:30
          a dla mnie norel jeśli chodzi o konsystencję i zapach jest super nie mam do
          niego żadnych uwag efektów stosowania jeszcze nie widzę bo to dopiero 2 tydz
          ale jest to chyba najlepszy preparat jaki do tej pory stosowałam
    • Gość: barbra REGULARNE WIZYTY U MASAŻYSTY IP: *.t-systems.com.pl 22.03.04, 12:05
      nigdy nie stosowalam zadnych kremow natomiast zaczelam chcodzic na masaze i
      efektky sa niepodwazalne!
      • kategap Re: REGULARNE WIZYTY U MASAŻYSTY 19.04.04, 14:47
        A powiedz jezeli jesteś z Warszawy gdzie chodziłaś na masaże i ile Cie ta
        przyjemnosc kosztowała??
    • Gość: kasia Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: 217.153.60.* 22.03.04, 17:08
      w domu mam oliwke i zel ziaji,ale jakos sie nie przykladam do smarowania i
      skorka oczywiscie nie znika.gdzies na polce lezy tez preparat avonu-bardzo
      fajnie pachnie,ale jeszcze go nie stosowalam.pamietam jednak jak chodzilam na
      silownie,to od razu bylo duzo lepiej,a najlepiej moj tylek wygladal po 2tyg
      plywania.to byly czasy...pozdr
    • klaryska sol morska 23.03.04, 14:47
      masaz sciereczka z grudkami soli..boli i rani skore a jak woda sie dostaje jest
      naprawde niemilo. Ale zaden krem nie dal mi takiego efektu.
      • setorika Re: sol morska 23.03.04, 14:53
        no ja próbowałam, ale pękaja mi naczynka :(, za mocny, takie same efekty po
        zielonym Lorealu
        • ivvcia Re: sol morska 24.03.04, 22:55
          ojj tak loreal tez mi zalatwil naczynka. teraz sie maziam dovem i tre szorstka
          gabka. plus zimne natryski. przez tego loreala boje sie mocnych preparatow z
          kofeina, a dove chyba jej nie ma.
          • setorika Re: sol morska 30.03.04, 12:21
            ivvcia napisała:

>przez tego loreala boje sie mocnych preparatow z
            > kofeina, a dove chyba jej nie ma.

chyba nie, bo na razie nic mi nie pęka, a smaruje sie prawie 4 tygodnie.
    • Gość: kruszyna Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.k.mcnet.pl 29.03.04, 10:22
      Moim zdaniem najskuteczniejszy jest GUAM - czyli jak pewnie wiecie błoto m.in.
      z alg morskich. Skóra już po pierwszym użyciu jest milsza w dotyku,a po serii
      zabiegów (ok 10) widać efekty. Niestety zabieg u kosmetyczki jest dosć drogi-
      coś około 70pln-ale ja np. robiłam sobie sama to w domu, a sam guam jest do
      kupienia i znacznie taniej to wychodzi. Jedyną niewygodą jest to,że trzeba
      owinać się folią spożywczą, opatulić kocem i w tym stanie siedzieć przez około
      godzinę. Ale ja jak najbardziej polecam :-)
    • roberti.ori Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 29.03.04, 10:29
      żel z alg oriflame i żel na cellulitis oriflame w połączeniu dawaj efekty w
      ciągu tygodnia
    • Gość: laura Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.4web.pl 29.03.04, 10:32
      powiedzcie mi kiedy norell przyniesie jakies efekty?
      dlaczego moje rozstępy wydają się być bardziej białe zamiast znikać?
      • Gość: justa Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 10:41
        laura, bo rozstępy nie znikają. nie oczekuj więc tego po kremie. rozstępy moją
        siętylko rozjaśnić, wybielić (z czasem) i spłycić, choć nawet to drugie trudno
        osiągnąć. po kremach nie spodziewaj się wiele, na spłycenie rozstępów jest
        wiele drogich zabiegów, np. mikrodermabrazja itp.
    • janis4 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 29.03.04, 14:27
      A ja nie wierzę w żadne specyfiki. Miałam cellulit i to dość spory-było widać
      nawet bes ściskania i zniknął bez stosowania żadnych kremów, żeli ani nawet
      masaży. Wszystko pochodzi od wewnątrz. Co podziałało: zmiana diety, zmiana
      środków anty i dosyć regularne ćwiczenia. Efekt 10 kilo mniej i brak
      cellulitu :).
      • Gość: Misia SERUM LIRENE ERIS IP: *.torun.dialup.inetia.pl 29.03.04, 16:17
        SERUM - pomarańczowa tuba za 27 zł w Drogerii NATURA - do niedawna byłam wierna
        pomarańczowej ZIAJI ale teraz tylko ERIS - boski grapefruitowo-mandarynkowy
        zapach - mniam - uda i tyłeczek gładkie jak przed 15 laty ( eee mam juz
        30!!!!!) czy celluit się zmniejszył - nie zauwazyłam ;))))Ale warto było - (
        idostałam płyn do mycia szyb gratis; ))))))))
        • Gość: babae Re: SERUM LIRENE ERIS IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 30.03.04, 14:20
          nie rozumiem dlaczego nie traktujemy cellulitu jako czegos normalnego skoro
          ponad 90% kobiet go ma w wiekszym lub mniejszym stopniu kiedys nie bylo takiej
          nagonki a teraz kurcze wstyd wielki bo jak ja sie pokaze na plazy jak mam
          cellulit nie twierdze ze jest on super ale...
      • Gość: aś Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 30.03.04, 14:20
        zgadzam się w 100%!!! Najbardziej śmieszą mnie opinie typu: tak, ten krem
        zadziała od razu, oczywiście pod warunkiem że zaczniesz ćwiczyć i zdrowo się
        odżywiać... Nie wiem, kto w to wierzy.
        Rower, basen, długi spacer - to jest najlepszy i jedyny środek antycellulitowy!
        Kremy to bzdura, naciąganie klientów.
      • ama5 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 05.04.04, 21:48
        janis4 napisała:

> A ja nie wierzę w żadne specyfiki. Miałam cellulit i to dość spory-było widać
        > nawet bes ściskania i zniknął bez stosowania żadnych kremów, żeli ani nawet
        > masaży. Wszystko pochodzi od wewnątrz. Co podziałało: zmiana diety, zmiana
        > środków anty i dosyć regularne ćwiczenia. Efekt 10 kilo mniej i brak
        > cellulitu :).

A jakie mialas anty i na jakie zmienilas? ja tez podejrzewam swoje o scisla
        wspolprace z cellulite ...
      • ama5 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 05.04.04, 21:48
        janis4 napisała:

> A ja nie wierzę w żadne specyfiki. Miałam cellulit i to dość spory-było widać
        > nawet bes ściskania i zniknął bez stosowania żadnych kremów, żeli ani nawet
        > masaży. Wszystko pochodzi od wewnątrz. Co podziałało: zmiana diety, zmiana
        > środków anty i dosyć regularne ćwiczenia. Efekt 10 kilo mniej i brak
        > cellulitu :).

A jakie mialas anty i na jakie zmienilas? ja tez podejrzewam swoje o scisla
        wspolprace z cellulite ...
        • janis4 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 06.04.04, 08:21
          ama5 napisała:

> janis4 napisała:
          >
          > > A ja nie wierzę w żadne specyfiki. Miałam cellulit i to dość spory-było wi
          > dać
          > > nawet bes ściskania i zniknął bez stosowania żadnych kremów, żeli ani nawe
          > t
          > > masaży. Wszystko pochodzi od wewnątrz. Co podziałało: zmiana diety, zmiana
          >
          > > środków anty i dosyć regularne ćwiczenia. Efekt 10 kilo mniej i brak
          > > cellulitu :).
          >
          > A jakie mialas anty i na jakie zmienilas? ja tez podejrzewam swoje o scisla
          > wspolprace z cellulite ...

Depo-Provera na Cerazette. Pozdr
    • setorika Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 31.03.04, 15:33
      Celem obrony tzw. "niesprawiedliwości społecznej" przepraszam wszystkie
      forumowiczki oraz admina forum za uprawianie prywaty w powyższym wątku i rażące
      łamanie netetykiety.
      Pozdrawiam wszystkie panie, idzie wiosna, musi byc lepiej :))))
    • Gość: K. Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis IP: *.mtvk.pl 19.04.04, 15:09
      Juz to chyba w ktoryms watku pisalam... Ale powtorze tutaj :) Od 2-3 tygodni
      uzywam kosmetykow antycellulit. z serii Lirene Erisu: peelingu (gruboziarnisry,
      super pachnie, fajnie masuje), zelu-kremu na dzien i serum na noc. Jestem
      bardzo zadowolona, to chyba najlepsze tego rodzaju kosmetyki sposord tych,
      ktorych dotad uzywalam (a byly ich dziesiatki...). Przede wszystkim cudownie
      sie ich uzywa, pachna grejfrutem (nawet moj narzeczony zachwyca sie
      zapachem ;)), wszystko idealnie sie wchlania, nie brudzi ubran. Efekty: skora
      wygladzona, odrobine ujedrniona, bardziej napieta. Wlasnie kupilam kolejne
      opakowania + zel pod prysznic. Aha, cena jest bardzo przystepna- od 9 do 29zl.
      • ama5 Re: top lista kosmetykow zwalczajacych cellulitis 19.04.04, 21:31
        rzyeczywiscie pachnie slicznie, mam zel pod prysznic, reszty jeszcze nie
        testowalam. jestem zadowolona z norela i AA (zakupionych po konsultacjach na
        forum) a niezadowolona z loreala na noc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka