Dodaj do ulubionych

Mój pierwszy zapach

10.04.13, 23:06
Jaki był Wasz pierwszy zapach?
Ja bardzo długo używałem raczej dezodorantów niż wód. Ale moje pierwsze szczęście to Chanel Platinum Egoiste. Dziś gdy go wącham, zalatuje mi chemią i w zyciu nie użyłbym go na miasto. Nos się rozwinął, ale sentyment pozostał.
Podobne nuty, tylko mniej chemiczne, odnajduję dziś m.in w niektórych zapachach Serge Lutens. Ale wiadomo, że to zupełnie nie to samo. (I może to dobrze;)).
Obserwuj wątek
    • nadinee3 Hermes 24 Faubourg 11.04.13, 23:30
      Moim pierwszym zapachem był Hermes 24 Faubourg. Dostałam go w prezencie od mojej chrzestnej. Wtedy byłam nim zachwycona! Piękny flakon (który mam do tej pory zresztą- ale pusty) miał przypominać chustę Hermes, której ciotka mi nie kupiła ;)
      Zapach bardzo wytworny i elegancki lecz na tamte czasy! Obecnie gdy go wąchałam byłam w szoku, że kiedyś mogłam tak pachnieć! Teraz jest dla mnie za ciężki i za sztuczny.
      No ale takie były moje początki! ;)
      • viivii Re: Tubereuse 2 Virginale - Histoires de Parfums 08.05.13, 20:31
        Perfumami niszowymi zajmuje się tak na prawdę od niedawna. Do tej pory poznaję ich tajemniczy i magnetyczny świat. Jednak pierwszym zapachem który podbił moje serce była dziewicza Tuberoza ;) Mój znajomy przyszedł właśnie do mnie z tą próbką i dał mi powąchać. Zapach był tak piękny, że tuż po jego wyjściu zadzwoniłam specjalnie do niego żeby zapytać się o dokładną nazwę! :)
        Do tej pory jest to mój ulubieniec :)
        • kasiakatarzyna7 Re: Tubereuse 2 Virginale - Histoires de Parfums 29.07.13, 09:50
          moim pierwszym zapachem, nie licząc wód toaletowych i mgiełek... był Calvin Klein in2U, moja koleżanka go używała. Powąchałam i od razu się w nim zakochałam. Musiałam go mieć, bez względu na cenę, a jak się okazało nie była aż taka wysoka jak się spodziewałam :)
    • lonely.stoner Re: Mój pierwszy zapach 30.07.13, 21:00
      u mnie Noa Cacharel- ale nie wiem czy to byla woda toaletowa czy perfumowana? Pamietam tez ze zawsze w domu stala miniatura Shalimar - wachalam ja jako dziecko i sie zastanawialam co ludzie widza w tych drogich perfumach, wiedzialam wtedy tylko tyle ze to jakies drogie i eksluzywne perfumy - to byl taki ciezki zapach ktorego nie wyobrazalam sobie na kims. Do dzis zreszta tego zapachu po prostu nie rozumiem.
    • aniapogo100 Re: Mój pierwszy zapach 04.06.14, 16:36
      mój pierwszy zapach to Night Musk Avonu :-) Używałam go latami. Teraz wolę nieco lżejsze zapachy i na sobie i na facetach. Bardzo lubie Boss In Motion fragranto.pl/p/1525/1115/hugo-boss-in-motion-woda-toaletowa-90-ml-perfumy-meskie.html albo Dior Homme fragranto.pl/p/1525/1338/christian-dior-homme-woda-toaletowa-100-ml-tester-perfumy-meskie.html. Są naprawde cool. I reklamują je fajni faceci :-)
    • julakobacka Re: Mój pierwszy zapach 11.07.14, 14:32
      Coś z avonu:) nawet nie pamiętam. Miały delikatny, kwiatowy zapach i fioletowy flakon
    • ania250317 Re: Mój pierwszy zapach 11.10.17, 10:26
      U mnie był to Versace - Bright Crystal, dostałam od mamy i zostałam przy nim :) Czasami używam innym m.in.: Lancome - La Vie est Belle czy D&G - Light Blue, ale Versace zawsze jest na półce. Kupuję od dawna perfumy z rozlewni Goia na goia.pl bo obecnie do ich stacjonarnych stoisk nie po drodze i jestem bardzo zadowolona. Dbają o jakość i perfumy są na prawdę dobre.
    • isabellaswan154 Re: Mój pierwszy zapach 18.10.17, 18:50
      Też nie pamiętam. Chyba Britney Spears.
    • ann_a22 Re: Mój pierwszy zapach 31.10.17, 11:11
      Moim pierwszym zapachem był Calvin Klein - Euphoria, który dostałam na urodziny od mamy. Do dziś często do niego wracam, bo jest śliczny. Obecnie w perfumy zaopatruję się z rozlewni Goia, ponieważ nie lubię przepłacać a ta rozlewnia ma dobrej jakości perfumy w dobrej cenie. Na goia.pl jest duży wybór zapachów, więc z pewnością każdy coś dla siebie znajdzie :)
    • sani94 Re: Mój pierwszy zapach 26.10.19, 21:31
      Mój pierwszy perfum to chyba się nazywał Marco Polo :) Miałam go lata temu i już chyba nawet go nie produkują bo kiedyś szukałam ;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka