Dodaj do ulubionych

Jestem zalamana....

21.01.11, 11:30
Wlasnie dowiedzialam sie od sprzedawcy, ze Dermika po przejeciu przez Cederroth AB zmienia sortyment i moj ukochany kremik, ktory NAPRAWDE dziala znika z rynku!!! Jestem zalamana i zniesmaczona...Kto podejmuje w firmach decyzje o likwidowaniu kosmetykow , ktore sie sprawdzaja???
Wystarczyloby zajrzec tutaj , czy na Wizaz, by dowiedziec sie co klienci naprawde lubia..

Rozoczynam polowanie na dostepne jeszcze w sklepach resztki..
Obserwuj wątek
    • alanis11 Re: Jestem zalamana.... 21.01.11, 12:21
      Oj chyba każda z nas zna ten ból.
      Ja też doznawałam takich rozczarowań wiele razy ,trafiłam na kosmetyk idealny a tu nagle dupa.
      Ostatnio to juz jedna z firm przeszła samą siebie ...
      Biotherm ma linie Biosource dla cer suchych. W jej skład wchodził do niedawna tonik bezalkoholowy o rewelacyjnym pięlegnacyjnym działaniu , nigdy moja skora nie reagowała tak dobrze na zaden kosmetyk i proszę owa firma wypusciła własnie rzekomo ulepszoną wersje tego specyfiku , butelka ta sama ,na etykiecie wciąż wyrazne info ze preparat bez alkoholu w składzie , pojemnosc , cena itd Niestety ulepszona wersja to jest dodatek alkoholu do produktu bezalkoholowego ;-) Porównałam etykiety i krew mnie zalała , tonik przestal byc delikatny , podraznia moja cere i juz nie moge go używać :-/
      Pozostaje mi szukac na ebay jakis starych wersji ale za chwile pewnie to wszystko co dostepne w necie bedzie juz przeterminowane :-(
      Dla mnie nie pojete jak mozna pisac na butelce że kosmetyk bezalkoholowy a kilka centymetrów niżej w skladzie na 3 miejscu alcohol denat. :-/
    • lovecosmetics Re: Jestem zalamana.... 21.01.11, 12:22
      A który tak Ci podpasował;)??? Ja w ogóle myslę, że oni bardziej będą promowac Sorayę, a z Dermiki zrobic markę a la polskie Estee Lauder:) No może troche taniej;) Ale genralnie Soraya niższa i średnia, a Dermika - wysoka półka.
      • stokrotka111 Re: Jestem zalamana.... 21.01.11, 14:12
        Polubilam INDIVIDUELLE Esencje de Luxe...:-(
        Nie bede sie rozpisywac o jej cudownych wlasciwosciach- wystarczy zajrzec na Wizaz:-)
        Probowalam roznych kremow z roznych polek i do tej pory to jedyny, ktoremu jestem wierna ,
        bo sprawdzil sie na 100% .
        Przekopalam wlasnie internet i stwierdzilam, ze cos w tym jest, bo juz zniknal w wielu sklepach.
        Ciekawa jestem, czy Dermika wypusci cos podobnego na rynek, ale nie mam wielkiej ochoty do oporu probowac nowosci, az znowu znajde cos podobnego:-(
        Nie rozumiem wlasnie polityki firm i systemu , ktory rostrzyga o tym ktore produkty pozostana, a ktore zostana wycofane. I dlaczego modyfikowane sa produkty , ktore funkcjonuja...
        Zepsuli mi humor :-(
        Na dodatek znalazlam pekniecia w obu podeszwach moich ukochanych zimowych butkow:-((
        Mam nadzieje, ze przynajmniej ta firma nie zamierza robic rewolucji i zmieniac asortymentu...
        ---
        Ala
        • blondynka_online Re: Jestem zalamana.... 21.01.11, 16:34
          Ja zamówiłam Individuelle w zeszłym tygodniu - skuszona opiniami wizażanek - i przed chwilą właśnie przysłali mi info, że produkt niedostępny :( Psia mać!
          • stokrotka111 do blondynki 21.01.11, 17:19
            Ja znalazlam jeszcze dwie sztuki i zamowilam, mam nadzieje , ze dojda.
            Bede dzwonic do sklepu w poniedzialek , bo narobilas mi strachu...
            • blondynka_online Re: do blondynki 21.01.11, 19:31
              Stokrotka, to daj znaka, czy doszły!
    • bukati Re: Jestem zalamana.... 21.01.11, 16:22
      Mnie też tak załatwili ze szminką miss sporty. Wreszcie miałam ukochaną, za 6 zeta :) szmineczkę o lekko rózowo-fioloetowym kolorze, która nawilżała, nie zostawiała mega intensywnego koloru (bo nie lubię), po czym cała seria zniknęła ze stojaków. Nawet nie zdązyłam kupić sobie na zapas :(
    • hankaanka11 Re: Jestem zalamana.... 21.01.11, 16:42
      Dla mnie Dermika w ostatnich latach była rozczarowaniem, próbowałam kilku kremów i żaden nie był wart swojej ceny.
      Tego, o którym piszesz, nie znam, ale wrzuciłam w wyszukiwarkę i.....
      firma, która pisze o "inteligentnych molekułach młodości" w swoim produkcie nigdy nie będzie dla mnie wiarygodna :)
      • stokrotka111 Re: Jestem zalamana.... 21.01.11, 17:14
        Nie szukalam na opor Dermiki, tylko czegos dobrego i sugerowalam sie opiniami na Wizazu, bo cos przez wiele babek sprawdzone musi byc dobre, no i trafilam w dziesiatke.
        Nie sugerowalam sie opisem producenta, bo na polskich kremach to znacznie wiecej obietnic o cudownych dzialaniach jak na zagranicznych.
        Ale krem dziala i kropka. I jakos nie moge sobie wyobrazic, ze znajde innego odpowiednika:-(
        Testuje wlasnie inny, ale do Individuelle sie nie umywa...
        • nexstartelescope Re: Jestem zalamana.... 21.01.11, 17:23
          Jeśli coś się kiepsko sprzedaje, to producent wycofuje to z rynku, smutne, ale prawdziwe. Co z tego, że dla jakiejś części klientek dany produkt jest idealny, widocznie jest ich za mało, żeby opłacało się go sprzedawać. To samo miałam kiedys z podkładem "stay matte" rimmela, schrzanili go kompletnie, pisząc jeszcze na opakowaniu "ulepszona formuła" i chyba liczyli, ze bedzie się lepiej sprzedawał. Wątpię, żeby ta "odmiana" wyszła im na dobre, bo z lekkiego, matującego podkładu, stay matte zmienił się w gumowatą mazię świecącą się na twarzy jak smalec :/
          • ulagra63 Re: Jestem zalamana.... 21.01.11, 19:23
            Dermika Individuelle - Esencja De Lux ma tak zróżnicowaną cenę, że to aż dziwne: kupowałam za 99 zł, 112zł, a ostatnio na Merlinie widziałam za 248zł, w stacjonarnym sklepie za 167 zł Czy taka różnica w cenach jest uzasadniona? Kosmetyk Dermiki za tak wygórowaną cenę nie zachęca do kupna, choć muszę przyznać, że tan akurat był świetny i wart ceny, ale nie 248 zł :)
            • marzeka1 Re: Jestem zalamana.... 21.01.11, 21:56
              Miałam kilka kremów Dermiki i każdy był rozczarowaniem, za to kilka powaliło mnie ohydnym zapachem.
              • jarka63 Re: Jestem zalamana.... 21.01.11, 22:00
                A ja jestem fanką Dermiki od bardzo dawna. Ostatnio zachwyca mnie skutecznością seria Gold 24K.
            • hermina5 Re: Jestem zalamana.... 22.01.11, 09:56
              Z kremami Dermiki zawsze miałam kiepskie doswiadczenia - przede wszystkim potwornie podrazniały oczy , chocby nie wiem co. Lubię ich dwie maseczki saszetkowe, ale je też trzeba nakładac i zmywac tak, zeby nie dostąło siebroń Boże cośw okolice oczu.

Zainteresował mnie ten krem, skoro ma takie dobre recenzje, ale sorry, jesli to kosztuje 200 zł i jest to DERMIKA, to nie stać mnie na takie eksperymenty. Zbyt kiepskie mniemanie mam o firmie jako o cąłosci.
              • jarka63 Re: Jestem zalamana.... 22.01.11, 10:58
                Ha ha, jak to nie można uogólniać - Dermikę polubiłam najpierw właśnie za kremy pod oczy, które jako jedyne nie uczulały mnie nic a nic.
                • stellapolacca Re: Jestem zalamana.... 22.01.11, 13:41
                  tak samo jak casting zlikwidował mój ukochany kolor do włosów, miodowy blond .... do tej pory się pytam dlaczego?
                  • stokrotka111 do blondynki 24.01.11, 14:17
                    Podobnie jak u ciebie dostalam wlasnie info, ze nie ma:-(
                    Szukam dalej, moze cos upoluje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka