Dodaj do ulubionych

depilacja laserem

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.02.02, 12:26
bardzo prosze o wasze opinie i doswiadczenia zwiazane a depilacja laserem. jak
jest ze skutecznoscia? i ile razy trzeba te zabiegi powtarzac? jakie koszty?
mam okropne problemy z zapaleniem mieszkow wlosowych przy innych sposobach
pozbywania sie wlosow i moje marzenie to trwala depilacja, ale trudno mi
uwierzyc ze to mozliwe.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaska Re: depilacja laserem IP: *.14.wu-wien.teleweb.at 23.02.02, 13:01
      Czesc, niewiem o jaka czesc ciala Ci chodzi, ja mam dosc golenia nog i chce te
      wloski usunac. Chodze teraz na probki by dowiedziec sie ile zabiegow jest mi
      potrzebne poniewaz nie jest to taka tania sprawa. Niewiem jak w Polsce, ale tu
      kosztuje jeden zabieg 360 euro (nogi od kostki do kolan), mniej wiecej
      potrzebne jest od 5 zabiegow w zwyz, zalezy jak mocne owlosienie. Powtarzac
      trzeba co 4-6 tygodni. Owlosienie ma zniknac na stale.
      Pozdrowienia, Kaska
      • Gość: laura Re: depilacja laserem IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.02.02, 17:53
        dzieki za informacje, otoz slyszalam ze wystarcza 3 zabiegi - od pieciu wzwyz to
        jednak troszke co innego. tez chce zaczac od lydek i w takim razie sprobuje
        dowiedziec sie czy mozna zrobic takie probki. czy moze ktoras z was ma to juz za
        soba i moze cos powiedziec o tym czy rzeczywiscie owlosienie znika na stale?
        pozdrawiam, Laura
        • Gość: Marta Re: depilacja laserem IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 25.02.02, 20:40
          Byłam parę miesięcy temu na konsultacji w "Lasermedzie" u dermatolog Beaty
          Prandeckiej i co się dowiedziałam: otóż owłosienie absolutnie nie znika na
          stałe.Włoski odrastają co prawda wolniej i są słabsze ale odrastają.Ilość
          seansów zależy od ilości i grubości owłosienia.Jak jest słabe i delikatne laser
          w ogóle tego nie chwyci.Aha i skóra absolutnie nie może być opalona bo może
          nastąpić poparzenie.Ja zrezygnowałam z tego zabiegu,bo skoro włoski odrastają-
          to po co przepłacać.Tak więc jeżeli w jakimś gabinecie mówią wam że laser usuwa
          na stałe-to jest po prostu nieuczciwy i chce wyciągnąć pieniądze.
      • Gość: ida Re: depilacja laserem IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 21:30
        Sluchajcie przeczyałam wszystkie wasze sądy na temat depilacji i proszę o
        więcej, a ciebie Kasiu o słówko na temat kraju, w którym dokunujesz tej
        depilacji i czy tam też cię ostrzegano, że ta depilacja nie jest skuteczna.Boże
        czy to możliwe, żeby jednak włosy odrastały po jakimś czasie? Dlaczego mówią mi
        w zakładach w Poznaniu, że depilacja jest skuteczna min. w 80 %, czy kłamią?
        • Gość: daggy Re: depilacja laserem IP: 192.168.0.* 05.04.02, 12:19
          Niestety gabinetach kosmetyczki nie mówią prawdy. Ja zrobiłam jeden zabieg w
          salonie Afrodyta w Wawie (podbródek, kosztowało 300 zł). Zrezygnowałam po
          przeczytaniu wypowiedzi dermatologów w kilku gazetach - włosy nie znikają na
          zawsze, w dodatku na pewno nie pozbędę się wszystkich. Poza tym, moje włosy
          były zbyt jasne (na laser najlepiej reagują włosy ciemne, niezależnie od tego,
          co mówią panie w salonie). Po jednym zabiegu miało zniknąć ok. 15- 20 proc.
          włosków, ale nie zauważyłam żadnej różnicy.
          • Gość: klara Re: depilacja laserem IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.04.02, 16:30
            Problem w depilacji laserem jest taki, że likwiduje on tylko włoski wyrośnięte
            i odpowiednio ciemne. Nikt nie jest w stanie zagwarantować, że usunął wszystkie
            włoski. Pojawiają się nowe cebulki włosowe i włosy. I zabieg laserem trzeba
            powtarzać. I tak w kółko. Coprawda jest ich mniej , ale efektu idealnej skóry
            się nie osiągnie!
          • Gość: agi Re: depilacja laserem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 19:51
            Też byłam w Afrodycie dwa razy w zeszłym roku , w styczniu i w kwietniu .
            Później było lato a później brakforsy , teraz się zastanawiam czy pójść trzeci
            raz . Mam efekt ; mniej włosów mi odrasta ale ponoć niestety po paru latach
            może być nawrót wzrostu a szczególnie jeśli są jakieś wachania hormonalne .
            Nie wiem czy to ,że odrasta mi mniej włosów to jest związane z ich cyklem
            wzrostu [9 miesięcy] czy z laserem.
    • Gość: lee Re: depilacja laserem IP: *.e-point.pl 08.04.02, 11:54
      Zdecydowalam sie na depilacje laserowa bikini. Cena zalezy od gabinetu
      i "powierzchni" depilowanej. Najpierw zrobilam wywiad telefoniczny: ceny za
      zabieg wahaly sie od 250 - 450 zl. Ja wybralam jeden z gabinetow, ktory
      reklamuje sie w "wysokich obcasach" .
      Za zabieg zaplacilam 330 zl (w tym konsultacja z pania dermatolog przed
      zabiegiem). Zostalam poinformowana, ze 4-5 zabiegow to raczej minimum.
      Zabieg nie jest calkowicie bezbolesny, jak niektorzy informuja. Czasami uklucia
      sa przeszywajace. Nie wolno sie opalac przed i po zabiegu, po zabiegu nie mozna
      stosowac na miejsca depilowane preparatow z kwasami owocowymi.
      Po pierwszym zabiegu na razie nie widze spektakularnych efektow - ale zamierzam
      wytrwac do konca serii. Zabiegi powtarza sie co 6-8 tygodni.
      Aha, mimo ze mam wrazliwa skore i tendencje do wrastania wloskow i zapalenia
      mieszka, to nic zlego po zabiegu sie nie dzialo. Ale zapalenie mieszka sie
      ponoc zdarza i nie jest to nic strasznego- bierze sie antybiotk i tyle. O ile
      nadal bedzie zainteresowanie tym watkiem, moge opisywac wrazenia po kolejnych
      zabiegach - nastepny za jakies 5 tygodni :)
      • Gość: dyzurna Re: depilacja laserem IP: *.bj.uj.edu.pl 16.04.02, 14:21
        hej dziewczyny ,fajnie ze piszecie na ten temat jest on dla mnie szalenie
        wazny,mam nadmierne owosienie na twarzy i to mnie przeraza.rowniez zamierzam
        sie poddac laserowej depilacji ale boje sie przebarwien na twarzy glownie
        bialych plam.za 3 tygodnie mam isc na 1 zabieg,jesli ktoras z was ma podobny
        problem,i na twarzy juz usowala prosze niech napisze razem bedziemy sie
        wspierac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka