katka.c 13.02.05, 22:39 Witajcie!! Jak do tej pory nie miałam zbyt dużego doświadczenia z kosmetykami oriflame dlatego proszę może mi pomożecie stwórzcie listę waszym zdaniem najleprzych kosmetyków Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roberti.ori Re: Wasze Hity-pomoc!!!!!!!!!! 15.02.05, 22:33 na pewno umiesciłbym na tej liście krem tender care seria royal velvet fluid giordani Odpowiedz Link
leenay Re: Wasze Hity-pomoc!!!!!!!!!! 19.02.05, 19:50 *GIORDANI GOLD-całość :) *podwójne cienie CBO *pomadki maxi shine *seria z algami *seria Silk ui cała masa innych :) Odpowiedz Link
1szylider Re: Wasze Hity-pomoc!!!!!!!!!! 19.02.05, 21:59 katka.c napisała: > Witajcie!! > Jak do tej pory nie miałam zbyt dużego doświadczenia z kosmetykami oriflame > dlatego proszę może mi pomożecie > stwórzcie listę waszym zdaniem najleprzych kosmetyków Witam! Wszystko zalezy do czego taka lista ma służyc? Zastanówmy sie nad jej sensem... Jęsli wejdziemy w środowisko np nastolatek, to najlepsze okaża sie serie przeciwpryszczowe... Gdy wejdziemy w srodowisko dyskotekowe, to lista będzie składala sie z "dyskotekowej" kolorowki... Gdy wejdziemy w srodowisko facetów to przeważa glosy nad męskimi kosmetykami. Gdy wreszcie w środowisko 40-50 latek.., to znowu Time Reversing i Royal Velvel... Zatem widać, że zawsze bedzie odzwierciedlała poglady wypowiadających sie w tym watku... A przecięz TY jako konsumetka kosmetyków masz swoje indywidualne potrzeby i nie zaczniesz golic wasów tylko dlatego, że tak się zasugerowałaś wypowiedziami kilku facetów pod rzad, podobnie nie zaczniesz zwalczać celilitu, pryszczy ani zmarszczek, gdy ich nie masz:))) Nie zaczniesz też zwalczać ich wśrod klientek gdy one tego nie maja. Najlepiej bedzie gdy sama poznasz swoje wlasne potzreby, gdy indywidualnie poznasz potrzeby swoich klientów. Tu najwięcej skorzystasz z porad firmowych kosmetyczek plus wlasna erudycja i doswiadczenie. Ja polecam WSZYSTKIE 550 produktów, ale zgodnie z przeznaczeniem kazdego. Dlatego jestem przeciwny tworzeniu takich rankingów popularności, gdyż mone sugeruja. I jedyny skutek jaki moga one przyniesc, to tak jak kiedys gdy kazda pani chciala miec na półce w łazience nasze słynne rózowe jaja bez żadnej refleksji czy akurat one są dla danej osoby rekomendowane. To oczywiscie przyniosło wiele szkód firmie, jej produktom, konsultankom, liderom... Wszystkim, nie mówiąc juz o samych klientkach. A my nie jestesmy pewna firma, której nazwy przez litośc nie wymienie, która forsuje sprzedaż dla samej sprzedazy. Ja wole sprzedawać mniej ale lepiej, staraniej, zgodnie z potrzebami klientek. A do tego trzeba sie przygotować, ale nie z rankingów lecz z nabytej wiedzy. To naprawde nie jest trudne, bo Oriflame udostepnia cala wiedze o produktach. Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
zoey7 Re: Wasze Hity-pomoc!!!!!!!!!! 20.02.05, 10:29 Hej katka.c,ja polecam (z czystym sumieniem, bo sama używałam albo używam): tusz do rzęs Giordani Gold, dwustronne kredki do oczu, odżywkę do rzęs, krystaliczny płyn do demakijażu oczu, żele pod prysznic, dezodoranty antyperspiracyjne w kulce, lakiery do paznokci, maseczkę złuszczającą, olejek na gorąco do pielęgnacji włosów zniszczonych. To tak z grubsza ;-) Wiem, że paniom co najmniej po 40 podoba się zapach Freya i Giordani Gold, a facetom zapach Glacier i Midsummer. A teraz kilka uwag do 1szylider: koleżanka chce popytać wśród osób używających kosmetyków Oriflame co im pasuje z tej oferty. Nie chce czytać Twoich nieobiektywnych peanów na cześć tej firmy. Gdybyś był jedynym konsultantem w mojej okolicy, to nigdy bym nic u Ciebie nie kupiła, ponieważ stwierdzenie, że wszystko jest takie naj jest po prostu nieprawdziwe. Mam nadzieję, że katka.c nie zraziła się jednak do tej firmy z Twojego powodu (ja bym się zraziła). Wyobrażam sobie jednak, że na swojej własnej skórze wypróboałeś WSZYSTKO z oferty Oriflame i jak na zawołanie zmieniałeś potrzeby swojje skóry - raz byłeś nastolatkiem z problemem trądzikowym, to znowu 40-ką używającą serii Velvet, następnie 50-ką sięgającą po Time Revers... W tzw. (nieistniejącym) międzyczasie malowałeś się wszelkimi dostępnymi kolorowymi kosmetykami, etc. Trochę dystansu i nie napadaj na ludzi (również na pocztę gazetową - ja tu jestem żywym przykładem). Pozdrawiam. Odpowiedz Link
1szylider Cze zoey7 umie czytać? 20.02.05, 16:31 zoey7 napisała: > A teraz kilka uwag do 1szylider: > koleżanka chce popytać wśród osób używających kosmetyków Oriflame co im pasuje > z tej oferty. Nie chce czytać Twoich nieobiektywnych peanów na cześć tej firmy. > > Gdybyś był jedynym konsultantem w mojej okolicy, to nigdy bym nic u Ciebie nie > kupiła, ponieważ stwierdzenie, że wszystko jest takie naj jest po prostu > nieprawdziwe. Mam nadzieję, że katka.c nie zraziła się jednak do tej firmy z > Twojego powodu (ja bym się zraziła). > Wyobrażam sobie jednak, że na swojej własnej skórze wypróboałeś WSZYSTKO z > oferty Oriflame i jak na zawołanie zmieniałeś potrzeby swojje skóry - raz byłeś > > nastolatkiem z problemem trądzikowym, to znowu 40-ką używającą serii Velvet, > następnie 50-ką sięgającą po Time Revers... W tzw. (nieistniejącym) > międzyczasie malowałeś się wszelkimi dostępnymi kolorowymi kosmetykami, etc. > Trochę dystansu i nie napadaj na ludzi (również na pocztę gazetową - ja tu > jestem żywym przykładem). Pozdrawiam. Witam! Ja właśnie pisalem, że NIE nalezy sie sugerowac opininiami uzytkowniczek, gdyż włąsnie NIE należy wypróbowywac wszystkiego na wałsnej skórze. Nie mozna np sugerowac sie opinia 40 latki, którą po po serii antypryszczowej sciagnelo i wysuszyło, bo mialo sciagnac i wysuszyć. Nie nalezy też sugerować sie opinią nastolatki, której nie podpasował Time Reversing. Dalej NIE należy sugerować się opinia innej konsultantki, co jej sie dobrze sprzedaje, gdyż kazda działa w innym srodowisku i bedzie miala zbyt na inne produkty. Ale aby to wszystko zrozumieć NIE wytarczy strzelac bebdniąc w klawiature na oslep, ale najpierw tzreba przeczytać, zrozmumieć i dopiero odnieść się do tersci, która została napisana. Do treści, która instruuje jak być swiadoma klientka i jak być dobra konsultantką. A do tego trzeba znać PODSTAWY fizjologii, PODSTAWY kosmetologii. Trzeba znac dobrze oferte Oriflame i treba dobrze znac swoje klientki. Wtedy będą zadowolone z INDYWIDUALNIE dobranej kolekcji. Ale aby zroumieć, że własnie to napisałem powyżej, trzeba miec zdolnośc rozumienia słowa pisanego. Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
leenay Re: Cze zoey7 umie czytać? 20.02.05, 17:44 a wg mnie takie listy są całkiem przydatne,bo jezeli jakis komsetyk powtarza sie na takiej liscie u kilku osób,to znaczy,że jest naprawdę ok.Szylider miał na myśli chyba raczej indywidualne podejscie do kazdegio klinta,a nie taka liste.A autorka tego watku chciala po prostu zrobic sobie rozeznanie:) Odpowiedz Link
aga_piet Re: Wasze Hity-pomoc!!!!!!!!!! 20.02.05, 23:46 Mądry konsultant zaproponuje swojej klientce kosmetyk odpowiedni m.in. dla jej wieku. Więc zakładamy że założycielka wątku zdaje sobie sprawę że serii „antypryszczowej” ;-) nie należy proponować paniom po 40-tce nawet jeżeli znajdzie się w tym rankingu. A oto kilka moich hiciorów (sprawdzonych na skórze swej i nie tylko): · kremik Tender Care · podkłady Giordani i CBO · pomadki Styl · seria Silk (szczególnie krem do rąk) · krem pilęgnacyjny do stóp · seria Milk&Honey · seria Eclat for men To tak jednym tchem. Jeżleli jakiś kosmetyk ma złą opinię lub mi z jakiegoś względu nie odpowiada - zawsze ostrzegam lub przypominam o możliwości zwrotu. Odpowiedz Link
1szylider Re: Wasze Hity-pomoc!!!!!!!!!! 21.02.05, 11:37 aga_piet napisała: > Mądry konsultant zaproponuje swojej klientce kosmetyk odpowiedni m.in. dla jej > wieku. Więc zakładamy że założycielka wątku zdaje sobie sprawę że serii > „antypryszczowej” ;-) nie należy proponować paniom po 40-tce nawet > jeżeli > znajdzie się w tym rankingu. > Jeżleli jakiś kosmetyk ma złą opinię lub mi z jakiegoś względu nie odpowiada - > zawsze ostrzegam lub przypominam o możliwości zwrotu. Witam! Jednak pewna pani będąca skadinąd moim znakomitym Adwersarzem( czy to słowo jakoś zgrabnie odmienia sie przez rodzaj?) i chyba posiadająca jakieś rozeznanie uzyła produktu z serii tea tree po czym wystawiła bardzo negatywna recenzję, na co ja jej, że ona nie powinna była w ogóle nawet rozważać uzycia tego produktu dla siebie. Nie ma tez potrzeby sprawdzania wszystkiego na własnej skórze, co zreszta jest niewskazane i nawet teoretycznie niemożliwe. Co to znaczy, że jakiś produkt ma zła opinię? U kogo? Ja równiez mam swoje ulubione i te, które darzę mnaiejsza sympatią, ale przecięż można znaleźć ludzi, którzy będą mieli poglady i upodobania calkowie odmienne nawet odwrotne. Pozatem mozliwość zwrotu należy sie ZAWSZE nawet gdy jest ulubiony Twój kosmetyk i jednoczesnie bije rekordy w rankingach popularności, również tych najbardziej obiektywnych bo według kryterium wielkości sprzedazy.... Jeszcze raz chcę przypomnieć iż takie rankingi nie maja nic z obiektywności nić nie mówią nt przydatności, nic nt skuteczności... Ale są wyłacznie odzwiercieldleniem upodobań osob wypowiadających sie w tym watku. Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
leenay Re: Wasze Hity-pomoc!!!!!!!!!! 21.02.05, 18:40 zgadza sie,ale chodzilo o ogolne wrazenia =) Odpowiedz Link