Dodaj do ulubionych

kwasy - pomocy

01.04.12, 14:16
Witam,
Od pewnego czasu walczę z przebarwieniami potrądzikowymi. Leczę się u kosmetologa kwasami. Efekty są, choć nie jakieś tam super. Wczoraj wybrałam się na zabieg. Kobieta położyła mi kwas mlekowy, w jednym miejscu gdzie przebarwienie było mocniejsze wtarła mocniej. Po zabiegu wróciłam do domu i w tym miejscu patrzę, a mam wypalona skórę. Dziś już zrobił się strup. Przebarwienie mogłam ukryć pod warstwą pudru, a tego strupa już nie, jest ciemny i nieco wypukły. Wygląda to gorzej niż przed zabiegiem, a miał mi pomóc. Czym to smarować? Jest jakiś sposób, czy pozostaje czekać kilka dni aż strup odejdzie?? Jestem załamana, jak iśc z tym do ludzi?
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: kwasy - pomocy 01.04.12, 21:59
      my.rose napisała:

> Po zabiegu wróciłam do domu i w tym miejscu patrzę,
      > a mam wypalona skórę. Dziś już zrobił się strup.

I bardzo dobrze. To pożądany efekt.

> Przebarwienie mogłam ukryć pod
      > warstwą pudru, a tego strupa już nie, jest ciemny i nieco wypukły. Wygląda to
      > gorzej niż przed zabiegiem, a miał mi pomóc.

Nie można oceniać skóry 1-7 dni po zabiegu. Skóra musi dojść do siebie.

> Czym to smarować? Jest jakiś sposó
      > b, czy pozostaje czekać kilka dni aż strup odejdzie?? Jestem załamana, jak iśc
      > z tym do ludzi?

Najlepiej niczym nie smarować, dać skórze czas na wygojenie. Nie zrywaj tego broń boże. Odstaw wszystkie drażniące środki do mycia i pielęgnacji. Postaw na nawilżanie.

Jeśli bardzo potrzebujesz, kup Cicabio Lotion (na strupy), krem - na podrażnienia, zaczerwienienie.
      • sznappi Re: kwasy - pomocy 02.04.12, 16:27
        Gdyby bardzo swedziala Cie skora i piekla to zrob sobie odwar z zielonej herbaty i letnim woreczkiem przykladaj w te miejsca,maczajac co jakis czas-pomaga.

Troche dziwne ,ze nikt nie omowil z Toba jak to wyglada po zabiegu i ile dni bedziesz czekala na dojscie skory do siebie.
        Wspolczuje Ci troche ale nastepnym razem zaplanujesz sobie luzniejszy termin.
        A efekt powinien byc dobry.
        • natalii80 Re: kwasy - pomocy 04.04.12, 13:20
          Myślę, że o to chodziło. Ale nie omówiono tego z Tobą. Efekt po kwasach zależy od ich pH i od %, i pewnie tu zostały takie zastosowane, by tak się stało. Bo przebarwienie jest pod naskórkiem. Nie martw się, ale tak jak pisała poprzedniczka nie zrywaj. Nie smaruj podkładem, czekaj : ))) Lotion, który poradziła jest świetny, ale to nie on Tobie pomoże na przebarwienia, tylko to co zrobiono wcześniej. Nie martw się : ))) i nie zniszcz tego, nic nie rób. Skóra jest niesamowita będzie się sama regenerować. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka