Dodaj do ulubionych

blade nogi

02.06.12, 14:47
Witajcie
Co roku latem mam ten sam problem.Nie chodzę w spódnicach, bo mam blade nogi. Ja wiem, że niektóre dziewczyny mają takie i się nie przejmują, ale jednak...Śmigam więc w spodniach non stop. Opalanie nie wchodzi w grę, bo mam taką karnację, że nie opalę, zresztą -nie lubię.
Korzystałyście z opalania natryskowego w gabinecie kosm? warto?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: blade nogi 02.06.12, 14:57
      Też mam blade nogi, bardzo; ale smaruję balsamami brązującymi i po jakimś czasie nie wyglądają już tak upiornie blado.
      • rikol Re: blade nogi 02.06.12, 21:03
        Biale nogi ladnie wygladaja, o ile skora jest w dobrej kondycji. Lepiej na pewno niz opalone z cellulitem
        • lady-z-gaga Re: blade nogi 11.06.12, 10:08
          Białe nogi latem wyglądają obleśnie i szpitalnie, choćby to były nogi samej miss świata :P
          • jut-ra Re: blade nogi 11.06.12, 10:21
            Niekoniecznie, chyba że są trupio - bladosine. Ładna skóra w mlecznym odcieniu wygląda ładnie.
    • lola211 Re: blade nogi 02.06.12, 18:35
      Polecam rajstopy w sprayu lub balsam brązujacy.
      • kasha77 Re: blade nogi 02.06.12, 19:09
        rajstopy w sprayu sally hansen odcień najjaśniejszy i powinno byc lepiej.
        • gk102 Re: blade nogi 02.06.12, 19:25
          Popieram, tylko rajstopy w sprayu - żaden tam samoopalacz nie daje takiego natychmiastowego efektu.
          • eedwardaa Re: blade nogi 02.06.12, 20:25
            dziękuję , wypróbuję
            • kasha77 Re: blade nogi 02.06.12, 20:34
              tylko pamiętaj dobrze roztrzec i dosc szybko bo szybko zasychają,ja sobie psikam na ręce i rozcieram tak jak balsam tylko szybciej;)
              • marzeka1 Re: blade nogi 02.06.12, 21:47
                To jest trwałe czy schodzi z nóg wraz z prysznicem?
                • sagittarius70 Re: blade nogi 02.06.12, 22:26
                  Zmywa się bez problemu wodą z mydłem. A i samą wodą chyba też.
                  • margotta77 Re: blade nogi 03.06.12, 00:24
                    Tez polecam rajstopu w spreju ale właśnie sally hansen.
                    • maricaq4 Re: blade nogi 03.06.12, 19:22
                      też polecam rajstopy w sprayu sally hansen,ja przed posmarowaniem używam odrobiny oliwki,wtedy wszystko się ładnie rozprowadzi i nie ma efektu takich suchych nóg,wiecie o co mi chodzi;-)
                      • ofelia1982 Re: blade nogi 06.06.12, 22:12
                        A ja nie lubię tych rajsop w spray SH - miałam po nich wrażenie, że mam tapetę..na nogach:) Takie były obklejone tym.
                        • lady-z-gaga Re: blade nogi 11.06.12, 10:12
                          Bo to jest tapeta :) i jesli niedostatecznie wysuszona, bardzo brudzi ubrania. Jasne rybaczki założone na "wysprejowane" nogi miały plamy na wylot. Za to kolor dużo lepszy niż po samoopalaczu i - przede wszystkim - równomierny.
    • ofelia1982 Re: blade nogi 06.06.12, 22:10
      Dla mnie genialny jest balsam opalający do nóg Yves Rocher - nie dość, że ładnie naturalnie opala, to już po aplikacji od razu nogi sa opalone, bo balsam jest barwiony i dość napigmentowany.
    • aeromonas Re: blade nogi 08.06.12, 20:44
      Bzdury. Nogi najlepiej jest opalić - choćby weekendowe spacery w szortach. Przestańce bać się słońca. Człowiek ewoluował w plenerze, a nie w biurze i bozia po to dała szlak syntezy witaminy D w skórze, żeby korzystać ze słońca. Zmarszczki i tak będziecie mieć, a do tego jeszcze osteoporozę w wieku 35 lat.
      • ofelia1982 Re: blade nogi 10.06.12, 20:46
        nie rozumiesz, że niektórym się nogi NIE opalają? Ja mogę siedzieć i siedzieć na słońcu i doopa..Ramiona i kark będę miała spalone, a nogi białe.
        • sagittarius70 Re: blade nogi 10.06.12, 21:32
          Dokładnie tak. Albo ktoś nie powinien opalać nóg ze względu np. na znamiona, pieprzyki. A też chce czasem odsłonić nogi i jakoś wyglądać.
          Mnie też nogi jakoś nie chcą się opalać. Ileś lat temu w wakacje, w upały (temp. ok.40 st) udało mi się przez dwa tygodnie opalić na czerwono kolana, a reszta została biała...
      • zawrotglowy Re: blade nogi 11.06.12, 00:33
        Widocznie u mnie coś z tym szlakiem nie wyszło, bo godzina na słońcu oznacza czerwony, poparzony kark, dekolt i ramiona. Za to nogi pozostają białe. Z tym, że już dawno polubiłam moję bladość i nie zamierzam z nią walczyć.
        Nie widzę powodu, zeby korzystać ze słońca a potem cierpieć.
    • jut-ra OT - balsamy brązujące 11.06.12, 10:29
      Moje nogi tez się nie opalają, stosuję rajstopy w sprayu i jakoś żyję ;)
      Ale mam pytanie co do balsamów brązujących: napiszcie, jak nakładacie? Ja robię porządny peeling, potem smaruję czymś tłustym okolice kostek i kolan (od dziecka te miejsca tak jak i łokcie mam ciemne, taka uroda) i dopiero balsam brązujący. Ale i tak często robią się smugi. Dlatego wolę rajstopy Sally Hansen, ale, kurczę, nie są tanie.
      • kasha77 Re: OT - balsamy brązujące 11.06.12, 10:40
        to ja jestem jakas dziwna bo mnie nogi się opalają najszybciej za to ramiona mam najbledsze:)nie wiem czemu...
        druga rzecz to żeby dostarczyc wit.D wystarczy kilka minut na słońcu bez filtra.
        trzecia: może nakładaj jasniejszy odcień ale częsciej,wtedy będziesz miała większą kontrolę nad zaciekami.ja sama wolę nałożyc dwa razy dziennie dove dla jasnej niż jeden dla ciemnej b wtedy wlasnie koło kostek i na kolanach robią mi sie plamy,pomimo peelingu i nawilżania.
        • jut-ra Re: OT - balsamy brązujące 11.06.12, 14:56
          Mam tak przeraźliwie blado-sine nogi, że wprost wydaje mi się, że balsamy i samoopalacze dla jasnej cery mnie "nie ruszają" (najjaśniejszy kolor rajstop z Sally Hansen to na moich odnóżach super opalenizna ;) Ale może faktycznie spróbuję, dzieki.
      • fiolkanna Re: OT - balsamy brązujące 11.06.12, 18:37
        Ja stosuję czasem balsam brązujący by tylko leciutko podkreślić lub wyrównać kolor. Też mam problem, raz się ładnie rozprowadza drugi raz zostają smugi. Może to również zależy od balsamu, aktualnie mam z Flosa, nadaje delikatny kolor. Z drugiej strony nie mam aż tak wielkiego problemu z bladością nóg.
    • sonyaa7 Re: blade nogi 03.08.12, 11:00
      Korzystałam z takiego opalania, cóż, spory wydatek, to zależy czy masz zamiar również pokazywać nogi, czy nosić spodnie?
      może na początku jakiś kremik samoopalający?
      • sznappi Re: blade nogi 04.08.12, 23:01
        A moze po prostu zalozyc zwykle opalone rajstopy-dobrze przylegajace do ciala z naturalnym efektem.
        Nie sadze zebys biegala w klapkach, a na pewno wyglada to porzadniej jak rozdygotana skora-po porstu nie wszedzie wypada chodzic bez....a latem niektore z nas przeginaja,ze az starch patrzec.
        • simply_z Re: blade nogi 04.08.12, 23:45
          można się opalić , a też nie opalam sobie normalnie nog..
          po prostu leżałam nad morzem w wodzie-laguna i slonce mnie opalilo;)
        • zawrotglowy Re: blade nogi 05.08.12, 14:16
          Tylko że latem często chodzi się w sandałach. Rajstopy + sandały = kiepskie połączenie. Pomijając już osoby, takie jak ja, które rajstop nie lubią i nakładanie jakiejś dodatkowej warstwy odzieży przy temperaturze ponad 25 stopni jest dla nich po prostu upierdliwe.
          Dla mnie jedynym wyjściem jest polubienie bladości, ale piszę to z perspektywy osoby, która nigdy nie lubiła się opalać i do opalenizny nie dążyła, więc rozumiem, że dla kogoś to może być niewykonalne.
    • zagubionaa219 Re: blade nogi 06.08.12, 13:23
      Też mam blade nogi i jedyne co mnie wkurza, to komentarze co niektórych.. Ja po prostu nie walczę z naturą.
    • sid_sid Re: blade nogi 06.08.12, 19:21
      Miałam rajstopy w spreju SH i moim zdaniem bessęsu. Wolę samoopalacze (używam Soraya - krem brązujący do jasnej karnacji), smaruję wieczorem i mam lekko opalone nogi przez kilka dni. Taniej niż rajstopy w spreju, starcza na dłużej, dokładniej się rozsmarowuje.
    • jojo-anna Re: blade nogi 07.08.12, 15:37
      Ja uzywam balsamow brazujacych, najtansze i skuteczne. Codziennei sie balsamujesz wiec zaden problem uzywac brazujacego, w sumie wystarczy co drugi dzien. Mam kilka sprawdzonych firm, teraz mam sun care Flos-Leka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka