Dodaj do ulubionych

Buble firmy Ziaja

IP: *.arkonskie.v.pl 12.07.04, 23:12
Dla rownowagi zakladam drugi watek. Bylo juz o kosmetycznych hitach Ziaji,
teraz pora na ich nieudane produkty.

Mialam kiedys jogurtowy krem pod oczy i po raz pierwszy zdarzylo mi sie (a
uzywalam juz wielu kremow, roznych firm, takze tych tanich i polskich), ze
oczy mnie szczypaly i lecialy mi lzy. Innych kremow pod oczy tej firmy juz
nie odwazylam sie wyprobowac, a ten zuzylam do szyi.

Dzisiaj bylam na zakupach kosmetycznych i plaNowalam kupic jakis tonik Ziaji.
Wlasciwie mialam ochote na ten rozany, ale niestety po powachaniu go w
sklepie odlozylam na polke z uwagi na okropnie sztuczny, chemiczny zapach.
Powachalam przy okazji wszystkie inne i niestety wraznia podobne. Nie
odwazylabym sie uzyc czegos takiego do twarzy.

Generalnie postanowilam uzywac kosmetykow Ziaji do ciala (baLsamy, zele pod
prysznic, peelingi), a do twarzy kupowac troche lepsze i pewniejsze.

Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Buble firmy Ziaja IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 12.07.04, 23:53
      maseczka z serii tin tin- czerwone placki i uczucie palacego ciepła na twarzy,
      mimo, ze skórę mam wrażliwą jak u nosorożca i nigdy wcześniej ani później nie
      zdarzyło mi się takie podrażnienie.
      • swanilda Re: Buble firmy Ziaja 13.07.04, 09:45
        Potwierdzam. Tej maseczki próbowały trzy kobiety w mojej rodzinie, wszystkie z
        cerą raczej tłustawą, i szybciutko trzeba było zmywać ten zajzajer :-(
        • Gość: isa Re: Buble firmy Ziaja IP: *.b.jawnet.pl 13.07.04, 18:50
          Potwierdzam... ta maseczka na pewno nie jest delikatna i na pewno nie ma
          właściwości antybakteryjnych...
      • Gość: erika Re: Buble firmy Ziaja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.04, 22:23
        podpisuję się.również się naciełam..
      • Gość: zuzia Re: Buble firmy Ziaja IP: *.acn.waw.pl 17.09.04, 07:54
        to dlatego ze jako maseczke onie sprzedaja dokladnie to samo co w tubce jako
        zel do mycia twarzy. dokladnie to samo, wiec nic dziwnego ze podraznia :) ta
        seria to byl najgorszy kosmetyk w moim zyciu
    • Gość: dordulka bez logow Re: Buble firmy Ziaja IP: *.ds.amg.gda.pl 13.07.04, 00:54
      Cała seria Tin Tin to dla mnie niewypal. Szczegolnie nie polecam pilingu, ziarna grube, zanurzone w jakims dziwnym zelu, nic nie wygladza, nie widze zadnej poprawy stanu cery.
    • Gość: kasia do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 09:34
      jeśli chodzi o mleczka i toniki to wyhątkiem jest chyba seria do cey
      naczynkowej (różowa). Naprawdę polecam.
      • Gość: mkoziolek Re: do Ani IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 13.07.04, 20:06
        dodam, że ma ciekawy zapach - bardzo mi się podoba!
        mk
        • Gość: inna ania Re: do Ani IP: 193.151.48.* 16.09.04, 21:28
          ja tez polecam te serie. jest swietna. kremy oliwkowe i seria sopot tez sa
          niezle. ale "rozowe" kosmetyki to moj zdecydowany faworyt. reszta to niestety
          buble...
    • Gość: katinka Re: Buble firmy Ziaja IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 13.07.04, 09:45
      oprocz zelu do higieny intymnej nic nie lubie... zel w sumie tez juz wymienilam
      na inny z innej firmy :(
    • Gość: truskawa Re: Buble firmy Ziaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 09:48
      jak dla mnie seria TinTin jest bbardzo dobra z wyjątkiem żelu do mycia
      twarzy , który wysusza mi strasznie skórę:((
      co do toników to używam dwóch nagietkowy ( albo rumiankowy , nie pamietam a nie
      chce mi się sprawdzić;) i Sopot( ten uważam za rewelacyjny )

a bubel to krem , któey bosko pachnie czekoladą (nie pamiętam nazwy)ale jak dla
      mnie za twardy i tłusty
    • Gość: spray Re: Buble firmy Ziaja IP: *.rev.vline.pl 13.07.04, 12:58
      żel pod oczy szałwiowy. Zero efektów, zero nawilżenia, zero porawy stanu skóry
      pod oczami, nawet opuchnięć nie niweluje. beznadzieja..ale czego ja sie
      spodziewałam za 4 zł??
      • Gość: bleble Re: Buble firmy Ziaja IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 13:06
        ja nie lubie maseczki tintin bo jakas dziwna i mam wrazenie ze sie klei mi na
        buzi :/ raz mialam nie nie kupilam ponownie.

kupilam tez szmpon przeciwlupierzowy ale nie sprawdzil sie, byl mily i ladnie
        pachnial ale nie pomagal.
    • Gość: ewa74 Re: Buble firmy Ziaja IP: *.ras.sth.bostream.se 13.07.04, 14:57
      u mnie nie sprawdzily sie toniki(wszystkie),strasznie mi sie po nich buzia
      lepila.
      • penelope_75 Re: Buble firmy Ziaja 13.07.04, 15:27
        krem na dekolt i szyję Aretina, potwornie mnie uczulił. Miałam czerwone,
        paskudnie swędzące pęcherzyki.
        Dziwne jest to, ze pierwsza tuba była dla mnie dobra, a juz druga uczuliła!
        • Gość: charissa Re: Buble firmy Ziaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 17:59
          ja nie polubilam kremu kakaowego. troche za bardzo pachnie i jest za tlusty
          (ciezko go w ogole w buzie wetrzec - moja buzia z reguly lubi tlustawe
          kremiki) - ale wykorzystalam go to lydek :)
          • Gość: Klarysa Omijam Ziaję o 5 kilometrów !!! IP: *.devs.futuro.pl 13.07.04, 18:29
            Oczywiście to względne,ale wydaje mi sie,że produktów tej firmy powinni
            wystrzegać się alergicy i osoby o problemowej,wrażliwej skórze.Nie było jeszcze
            poroduktu Ziai ,który nie uczuliłby mnie(a mam właśnie taką skórę) Po prostu
            koszmar-szczególnie ich kremy pod oczy(Kozie mleko,jogurtowy,z witaminą E,i
            koszmar roku -aretina przeciwzmarszczkowy) ,bez ani jednego wyjątku,podobnie
            mleczka i tonoiki.No syf po prostu.Co dziwne,lekko tylko droższe
            produkty "Kolastyny" aż tak nie uczulają...

PS.A jednak jeden mnie nie uczulił.Ta seria antycellulitowa o zapachu
            pomarańczy.No,ale sami wiecie,że tego się na twarz raczej nie stosuje:)
          • mikams75 Re: Buble firmy Ziaja 13.07.04, 19:33
            Ten krem maslo kakaowe jest idealny do popekanych piet i bardzo zniszczonej
            skory rak - naprawde rewelacja, ale do twarzy sie stanowczo nie nadaje.
            • keepersmaid Re: Buble firmy Ziaja 16.07.04, 13:00
              Maslo kakaowe - rewelacja na po plazy, na ramiona, nogi i co jeszcze.
              Zdecydowanie nie na twarz :)
    • reirei Re: Buble firmy Ziaja 13.07.04, 18:26
      generalnie bardzo lubie kosmetyki ziaji i większość mi służy, ale nie lubie
      płynu do demakijażu. tak właściwie to dopiero niedawno go znielubiłam, jak
      doszłam do połowy buteleczki; zauważyłam że wysusza mi skórę pod oczami, a poza
      tym ciężko się nim zmywa imprezowy, mocny makijaż, bo do lekkiego dziennego
      jest ok.
      • sigrun Re: Buble firmy Ziaja 13.07.04, 19:39
        Tak samo jak autorka wątku, stosowałam zarówno jogurtowy krem pod oczy, jak i
        żel koperkowy. Oczy łzawiły i piekły niemiłosiernie już podczas nakładania
        kosmetyku, a po kilku godzinach powieki stawały się opuchnięte. Koszmar za
        grosze od razu wylądował w koszu. Zdecydowanie wolę wydać raz, a dobrze.
        Natomiast mile wspominam krem wielowitaminowy, tonik i mleczko z nagietkiem
        oraz włos w płynie z olejkiem z rycyny. Ten ostatni używam do dziś.
      • Gość: katt Płun do demakijażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 12:39
        Zgadza się. Ten opiewany na niezliczonych forach przesławetny niemal płyn
        nagietkowy do demakijażu, to dla mnie tatalne nieporozumienie: nie zgadzam się
        z żadną deklaracją umieszczoną przez producenta na opakowaniu, co do jego
        działania.. a już na pewno nie jest "delikatny" (no chyba, że producent miał na
        myśli "usuwanie tylko delikatnego makijażu" albo coś podobnego :))))
      • Gość: up Re: Buble firmy Ziaja IP: 213.158.197.* 16.09.04, 19:45
        up
    • Gość: ceilidh Re: Buble firmy Ziaja IP: *.cable.ubr08.edin.blueyonder.co.uk 17.07.04, 12:38
      ale seria SOPOT jest rewelacyjna, moglaby miec lagodniejszy zapach i nie
      brudzic ubran ale efekty sa swietne i szybkie. Calkiem niezle sa tez plyny
      przeciw komarom.
      • amoniak2 Re: Buble firmy Ziaja 17.07.04, 12:47
        Seria Sopot może i dobra pod warunkiem że lubisz potem pachnieć jak za
        przeproszeniem "stara ścierka". 2 dni szorowania, stosowania balsamów i
        przeszło. Szczególnie krem do twarzy. A fe!
    • gluusia Re: Buble firmy Ziaja 17.07.04, 14:33
      Szampon przeciwlupiezowy Biosulfo (Sebum Bloker) do wl. przetluszczajacych sie
      i ze sklonnoscia do lojotoku. Moim zdaniem do dupy!!! po nim jeszcze szybciej
      przetluszczaly mi sie wlosy.
    • slotna Re: Buble firmy Ziaja 16.09.04, 21:53
      Peeling z serii TinTin. Przezroczysty zel z odrobina jakis duzych bialych
      kawalow, wygladalo to jak plastik i bylo dosc miekkie. Juz lepszy efekt
      peelingujacy daja platki owsiane.
    • Gość: eliza Re: Buble firmy Ziaja IP: *.ct.com.pl 17.09.04, 09:23
      odzywka do wlosow farbowanych, nie pamietam dokladnej nazwy ani skladu. Wlosy
      mialam po niej suche jakbym popalila je sobie farbą. Okropność, uzylam dwa razy
      i wyrzucilam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka