wiesia1234 18.03.13, 09:01 ... bardzo wysuszona skórę po zimie na całym ciele? co daje najlepsze rezultaty? balsamy, oliwki, co ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawrotglowy Re: czym nawilżyć... 18.03.13, 12:56 Masło - jakieś treściwe, a niektóre masła są nimi tylko z nazwy. Flos-Lek ma fajne, bogate masła z serii Natural Body, dostępne w SuperPharmie i niektórych Rossmanach, np takie: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=41150 Balsamy z mocznikiem, niektórym pasują. Najtańsza wersja to krem do ciała Isany z 5% mocznika (Rossman). Pantenol z apteki, w postaci dowolnej (spray, mleczko, balsam). Pantenol to genialny składnik nawilżający i łagodzący. Oleje u mnie kompletnie się nie sprawdzają, po kilku użyciach wręcz wysuszają skórę. Bardzo lubię olejki Alverde, ale mogę je stosować raz na kilka dni, bo jak smaruję się częściej, to skóra pomimo tego, że jest gładka, miła w dotyku i miękka, przybiera taki "wężowy", łuskowaty wzorek, który znika po zastosowaniu praktycznie dowolnego masła czy balsamu. Z olei jeśli już to polecam stałe tłuszcze, zwłaszcza masło shea. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.anna39 Re: czym nawilżyć... 18.03.13, 15:35 Masła nawilżające są bardzo skuteczne. Dodatkowo możesz sobie przygotować kąpiel z solami nawilżającymi lub z olejkami nawilżającymi. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: czym nawilżyć... 21.03.13, 11:59 Pharmaceris ma bardzo dobre balsamy do ciala, seria E do skory suchej. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia2405 Re: czym nawilżyć... 18.03.13, 15:56 Ja polecam Oillan - Balsam intensywnie natłuszczający jest rewelacyjny :) Odpowiedz Link Zgłoś