Dodaj do ulubionych

dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim

25.01.06, 19:06
Witajcie, dziś po raz czwarty i ostatni depilowałam bikini i pachy. Korzystałam z Laseru LightSheer we Wrocławiu i muszę powiedzieć, że jestem zadowolona.. nawet bardzo:-) Co prawda ostatecznego efektu będę pewna za jakieś dwa miesiące, ale już teraz mogę powiedzieć, że bylo warto. Jeśli ktoś chce mogę podzielić sie doświadczeniami jak to u mnie wyglądało. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kaczryka Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 25.01.06, 20:42
      To ja bym była wdzięczna,gdybyś zechciała powiedzieć czy usuwałaś włosy
      jasne,ciemne czy może szarawe? Ile mniej więcej zapłaciłaś i jak wyglądały
      zabiegi?
      • verucca Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 25.01.06, 22:33
        Ja mam tzn miałam:-) włosy ciemne i grube i średnią karnację, więc żeby poprawić efekt nie opalałam się chyba przez 5 miesięcy przed zabiegami, żeby troszkę zblednąć, bo wiadomo najlepszy efekt jest jeśli skóra jest jasna a włosy ciemne. Muszę dodać, że te moje włoski to były takie "hormonozależne", bo reagowały co prawda w znikomym stopniu na leczenie diane-35, którą tez odstawiłam na 2 mce przed. Zaczełam cały cykl na początku września, odstępy między zabiegami tyle ile było potrzeba żeby następne wlosy zaczeły rosnąć u mnie to bylo 6-7tygodni. Zabiegi były bolesne, nawet bardzo, nie wierz nikomu, że to nie boli. Ja stosowałam emlę tj. krem znieczulający i mimo to bolało. Natężenie lasera w moim przypadku wynosiło 34-37J. Jeśli chodzi o koszt, to nie wiem ile kosztuje pojedynczy zabieg, ale ja depilując pachy, bikini i uda w jakiejś promocji na lato zapłaciłam ok2500zl, za 4 zabiegi na każdą powierzchnię. O udach napiszę za miesiąc bo wtedy mam ostatni zabieg.
        • yann84 Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 17.04.06, 20:50
          Witaj verucca.
          Ja rowniez jestem na Diane-35 i problem depilacji tez mnie dotyczy. Dlaczego
          odstawilas uprzednio lek i czy jest to niezbedne? I czy nie bralas diane przez
          caly okres zabiegow (to troche trwa..)? Czy wizyta u endokrynologa jest zatem
          konieczna przed rozpoczeciem depilacji? Czy cos takiego jest z gory proponowane
          przez gabinet? Bo z zasady wlosy sa w ogromnej mierze warunkowane hormonalnie.
          W takim przypadku czemu po calym dniu poszukiwan, dopiero teraz wpadlam na Twoj
          komentaz... to przeciez wazny problem...
          Chetnie podyskutuje mailem na gazecie.
          Pozdrawiam i dziekuje za informacje.
          • verucca Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 06.05.06, 22:33
            Hej,
            odnośnie Diane-35: przed zabiegiem jest konsultacja lekarska, naktórej liczyłam,
            że uzyskam racjonalne uzasadnienie tego, że lek nie przeszkodzi uzyskać
            maksymalnego efektu lasera, ale się myliłam, bo pan doktor w ogóle nie miał
            pojęcia o tym jak działa Diane poza tym, że jest tabletką antykoncepcyją.
            Przerwałam diane na podstawie mojej wiedzy i obserwacji swoich włosów. Idea
            działania octanu cyproteronu polega na blokowaniu enzymu produkującego pochodną
            testosteronu w skórze, który z kolei stymuluje włosy do wzrostu, więc skoro
            biorę diane, to mniej jest poch.testosteronu w skórze, czyli mniej włosów jest
            stymulowanych do wzrostu, czyli pozostałe włosy są w spoczynku, więc laser nie
            będzie na nie działał(bo działa tylko na włosy w aktywnej fazie wzrostu).. A
            ponieważ u mnie faktycznie trochę mniej włosów było w trakcie terapii dianą,
            przerwałam dla pewności, żeby maksymalnie dużo włosów potraktować laserem. Z
            tym,że mnie diane zapisał ginekolog w zasadzie ze wzglegów estetycznych, ja nie
            miałam innych wskazań do jej stosowania poza tymi nieszczęsnymi włosami, więc
            Tobie jak najbardziej polecam najpierw skonsultować się z endokrynologiem, czy
            faktycznie przerwanie terapii nie będzie miało poważnych skutków.
            Pozdrowionka
        • iga995 Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 17.05.06, 16:23
          Zapłaciłaś 2500zł x 4???
    • niuniu600 Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 25.01.06, 23:17
      cześć powiedz mi jeszcze gdzie byłaś we Wrocławiu? Czy w Derma-PULS? czy w
      DerMed. Ja byłam w zeszlym roku na zabiegu depilacji laserowej w DERMA-PULS i
      czysto ok, ale pani doktor poświęciła mi chwilkę tylko ze względu na to, że nie
      wiedziano czymożna mi strzelić próbkę czy nie, bo jak się okazało mam za ciemną
      karnację do lasera. Miałam wybielić skórę i się ponownie zgłosić. Zrobiły mi
      próbny strzał i sprzedały krem na amoniaku do rozjaśniania skóry ale ponieważ
      był już marzec a ja wiedzialam że jak co roku pojadę na jakieś gorące wczasy
      więc nie było sensu abym robiła to dalej.Postanowiłam zrobić to teraz, wybielam
      skóre i się zastanawiam czy nie iść teraż do DerMed bo tam wyczytałam że mają
      laser do ciemnej skóry i się własnie zastanawiam co zrobić.
      Napisz gdzie ty byłaś ile cie to kosztowało? Pozdrawiam
    • niuniu600 Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 27.01.06, 13:15
      czekam na odpowidz verucca/ pozdrawiam
      • verucca Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 29.01.06, 11:10
        Witaj, nie wiem jak to jest z bardzo ciemną karnacją, wiem, ze tam gdzie ja chodzą tj w Metamorfozie na ciemniejsza skorę pani po prostu stosuje niższe natężenie. Zabiegi wykonuje pani z firmy Lafsen i na ich stronie internetowej jest cennik i wszystkie promocje. Lekarz, który konsultował mnie przed zabiegami niestety jest osobą maLo kompetentną, więc proponuję pytać raczej bezpośrednio panią od laseru.
    • zalutka Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 27.01.06, 18:04
      Witaj Verucca.Napisz, proszę, co robiłaś z włosami pomiędzy kolejnymi wizytami,
      w jakim stadium wzrostu były włosy przed pierwszą konsultacją lekarską oraz
      jakie były ceny? Czy sądzisz, że będziesz musiała jeszcze korzystać z tego
      rodzaju usług. Jeśli tak, to kiedy. Pozdrowionka.
      • verucca Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 29.01.06, 11:27
        Przed pierwszą konsultacją włosy miałam po prostu zgolone, więc trudno mi powiedzieć w jakim były stadium:-). Konsultacja polega na tym, że lekarz zadaje Ci kilka pytań, ocenia karnację i jeśli masz jakieś zmiany skórne w miejscach które chcesz depilować powinnaś je pokazać, by można było ocenić czy będzie to bezpieczne, możesz też zadać wszystkie pytania. Oczywiście włosów nie można depilować woskiem, depilatorem ani pensetą na kilka tyg. przed zabiegiem, a kremem to chyba na tydzień przed (ale nie jestem pewna). Przez kilka dni po laserze skóra nie wygląda za fajnie ( tak było u mnie), ale to zależy od wrażliwościi skóry na laser i gęstości owłosienia. Przez następne kilka tygodni zniszczone włosy sie wysuwają i ja je po prostu goliłam i zaczynają odrastać następne-te, które wcześniej były uśpione i tak jest między kolejnymi zabiegami.
        Czy będę korzystać jeszcze z lasera? pewnie tak, jak będę miała jakąś niezagospodarowaną kaskę to pójdę zrobić łydki:-) A jeśli chodzi o bikini i pachy to pewnie pojedyncze włoski się pojawią, ale po 3 zabiegu było ich dosłownie kilka, więc spokojnie poradzę sobie np. pęsetką. Mam nadzieję, że powtarzać laseru już nie będę musiała:-) Pozdrawiam
        • zalutka Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 29.01.06, 19:12
          Dzięki za odpowiedź. Dzięki niej trochę rozjaśniło mi się mi w głowie.
          Jestem też zdecydowana na zabieg. Muszę tylko podjąć decyzję do jakiego
          gabinetu udać się w Trójmieście. Jest ich tu kilka, ale podobno tylko w jednym
          pracują z laserem diodowym. Czekam jeszcze na opinie. Jeszcze raz Ci dziękuję
          i pozdrawiam.
        • rudi83 Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 02.05.06, 19:43
          Ja jestem po pierwszym zabiegu, który miałam robiony tydzień temu. Nie wygląda
          to zbyt dobrze. Włosy zaczęły odrastać i część z nich mogę wyrwać
          palcami.Myślisz, że powinnam je zgolić maszynką czy lepiej cierpliwie czekać?

Pozdrawiam i czekam na odp.
          Aśka
      • niuniu600 Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 30.01.06, 21:41
        czesc werucca, dzięki za tamte informację. Podaj mi adres stronki tej
        Metamorfozy bo na googlach nie mogę jej znaleść.Pozdrawiam
    • deczko Re: dzisiaj byłam na czwartym-ostatnim 03.05.06, 17:37
      A moglabys napisac ile placilas za kazdy zabiegi ile w sumie zaplacilas za
      bikini, a ile za pachy??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka