Dodaj do ulubionych

Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów

14.02.16, 23:13
Witajcie moje drogie. Co robicie i czy może któraś z was ma ten sam problem co ja? Łysienie plackowate... Diagnoza i strach, co dalej.... Ponoć czas już zastanawiać się nad peruką... Włosków wypada coraz więcej.
WIzyty na zmianę lekarz, dermatolog, trycholog.

Co dalej? Polecicie kogoś z Krakowa?
Obserwuj wątek
    • iwona88krk Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 16.02.16, 23:22
      Nie lepiej CI zainwestować w mikroskin albo integration skin? Wygląda o wiele lepiej niż peruka i nosi się zdecydowanie wygodniej. No i jest lepiej dopasowana i dobrana specjalnie dla CIebie.
      W krakowie to w klinice włosow na au.dauna 44 sobie zobacz. Tam możesz iść na konsultację to sobie zobaczysz na miejscu! Ja mam i polecam, to zupełnie lepsza jakość niż peruka.
    • iwona88krk Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 16.02.16, 23:25
      O taką odpowiedź dostałam dosłownie na innym forum - i co sądzicie????

Tu jest was więcej to jakoś bardziej liczę na waszą opinię
      • kosmotynka Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 09.09.16, 12:52
        Może płukanki z pokrzywy? U mnie to bardzo pomogło.
    • maminka2016 Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 04.11.16, 22:25
      Najlepiej udać się do specjalisty od włosów,łysienia i zabiegów estetycznych.Moja mama miała duże problemy z łysieniem. Z polecenia trafiłyśmy do prywatnej kliniki Promedion w co prawda Warszawie,ale...za to pełna satysfakcja.Mama bardzo zadowolona z efektów zabiegów. Polecam.
    • alicja_go Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 15.11.16, 11:14
      Nie wiem jak z tego typu łysieniem, ale u męża na wypadanie włosów pomógł lotion Pilfood. Można go w aptekach niektórych dostać.
    • wartoszukac Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 22.11.16, 15:08
      Może warto pomyśleć o kamuflażu problemu, bo w zaawansowanym stadium choroby żadne witaminy ani środki teoretycznie stworzone by zahamować wypadanie włosów, w rzeczywistości nie pomogą. Słyszałam o nowej Klinice Włosów w Radomiu, podobno możliwości, profesjonalizm i obsługa na najwyższym poziomie.
    • annabelle78 Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 03.03.17, 23:06
      Dziewczyno, żaden kamuflaż, a łysienie plackowate to jeszcze nie wyrok ostateczny. Bardzo fajne rezultaty przynosi mezoterapia, naprawdę warto spróbować. Dobrą specjalistą od medycyny estetycznej w Krakowie jest dr Żuchowicz-Gil.
    • katrina.34 Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 02.06.17, 13:18
      Łysienie plackowate można wyleczyć. Potrzeba czasu i cierpliwości oczywiście, ale da się. Teraz stosuję od fotochemioterapii po zabiegi medycyny estetycznej, zależy od przypadku. Trzeba myśleć pozytywnie :) Możesz też zajrzeć na facebooku np. na fanpage "zbyt piękni by łysieć", jak się poczyta wypowedzi osób z podobnym problemem to też pomaga, przynajmniej u mnie tak było.
    • emma90 Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 04.09.17, 09:12
      Dokładnie, nie ma co się załamywać :) Jeśli jest się pod kontrolą dobrego specjalisty, to trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość.
    • kropka3212 Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 26.01.18, 19:43
      kupić najlepiej perukę.

krakow.rokoko.com.pl/

tutaj mają masę do wyboru. Peruki naturalne , peruki sytnetyczne...
      • kropka3212 Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 03.10.18, 21:16
        peruka.pl/1891/gdzie-kupic-peruke
        rokoko.com.pl/krakow
      • kropka3212 Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 21.10.18, 15:19
        rokoko.com.pl/peruki-krakow

kropka3212 napisała:

> kupić najlepiej perukę.
        >
        > krakow.rokoko.com.pl/
        >
        > tutaj mają masę do wyboru. Peruki naturalne , peruki sytnetyczne...
    • aniasamosiatylko Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 10.03.18, 11:50
      Ja mogę Ci serdecznie polecić lekarza specjalistę, który bardzo dobrzeleczy wypadanie włosów
      Mojej siostrze bardzo pomogła. Ma jakiś najnowszy zabieg, który naprawdę działa. Jak będę miała zdjęcia to podeślę. Zobacz tu - www.drselwa.pl/zabiegi/wlosy-regenera-activa/
    • annula80.nowak Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 03.04.18, 23:00
      Droga Iwono!

Ja jestem w trakcie leczenia łysienia plackowatego, fakt wiele osób poniżej ma rację - nie załamywać się, próbować wszystkich sposobów leczenia. Ja jestem narazie na początku drogi. Ponieważ jestem młodą osobą, chce żyć pełnią życia, nie uciekać od znajomych, imprez i życia kulturalnego.

Zdecydowałam się po długim rozważaniu na wizytę w sklepie z perukami. Poszłam z zamiarem tylko "wybadania sytuacji". Schodziłam wszystkie sklepy w Krakowie, jednak do gustu przypadł mi bardzo przytulny i elegancki salon z perukami "Swiat Peruk" przy ul. Dietla. Po przemiłej i bardzo profesjonalnej obsłudze przez panią pracującą w tym sklepie wyszłam z peruką syntetyczną. Zdecydowałam się na pierwszy raz właśnie na sztuczną, ponieważ bałam się, że mimo wszystko nie będę jej nosić. Byłam w wielkim błędzie... Noszę ją już od 6 miesięcy i powoli przymierzam się do kupna peruki naturalnej i zapewne znowu odwiedzę sklep w którym kupiłam już obecną perukę.
    • kosmetologkarolina Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 28.06.18, 15:20
      Proponuję zabiegi mezoterapii igłowej w połączeniu z osoczem. Dają spektakularne efekty. Najbardziej polecam dr Igora Michajłowskiego z Clinica Dermatologica/Clinica Cosmetologica. Wspaniały specjalista dermatolog, trycholog.
    • caseyshepard7 Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 08.10.18, 00:27
      U mnie zadziałał Elastabion, genialny szampon od Floslek.
    • wiki3435 Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 09.10.19, 12:29
      Próbowałaś może suplementację kolagenem? noblemedica.pl/produkt/pure-collagen-120-kapsulek-kolagen-morski-z-elastyna-i-antyoksydantami-kopia/. Mi osobiście bardzo pomógł przy problemach z włosami, a uwierz mi, myślałam że będę łysa. Warto stosować go także dlatego, że działa także na inne problemy, np. skórne, bóle stawów.
    • kamilk89 Re: Pomóżcie jak radzić sobie z wpadaniem włosów 21.01.21, 18:25
      W tym problemie polecam kontakt z Zakładem Usług Perukarskich w Krakowie. Pani na pewno doradzi w zakresie peruk, aby nie było widać łysienia. Mają damskie peruki naturalne, męskie peruki i kupno włosów. peruki-krakow.com.pl/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka