Dodaj do ulubionych

CO WARTO KUPIĆ WE WŁOSZECH?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:24
Dziewczyny może wiecie co warto oczywiście z kosmetyków kupić we Włoszech.
Mam na myśli kosmetyki firm u nas nie dostępnych:)
Na liście mam już polecaną przez jedną z forumowiczek maseczkę do włosów
BIOPOINT. Co jeszcze ? Z góry dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: straba Re: CO WARTO KUPIĆ WE WŁOSZECH? IP: *.star.ceti.pl / 62.121.129.* 05.08.04, 21:58
      Ja zawsze kupuje szampon i dezodorant Bionsen (rewelacja).Polecam też szampon
      Bipantol.Bardzo fajne są też boody spray-e Sauber. Jest kilka kolorków i każdy
      pachnie inaczej (dostepne tylko w aptece) I oczywiście ZAWSZE biore krem do
      twarzy firmy Ducray ten z różowej serii. W Polsce dostępne tylko szampony do
      włosów.Ten krem jest lepszy od Vichy, Avene. Sprawdziłam.
      A wy co kupujecie???
    • Gość: julia Re: CO WARTO KUPIĆ WE WŁOSZECH? IP: *.ipt.aol.com 06.08.04, 00:02
      Produkty Niveii sa o polowe tansze anizeli w Polsce, sama nie wiem dlaczego.
      Pozdr
    • Gość: martek Re: CO WARTO KUPIĆ WE WŁOSZECH? IP: 217.153.156.* 06.08.04, 10:40
      Kaloderma- burro per il corpo-maslo do ciala. Jest rewelacyjne,zawiera maslo
      kakaowe i karite-i naprawde ma "maslowa" konsystencje.Nie jak te dostepne u
      nas,ktore maslami sa tylko z nazwy...
      Naprawde polecam,wydajne,pieeeknie pachnie i super nawilza i wygladza.
      Szkoda,ze u nas niedostepne-ale moze kiedys.
      • Gość: eli Re: Wielkie Dzięki Dziewczyny:)-do Straby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:25
        Dzięki piękne , wpisuje na liste masełko do ciała :)i jeszcze pytanko o
        dezodorant Bionsen czy to jest antyperspirant?(bo ja niestety tylko takie muszę
        mieć:( i jaka jest orientacyjna cena.

A może zaproponujecie mi jeszcze coś z kolorówki(jakiś long-lasting
        podkład,puder, błyszczyk)

Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: eli Re: Wielkie Dzięki Dziewczyny:)-do Straby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:51
          podciągam, może jeszcze coś sobie przypomnicie dziewczyny;)Pozdrawiam
          • sigrun O włoskich kosmetykach raz jeszcze 09.08.04, 17:10
            Potwierdzam. Personal Biopoint to rewelacja (używałam linię klasyczną -
            niebieskie logo, jak i do włosów farbowanych - czerowone logo). Niesamowita
            jest również odżywka do zniszczonych włosów Biopoint Salad Mix. Bardzo dobre są
            szampony dostępne tylko w zielarniach - Specchiasol oraz L'Erbolaio
            (niesamowicie delikatne). Polecam także produkty do kąpieli i pielęgnacji ciała
            Perlier (mają płyny do kąpieli o niepowtarzalnych zapachach), Felce Azzurra,
            Bilboa (dostępne również w Polsce) oraz większość oferty Bottega Verde, która
            zaczynała jako firma wysyłkowa, a obecnie ma również sieć sklepów firmowych.
            Co do kolorówki warto zaiteresować się produktami Deborah. Obecnie używam ich
            kredki do brwi "Matita per sopracciglia 24 ore". Cztery lata i nie moge jej
            skończyć, tak jest wydajna, a efekt utrzymuje się naprawdę długo. Stosowałam
            w/w kosmetyki przez wiele lat i z czystym sumieniem mogę je polecić.
            • Gość: eli Re: O włoskich kosmetykach raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 13:00
              Sigrum bardzo bardzo bardzo dziękuję:)a odżywkę kupię od razu i szybko
              wypróbuję jeśli dla mnie będzie też taka świetna kupię na zapas;).
              Jadę za tydzień(Rimini, San Marino-o ile cen nie podnieśli w co szczerze wątpię
              i okolice)Zastanawiałam się jeszcze nad Diego Dalla Palma(miałam co przwda
              kiedyś podkład z tej firmy i był taki sobie ale może źle sobie dobrałam)
              A czy któraś z Was się orientuje czy we Włoszech jest MAC albo John Frieda?

Pozdrawiam serdeecznie i jescze raz dzięki
        • Gość: straba Re: Wielkie Dzięki Dziewczyny:)-do Straby IP: *.star.ceti.pl / 62.121.129.* 10.08.04, 20:42
          Eli!

Spiesze z odpowiedzią na temat Bionsenu. Ten dezodorancik nie jest
          antyperspirantem, ale na "lużne" dni spokojnie wystarcza.
          Aha moge polecić jeszcze płyny do higieny intymnej np Cliosanu. Inne też są
          super.
          Zobacz sobie też na kolorówke firmy Santa Angelika (apteka). No i oczywiście
          nie zapomnij o kremie, który już reklamowałam.To najlepszy kosmetyk z Włoch!!!
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka