Dodaj do ulubionych

krostki na posladkach

IP: 217.153.29.* 03.09.04, 16:26
mam taki maly problemik - jak widac w temacie. czy znacie moze jakies kremy?
toniki? chetnie sie pozbede tego paskudztwa;) a i jeszcze jedno, rady
pt. "zacznij dbac o higiene" mozecie pominac, nie mam z tym problemow:)
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: malena Re: krostki na posladkach IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 17:12
      a może jakiś mocny peeling?
    • Gość: Anka Re: krostki na posladkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 02:29
      Jejku pamietam jak mialam z tym problem chyba przez 2-3 lata i przeszlo jak
      zmienilam nawyki zywieniowe i bielizne (jem warzywa,owoce,cieny
      chlbe,kasze,ryz,ryby,drob,pije tylko wode,miete,rumianek,zielona i czerwona
      herbate czasami zjem cos slodkiego ale staram sie ich unikac jak ognia nie
      nosze sztucznej duszacej bielizny a taka ktora oddycha nie ubieram bardzo
      obcislych spodni zbyt obcislych to wazne )
    • Gość: doswiadczona Re: krostki na posladkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:59
      chetnie podziele sie z toba moimi doswiadczeniami. przez bardzo dlugi okres ta
      sama dolegliwisc wpedzala mnie w straszne kompleksy az wreszcie wybralam sie do
      dermatologa. pani doktor jak tylko zobaczyla ze zaczynam zdejmowac spodnie
      wiedziala a co chodzi, bo jak sie okazuje, to bardzo czesta dolegliwosc. jej
      rady byly proste i bardzo skuteczne. odradzala obcisle spodnie a zwlaszcza
      jeansy, bo sa bardzo szorstkie/sztywne dla skóry (choc zazwyczaj tego nie
      czujemy :) a jesli juz takie zakladamy to unikajmy stringow. poradzila mi
      noszenie damskich bokserek (albo wrecz "gaci z nogawka")- oczywiscie jak
      najwiecej bawelny. oczywiscie na "randki rozbierane" mozna zalozyc i stringi,
      ale jesli sytuacja nie jest "az tak wymagajaca" lepiej zalozyc cos co osloni
      nasze posladki. na te krosty, ktore mialam, przepisala Bactroban do smarowania
      przez kilka dni...a na codzien pielegnacje balsamami do ciala...i to wszystko-
      koszmar sie skonczyl. nie polecala natomiast zadnych peelingow, bo nawet
      najlagodniejsze sa zbyt drazniace dla skóry sklonnej do takich dolegliwosci.
      • Gość: shaleen Re: krostki na posladkach IP: *.stepnica.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 15:30
        Miałam ten sam problem,wybrałam się do dermatologa,przepisała antybiotyk,taki
        płyn do przemywania,Davercin,bardzo mi pomógł,chcociaż,niestety,problem
        nawraca,mimo uzywania dobrej bielizny i diety.To zapalenie meszków
        włosowych ,paskudztwo,nawracające ale do wyleczenia.
      • mikams75 Re: krostki na posladkach 06.09.04, 20:20
        Mi pomogl peeling, moze nie tak do konca, bo czasem jakis jeden syfek wyskoczy,
        ale zwalam to na brak systematycznosci w peelengu. Byl czas, kiedy sie tym
        ostro zajelam i efekt byl - gladziutka pupa :-)
    • Gość: anka Re: krostki na posladkach IP: *.chello.pl 06.09.04, 20:54
      mojej kolezance pomoglo solarium
    • Gość: Anka Re: krostki na posladkach IP: 213.17.171.* 07.09.04, 11:06
      Polecam Sudocrem, to taki krem dla niemowląt na pieluszkowe zapalenie skóry.
      Mam po dziecku i tez mi pomógł.
      • pelagija Re: krostki na posladkach 07.09.04, 13:31
        jezeli chodzi o kremy na posladki
        to mi pomogl "propylacticare" firmy Stiefel
        to w zasadzie taka oliwka ale bardzo fajnie i skutecznie wygladza i nawilza
        skore (do stosowania po kąpieli)
        ...moja sasiadka mi polecila:)
    • Gość: sol Re: krostki na posladkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:38
      Witam

nie potrzebne ci sa zadne kremy i toniki wystarczy ze do kazdej kapieli dodasz
      kilka lyzek soli .Krosty znikna po kilku takich kapielach a skora bedzie bardzo
      gladka na calym ciele.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka