Dodaj do ulubionych

Prosze o porade

23.08.15, 19:40
Mam 36 lat i chcialabym zaczac przygode z kwasem glykolowym badz retinolem. Mam tradzik,zaczerwienienia w okolicach nosa.Twarz jest juz mniej elastyczna i zaczyna mi sie robic zmarszczka miedzy brwiami. Nie stosowalam jeszcze takich specyfikow i nie mam pojecia co wybrac.
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: Prosze o porade 24.08.15, 10:40
      Wybierz się najpierw do dermatologa, nich oceni stan skóry i ustali jakiś plan działania.
      Jeśli trądzik zaleczałaś wszelkimi sposobami i nic nie pomogło, a o dzieciach(znaczy rozmnożeniu) już nie myślisz, może dermatolog zaproponuje Ci kurację isotretinoiną?(w tabletach)
      Może zaleci kwasy gabinetowe(duże stężenia), aby "zedrzeć" to co masz i zobaczyć co pod spodem? Skóra się wygładzi, zmarszczki też, może i trądzik uspokoi?
      Zaczerwienienia w okolicach nosa mogą być pękającymi naczynkami, które trzeba zamknąć-po domowemu nie da rady.
      Sporo jest specyfików, które można zastosować w domu-całorocznie, jednak dobrze(najlepiej) by było, aby ktoś fachowo ustalił plan działania.
      • lambda100 Re: Prosze o porade 24.08.15, 15:27
        Czy po tej kuracji isotretaina nie powinnam miec wiecej dzieci? To jest Taki tradzik ktora siedzi pod skora i nie da sie tego wycisnac. Chodzilam po lekarzach jakies ostatnio 10 lat temu,ale pozniej dalam sobie spokoj bo nic nie pomagalo. Myslalam tez o dermambrazji. Z tym ze na takie zabiegi musze sobie troche odlozyc jeszcze,a kosmetyki moglabym juz jakies kupic.
        • kasha77 Re: Prosze o porade 24.08.15, 17:00
          nie możesz zajść w ciąże w trakcie kuracji - może dojść do uszkodzenia płodu,wad wrodzonych itp,a po skończeniu też z tego co wiem jakiś czas trzeba odczekać z zachodzeniem. Moim zdaniem nie ma innej opcji tylko lekarz,najpierw trzeba wyleczyc żeby potem zająć się "estetyka" czyli zabiegami w stylu dermabrazja.
    • ekspert_coco-time Re: Prosze o porade 14.09.15, 08:28
      Witam,
      Od 10 lat sposoby walki z trądzikiem bardzo się zmieniły. Warto udać się na konsultację do dermatologa, bądź kosmetologa. Na konsultacji powinna Pani dowiedzieć się jakie badania najlepiej zrobić, dobrana powinna być pielęgnacja domowa oraz zabiegi. Jeżeli chodzi o pielęgnację domową skóry trądzikowej polecam serię Clear Start firmy Dermalogica. Zawierają bezpieczne stężenia kwasów, które regulują wydzielanie sebum, oraz działają bakteriobójczo. Zabiegi, które skutecznie walczą z trądzikiem to światłoterapia i kwasy.
      Pozdrawiam
      Sylwia Dzierżyc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka