Dodaj do ulubionych

EKSFOLIACJA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 16:12
Podobno dobra na przebarwienia(np.potradzikowe).Pytania:
-ile zabiegow trzeba wykonac dla dobrego i trwalego efektu
-ile to kosztuje (mniej wiecej)
-minusy tych zabiegow

Bede wdzieczna za info:)
Obserwuj wątek
    • ruda_80 Re: EKSFOLIACJA 20.09.04, 09:34
      Robiłam eksfoliacje już bardzo dawno temu. Dostałam do domu kosmetyki (chyba
      toniki jakiś żel do smarowania twarzy) żeby przyzwyczaić skórę do kwasów. Potem
      chodziłam do kosmetyczki bodajże co drugi dzień na zabiegi. Kosztów nie
      pamiętam. Minusy: zabieg wykonuje się tylko jesienią i wiosną (ochrona przed
      słońcem), trzeba tak ułożyć czas żeby regularnie w krótkich odstępach czasu
      bywać u kosmetyczki, efekt - zerowe lub prawie niezauważalne wybielenie
      przebarwień potrądzikowych :-(
    • Gość: Kate1972 Re: EKSFOLIACJA IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 11:43
      Też miałam, zgadzam się - efekty żadne i mocno opróżniony portfel. Na dodatek
      kosmetyczka "zapomniała" mi powiedzieć, że przy cerze z rozszerzonymi
      naczynkami nie wolno (!!!!) stosować, a jej nawet powieka nie drgnęła jak
      odbierała pieniążki :(
      Pozdrawiam - Kasia
    • Gość: Ania Re: EKSFOLIACJA IP: *.tele2.pl 20.09.04, 16:31
      zabiegi skuteczne i o dużym spektrum działania - od regulacji pracy gruczołów
      łojowych, poprzez rozjaśnienie przebarwień po likwidację zmarszczek i
      rozstępów. wszystko zależy od linii zabiegowej, stężenia preparatów, ich ph i
      jeszcze kilku spraw. ceny najtańszych sensownych zabiegów zaczynają się od ok
      70pln do nawet i 600-700 przy pilingach dermokosmetycznych kiedy wykonuje się
      tylko jeden zabieg. ilość zabiegów : wszystko zależy od stanu skóry i koncepcji
      producenta linii zabiegowej - są pojedyncze zabiegi, są seryjne robione raz w
      miesiącu raz na dwa tygodnie i raz na tydzień. jako serię najczęściej uważa się
      6-12 zabiegów. to o czym pisała ruda to jakiś słaby zabieg skoro wykonywało się
      go co drugi dzień i rzeczywiście nie można było uzyskać spektakularnych
      efektów - taką linię zabiegową miała Dermika. co do stosowania eksfoliacji przy
      cerze naczynkowej to nieprawdą jest że nie można - faktycznie natomiast trzeba
      bardziej uważać i nie zawsze się powinno stosować wyższe stężenia ( jako
      ciekawostka - pilingi kwasem glikolowym zaczęto niedawno stosować w leczeniu
      trądziku różowatego !! )
      jeszcze jedno - nieprawdą jest że zabiegów tych nie wolno wykonywać w lecie i w
      zimie. należy tylko w odpowiedni sposób zabezpieczać skórę kremem z wysokim
      filtrem a w zimie kremem tłustym (dodatkowo). kwasy o których mowa nie sa
      preparatami światłouczulającymi
      • ruda_80 Re: EKSFOLIACJA 20.09.04, 16:40
        No właśnie ja miałam eksfoliację AHA robioną preparatami Dermiki :-)
        • Gość: Ania Re: EKSFOLIACJA IP: *.tele2.pl 20.09.04, 16:47
          Dermika miała koncepcje odpowiednią dla niemowląt. o ile pamiętam były tam
          stężenia do 30% i mało agresywne ph. po latach wprowadzili jedno wyższe
          stężenie (chyba 40%?) ale żeby dostąpić zaszczytu używania go należało odprawić
          jakieś egzorcyzmy i osobiście zostać zaopiniowanym przez p.zwolińską czyli
          właścicielkę dermiki a efekty dalej były mizerne
          • maifair Re: EKSFOLIACJA 20.09.04, 21:24
            Ania, mam do Ciebie pytanie.
            Mam cerę mieszaną, raczej gladką ale często zanieczyszczającą się, wrażliwą,
            przebarwień raczej wcale, szybko sie przetłuszcza do czego sie już
            przyzwyczailam.
            Interesowałam sie kwasami, w szczególności zabiegami w gabinetach, chodzilam na
            rózne konsultacje i narazie na nic sie nie zdecydowalam ponieważ
            1. boje sie reakcji mojej wrażliwej skóry
            2. połowa kosmetyczek/dermatologów oglądajc moją cere mówiła taka ładna cera
            absolutnie nie potrzeba, druga połowa, że kwasy mogą pomoc cerze raczej napewno
            nie zaszkodzą i warto sprobować.
            Sama w domu regularnie uzywam do mycia Effaclaru La roche posay, na wiosnę
            uzywałam także effaclaru K (ok.3miesiące) z kwasami BHA i zauważylam jedynie
            wygladzenie skóry, zaskorników nieznacznie mniej.
            jakie jest twoje zdanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka