Dodaj do ulubionych

IPL czy Light Sheer

20.08.10, 10:41
Który laser jest lepszy.? Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • azalia87 Re: IPL czy Light Sheer 08.03.11, 12:47
      wydaje mi sie ze Light Sheer :)
    • media_hole Re: IPL czy Light Sheer 10.03.11, 09:43
      Ja byłam ostatnio na konsultacjach w sprawie depilacji Light Sheer i dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy - np. tego, że IPL sprawdza się świetnie w usuwaniu pękających naczynek, przebarwień, czyli zmian na skórze, ale nie nadaje się do usuwania włosów, bo nie działa tak intensywnie na mieszek włosowy, który po jakimś czasie regeneruje się i włosy odrastają. Light Sheer jest skuteczniejszy, przerwa między zabiegami jest dłuższa (3 miesiące - ale w tym czasie włosy można golić, nie można ich wyrywać, czyli depilator odpada), ale jeśli masz ciemne włosy, to 3 lub 4 zabiegi powinny wystarczyć. Gdybyś chciała usunąć włoski z łydek lub ud, to najlepiej wybrać gabinet, który posiada Light Sheer Duo - jedna z końcówek aparatu jest dużo większa, za jednym razem obejmuje większy fragment skóry, zabieg więc trwa krócej. No i jeszcze jedna sprawa - IPL bywa bolesne, przy Light Sheer to się raczej nie zdarza.
      • julek_i_ja Re: IPL czy Light Sheer 22.03.11, 16:50
        media_hole napisała:

No i jeszcze jedna sprawa - IPL bywa bolesne, przy Light Sheer to się raczej nie zdarza.

Z doświadczeń, nie tylko moich, wynika coś zupełnie przeciwnego.
        • julie4 Re: IPL czy Light Sheer 25.03.11, 19:42
          Z moich również, przy LS bardzo bolało, a mam wysoki próg wytrzymałości bólu... ledwo tam wysiedziałam do końca zabiegu...
          • daniiiella Re: IPL czy Light Sheer 08.09.11, 11:41
            Z tego co wiem IPL średnio działa - podobno to pic na wode fotomontaż że tak się wyrażę, natomiast czy ja wiem czy LS tak bardzo boli? Ja dałam radę to jest kwestia wytrzymałości człowieka, ja nie czułam bólu a bardziej dyskomfort no i przynajmniej widać efekty ;)
        • 1pastaibasta Re: IPL czy Light Sheer 08.08.11, 11:35
          Laser diodowy jest zdecydowanie bardziej bolesny
    • ef.fka Re: IPL czy Light Sheer 13.09.11, 16:08
      Ja osobiście polecam laser Light Sheer. Zabieg może rzeczywiście jest troszkę bolesny. Z pewnością jest droższy od IPL, ale efekty bez porównania. Ja zdecydowałam się na bikini. Zaczęłam od tańszych zabiegów, a więc od IPL miałam 3 zabiegi... byłam wsciekła bo wydawałam pieniądze, a efekty były czasowe ... zdecydowałam sie na LIGHT SHEER i jestem zadowolona. Jestem juz po całej serii zabiegów potzrebowałam 5 zabiegów i od 4 miesiecy nie musze sie golić :] Polecam :]
      • limone17 Re: IPL czy Light Sheer 02.10.11, 16:00
        Mam doświadczenie z obiema metodami (pachy - LS, bikini - IPL). Skuteczność jest podobna, może przy IPL potrzeba więcej zabiegów. Depilacja LS jest bolesna, a nawet bardzo bolesna w wrażliwych miejscach, IPL prawie nie boli. Oczywiscie zabiegi IPL są o wile tańsze.
        • katarejka Re: IPL czy Light Sheer 02.10.11, 18:31
          ja osobiście polecam light sheer... zależy jak kto robi zabieg tym laserem ja miałam robione bikini i praktycznie nie bolało no i przede wszystkim usuwa włosy na stałe... a IPL to nie jest laser... niewiele osób o tym wie...
        • wieczny-ped Re: IPL czy Light Sheer 07.10.12, 21:20
          limone17 napisał:

> Mam doświadczenie z obiema metodami (pachy - LS, bikini - IPL). Skuteczność jes
          > t podobna, może przy IPL potrzeba więcej zabiegów. Depilacja LS jest bolesna, a
          > nawet bardzo bolesna w wrażliwych miejscach, IPL prawie nie boli. Oczywiście z
          > abiegi IPL są o wile tańsze.

hej, dopowiadając odnośnie skuteczności i "bolesności", to od niedawna na rynku jest rozwinięcie IPL - I2PL Elipse - zwierciadlo.pl/2012/uroda/strefa-piekna/epilacja%E2%80%93estetyka-wygoda-a-moze-koniecznosc

komfort przeprowadzania zabiegu bez porównania :)
    • wolne_konto_wreszcie Re: IPL czy Light Sheer 13.10.11, 10:15
      Tylko Light Sheer, nawet nie wyrzucaj kasy na inne.
      Najlepsze studio to Body Laser kolo Metro centrum
      • pann_a_nikt Re: IPL czy Light Sheer 21.02.13, 14:51
        ja miałam robioną depilacje laserem Light Sheer i jestem bardzo zadowolona z efektu, ten salon w którym miałam robiony zabieg www.anlight.pl miał co prawda dosyć nowy sprzęt, ale z pewnością ten laser jest jakościowo dużo lepszy niż IPL, a na pewno efekt utrzymuje się dłużej, podobno mam mieć spokój nawet do 8 lat, ale czy to się sprawdzi to się dopiero okaże
        • student854 Re: IPL czy Light Sheer 05.03.13, 11:58
          Zdecydowanie Light Sheer, ale musisz sama sprawdzić co u Ciebie będzie lepsze.
          • reniapl66 Re: IPL czy Light Sheer 08.01.14, 11:53
            Jeśli depilacja to tylko, to tylko laserem LIGHTSHEER. Wcześniej chodziłam cały rok na depilację laserem IPL, ale to była porażka. Odrosło wszystko. Potem poszłam na LIGHTSHEER w salonie Delux i wygląda na to, że po 3 zabiegach depilacji na nogach jest pełny sukces. Miałam umówiony czwarty zabieg, ale go odwołałam, ponieważ po upływie 2 miesięcy praktycznie nic nie odrosło. Pewnie za kilka tygodni potrzebny będzie jeszcze jeden, aby wytępić jakieś niedobitki. To samo samo na bikini. Może to chodzenie na IPL jakoś osłabiło włoski, ale musiałabym chyba chodzić jeszcze kilka lat na te zabiegi, aby był jakiś efekt, więc finansowo nie wyszłoby nic taniej niż laser diodowy. Drożej, ale potrzeba dużo mniej zabiegów.
            Mogę więc z czystym sumieniem polecić zabiegi depilacji w salonie Delux w Bielsku-Białej. Osoba, którą imiennie polecę otrzyma rabat 20% na wszystkie zabiegi wykonane podczas pierwszej wizyty. Najlepiej więc, jeśli planuje się kilka partii ciała - wykonać je wszystkie podczas tej pierwszej wizyty. Rabat dotyczy zabiegów w cenie 199 zł (te tańsze za 99 zł nie są objęte promocją w salonach Delux).
            Osoby zainteresowane moim poleceniem zapraszam do kontaktu na e-mail: reniapl@yahoo.com
            Chętnie odpowiem na pytania, trochę już nabrałam doświadczenia.
    • renata.d Re: IPL czy Light Sheer 19.02.19, 11:46
      Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że IPL nie jest laserem medycznym - nazywanie tego typu urządzenia laserami jest błędne. Profesjonalny laser np. LightSheer Duet działa bezpośrednio na barwnik zawarty we włoskach (tzw. melaninę) trwale usuwając owłosienie. IPL z kolei rozgrzewa całą skórę, nie tylko włos, nie jest tak precyzyjny (nie wysyła spójnych wiązek światła jak laser) i dlatego tak wiele osób nie widzi rezultatów po wykonaniu zabiegów z wykorzystaniem urządzeń do IPL. Z tego względu najlepiej wybrać depilację laserową, a nie IPL, bo jest ona o wiele skuteczniejsza.
    • patrycja93 Re: IPL czy Light Sheer 24.03.21, 13:39
      Ja korzystałam z Light Sheer w proclinic.pl/depilacja-laserowa/ i zdecydowanie polecam. Efekty są świetne i zabieg tym laserem nie bolał
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka