Dodaj do ulubionych

pytanie "tipsowe"

11.01.05, 23:28
dziewczynki
mam okropne paznokcie wiecznie krótkie i o brzydkim kształcie,mysle o jakis
żelowych lub innych ich sztucznych zastępcach,ale moje watpliwosci dotyczą
długosci tipsów ,otóż te widziane przeze mnie "zainstalowane" u innych są
zawsze nieziemsko długie,a ja ze wzgledu na specyfikę pracy muszę miec
tzw.czucie w palcach i nie bardzo sobie wyobrażam jak tu pracowac w takich...
moje pytanie brzmi: czy tipsy mogą byc tylko nieco dłuższe od prawdziwych
paznokci czy zawsze muszą być dłuuugie bo taki jest wymóg " instalacyjny"?
Obserwuj wątek
    • kosmisia Re: pytanie "tipsowe" 12.01.05, 09:12
      wcale nie musza byc dlugie
      ja mam paznokcie akrylowe, robione na szblonie i nie sad dugimi szponami tylko
      jakieś 3 mm wystaja poza palec, takze moge sobie pisac na klawiaturze i
      pracowac normalnie, w tej chwili to juz mam swoje paznokcie na calej dlugosci
      tyklo uzupelniam "odrosty"
      • new_woman Re: pytanie "tipsowe" 12.01.05, 10:36
        Ile kosztują paznokcie akrylowe? Jak często trzeba je uzupełniać i również ile
        kosztuje uzupełnianie?
        Pozdrawiam
        • kosmisia Re: pytanie "tipsowe" 12.01.05, 15:03
          ja placilam za nalozenie 125 pln (ale razem z parafina), uzupelnienie jest
          tansze - lecz nie moge poweidziec ile dokladnie bo za kazdym razem "zalatwiam"
          kilka spraw i place za wszystko
          jesli chodzi o czestosc uzupelnien to zalezy od tego jak szybko rosna
          paznokcie - moze byc co 2-3 tyg.
          ja robie co 2 tyg zeby nie bylo widac "odrostow" (szybko mi rosna paznkocie)

mozna zrobic paznokcie taniej 90-100 zl
          • Gość: Aga Re: pytanie "tipsowe" IP: *.echostar.pl 12.01.05, 16:42
            Ja mam zelowe tipsy. Podobno akryle zolkna, zwlaszcza od solarium. Zaplacilam
            80 zl za francuskie z malowaniem. W Poznaniu. jestem bardzo zadowolona.
            • Gość: czerwonykubek Re: pytanie "tipsowe" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:14
              Mam 2 mm.Zawsze robię akryl na tipsie-dzieki tamu mają ładny kszałt i
              delikatnie mleczny kolor. Uzupełniam sama.
              • Gość: Agnieszka Re: pytanie "tipsowe" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:41
                Je robie akyle i mozesz miec dlugosc jaka tylko chcesz. Akryl nie zolknie jesli
                jest dobrej jakosci i sa zachowane odpowiednie proporcje w masie.
                • Gość: Iza Tipsy IP: *.GBNet / 80.51.229.* 12.01.05, 23:02
                  chcialam sie dowiedziec czy istnieje mozliwosc zalozenia tipsow na mocno
                  obgryzionych paznokciach o dosc szerokiej plytce i czy kazdy salon
                  specjalizuje sie w tego typu formie
                  • Gość: Ada Re: Tipsy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 08:47
                    przy zakładaniu tipsów manikiurzystka obcina ci paznokcie maksymanie, tak więc
                    nie ma znaczenia czy sa obgryzione :) szerokość płytki też nie ma znaczenia -
                    tipsy występują w różnej szerokości i manikiurzystka dobierze ci odpowiednią
                    wielkość tipsa. Po jakims czasie noszenia paznokcie robia się nawet nieznacznie
                    węższe.

Ja tę metodę na ładne paznokie zdecydowanie polecam. zawsze miałam kłopoty z
                    łamiącymi się panokciami o nieładnym kształcie. teraz ręka zawsze wygląda
                    pieknie- zadbana i szczuplejsza.

Jedyne minusy to koszty (w wawie za założenie zapłaciłam 150 + 90-120 za
                    uzupełnienie. cena zależy od tego ile tipsów jest wymienianych podczas
                    uzupełniania) i koniecznośfc dość czestego (2-3 TYG.) uzupełniania (2 godz. w
                    salonie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka