Dodaj do ulubionych

X-Tenso na proste wlosy??

23.02.05, 12:07
Hello,
slyszalam juz troche o zabiegu trwale prostujacym wlosy pt. X-Tenso -
L'Oreala. Chcialam wiedziec, jak to dziala dokladnie.
Czy zabieg ten nie niszczy wlosow? Czy moze dziala podobnie jak trwala i
pozniej bede miala suche, zniszczone wlosy??
Moje wlosy sa PRAWIE proste, tzn robia mi sie troche jakies fale, szczegolnie
na koncach. A ja marze o prosciutenkich wloskach jak po prostownicy:) Czy
zabieg ten zagwarantuje mi taki efekt?
I ostatnie pytanie: ile kosztuje i jak wyglada przebieg zabiegu:)
Z gory dziekuje za odpowiedzi!!!:)
Obserwuj wątek
    • babydoll CZy nikt nic nie wie na temat X-tenso?? 28.02.05, 13:16
      Chcialam zasiegnac porady, ale chyba nie jest to zbyt popularny zabieg, skoro
      nikt sie nie wypowiada... Dlaczego??
      • kochana525 Re: CZy nikt nic nie wie na temat X-tenso?? 01.03.05, 17:01
        jest to zabieg bardzo niszczacy wlosy(porownywalnie z trwala) i nie ludz sie za
        jak sobie zrobisz ten zabiego to beda jak spod zelazka- jesli masz w miare
        proste wlosy to nie warto- kup sobei lepiej bardzo dobra prostownice i olejek
        czy cos tam do prostownicy(jest teraz rewelacyjny olejek welli do prostowania-
        do kupienia u fryzjera).ja tak zrobilam i wloski super(oczywiscie mam
        swiadomosc ze prostownica tez wlosy niszczy ale lepsze to niz x tenso napewno.pa
        • mati711 Re: CZy nikt nic nie wie na temat X-tenso?? 01.03.05, 18:35
          Witaj jestem fryzjerem i w swoim zakladzie czesto robie usluge X - tenso loreal
          professionnel, po pierwsze ten zabieg jest swietnie tolerowany przez wlosy sa
          one po zabiegu miekkie i slniace wcale nie zniszczone choc oczywiscie ten
          zabieg nadwyreza strukture wlosa ale na pewno nie sa zniszczone sa trzy stopnie
          mocy kremu X- tenso od najslabszego do najmocniejszego stopnia prostowania
          zabieg utrzymuje sie na wlosach srednio 2 miesiace cena uslugi w zaleznosci od
          dlugosci wlosow od 120 zl do 250 zl jak do tej pory klienci i klientki sa
          bardzo zadowolone po zabiegu warto uzywac kosmetykow z serii wygladzajacej a
          wlosy naprawde sa miekkie i slniace i nie ma mowy o zniszczonych wlosach no
          chyba ze fryzjer zrobi cos nie tak polecam i pozdrawiam
          • babydoll Re: CZy nikt nic nie wie na temat X-tenso?? 02.03.05, 09:05
            Bardzo dziekuje za odpowiedzi! Szkoda, ze tak rozne, ale zastanowie sie jeszcze
            i postaram sie zaciagnac jak najwiecej opinii:))
    • oksana.zarewicz Re: X-Tenso na proste wlosy?? 14.03.05, 11:48
      Witam
      Zabieg ten jest rodzajem trwałej ondulacji. Każda zmiana kształtu – skręcenie
      prostego włosa lub wyprostowanie naturalnie skręconego powoduje trwałą zmianę
      miejsc połączeń pomiędzy cząsteczkami keratyny włosów. Dochodzi wówczas do
      rozerwania większości poprzecznych wiązań keratyny i odbudowania ich w
      miejscach odpowiadających nowemu kształtowi włosa. Można to osiągnąć poprzez
      działanie wysokich temperatur lub przy użyciu substancji o działaniu
      redukującym, selektywnie rozrywających siarczkowe wiązania pomiędzy łańcuchami
      keratyny. Nie potrafię ci odpowiedzieć czy będziesz zadowolona z takiego
      zabiegu i jaki jest jego koszt. Zależy to od salonu fryzjerskiego oraz
      umiejętności fryzjera.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka