Dodaj do ulubionych

depilator a bikini

IP: *.xtra.pl 20.03.05, 13:41
Witam!
I prosze o radę. Od zawsze mialam mocne włosy na nogach i w okolicach bikini,
jako niemądra nastolatka zaczęlam je regularnie co 2 dni golić maszynką i sie
doigralam, mineło od tego czasu jakieś 10 lat a ja juz nie moge sobie
poradzić, szczególnie z bikini. Nogi potraktowałam depilatorem (również uda)
i jakoś nie jest źle, ale bikini,,, boje się, a z drugiej strony golarka
starcza mi na jeden dzień, a i tak skóra nie jest idealnie gładka, kremy
nawet najmocniejsze leciutko tylko zmekczaja włos, ostatnio jeszcze tak
podrażnilam sobie golarka skórę że powiedzialam basta! czy używacie w te
okolice depilatora? a może macie jakieś złe doświadczenia i to odradzacie?
oczywiście poczekam z tym krokiem aż sie wypowiedzie dlatego plis plis ;)
wpisujcie swoje opinie.
Dzięki i pozrawiam :)
Obserwuj wątek
    • akin2 Re: depilator a bikini 20.03.05, 13:51
      doskonale Cię rozumiem bo miała , własciwie mam podobny problem ale liczę że
      choc okupie to krwią i bólem to jednak zwyciężę;)u mnie identycznie z kremami,
      golenie tak mnie podraznie, że nie ma o czym mówić, zwłaszcze że to krótkotrwałe
      rozwiazanie, więc radziłam się tu i tam, ale szlag mnie trafiał gdy wszędzie
      słyszałam że owszem można depilatorem i że BÓŁ DO WYTRZYMANIA.. no dla mnie
      absolutnie nie... byłam raz czy dwa na wosku, ale kurcze jakoś wstydziłam się
      poprosić o taka depilację na jakiej naprawdę mi zależało, czyli prawie na 0,
      ostatnio stwierdziłam że nie ma co musżę to jednak zrobić jakoś sama
      przez przypadek, bo pytałam o jakiś środek zniczulający miejscowo a nie sądziłm
      że dostanę emla, kupiłam tą maść właśnie - jest probematyczna w uzyciu, bo
      trzeba ją sobie zaaplikowć na 1 - 2 godziny przed planowanym zabiegiem i na
      dodatek jakoś szczelnie owinać te miejsca folią ale efekt znieczulenia
      rzeczywiście jest. Pierwszy raz zrobiłam sobie tą masakrę dwa tygodnie temu,
      oczywiście mimo znieczulenia oj nie było łatwo, krew się lała, ale przynejmniej
      rzeczywiście byłam w stanie to zrobić. potem przez kilka dni nie mogłam się tam
      dotknąć, o seksie nie wspominając, ale gładkośc była cudowna;))) no i teraz
      trochę już odrosłam, i mam zamiar dzisiaj powtórzyć zabieg licząc w duchu, że
      będzie choć trochę lepiej...
    • Gość: ataga Re: depilator a bikini IP: *.aster.pl 20.03.05, 14:04
      Może to nie będzie odkrywcze, ale najlepszy sposób to regularne woskowanie u
      kosmetyczki. Zapomnij o maszynce, depilacja przez kilka miesięcy regularnie u
      kosmetyczki osłabia włosy i na prawdę wolniej odrastają. Jedyny minus to to, że
      trzeba się najpierw zapuścić... bleee. A ból... przyjemnie nie jest, ale potem
      masz gładką skórę przez conajmniej 3 tygodnie - wg mnie warto.
      • akin2 Re: depilator a bikini 20.03.05, 14:05
        jesli jesteś w stanie znaleźć kosmetyczkę która wywoskuje cię tak jak chcesz, w
        sensie tyle ile chcesz, to rzeczywiście warto zgadzam się
      • Gość: gm Re: depilator a bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 14:07
        a cena??

tak orientacyjnie?
        • Gość: ataga Re: depilator a bikini IP: *.aster.pl 20.03.05, 14:16
          to zależy gdzie,ja za bikini płacę 35 - 50 zł
        • Gość: Kama Re: depilator a bikini IP: *.xtra.pl 20.03.05, 14:20
          właśnie ja też poprosze o ogolny zakres cenowy, po za tym kurcze, ja taka zosia
          samosia jestem, w dodatku... nie mam czasu od roku na fryzjera, ginekologa itp
          a co dopiero regularne bieganie na woskowanie, a tak w domu moge to robic
          nocami ;)
    • Gość: justy Re: depilator a bikini IP: 213.241.34.* 20.03.05, 14:30
      mnie osobiście bikini bol znacznie mniej niz np. uda czy przedramiona- tych
      częsci ciała nie jestem w stanie potraktować depilatorem elektrycznym, a bikini-
      owszem tak.
      • Gość: Kama Re: depilator a bikini IP: *.xtra.pl 20.03.05, 14:42
        tylko mi generalnie nie chodzi o sam ból wiem że zacisnę zęby i przez to
        przebrnę boje się tylko wrastających włosów ,podrażnień i krostek po depilacji.
        Jak to u ciebie wygląda?
        • Gość: justy Re: depilator a bikini IP: 213.241.34.* 20.03.05, 14:54
          po depilatorze elektrycznym nie mam żadnych problemów, o ile po depilacji przez
          1- 2 dni stosuję 5% benzacne lub brevoxyl. po ok. tygodniu zaczynam robić
          porządne peelingi,np. z soli- dzięki temu nie wrastaja mi włoski.
          natomiast jesli użyję maszynki do golenia, to niezależnie od smarowideł, zawsze
          mam stany zapalne, krostki i wrastajace włoski.
        • Gość: Karolina Re: depilator a bikini IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 20.03.05, 14:55
          Wlasnie po depilatorze jest to bardzo prawdopodobne zwlaszcza jesli masz
          podatna skore. Ja akurat mam wrazliwa skore i mialam z tym mase problemow
          dlatego wszystkim odradzam. Po wosku tez sie zdazy ze czasem cos wrosnie pod
          skore ale nie tak czesto i nie ma stanow zapalnych
    • Gość: Karolina Re: depilator a bikini IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 20.03.05, 14:51
      Doskonale Cie rozumiem bo jestem w takiej samej sytuacji. Jednak odradzam
      uzywanie depilatora-mialam po nim takie stany zapalne ze przez rok nie moglam
      pokazywac nog. Poza tym wlosy po depilatorze odrastaja po tyg. Polecam
      depilacje woskiem na cieplo. Na poczatku najlepiej u kosmetyczki potem jak beda
      odrastac slabsze sama sobie z nimi poradzisz. No i po takiej depilacji masz
      spokoj na 3 tyg
      • Gość: Vienera Do Karoliny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 14:57
        a po tym wosku na cieplo wloski Ci nie wrastaja?
        • Gość: Karolina Re: Do Karoliny IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 20.03.05, 15:03
          Zdaza sie ale duzo rzadziej i nie ma bolesnych stanow zapalnych jakie mialam po
          depilatorze.
    • kruszynka301 Re: depilator a bikini 20.03.05, 15:16
      najpierw regularnie chodziłam na ciepły wosk do kosmetyczki, ale po 2 latach włoski tak się osłabiły, że teraz wystarcza mi depilator, nie mam problemów z wrastaniem
      • Gość: Kama Re: depilator a bikini IP: *.xtra.pl 20.03.05, 19:30
        a uzywacie jakis masci kremow PO... bo ja wydepilowalam wlasnie uda, niestety
        mam tam dosc mocne wlosy i mam strasznie zaczerwienione, swedzi mnie nie
        ziemsko wiem ze to zniknie za dzien lub dwa, ale chcialabym to zlagodzic jak
        najszybciej
    • Gość: Ivre Re: depilator a bikini IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 20.03.05, 19:33
      Uzywam depilatora wszedzie za wyjatkiem...okolic bikini. Podziwiam te kobiety,
      ktore go i tam stosuja.. dla mnie bol jest nie do wytrzymania :/
    • ladyblue Re: depilator a bikini 20.03.05, 19:52
      mała uwaga - włoski nie mogą być za długie!!! wtedy boli dużo bardziej.
      i warto dobrze naciągnąć skórę przy depilowaniu.
      a ból jest ale taki do przeżycia, no i trochę krwi na początku jesli to kogoś
      przeraża ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka