Dodaj do ulubionych

Depilacja bikini

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:51
Dziewczyny jak sobie ztym radzicie? Bo depilatorze strasznie wrastaja włoski
a maszynka strasznie podraznia skórę a włoski bardzo szybko odrastaja i są
coraz mocniejsze
Obserwuj wątek
    • natka39 Re: Depilacja bikini 13.04.05, 11:54
      po goleniu maszynką użyj pantenol lub przed goleniem pare godzin wypij aspiryne
      zapobiegnie to zapaleniu i wrastaniu a najlepszy efekt daje wosk w gabinecie
      kosmetycznym
    • ebusia_fam_fatal Re: Depilacja bikini 13.04.05, 12:00
      gole codziennie, max co drugi dzien.
      wcieram balsam na odrastanie wlosow.
      choc przy codziennym goleniu jest niemal zbedny ...
      • natka39 Re: Depilacja bikini 13.04.05, 12:03
        próbowałaś w gabinecie?
        • Gość: Ola Re: Depilacja bikini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 12:09
          No właśnie nie próbowałam, znasz jakies salony gdzie robi sie to dobrze no i
          dokładnie:) Chodzi mi o warszawe
          • Gość: chihiro Re: Depilacja bikini IP: 217.204.117.* 13.04.05, 12:13
            Ja z polecenia innej forumowiczki odzwiedzilam niedawno salon Tais na
            Grzybowskiej. Bylam na depilacji brazylijskiej. Bardzo sympatycznie, bardzo
            dokladnie, wprost idealnie! Troche drogo niestety, za depilacje woskiem
            zaplacilam 90zl, pasta cukrowa kosztuje az 150zl. Za brazylijska niestety to
            standard :( Ale efekt oszalamiajacy!
            • natka39 Re: Depilacja bikini 13.04.05, 12:16
              cena straszna ale cóż Stolica
              • Gość: chihiro Re: Depilacja bikini IP: 217.204.117.* 13.04.05, 12:18
                Notak, za zwykla depilacje bikini tez nie jest tak makabrycznie drogo (30-
                50zl), ale za brazylijska to juz ceny skacza bardzo w gore...
                • Gość: xxx Re: Depilacja bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:56
                  Takie wielkie pieniądz płacicie, a mnie na to nie stać i wymyśliłam własny
                  sposób: depiluję włoski zwykłą pęsetą do brwi. Trzeba tylko naciągnąć skórę i
                  dać sobie trochę czasu. Boli, ale czy depilacja woskiem nie boli?. Pierwszy raz
                  jest najgorsz, później włoski nie wyrastają już z tak głębokich warstw skóry,
                  sa wręcz na wierzchu. Za pierwszym razem nie wyrywajcie wszystkich, rozłóżcie
                  to sobie na kilka dni. efekt na ok tydzień, a później włosków odrasta coraz
                  mniej i mniej...
                  • Gość: chihiro Re: Depilacja bikini IP: 217.204.117.* 13.04.05, 15:03
                    To jest dobra metoda, jak sie zacznie gdy tylko wloski zaczynaja wyrastac, jak
                    ma sie kilkanascie lat (czy ile tam, juz nie pamietam, kiedy wyrastaja po raz
                    pierwszy). Mam kolezanke, ktora tak zaczela wyrywac peseta pojedyncze wloski
                    pod pachami i teraz juz jej tylko sporadycznie rosna - ale jej zazdroszcze!
                    Ale niektore kobiety albo maja za duzo za gestych wlosow w okolicach intymnych
                    by wyrywac je peseta, albo nie maja tyle czasu albo tez chca miec naprawde
                    wszystkie wlosy usuniete (lacznie z tymi na wargach sromowych i miedzy
                    posladkami), a nie wiem, kto zniesie wyrywanie ich pojedynczo peseta (poza tym
                    trudno w takim wypadku o dokladnosc).
                    A poniewaz stac mnie jakos na depilacje brazylijska woskiem (na paste cukrowa
                    szkoda mi wydawac 60zl wiecej), ciesze sie, ze moge ten zabieg miec wykonywany
                    profesjonalnie przez kogos doswiadczonego i miec spokoj.
                  • Gość: Nicky Re: Depilacja bikini IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 15.04.05, 21:55
                    ja od kilku miesięcy robię dokładnie tak samo i wbrew pozorom jak się dojdzie
                    do wprawy nie zabiera to dużo czasu. Mam prawie 2 tygodnie spokój. A przy
                    dobrym naciągnięciu skóry bólu się prawie nie czuje- włoski są wyrywane
                    pojedynczo, a przy np. wosku czy depilatorze więcej na raz (ja osobiście nie
                    dałam rady wytrzymać tego 'bólu zbiorowego' ;-). Polecam pęsetę.
                    • nanan1 Re: Depilacja bikini 16.04.05, 11:11
                      a czym sie różni pęseta od depilatora? przecież depilator to po prostu kilka
                      szybko obracających się pęsetek!
            • Gość: Ola Re: Depilacja bikini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 12:23
              Mozesz podac mi dokładniejszy adres?Na ile taka depilacja wystracza?
          • natka39 Re: Depilacja bikini 13.04.05, 12:15
            ja jestem z bytomia wiec ci nie doradzę ale warto odwiedzić pare salonów i
            zobaczeć jakie mają warunki jeśli chodzi o higiene
    • Gość: coconut Re: Depilacja bikini IP: 217.153.87.* 13.04.05, 12:16
      a ja uzywam maszynki, nic mi nie poddraznia, juz mam wprawe wiec idzie
      szybko ;) a jakos w gabinecie sobie nie wyobrazam nie to zebym byla jakas
      zacofana bo np wizyty u ginekologa jakos bardzo nie przezywam ale to tak jakby
      co innego, ale jak kto woli, ja sobie z tym radze w zaciszu wlasnej lazienki i
      wcierac w siebie tez nic nie musze, po prostu mojej skory tam nic nie
      poddraznia, wloski nie wrastaja ani nic takiego
      • natka39 Re: Depilacja bikini 13.04.05, 12:17
        jesteś szczęściarą
        • Gość: OLa Re: Depilacja bikini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 12:36
          Pytanie do chihro, gdzie dokladnie jest ten salon, pamiętasz adres?na ile
          wystarcza taka depilacja?
          • Gość: chihiro Re: Depilacja bikini IP: 217.204.117.* 13.04.05, 13:25
            Pamietam, ul. Grzybowska 2 lok. 32, www.salontais.pl
            Na ile starcza to czesto sprawa indywidualna, minimum tydzien jest idealnie
            gladko, potem zaczynaja odrastac pojedyncze wlosy.
            • Gość: Ola Re: Depilacja bikini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:32
              a moze znasz jakies kremy/masci na podrazniona skóre po depilacji, jakis
              sposób na wrastajace włoski?:(
              • Gość: chihiro Re: Depilacja bikini IP: 217.204.117.* 13.04.05, 13:38
                Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze dobrze jest smarowac skore bezposrednio po
                depilacji zwykla oliwka dla dzieci (zarozno nogi jak i bikini) - to lagodzi te
                czerwone kropki. Potem mozna alantanem kremem - tak mi powiedziala kosmetyczka.
                Ale np. lydki depiluje depilatorem i na wrastajace wlosy nic nie pomaga.
                Regularnie robie peeling, smaruje czym sie da, ale niestety nogi mam w plamki
                (przebarwienia po rankach od wyrywanych peseta wrastajacych wlosach),
                minibabelki (duzo ich nie ma, na szczescie) i odrastajace wlosy - bo nie
                odrastaja wszystkie jednoczesnie. Moj patent jest taki (bo nie chce zapuszcza
                ich tak dlugo, az nadaja sie do woskowania, przynajmniej nie teraz na wiosne /
                lato): depiluje, mam kilka dni (doslownie:( ) spokoju, troche mi sie babrze po
                tym czasie, wiec gole prze jakis czas, az skora sie zagoi, i gdy jest juz
                ladnie depiluje znowu. I tak w kolko. Nic lepszego nie wymyslilam :(
              • Gość: chihiro Re: Depilacja bikini IP: 217.204.117.* 13.04.05, 13:40
                A bikini woskuje, w miedzyczasie gole, wloski mi nie wrastaja i skore mam tam
                gladka, niepodrazniona w ogole. Kiedys zdarzalo mi sie depilowac depilatorem,
                ale bol byl za duzy i wlosy mi wrastaly, wiec przestalam.
                • magdalenapilat Re: Depilacja bikini 13.04.05, 15:39
                  Ja robie woskiem, albo takim do twarzy albo sa specjalne waskie paski do
                  bikini. Pare dni spokoju. A jak mi sie nie chce zapuszczac zeby sie nadawaly do
                  wosku, to normalnie maszynka. I tak na przemian, to wosk to maszynka. Swoja
                  droga, wkurza mnie to strasznie. Same klopoty z tymi wloskami!
                  • Gość: chihiro Re: Depilacja bikini IP: 217.204.117.* 13.04.05, 15:44
                    No wlasnie! Mnie tez to wkurza, musze przyznac, taka syzyfowa praca! Gdyby
                    zamiast na nogach mogloby mi rosnac ze dwa razy tyle wlosow na glowie...
    • Gość: Monia Re: Depilacja bikini IP: *.xtra.pl 13.04.05, 17:52
      a ja sie ostatnio zawzielam i depiluje cala (no prawie cala) penceta! :)
      zajmuje mi to srednio jeden odcinek m jak milosc nie boli jak odpowiednio
      zlapie skore palcami bo depilatora nie moglam zniesc za nic w swiecie a golic
      musialam sie codziennie golarka zeby miec gladko, a i tak podraznienia takie ze
      feeeee, teraz jest na prawde rewelacyjnie... ciesze sie ze znalazlam swoj
      sposob, sproboj, moze tobie tez podpasuje :) ps. wlosy odrastaja duzo ciensze
      dlatego golenie jest duzo latwiejsze i mniej uciazliwe, wlosy wyrywam jak mam
      okres (wtedy moge sie zapuscic) a w miedzy czasie jak cos odrasta to gole, ale
      i tak wystarczy ze wyrywam raz na miesiac,
      • magdalenapilat Re: Depilacja bikini 13.04.05, 20:23
        Trzeba bedzie sprobowac wyrywanka w takim razie! Tylko kurde nie mam polskiej
        TV wiec nici z M jak Milosc :)
        • Gość: kasia Re: Depilacja bikini IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:23
          Ja na początku też miałam podrażnienia, ale skóra się przyzwyczaiła. Myślę że u
          Was powinno być tak samo. Jak miałam podrażnienia to podbierałam mojemu facetowi
          balsam po goleniu Nivea,ale to jaka firma to chyba bez znaczenia, ważne zeby był
          po goleniu - jest lepszy, łagodzi podrażnienia. Po normalnych balsamach i
          oliwkach miałam pozapychane pory i robiły się krosty. W ogóle dla mnie najlepszą
          maszynką jest mach3 mimo iż jest dla facetów, a do tych damskich jakoś nie mogę
          się przyzwyczaić. Nie przekonuje mnie ten dziwny kąt ustawienia ostrza. Ale ja
          się golę już od lat, kiedy to jeszcze nie było damskich wersji, takze to może
          kwestia przyzwyczajenia. Jeszcze coś: do golenia początkowo używałam pianki lub
          kremu do golenia.
          • magdalenapilat Re: Depilacja bikini 15.04.05, 23:58
            Ja tez uzywam tylko meskich maszynek i pianki do golenia. Nie wiem czemu, ale
            wydaja mi sie lepsze niz te damskie.

Wyrywania sprobowalam, strasznie pracochlonne, wiec postanowilam rozlozyc sobie
            na kilka dni :)))
            • sonja1 Re: Depilacja bikini 16.04.05, 10:16
              Ja golę się co drugi dzień, ale skórę mam strasznie podrażnioną i czasami w
              ciągu dnia juz nie moge wytrzymać, tak mnie to wszystko swędzi.smarowałam już
              skórę kremem do twarzy, balsamem, balsamem po goleniu, oliwką i zawsze to samo.
              próbowałam golić codziennie, żeby włoski nie zaczynały odrastać- bez zmian.
              lepiej jest tylko jak zdarza mi się je zapuścić- czyli bardzo rzadko. już sama
              nie wiem co robić. jak się mieszka z chłopakiem trudno mieć tam pełny komplet
              włosów.
              • Gość: agnes Re: Depilacja bikini IP: *.net 16.04.05, 15:01
                ja mam okropny problem z bikini, wyjscie na plaze jets dla mnie horrorem bo
                caly zcas mysle jakby tu sie ulozyc zeby nikt nie widzial brzydkich czerwonych
                plamek,krostek itp.tez wyrywalam sobie peseta na lini bikini wloski ale chociaz
                wydaje sie ze jest ich mniej to jednak wrastaja (pillingi nic nie dawaly) i od
                igly zeby je wyciagac jest kilka "ladnych"blizn. wiec przerzucialam sie znowu
                na maszynke ale na drugi dzien juz wloski widac i gdy chce je ogolic same ranki
                sie robia i leci krew..ogolnie teraz moje bikini jest w tragicznym stanie i mam
                nadzieje ze do okresu plazowania sie zagoi..smaruje
                balsamami,alantanem.sudocreamem i nic..juz nie wiem jak sobie z tym radzic!!!!
                • anexxa Re: Depilacja bikini 16.04.05, 15:08
                  odpuść sobie. zapuść włosy, idź do dobrej kosmetyczki, zrób wosk, powtórz go
                  parę razy - włosy znacznie się osłabią i będzie ich coraz mniej do depilowania.
    • okina Re: Depilacja bikini 16.04.05, 18:35
      Ja też miałam problem ale jakies 9 miesięcy temu zdecydowałam się na laser.
      Byłam juz na trzech zabiegach. Z pewnoscią co najmniej jeszcze jeden przede
      mna. Nistety drogo - bo kazda wizyta kosztuje 300 zł, ale mam nadziej ze
      pozbędę się na dłużej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka