Dodaj do ulubionych

matujacy bloker

IP: *.chello.pl 18.04.05, 14:29
zaczelam wlasnie kuracje kwasami. powinnam wiec kupic jakis bloker na twarz,
ale mam cere tlusta, skolonna do jakis niespodzianek. co polecacie? szukam
blokeru matujacego. najlepiej w rozsadnej cenie. ostatnio za te kwasy
zaplacilam majatek.
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: matujacy bloker 18.04.05, 14:45
      wiem że jest Avene matujący krem o nietłustej konsystencji, ale z filtrem 20,
      takiego używałam, całkiem dobry i może jest tej firmy podobny z wyższym
      faktorem, trzeba popytać w aptekach.
      pzdr.
      • chihiro2 Re: matujacy bloker 18.04.05, 15:20
        Jest Avene UVB/UVA 60. Sama go uzywam. Ma niby matowic, jest pewnie mniej
        tlusty od innych, ale tak naprawde wcale nie matuje. Swietnie nawilza i moze
        chroni, ale buzka sie nieco lepi po nim.
        • bzzzk Re: matujacy bloker 18.04.05, 15:41
          ten z filtrem 20 też jakoś super nie matuje, no ale rzeczywiście jest mniej
          tłusty, więc skóra nie wygląda aż tak źle jak po normalnym kremie, który na
          ogół jest dosyć ciężki. chętnie znalazłabym jakiś lepiej matujący, ale nie wiem
          czy to możliwe, bo w koncu on ma przede wszystkim chronić, a nie matowić...
          a czy jeszcze jakaś firma robi kosmetyk tego typu?
          • mejbi Re: matujacy bloker 18.04.05, 16:20
            też mnie to interesuje
            UP!
        • Gość: Trinity Re: matujacy bloker IP: *.193.97-84.rev.gaoland.net 07.05.05, 13:21
          Ja z kolei stosuje l'Oréal "Solar Expertise" z faktorem 60 ktory tez rzekomo ma
          nie zostawiac tlustej warstwy, ale mimo wszystko minimalnie sie jednak lepi. Ale
          mam na to sposob. Smaruje buzie tym l'Orealem a na to klade "Idealist" Estee
          Lauder (emulsja matujaco-wygladzajaca) i efekt jest super! Mysle, ze moze byc
          zreszta jakikolwiek krem matujacy na zwykly (czyli swiecacy) krem z blokerem i
          efekt bedzie naprawde OK.
    • kobietka_jm Re: matujacy bloker 18.04.05, 16:30
      Bioderma ma fluidy , które nie są tak ciężkie jak kremy, ja mam cerę normalną
      ze skłonnością do przesuszania i sama stosuję fluid 100 /30 , bo kładę bloker
      na krem nawilżający :)
      matowienia nie zauważyłam :)
      • Gość: kasiula Re: matujacy bloker IP: *.toya.net.pl 18.04.05, 17:45
        wg mnie najlepszy na taką cerę jest ten fluid anthelios extreme 60. jest
        naprawdę rewelacyjny:świetnie chroni (też używam kwasów), wchłania sie prawie
        całkowicie, dorze się na nim rozprowadza podład i uważam, ze jest dużo lepszy
        niż avene 60 niby matująca, a naprawdę lepiąca.polecam!
        • lorerai Re: matujacy bloker 18.04.05, 18:28
          Anthelios XL z La Roche- Posay. Na prawde super , a testowalam juz bardzo ,
          bardzo rozne. Dodatkowy plus - jest bezzapachowy.
          • Gość: doris Re: matujacy bloker IP: *.chello.pl 18.04.05, 18:39
            a cena w aptece? a moze mozna go dostac w rossmanie?
    • Gość: noana Re: matujacy bloker IP: *.torun.mm.pl 18.04.05, 19:49
      ja mam probki SVR 50 . ma kolor fluidu, wiec nakladam na niego tylko puder
      prasowany i jak dla mnie bomba. super rozwiazanie na lato, jesli masz cos do
      ukrycia. nie trezba nakladac podkladu, ktory dodatkowo obciaza cere.

nie polecam za to SVR 100. jest pomaranczowy i obrzydliwy
    • Gość: up Re: matujacy bloker IP: *.chello.pl 19.04.05, 07:06
    • Gość: Maria Re: matujacy bloker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:42
      Polecam blokera firmy Bio Derma photoderm MAX Creme Teintee SPF 100. Jest
      niedrogi około 43,00 zależy, w której aptece. Ma konsystencję fluidu. Używam go
      obecnie i jestem zadowolona.:-)
      • pitipel Re: matujacy bloker 19.04.05, 09:47
        No mnie nie denerwuj!!!
        Używam biodr]ermy drugi rok - blokery są rewelacyjne, 100tki tonującej używam bo
        świetnie chroni i zastepuje podkład a u mnie malo się świeci i skóra jest po
        niej super - taka delikatniutka...
        Ale (u mnie tylko na zamówienie) w aptece ostatnio wzięli ode mnoie za to CUUUDO
        (bo jest to cudo) 54 zł!!!!
        • mejbi Re: matujacy bloker 19.04.05, 12:22
          A czy ten bloker tonujący Bio Dermy ma mocny kolor? Bo rozumiem, że ma jakiś? I
          nie zatyka porów?
          • Gość: up Re: matujacy bloker IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 19.04.05, 18:23
            up
            • Gość: up Re: matujacy bloker IP: *.idea.pl 19.04.05, 21:52
              up
          • Gość: tuya Re: matujacy bloker IP: *.pinnex.com.pl 20.04.05, 08:50
            bioderma (100) ma niestety b. ciemny kolor
            • dana20 Re: matujacy bloker 20.04.05, 11:03
              Moze wiecie jaki ma kolor 60 Biodermy?
    • mejbi Re: matujacy bloker 20.04.05, 13:42
      A może jest ktoś, kto uzywał zarówno SVR, jak i Biodermy? I jest w stanie
      porównać te dwa blokery? Który bardziej się nadaje do cery tłustawej, na lato,
      jest lżejszy?
      • Gość: doris Re: matujacy bloker IP: *.chello.pl 20.04.05, 13:54
        ja pozukalam jeszcze w neci i chyba zdecyduje sie na roche-posay bo o wyglada mi
        najlepiej. tylko cena mi sie nie podoba.
      • Gość: ambiance Re: matujacy bloker IP: *.echostar.pl 21.04.05, 12:18
        Jak dla mnie SVR100 jest lzejsze od Biodermy Photoderm Max 100, ale to moze byc
        moje subiektywne odczucie. Natomiast akurat LRP Anthelios XL (60) jest
        niesamowicie tlusty. Drugiego takiego chyba nie ma. Fluid LRP niby ma byc dla
        cer tlustych/mieszanych, ale tez sie swieci. Poza tym, moim zdaniem, totalny
        niewypal - biala, tlustawa woda.
        W tej chwili uzywam Avene 50+ Ultra High Protection Lotion (mleczko 100 ml).
        Wedlug mnie najmniej tlusty z blokerow, ale potwierdzam opinie jednej z
        dziewczyn - troche sie klei.
        Najlepszy krem z wysokim filtrem, ktory mialam, to LRP Anthelios S (dla dzieci,
        100 ml) - UVB 40. Jest dosc gesty, ale bardzo ladnie sie wchlania. Tylko trzeba
        odczekac "przepisowe" 15 min.
        Generalnie - wszystkie blokery sa raczej tlustawe.
    • slotna Re: matujacy bloker 07.05.05, 13:07
      Mam Avene 60, ma delikatny bezowy kolor, wydaje sie tlustawy, ale moim zdaniem
      matuje. Nie jakos bardzo, ale ok (mam cere mieszana). Do tego swietnie nawilza
      i wygladza cere, i nie zatyka porow. Aha, i myslalam, ze beda problemy z
      nalozeniem na niego podkladu, ale o dziwo nie - nic sie nie roluje. Bardzo
      jestem zadowolona z tego kremu, polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka