Dodaj do ulubionych

depilacja woskiem

IP: 193.25.222.* 04.05.05, 11:05
Mam pytanie: czy któraś z Was depilowała sobie bikini woskiem??? Kupiłam
sotatnio plastry woskowe i ... chciałabym i boję się. Napiszcie czy to bardzo
boli. Dodam, ze nie mam żadnej alergi itp. Z góry dzieki za pomoc. pozdro.
Obserwuj wątek
    • Gość: natka Re: depilacja woskiem IP: *.crowley.pl 04.05.05, 11:29
      A jak wosk kupilas Basiu ? Tez sie nad tym zastanawiam i tez sie boje ze bedzie
      boloło. Jak sie zdecydujesz to daj znac czy bylo tragicznie czy do przezycia ;)
      • a.kopiko1 Re: depilacja woskiem 04.05.05, 14:00
        Lepiej jednak bikini jest robić ciepłym woskiem i nie samemu, jeśli robicie to
        pierwszy raz. Skóra tam jest bardzo delikatna i łatwo ją uszkodzić. Trzeba
        pamiętać o tym, aby zrywać włosy pod włos a tam włoski nie zawsze rozną w tą
        samą stronę i cały pasek z woskiem nie będzie odpowiedni. Kosmetyczka zrobi to o
        wiele lepiej. Mam nadzieję że nie zniechęciłam :)
        • bzzzk Re: depilacja woskiem 04.05.05, 15:06
          też uważam, że bikini lepiej depilować u kosmetyczki, bo to wrażliwa skóra,
          łatwo o siniaki, ciężko ją naciągnąć odpowiednio, miejsce dosyć bolesne, no i
          obszar słabo widoczny:) kiedyś też robiłam to woskiem w plastrach w domu, ale
          zawsze to jakoś niedokładnie wychodziło, mam mocne, grube włoski, więc często
          niektóre nie chciały się wyrwać, jak źle szarpnęłam, to robiły się siniaki albo
          takie małe wylewy podskórne. nie chcę straszyć, jak nie chcesz iść do
          kosmetyczki, to możesz spróbować, ale może najpierw na małym fragmencie zobacz
          jak Ci to idzie. jak nie masz tak mocnych włosów, to może wyjdzie dobrze.
          pamiętaj, żeby odrywać plaster nie szarpiąc do góry, tylko równolegle do skóry,
          to ważne, zresztą często o tym piszą na instrukcjach. no i rodzaj plastrów- dla
          mnie skuteczne są tylko Veet, inne do niczego. ale może to też kwestia rodzaju
          owłosienia. generalnie- jak masz możliwość, to lepiej udaj się na depilację
          bikini do kosmetyczki, przynajmniej na ten pierwszy raz.
          pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka