Dodaj do ulubionych

depilatory

IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.05, 09:33
po raz setny to pytanie. czy ktoras uzywa philips hp 6408 i moze wczesniej
uzywala brauna silk epil super soft taki zółty byl stary model niestety nie
mam blizszych danych czy rzeczywiscie pomiedzy tymi starymi a nowymi jeswt
mniejsza roznica jesli chozi o bol? i czego uzywacie jesli np sie depiljecie
na baaardzo wrazliwej skorze. i moze jakies doswiadczenia z philips satin ice
i tym depilatorem reklamowanym przez heidi klum z brauna.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja Re: depilatory IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.05, 09:51
      i przeczytalam w-kie posty z wyszukiwarki :)
    • niya Re: depilatory 25.07.05, 12:10
      no cóz, ja używam brauna silk epil super soft i faktycznie pisze, że
      delikatniejszy od poprzedniego, ale ja sobie nie wyobrażam jak tamten musiał
      "drzeć" skoro przy tym trudno znieść, ale to kwestia przyzwyczajenia, za
      pierwszym razem boli jak diabli, za drugim też boli, ale można skupić myśli na
      czymś innym, za trzecim hm no czuć, ale da sie zniesc, teraz za conajmniej 10
      golę nogi jak jednorazówką, przy szybkim przesuwaniu depilatora to jak łaskotki
      :), niestety przy pachach i bikini mnie czeka dopiero trzecia lekcja pozdrawiam
      :), ach innych depilatorów nie używałam :)
      • Gość: kaja Re: depilatory IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.05, 12:41
        ja sie przymierzam do depilatora juz ze 3 czy 4 lata...i nigdynie wytrzymalam
        zeby sie wydepilowac do konca.a teraz od czwartku robie to na raty... :)
        • niya Re: depilatory 25.07.05, 12:53
          :) ja też tak zaczynałam :) jeszcze łydki to szły jakoś ale uda, już gorzej, a
          przy pachach czy bikini to o matko! po jednym włosku i przerwa :p ale raz mąż
          mnie wkurzył i byłam tak wściekła, że cała sie wydepilowałam na złość pomogło :)
          zaraz potem mąż mnie wyprzytulał z przeprosinami i mmimo, że byłam cała
          czerwona, w kropki czerwone (mi schodzi po 12 godzinach) to i tak było fajnie,
          teraz już mi szybko idzie. Próbowałam wcześniej łyknąć tabletkę przeciwbólową
          ale nie pomogło, przykładanie lodu - troche, ale za dużo zabawy z tym. Zaciśnij
          zęby i w górę :)
    • dociaa Re: depilatory 25.07.05, 17:49
      czego kobiety nie zrobią, zeby pięknie wyglądać... A napiszcie jeszcze jak pielęgnujecie nogi. Chodzi mi o wrastające włoski, o czerwone kropki po depilowaniu ...
    • Gość: magda Re: depilatory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 17:58
      Ja mam pytanie,czy usowanie wloskow w okolicach bikini depilatorem jest
      bezpieczne?Mam wlasnie brauna i jak kiedys sprobowalam to myslalam ze umre i te
      czerwone kropki...czy to tylko poczatkowe stadium a pozniej przechodzi??Na
      nogach problemow nigdy nie mam...
      • Gość: niya Re: depilatory IP: *.proxy.astra-net.com 26.07.05, 06:48
        ja stosuję depilator na okolice bikini i przez pierwsze dwa dni mam czerwone
        kropki, ale potem się wszystko ładnie goi, od czasu do czasu wrastają mi
        pojedyncze włoski, ale wyciągam je szpilką, na szczęście nieczęsto się to
        zdarza, nie powiem ci czy u ciebie czerwone kropki znikną od razu czy dopiero po
        kilku dniach, każda skóra reaguje inaczej, jedyne co mogę powoedzieć, to to iż
        po kilku depliacjach na pewno ci się szybciej zaczna goić, ale po ilu? nie wiem.
        Pozdrawiam
      • kragmel Re: depilatory 26.07.05, 07:04
        Gość portalu: magda napisał(a):

> Ja mam pytanie,czy usowanie wloskow w okolicach bikini depilatorem jest
        > bezpieczne?
        w jakim sensie? na pewno od tego nie zachorujesz. możesz mieć podrażnioną
        skórę, zapalenie mieszków, wrastające włoski etc.

> czerwone kropki...czy to tylko poczatkowe stadium a pozniej przechodzi??Na
        > nogach problemow nigdy nie mam...
        po kilku razach skóra się przyzwyczaja i boli mniej.
    • Gość: agulka Re: depilatory IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.07.05, 10:05
      Rok temu mój mąż kupił PHilipsa z zimną przystawką, golarką i gładzarką.
      Zdecydowanie odradzam. Wydatek to duży, a nie dość, że boli ( chłodząca
      przystawka, to pic na wodę) to jeszcze wrastają włoski. I co depilator jest
      tylko ozdobą łazienki, gdyż i tak wróciłam do zwykłej maszynki do golenia. NIe
      pomogły peelingi przed depilacją, kremy. Włoski wrastają i to boleśnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka