Dodaj do ulubionych

Castagnus (???)tabletki

IP: *.prenet.pl 13.08.05, 15:38
Wiem, że to może bardziej temat na ZDRowie Kobiety, ale czy zażywałyście
kiedyś ten lek, nazwa jego to chyba CASTAGNUS, i czy pomaga w sprawach
związanych z miesiączką??
Obserwuj wątek
    • Gość: Astrid Re: Castagnus (???)tabletki IP: 82.139.8.* 13.08.05, 17:31
      Brałam przez dłuższy czas i niestety nie pomogły.
      • Gość: setif Re: Castagnus (???)tabletki IP: *.net.pulawy.pl 13.08.05, 18:02
        To zależy jakie masz problemy. Prawie dwa lata temu brałam przez trzy miesiące
        Mastodynon, pomogło, ponad rok miałam spokój z bolącymi piersiami, a okres mogę
        wyliczyć co do dnia. W tym roku na wiosnę brałam Castagnus (jest znacznie
        tańszy). Też pomogło. Ale wiem od mojego ginekologa, że czasami kuracja ziołowa
        nie jest skuteczna.
        • Gość: La Re: Castagnus (???)tabletki IP: *.prenet.pl 13.08.05, 20:31
          heh moim problemem są zbyt częste miesiączki co 15-18 dni... te tabletki biorę
          już 2-3 tygodnie i za 1-3 dni powinnam mieć okres jeśli nadal będzie występował
          tak jak wcześniej... ale narazie nic tego nie zapowiada... oby pomogly :)
          • Gość: och Re: Castagnus (???)tabletki IP: *.net.autocom.pl 13.08.05, 20:46
            Przy krótkich miesiaczkach masz za krótką drugą fazę, za mało progesteronu.
            Castagnus reguluje progesteron, więc na pewno Ci pomoże. Ja zażywam 2 tabletki
            • Gość: setif Re: Castagnus (???)tabletki IP: *.net.pulawy.pl 13.08.05, 22:11
              To są tabletki ziołowe, więc żeby poskutkowały należy je przyjmować co najmniej
              trzy miesiące. Jeśli nie pomoże być może wskazana jest terapia hormonalna, ale
              w takim przypadku przyjmuje się hormony tylko w drugiej połowie cyklu.
              • Gość: AniaB Re: Castagnus (???)tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 09:36
                Zażywam Castagnus bez przerwy od ponad 2 lat, tak zalecił mi ginekolog. Miałam
                bardzo obfite i bolesne miesiączki i straszne MPS. Teraz jest, lepiej:
                miesiączki skróciły się do 5 dni /wcześbiej trwały ponad 7/, są mniej obfite, a
                napięcie zaczyna mi się na 6 dni przed miesiączką, a nie na 10dni! Na
                Castagnus skazana jestem do starości, gdyż ze wzgledu na inne dolegliwości
                zdrowotne nigdy nie będę mogła zażywać hormonów. Kiedyś zrobiłam przerwę ,przez
                kilka miesięcy przestałam brać castagnus, dolegliwości powróciły.
                Jednak w Twoim przypadku nie jestem pewna czy Castagnus pomoże, przy tak
                krótkich cyklach?
                Pozdrawiam.Ania
                • iselle Re: Castagnus (???)tabletki 15.08.05, 13:44
                  Mnie pomógł wyregulowac (tendencję do zanikania cyklów). Już ponad rok jak
                  zakończyłam kurację i ani razu nie spóźnił się wiecej niż 3 dni! :D A nawet
                  jakby ostatnio się skracał. Niepotrzebnie latami trułam się hormonami w ich
                  błędnym kole (już nie mówiąc że leki te są droższe od C.).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka