Dodaj do ulubionych

kosmetyczka czy chirurg

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.05, 22:49
Gdzie lepiej przekuc sobie uszy u kosmetyczki czy chirurga?Polecilybyscie mi
dobre "salony" w Warszawie? Lepiej miec sztyfty z chirurgicznej stali czy z
tytanu?
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: kosmetyczka czy chirurg IP: *.umcs.lublin.pl 23.08.05, 10:07
      u chirurga? nie przesadzaj :D dawniej dziury robiono zwykłą igłą a pod płatek
      ucha podkładano korek albo kartofla. Ja sama miałam robione igłą w domowych
      warunkach i żyję. Lepszy jest tytan ale jest b. drogi. Odradzam raczej
      korzysatnie z kosmetyczek i ich pistoletów, znam osoby który dość długo się
      uszy goiły po przekłuciu pistoletem. Najlepiej pójdź do salonu tatuażu i
      piercingu, tam są (lub powinni być :D) fachowcy którzy przekłują ci uszy
      sterylną igłą, na pewno lepiej się będzie goić jak po wbiciu sztyftu z
      pistoletu kosmetyczki. Pozdrawiam
    • Gość: sds Re: kosmetyczka czy chirurg IP: *.devs.futuro.pl 23.08.05, 16:15
      zrób tak jak Ci radzi abc, chirurg pewnie by się uśmiał na taką prośbę (choć
      pewnie by ci przekłuł.
      • Gość: maxi Re: kosmetyczka czy chirurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:43
        Ja tam miałam przekłute pistoletem w drugiej klasie podstawówki. Goiło się
        idealnie więc pistolet mogę polecić. Co do chirurga hmmm....nie wydaje mi się
        by czymś takim się zajmował. Ja sama bawiłam się w chirurga bo dziórki w uszach
        zrobiłam wielu znajomym a znam osoby, które zrobiły to sobie same.
        • effi Re: kosmetyczka czy chirurg 23.08.05, 19:53
          mi po pistolecie goily sie uszy dluuuugie miesiace....
          • Gość: abc Re: kosmetyczka czy chirurg IP: *.umcs.lublin.pl 24.08.05, 09:54
            jasne, przecież sztyft wstrzeliwany z pistoletu nie przekłuwa a
            raczej "przegniata" skórę, to i potem trodno się goi. Po przekluciu pistoletem
            zalecają nosić pierwsze kolczyki minimum miesiąc, a po przekłuciu iglą można
            sobie bezpiecznie zmiecić juz po 10 - 14 dniach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka