Gość: Ines IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.05, 22:49 Gdzie lepiej przekuc sobie uszy u kosmetyczki czy chirurga?Polecilybyscie mi dobre "salony" w Warszawie? Lepiej miec sztyfty z chirurgicznej stali czy z tytanu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: kosmetyczka czy chirurg IP: *.umcs.lublin.pl 23.08.05, 10:07 u chirurga? nie przesadzaj :D dawniej dziury robiono zwykłą igłą a pod płatek ucha podkładano korek albo kartofla. Ja sama miałam robione igłą w domowych warunkach i żyję. Lepszy jest tytan ale jest b. drogi. Odradzam raczej korzysatnie z kosmetyczek i ich pistoletów, znam osoby który dość długo się uszy goiły po przekłuciu pistoletem. Najlepiej pójdź do salonu tatuażu i piercingu, tam są (lub powinni być :D) fachowcy którzy przekłują ci uszy sterylną igłą, na pewno lepiej się będzie goić jak po wbiciu sztyftu z pistoletu kosmetyczki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sds Re: kosmetyczka czy chirurg IP: *.devs.futuro.pl 23.08.05, 16:15 zrób tak jak Ci radzi abc, chirurg pewnie by się uśmiał na taką prośbę (choć pewnie by ci przekłuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: kosmetyczka czy chirurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:43 Ja tam miałam przekłute pistoletem w drugiej klasie podstawówki. Goiło się idealnie więc pistolet mogę polecić. Co do chirurga hmmm....nie wydaje mi się by czymś takim się zajmował. Ja sama bawiłam się w chirurga bo dziórki w uszach zrobiłam wielu znajomym a znam osoby, które zrobiły to sobie same. Odpowiedz Link Zgłoś
effi Re: kosmetyczka czy chirurg 23.08.05, 19:53 mi po pistolecie goily sie uszy dluuuugie miesiace.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: kosmetyczka czy chirurg IP: *.umcs.lublin.pl 24.08.05, 09:54 jasne, przecież sztyft wstrzeliwany z pistoletu nie przekłuwa a raczej "przegniata" skórę, to i potem trodno się goi. Po przekluciu pistoletem zalecają nosić pierwsze kolczyki minimum miesiąc, a po przekłuciu iglą można sobie bezpiecznie zmiecić juz po 10 - 14 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś