Dodaj do ulubionych

Znalazłam ekstra peeling

IP: 217.11.140.* 12.11.05, 11:10
Witam,

Mam trzydziechę i niezbyt ładna cerę z przebarwieniami i licznymi grudkami.
A teraz po kilkakrotnym użyciu skóra na twarzy jest gładka i jasna i naprawdę
wygląda świeżo i zdrowo- i to widzę nie tylko ja! To dwufazowy peeling z
kwasem glikolowym avon w płatkach, używa się go co 2 dzien.Nigdy nie
przepadałam za produktami tej "firmy", ale ten produkt jest po prostu
rewelacyjny. Efekt przeszedł moje oczekiwania. Skóra jest cały czas gładka, a
nie tylko chwilę jak po peelingu takim z drobinkami, podkład rozprowadza się
jak masełko!

Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.05, 11:12
      a to gratuluje,uzywaj zawsze takich peelingow bez grudek..
      przy Twojej wrazliwej cerze..
      • Gość: Beta Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.05, 15:51
        mam go równiez, masz racje, jest rewelacyjny,nie lubie avonu,ale piling jest
        bomba,.....
        Do a! - co sie czepiasz dziewczyny,ona wcale nie wspomniała,ze ma wrazliwa
        cere,tylko wtrąciła swoja uwage o produkcie, bez sensu zabierac głos,jak sie
        nie ma nic do powiedzenia..no comments
    • Gość: Nessie Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.acn.waw.pl 12.11.05, 19:19
      Ile on kosztuje?? Czy przecierasz płatkami także skórę pod oczami? Nie dolne
      powieki, tylko trochę niżej, od nasady nosa do policzka? Mam tam grudki... :(
      • iwka901 Re: Znalazłam ekstra peeling 12.11.05, 20:46
        Hwj,
        Kupiłam na Allegro w promocji za 19, 90 zł .
        Napisane jest w ulotce, żeby nie używać w okolicach oczu.
    • chmuurka Re: Znalazłam ekstra peeling 12.11.05, 20:51
      Także stosuję:) Faktycznie nieźle odświeża skórę twarzy. Nie mozna go stosować w
      okolicach oczu.
      • Gość: Nessie Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 16:09
        Dzięki za odpowiedzi. Spróbuję złowić moją konsultantkę, może się jeszcze
        załapię... Z Allegro bym musiała zapłacić za przesyłkę, więc pewnie wyjdzie na
        to samo.
        • Gość: len Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.11.05, 16:23
          Ja go kupię na Allegro - wyjdzie znacznie taniej!! Nie przypuszczałam, że na
          Allegro można go tak tanio kupić. U zaprzyjaźnionej konsultantki, ktora ode
          mnie nie pobiera zadnych prowizji, zapłaciłabym ok 50 zł. Na Allegro w opcji
          KupTeraz! można kupić już za 24 zł, a licytując pewnie jeszcze taniej. Nie
          wiem, jak to możliwe, że sprzedawcy mają tak tanie kosmetyki z Avon. To
          śmieszne, ale nie wykluczone, że kupnem na Allegro tego peelingu będzie
          zainteresowana nawet moja przyjaciółka-konsultantka, króra na własny użytek dla
          siebie kupuje go za 50 zł.

Pozdrawiam i dzięki za info o tym peelingu i o możliwości kupienia go na
          aukcji!!
          • Gość: len a mikrodermabrazja? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.11.05, 16:26
            Dziewczyny,

a używałyście mikrodermabrazji Avonu? Dobry jest ten ich peeling? Jeśli macie
            jakieś doświadczenia z tym kosmetykiem, podzielcie się, proszę. Gdyby był dobry
            kupiłabym od razu ten dwufazowy peeling + mikrodermabrazja u jednego
            sprzedawcy.

Pozdrawiam!
          • Gość: Nessie Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 17:20
            O rany, nie zdawałam sobie sprawy, że to jest aż taka różnica w cenie! :(
            Myślałam, że normalnie od konsultantki kosztuje ze 25-30 zł... No to chyba i ja
            będę musiała się przemóc i kupić go na Allegro.
            • Gość: len Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.11.05, 19:02
              Tak, około 20 zł różnicy albo nawet więcej, przesyłka nie powinna być droższa,
              jak 4-6 zł. Bardzo się cieszę z tego odkrycia, bo do tej pory szkoda mi było
              wydać na ten kosmetyk ponad 50 zł. Mikrodermabrazja na Allegro kosztuje na ogół
              około 19 zł i też zastanawiam się, czy jej nie kupić, zwłaszcza gdyby udało mi
              się znaleźć te dwa kosmetyki u jednego sprzedawcy.

Pozdrawiam!
          • czekoladka_84 Re: Znalazłam ekstra peeling 13.11.05, 19:06
            Pewnie dlatego, że mogą to być kosmetyki z kradzieży.
            • Gość: Nessie Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 19:20
              Czekoladko, czy masz jakieś konkretne dowody na to, że są kradzione? Była jakaś
              duża kradzież w fabrykach Avonu? Czy tylko tak sobie pesymistycznie zakładasz?
              • czekoladka_84 Re: Znalazłam ekstra peeling 13.11.05, 19:22
                Nie, ale znając życie to w dużych zakładach produkcyjnych pracownicy często
                wynoszą (czytaj: kradną) produkty.
                • kasiapro1 Re: Znalazłam ekstra peeling 13.11.05, 19:38
                  LUb jest to podroba jakich wiele na Allegro-sama zakupilam pare,po ktorych
                  miala problemy z cera.Napisalam do sprzedawcy czy to orginal to byla cisza,wiec
                  zarzadalam zwrotu kasy,bez slowa oddal
                  • Gość: len Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.11.05, 19:57
                    Ale Twoje wątpliwości i reklamacja dotyczyły kosmetyków Avon? Wydaje mi się
                    mało prawdopodobne, żeby podrabiało się takie popularne i raczej niedrogie
                    marki, jak Avon, bo byłby to chyba nieopłacalny i niedochodowy handel. Akurat
                    ten peeling w Avonie jest dosyć drogi, ale czy opłacałoby się sprzedawać i
                    produkować szampon o wartości 8 zł? Prędzej uwierzę, że rzeczywiście pracownicy
                    wynoszą kosmetyki i handlują nimi "na lewo". Moja koleżanka-konsultantka
                    powiedziała też, że koordynatorzy którzy bardzo dużo sprzedają mogą mieć też
                    jakieś spore zniżki przy zakupach - może to wystarczy, żeby sprzedawać za 50%
                    ceny i taniej? Nie wiem...
              • justa_79 Re: Znalazłam ekstra peeling 13.11.05, 19:57
                Nessie, a jak uważasz, skąd mogą pochodzić kosmetyki, które na allegro są
                tańsze niż bezpośrednio od Avonu (mam na myśli ceny konsultantek z najwyższym
                upustem). odpowiedź jest prosta, "spadły z TIRa" :/ a ich zakup to paserstwo i
                też jest nielegalny. o moralności nie wspominając.

a odnośnie peelingu, to też go używam i polecam, kupiłam za ok. 30 zł (był po
                ok. 60 zł, ale mikrodermabrazja gratis).
                • Gość: Nessie Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 20:21
                  Wiesz, ja po prostu nie lubię oskarżać ludzi o złodziejstwo, nie znając całej
                  sprawy. Nie mam pojęcia o wewnętrznych zasadach panujących w Avonie. Może
                  koordynatorki konsultantek mają prawa do większych zniżek? Może dostają
                  "prezenty", którymi potem handlują na Allegro? Itede, itepe. Nigdy nie kupowałam
                  kosmetyków na Allegro, bo boję się podróbek, zresztą nie używam górnopółkowców.
                  Czy ktoś z Avonu zgłosił do właścicieli Allegro zawiadomienie w tej sprawie? Tak
                  należałoby chyba postąpić - choćby ze względu na wspomnianą przez ciebie
                  moralność...
                  • justa_79 Re: Znalazłam ekstra peeling 13.11.05, 20:26
                    wątpię, żeby ktoś z Avonu zgłosił, bo jak mówisz, trzeba by było najpierw tej
                    osobie udowodnić. koordynatorki dostają taniej jakieś kosmetyki (np. nowości),
                    ale nigdy nie jest to kilkanaście/kilkadziesiąt sztuk tego samego kosmetyku.
                    • Gość: Nessie Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 20:34
                      Czyli jak zwykle ręce opadają :(

Trochę nie na temat, ale załamałam się ostatnio, bo zgłosiłam Straży Miejskiej,
                      że na drzewie wisi (głową w dół) zdechła dzika kaczka. Nie raczyli zareagować,
                      bo przecież w Warszawie nie ma ptasiek grypy...

Więc pewnie nawet i zgłoszenie nic by nie dało :(
        • Gość: len Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.11.05, 17:15
          Już chyba wiem, o co chodzi z tymi tanimi peelingami na Allegro. Prawdopodobnie
          sprzedają je konsultanci lub koordynatorzy, którzy mają z powodu ilości
          zamówień duże upusty. Moja koleżanka, która od niedawna jest konsultantką i
          kupuje głównie na własny użytek ma upust aż 15%, mimo że kupuje rzadko i raczej
          niewiele. Jeżeli była taka promocja, w której można było kupić za 60 zł peeling
          i dostać mikrodermabrazję gratis, to koordynatorzy lub konsultanci sprzedający
          na Allegro kupili takie zestawy i zaczęli sprzedawać je oddzielnie - ale
          ponieważ mają zniżki, to nie za 30 zł każdy kosmetyk, a za około 24 zł. Wydaje
          mi się, że to racjonalne wytłumaczenie niższych cen tych produktów, bo czy
          możliwe jest, aby konsultanci wynosili z fabryki aż takie ilości kosmetyków?
          Myślę, że po prostu kupują na zapas, robią zakupy kiedy są promocje, korzystają
          z promocji dla koordynatorów (o których kupujący nie wiedzą nawet, że są), no i
          mają te swoje upusty i zniżki od wielkości zamówień.

Mam nadzieję, że się nie mylę! Pozdrawiam!
          • Gość: martta Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 14.11.05, 19:29
            Gość portalu: len napisał(a):

> Już chyba wiem, o co chodzi z tymi tanimi peelingami na Allegro.
            Prawdopodobnie
            >
            > sprzedają je konsultanci lub koordynatorzy, którzy mają z powodu ilości
            > zamówień duże upusty. Moja koleżanka, która od niedawna jest konsultantką i
            > kupuje głównie na własny użytek ma upust aż 15%, mimo że kupuje rzadko i
            raczej
            >
            > niewiele.

niektórzy konsultanci mają zniżki 35% oczywiście jeśli się nie myle w Klubie
            Róży tak?
            oprócz tego pracownicy firmy avon też mają zniżke 35% i raz na jakiś czas
            dostaja od avonu kilka kosmetykow wiec oni tez to mogą sprzedać po takiej cenie
            jakiej im sie podoba ( tylko nie wiem jak to jest z osobami pracującymi na
            produkcji) ale w porównaniu do cen na allegro ta ceny jest niższe niz 35%
            więc uważam ze albo pracownicy przy produkcji "kradną" towar a potem sprzedają
            albo niektórzy konsultanci kupuja na zapas a potem chca sie tego pozbyc albo
            konsultanci/koordynatorzy dostaja jakies gratisy do zakupów a potem je
            sprzedają oddzielnie

• Gość: Beta DO LEN!! IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.05, 15:58
      Zarówno piling w płatkach jak i mikrodermabrazja sa super-mega
      dobre,mikrodermabrazja wygładza skóre,wrecz poleruje,nie nalezy mocno trzec
      twarzy uzywajac go bo jest ostry,ale nic nie pozdraznia,cera jest po nim
      super,ja dostałam go friko,za zakup pilingu w płatkach..
      • chmuurka Re: DO LEN!! 14.11.05, 16:17
        Mam pytanie, jak stosowac te mikrodermabrazje, czy jak piling delikatnie masowac
        skore, czy tez nalozyc i odczekac, jak w przypadku enzymatycznego? I jeszcze
        jedno pytanie - dotyczy pilingu w platkach - platek z pojemniczka nr 1 - buzie
        traktuję strona z nadrukiem, a z tego nr 2 - bez? Nie mam ulotki, a zapomnialam,
        gapa jedna...
        • Gość: len Re: DO LEN!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.11.05, 16:57
          Chmurka, chyba mnie pomyliłaś z którąś z wcześniej wypowiadających się
          dziewczyn, bo ja jeszcze nie używałam żadnego z tych preparatów. Przymierzałam
          się dopiero do zakupu, kiedy zorientowałam się, że można je taniej kupić na
          Allegro. Na razie ani nie złożyłam zamówienia, ani nie używałam w przeszłości
          tych kosmetyków. Może ktoś inny odpowie na Twoje pytanie.

Pozdrawiam!!
      • Gość: len Re: DO LEN!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.11.05, 16:53
        Dzięki za odpowiedź, Beta!

Pozdrawiam!!
      • chmuurka DO BETA!! 14.11.05, 17:07
        Mam pytanie, jak stosowac te mikrodermabrazje, czy jak piling delikatnie masowac
        skore, czy tez nalozyc i odczekac, jak w przypadku enzymatycznego? I jeszcze
        jedno pytanie - dotyczy pilingu w platkach - platek z pojemniczka nr 1 - buzie
        traktuję strona z nadrukiem, a z tego nr 2 - bez? Nie mam ulotki, a zapomnialam,
        gapa jedna...

• Gość: Beta Do dziewczyn IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.05, 17:42
          A wiec..co do mikrodermabrazji: uzywac na wilgotna twarz, lekko
          masujac,normalnie ,jak piling,ale nie trzec skóry,piling jest
          wystarczająco,,ostry",to sie czuje ,ale j/w nie podraznia,ale efekt jest
          taki,ze skóra po nim jest lekko zarózowiona w dobrym tego słowa znaczeniu,jakby
          wypolerowana, super oczyszczona...Co do pilingu w płatkach,to:
          - używac co 2 dzien rano lub wieczorem przez 2 msc.
          - Oczyszczoną i osuszoną skóre przetrzyj r ównomiernie stroną wytłaczana płatka
          z 1 fazy,omijajac okolice oczu
          -moze sie pojawic uczucie mrowienia-po 5 minutach przetrzyj te same miejsca
          gładszą stroną płatka neutralizujacego z 2 fazy-przy skórze wrazliwej moze sie
          pojawic krótko uczucie mrowienia,ale to sygnał,ze produkt zaczał działac..W
          przypadku mrowienia,po umyciu odczekaj 15 minut,lub uzywaj produktu
          rzadziej,az do momentu,az twoja skóra sie dostosuje
          Przepisałam to z ulotki

Do Ani- uwazam,ze spokojnie mozesz go uzywac, 22 lata to nie jest az taka
          młoda skóra,poza tym od czasu do czasu przyda sie skórze dobre ,gruntowne
          oczyszczenie,to nie jest produkt przeciezmarszczkowy ,ale pilingnie musisz
          uzywac go stale ..poza tym kwasy mozna uzywac w róznym wieku,dla kuracji,lub
          stałego stosowania,/ja uzywam stale w tonikach,kremach/,rezultaty swietne,ja
          polecam...pozdrawiam,zycze dobrych rezultatów
          • chmuurka Re: Do dziewczyn 14.11.05, 17:50
            Wiekie dzięki!
    • Gość: asia Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.e-net.pl 14.11.05, 16:58
      a mozna go stosować majac 22 lata??
    • Gość: iwka Re: Znalazłam ekstra peeling IP: 217.11.140.* 14.11.05, 20:28
      Kupiłam na Allegro i z całą pewnością jest to oryginał, nie czarujmy się- Avonu
      sie raczej nie podrabia, bo w sumie co to za firma.
      Koleżanka ,która jest konsultantką potwierdziła, że konsultantki zamawiające
      ogromne ilości , dostają super upusty i takie ceny są jak najbardziej możliwe.
      Np też przed zmianą szaty graficznej produktu.
      Sama, kiedyś do zakupów dodawała gratis krem pod oczy o wartości 29,90 zł.
      Nie piszcie więc , że kradzione itp.
      • justa_79 Re: Znalazłam ekstra peeling 15.11.05, 10:19
        iwka, rozumiem, że wiesz, jaki jest maksymalny upust w Avonie i wiesz, o ile %
        ceny na allegro są niższe od tych w katalogu. w takim razie wytłumacz mi,
        dlaczego max. upust w Avonie jest NIŻSZY od tego na allegro? możesz sobie dalej
        twierdzić, że to nie kradzione, ja tam ręki do złodziejstwa nie przyłożę.
    • Gość: ania Re: W JAKIM WIEKU??? IP: 83.168.125.* 14.11.05, 20:47
      chętnie spróbuję tego peelingu i mikrodermabrazji (może grudki podskorne od
      pryszczy mi zejda) ale nie wim czy nie jest dla mnie za wczesnie.Mam 25 lat.
      Ponoc te kosmetyki przeznaczone sa dla osob powyzej 35 roku zycia - tak
      rzynajmniej poinformował mnie sprzedawca na allegro.
      • iwka901 Re: W JAKIM WIEKU??? 14.11.05, 21:37
        na pewno Ci nie zaszkodzi:-)
      • neti13 Re: W JAKIM WIEKU??? 15.11.05, 10:29
        Kupilam od mojej zaprzyjaznionej konsultantki ten peeling .Zabulilam wtedy 5o
        zeta ( bez narzutu), a w katalogu stal na jakies 80 zlotych. Tez nie wiem jakim
        cudem na allegro mozna go wylicytowac za 19 zlotych. Przeterminowany? Zaraz sie
        przeterminuje , albo wypadl z tira ;)
        • edytka2005 PRAWDA O PILINGU DWUFAZOWYM TO ZNACZY O CENIE 15.11.05, 22:54
          JESTEM KOORDYNATOREM I MY NIE MAMY WIĘKSZYCH UPUSTÓ NIŻ 35% CZASAMI ZDAŻY SIĘ
          NAWET 40% ALE TO ROWNIĘŻ DOTYCZY ZWYKŁCH KONSULTANTEK I NAJ CZĘŚCIEJ DOTYCZY TO
          NOWOŚCI TJ:JEDNEGO PRODUKTU Z KATALOGU NP NAJNOWSZEJ WODY.A PILINGI MOGŁA KAŻDA
          KONSULTANTKA KUPIĆ ZA 50GROSZY POD WARUNKIEM ŻE ZAKUPIŁA DWIE NAJNOWSZE POMADKI
          PLUS DWA TUSZE EFEKT SZTUCZNYCH RZĘS POMADKI PO 19.90 ATUSZ PO 20.90.TO BYŁA
          PROMOCJA OD FIRMY.AVON JEST NIELICZNĄ FIRMĄ KOSMETYCZNĄ KTÓRA PRZYJMUJE ZWROTY
          PRODUKTOW I NIE ZADAJE PYTAŃ DLACZEGO DANY PRODUKT SIĘ NIE PODOBAŁ.WIĘC NIE
          UCZCIWIKONSULTANCI ROBIA ZWROT I PILING IM ZOSTAJE ZA 50GR NAWET JAK SPRZEDA ZA
          20ZL TO 19.50 ZOSTAJE W KIESZENI.CHCECE WIEDZIĘĆ WIĘCEJ PISZCIE NA MEILA
          GAZETOWEGO.A CO DO ORGINALNOŚCI PRODUTTÓW KTOŚ OWSZEM MIŁ RACJE ŻE NIE PODRABIA
          SIĘ AVONULECZ MUSICIE WIEDZIEĆ ŻE JEŚLI TEN KTOŚ W WSWOJEJ OFERCIE MA WIELE TYCH
          PILINGÓW MOGŁA BYĆ TAKA SYTUACJA ŻE CAŁA PARTIA NIE PRZESZŁA TESTÓW JAKOŚCIOWYCH
          I POWINNO TO WSZYSTKO BYĆ Z UTYLIZOWANE. LECZ DO UTYLIZACJI POJECHAŁY PAPIERKI A
          PILINGI NA ALLEGRO ZLOTY INTERES.
          • Gość: werciula Re: PRAWDA O PILINGU DWUFAZOWYM TO ZNACZY O CENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 01:02
            Ale czemu tak na nas KRZYCZYSZ?

A tych peelingów jest chyba z milion na Allegro:) Ja też kupiłam za śmieszną
            cenę:P A każdy wystawia ich niewiele: od jednego do kilku. Więc prawdopodobna
            jest sytuacja z wyprzedawaniem promocji.
        • justa_79 Re: W JAKIM WIEKU??? 16.11.05, 09:25
          neti, w katalogu do tego peelingu była mikrodermabrazja gratis, a na allegro
          kupujesz sam peeling, bo mikrodermabrazja jest sprzedawana osobno :) w takiej
          sytuacji można go sprzedawać za pół ceny.
    • Gość: eve Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:30
      Moim zdaniem, on jest beznadziejny. Jest bardzo słaby, a efekt mizerny. Kupiłam
      go za 70 zł i się zawiodłam. Za tę cenę można sobie zrobić peeling u
      kosmetyczki i efekt jest o wiele lepszy!
    • Gość: len Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.05, 00:49
      Kupiłam obydwa te produkty. Na razie użyłam dwukrotnie mikrodermabrazji i raz
      peelingu w płatkach. Peelingu dwufazowego na razie nie umiem ocenić, bo
      rozumiem, że na pozytywne efekty trzeba trochę poczekać. Natomiast
      mikrodermabrazja jest NIESAMOWITA! Dawno mnie żaden peeling tak nie zachwycił,
      jak ta mikrodermabrazja, właściwie nigdy jeszcze. ŚWIETNA!! Cudo po prostu,
      najlepszy peeling świata, polecam wszystkim, które szukają fajnego mocnego
      drobnoziarnistego peelingu. Jestem pod dużym pozytywnym wrażeniem i mogłabym
      tak jeszcze długo pisać, ale się powstrzymam, bo wszystko już zostało napisane,
      a nawet więcej - np. że kradzione :]

Pozdrawiam i polecam!

Ps. Mam nadzieję, że moje są niekradzione :)
    • Gość: kasia Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.btk.net.pl 24.11.05, 13:04
      dziewczyny, wklejcie fotki tego peelingu i mikrodermabrazję, chciałabym
      zobaczyc jak wyglada, moze sama sie skusze :o) pozdro
      • justa_79 Re: Znalazłam ekstra peeling 24.11.05, 14:03
        peeling:
        tinyurl.com/awjgo
        mikrodermabrazja:
        tinyurl.com/8pla5
        • Gość: kasia Re: Znalazłam ekstra peeling IP: *.btk.net.pl 24.11.05, 14:09
          wielkie dzięki Justa, mało kupuję z avon, teraz bede wiedziała czego szukać :o)
          Pozdrawiam ciepło :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka