Dodaj do ulubionych

Brak prezencji a praca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 22:19
Skonczylam 29 lat. Zestarzalam sie ogromnie, widze duze zmiany na twarzy:
bruzdy nosowo-wargowe, opadniete policzki, straszne zmarszczki od oczami etc.
Obecnie szukam pracy recepcjonistki, asystentki, ale mysle ze nie otrzymuje
tej pracy z powodu braku atrakcyjnosci (znam biegle dwa jezyki i komputer).
Ja rozumiem, ze to sa reprezentacyjne stanowiska i dla brzydkich, starzejacych
29 latek nie ma miejsca w pracy, smutno mi ogromnie z tego powodu, pzdr
Obserwuj wątek
    • tora83 Re: Brak prezencji a praca 02.12.05, 22:28
      Nie mozesz tak myslec - znam kilka asystentek/recepcjonistek, ktore wcale nie
      wygladaja jak gwiazdy. Moze masz z tego powodu duzy kompleks i podswiadomie
      dajesz pewne sygnaly. Pozatym cholera :/ niestety przykre, ale prawdziwe, ze
      ciezko w tych czasach znalezc prace bez protekcji:/
      • Gość: ishya Re: Brak prezencji a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 23:17
        ado: chyba złapałaś dołka, nie dziwię się...na mnie też brak pracy działał
        podobnie, a kiedy ją zdobyłam - to tak jakbym dostała skrzydeł. Mam 28 lat,
        świetne samopoczucie, staram się dbać o siebie i chyba nie wyglądam na swój
        wiek. Wiem jak pracuje umysł kobiety pod 30tkę dlatego musisz sobie zdać sprawę,
        że jesteś MŁODĄ, interesującą i na pewno wartą zatrudnienia osobą. Zadbaj o
        komfort swojego ciała, twarzy, usmiechnij się do siebie i pomyśl: JESTEM
        WSPANIAŁA :)
        Życzę Ci powodzenia i znalezienia pracy o jakiej marzysz, no i trzymam kciuki !
    • Gość: Lenka Re: Brak prezencji a praca IP: *.chello.pl 02.12.05, 23:39
      Nie przesadzaj.Łatwiej o siebie zadbać niż nauczyć się biegle dwóch języków.
      Ja też mam zmarszczki w okolicach oczu i jakoś nie uważam by czyniło mnie to
      mniej atrakcyjną.Może potrzebujesz się zrelaksować,jesteś zestresowana i masz
      deprechę.Więcej wiary w siebie.Asystentka nie musi przecież wyglądać jak
      modelka.
      • mrs.doubtfire Re: Brak prezencji a praca 02.12.05, 23:58
        Nie przesadzaj.Łatwiej o siebie zadbać niż nauczyć się biegle dwóch języków.

Dobrze powiedziane!!!
        Ej nie wierze, zes taka brzydka, chyba masz dolka i sie tak krytycznie
        oceniasz, pamietaj, ze nie ma kobiet brzydkich tylko nie zadbane jak tam ktos
        powiedzial.
        Jesli Ci ktos odmowi to na pewno nie ze wzgledu na wyglad tylko ewentualnie
        brak wtyczki, a to juz nie Twoja wina tylko glupich czasow w Polsce, dwa jezyki
        biegle to powod do dumy jak nie wiem co!!!
    • paul_ina Re: Brak prezencji a praca 03.12.05, 02:12
      Hej Ada, to chyba jakaś prowokacja, niemożliwe, żeby inteligentna 29latka znająca dwa języki mogła tak źle myśleć o sobie. I żebyś się nie ważyła szukać pracy recepcjonistki z takimi kwalifikacjami! - to tylko psucie rynku i rozpieszczanie pracodawców. A w ogóle to chyba miałaś wyjechać??? Co się zmieniło??

A tak on topic to w mojej pracy z asystentek zarządu tylko jedna jest olśniewająco piękna, ale zna tylko jeden język obcy, druga znająca dwa języki "obleci" ale mogłaby być dużo, dużo zgrabnijsza, milsza i ładniejsza, a trzecia - ich szefowa - ma 45 lat i brzydką cerę niezależnie od zmarszczek. I wszystkie niewiele robią :)
      • Gość: Ania Re: Brak prezencji a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:01
        Do autorki wątku: to czemu o siebie nie zadbasz? Nie pójdziesz do fryzjera,
        kosmetyczki, nie kupisz kremu? Tylko narzekasz i się tu wypłakujesz, i myślisz,
        że my ci tu powiemy że jesteś piękna? Pewnie nie jesteś, ale możesz to zmienić
        pracując nad sobą. Przykre, ale prawdziwe.
    • Gość: ada Re: Brak prezencji a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 16:24
      Witam, dziekuje za slowa otuchy i krytyki.
      Przyznam, ze jestem w tej chwili w dolku psychicznym i moze to wszystko
      wyolbrzymiam.
      Ja dbam o siebie, mam drogie kosmetyki, ale one tych zmarszczek i bruzd nie
      zlikwiduja, nie podniosa mi policzkow etc. I w tym problem, ze przemija
      atrakcyjnosc bezpowrotnie...
      Zapomnialam wspomniec o najwazniejszym, mam aparat metalowy na zebach i chyba to
      odstrasza potencjalnych pracodawcow.
      Znam jezyki, komputer ale mam doswiadczenia tylko administracyjne, ostatnio
      ukonczylam kurs samodzielnej ksiegowej, ale oczywiscie nie mam doswiadczenia i
      pracy na pewno nie znajde w ksiegowosci, ehhhhh, pzdr serdecznie
      • czekoladka_84 Re: Brak prezencji a praca 03.12.05, 16:38
        Będe szczera. W Polsce widok aparatów u dorosłych jeszcze do końca nie jest
        akceptowany. Może spróbuj w firmach, gdzie więcej jest obcokrajowców. Wówczas
        istnieje szansa, że nie będzie stanowiło to problemu.
        • Gość: Meganka Re: Brak prezencji a praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 17:35
          Nie zgadzam się - aparat świadczy o tym, że o siebie dbasz - o zdrowie zębów i
          urodę i jestem pewna, że to absolutnie Cię nie dyskredytuje!
          • czekoladka_84 Re: Brak prezencji a praca 03.12.05, 17:42
            Tylko, że w Polsce jest taka a nie inna mentalność. Powoli się to zmienia,
            szczególnie w większych miastach. Aparat może być przeszkodą w otrzymaniu pracy
            polegającej na kontaktach z ludźmi.
            • czekoladka_84 Re: Brak prezencji a praca 03.12.05, 17:49
              Chociaż jak widze niektóre kobiety w urzędach lub innych tego typu miejscach,
              to naprawde czasami jest to nieprzyjemny widok. Rozmamłane, zaniedbane, źle
              ubrane. Może to nie wygląd jest problemem, tylko twoje zachowanie.
          • Gość: polla4 Re: Brak prezencji a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 17:44
            ada ja tez noszę aparat i nie czuję sie przez to brzydsza! Lubię moje druciki na
            ząbkach, mobilizuje mnie on do częstszej higieny jamy ustnej i absolutnie w
            niczym nie przeszkadza, a wręcz przyciąga uwagę ludzi. Raszej zadbaj o "inne
            rzeczy" - włosy, cerę, dobre kremy potrafią cuda uczynić, pójdź do wizażystki na
            bezpłatny pokaz makijażu, żeby Ci doradziła jak masz maskować mankamenty cery i
            co robić,żeby zmarszczki nie były tak widoczne. Jakieś ładne szmatki, piekne
            perfumy i świat jest Twój. Wiele kobiet dopiero rozkwita po trzydziestce.
            Trzymaj się cieplutko i walcz o siebie, bo warto. Pozdr.
    • landrynka8 Re: Brak prezencji a praca 03.12.05, 18:24
      Praca asystentki (choćby miała niewiadomo jaki zakres obowiazków) nie jest
      niczym szczególnym. Wiem co mówię.
      Moze innej pracy poszukaj, jako tłumaczka albo w szkole jezykowej?
      • ona-25 Re: Brak prezencji a praca 03.12.05, 18:27
        ja tez tak mysle, ze moze pomysl o innej pracy.
        Zycze powodzenia,
        Sylwia
    • Gość: Ania Re: Brak prezencji a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 20:08
      Ja też mam aparat i to metalowy i szczerze mówiąc to nie przejmuję się co sądzą
      inni. Za jakiś czas będziemy miłay prościutkie ząbki i inni będą zazdrościć
      nam. Ja gdy ktoś mi się przygląda z powodu aparatu po prostu uśmiecham się i
      poprawia mi się nastrój. Nie sądzę żeby aparat był jakąś dyskwalifikacją,
      świadczy że dbasz o siebie.
      Może problem tkwi w czym innym, a gdzie szukasz pracy?
      Pozdrowionka Ania-aparatka:)
      • Gość: polla4 Re: Brak prezencji a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 20:31
        Ania, tak trzymać!
      • Gość: looxie Re: Brak prezencji a praca IP: *.kazimierz.m4.pl 04.12.05, 18:26
        Od kiedy aparat jest problemem? Kup sobie szminkę w bardzo wyraźnym, mocnym
        kolorze (żadne tam beże) i uśmiechnij się szeroko - takie usta wyglądają bardzo
        pięknie i ciekawie. Wiem, co mówie, bo od paru miesięcy właśnie tak robię.
        Pozdrawiam!
    • Gość: Ania Re: Brak prezencji a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 13:12
      No my aparatki musimy trzymać się razem.Jak tam z samopuczuciem ,lepsze?
      Pozdrowionka dla Ady i Polly4.Ania
    • Gość: Kate1972 Re: Brak prezencji a praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 13:28
      Nie czytałam wszystkich komentarzy, powiem tylko jedno - otóż własnie do biura
      w którym pracuję jest nabór. Nic szczególnego. Życzeniem moich szefów było CV
      ze zdjęciem i naprawdę te komentarze, które słyszę...."fajna dupa z twarzy;
      stara, brzydka, ale ma ryj" itp. A dziś przychodzą juz pierwsze osoby na
      rozmowę, w przypadku kobiet od mojego szefa pada pytanie - ładna, bo nie wiem
      czy schodzić, albo - z tym paszlkwilem porozmawia M. (wspólnik). Oto obraz
      współczesnego naboru pracowników... nic dodać, nic ująć.
      • polla4 Re: Brak prezencji a praca 05.12.05, 13:53
        bez komentarza
    • beataanna1 Re: Brak prezencji a praca 05.12.05, 14:13
      Nie narzekaj koleżanko tylko weź się w garść, masz na pewno możliwość iść do
      kosmetyczki,dobrego fryzjera i choćby do salonu masażu, gdzie się naprawdę
      możesz zrelaksować. Wydaje mi się,że piękno i młodość tkwi bardziej wewnątrz
      kobiety,musisz się odmłodzić duchem, a to daje efekty na zewnątrz...Nic nie da
      nawet kilogram kremu na twarzy jeśli czujesz się staro w środku. A jeśli masz
      dzieci i jesteś zmęczona życiem, no to taka odmiana zrelaksowania się tylko dla
      siebie doskonale Ci pomoże.Każdy się starzeje, wiadomo, ale cały czas trzeba o
      siebie dbać, nie ukryje się zmarszczek, ale dobra fryzura,błysk w oku i uśmiech
      na twarzy dadzą Ci naprawdę dużo.A jeśli do tego dodasz elokwencję, dowcip i
      swoje kwalifikacje?Na co szefom rozchichotane 18 letnie blondyny z długimi
      nogami które nic nie potrafią. weź się do roboty!!!Proponuję Ci doskonale
      wpływający na urodę i samopoczucie aerobik, step w grupie,zapisz się dwa razy w
      tygodniu na takie ćwiczenia, zainwestuj w siebie!!!Uśmiechaj się...chyba lepiej
      być 29 letnią tryskającą energią kobietą,niż lalą barbie która ma pstro w
      głowie...

ps, cera długo pozostanie młoda i jędrna jeśli je się dużo jabłek,moja mama
      stosuje to całe życie i mimo swych niemal 50 lat wygląda młodo...pozdrawiam
      • Gość: polla4 Re: Brak prezencji a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:40
        moje sposoby na urodę: piję co najmniej dwie filiżanki zielonej herbatki
        dziennie,duzo dobraego zdrowego jedzenia (razowiec pełnoziarnisty, soki,
        kompoty, woda niegazowana mineralna, codziennie jeden jogurt, banany -
        poprawiają nastrój etc.) nie zmywam twarzy wodą tylko mleczkiem (to od
        niedawna), dobry nawilżający krem, regularne podcinanie zniszczonych końcówek
        włosów i duuużo uśmiechu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka