tygrysio_misio 08.12.05, 16:46 co sadzicie o tej firmie?? ja mialam tylko maseczke (i to w saszecce) i bardzo mi sie podobala...dlatego zastanawiam sie nad kremami i tonikami i czyms do mycia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lamparcica Re: Dermika IP: *.net.pl / *.net.pl 08.12.05, 20:31 Swietna firma! miałam kremy i sa bezkonkurencyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Dermika IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.05, 22:12 Dermika jest super, kremy rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Dermika IP: *.ols.vectranet.pl 08.12.05, 22:39 Również lubię Dermikę,obecnie stosuję kremik Dermika Extremale,z którego jestem bardzo zadowolona,stosowałam również serię Mat-B także godna polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
catalunya72 Re: Dermika 08.12.05, 22:50 Tonik różany to jeden z moich ulubionych kosmetyków. Pięknie pachnie, nawilża, jest tak delikatny, że można nim nawet przemywać oczy (działa łagodząco). Kremy z serii Rosarium też są fajne, choć raczej dla suchej skóry. Polecam też maseczkę bankietową Extremale. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio A teraz powiem co kupilam i jak oceniam:)) 10.12.05, 13:45 kupilam tonik Meritum do cery tlustej i mieszanej: -bardzo mocno sciaga wszystko ze skory, nawet mozna rzec ze jest bardzo ostry i nie radze stosowac do cery normalnej, -pozatym nawet jak uwaga na opakowaniu, ze jest to tonik specjalistyczny nie nalezy stosowac go w okolicach oczu...zapewne temu ze tam nie a sie tlustej cery i by wysuszyl ja kupilam tez krem Meritum...ale poltlusty ochronno-wygladzajacy (czyli do cery suchej i wrazliwej) i jest super - szybko sie wchlanai i choc co prawda pozostawia lekka warstwe to po 20 min praktycznie nic nie ma na cerze... -polysk lekki jest ale przeciez teraz jest moga na "rozjasnienie" i jest masa pudrow i drobinkami "rozswietlajacymi"...pozatym pod pudrem nic nie widac teraz tylko musze jescze dobrac sobie zel do mycia cery mieszanej lub tluztej robie taki mix kosmetykow gdzyz mam bardzo problematyczna cere... -jest bardzo sucha i az sie luszczy -jest wrazliwa na mroz i wiatr -mam cala mase zapchanych porow nie tylko na nosie ale wszedzie: nawet na policzkach gdzie przewaznie ma sie cere nornalana -zapewne ta wysoka aktywnosc gruczolow łojowych jest efektem przesuszenia skory...poprostu oa sama chce sie natluscic ale cos jest nie tak bo wszystko zostaje w porach a cala reszta jest sucha dlatego wlasie chce miec kosmetyki ktore sciagaly by w trakcie mycia i tonizowania tluszcz i czyscily pory...a nastepnie natluszczaly skore zeby byla gietka i elastyczna... i przede wszystkim nie ratowala sie dalsa produkcja tluszczu. dodam ze dla mojego typy cery: - kremy nawilzajace nic a nic nie pomagaja - kremy do cery tlustej i mieszanej jescze pogarszaja bo skora musi sie bardziej ratowac - jedynie po kremach tlustych widac poprawe - toniki i zele do cery suchej nie sa zbyt dobre bo nic nie robia z zawalonymi porami mam nadzieje ze choc tym razem cos mi pomoze bo juz naprawde nie wiem co mam zrobic ze swoja cera...to samo mam na plecach i barkach..zaczynalo sie na klacie ale jakos po intensywnym balsamowaniu i kremowaniu tlustymi kremami pomoglo choc na to, ale plecy mam tak przesuszone Odpowiedz Link Zgłoś